Scudo Sports

Ramazan'da bisiklet, beslenme ve tavsiyeler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ben teravih namazına bisikletle gidip dönüş yolunu bir hayli uzatmayı düşünüyorum. Ayrıca ertesi gün tatil olan gecelerde de toplu olarak gece sürüşü yapılabilir. Hem yollarda boş olur diye düşündüm bir an.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Scudo
@chnkrmz
Namazlarımızdan bayramlarımıza Diyanet'leyiz; biliyorsunuz, etrafı kargaşaya vermek için ortada dolanan bazı özel vazifeli adamlar var. Diyanet'te sırt çevirmek bu dönemde iyi sonuçlar vermeyebilir :) ;)

Ben şahsen sadece su kaybı ve doğrudan güneş ışığına maruz kalınmanın tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Ama iftardan 2-3 saat sonra çıkılabilir.

oruc tutmak zararli kendinize dikkat edin

Edit: Oruc tutanlarin orucunu Allah kabul etsin. Hayirli Ramazanlar:)

çok basit ramazan başlar bisiklet biter 1 ay dinlensin balkonda

@mehmet c. uzak

Aynen ben de böyle düşünüyorum.

@pietro Leatherchest
Bunu teorik olarak söyleyebilirsiniz tabi ki. Nitekim Gerçek Din olan İslam'ın birçok meselesi bu şekildedir. Başta zarar olarak görürsünüz ama iyice düşündüğünzde ancak idrak edebilirsiniz. Çünkü İslam der ki "Allah bilir, siz bilmezsiniz" Bilim alanında uzman kişiler orucun çok faydalı olduğunu ve gerekliliğini belirtmektedirler. Objektif bilgi için araştırmanızı tavsiye ederim.

@alifurkan390
@İsa Yavaş
Bilim alanindaki kisiler kivirmaktadirlar. O kadar ogununuzu artirin diyenler birden ac kalin demeye baslarlar. Biraz irdelerseniz siz de anlarsiniz. Onemli olan sagliginiz unutmayin... Dikkat edin bisiklet ustunde sikinti olabilir.:)

@pietro Leatherchest
Zıt düşüncelerdeyiz. Sebebi şu: Biz neticeye bakmıyoruz. Emrin geldiği yere bakıyoruz. Delilerini gördük ve öyle inandık. Zorla değil. Emrin Allah'tan geldiğine inandıktan sonra sorun yok. Fakat o Allah öyle bir Allah ki rahmeti ve hikmeti ile bütün emirleri insana uygun ve yararlı. Dedim ya, obejktiflik lâzım. Bu açıklamaları sadece dindar adamlar yapmıyorlar :)

Sabahtan akşama kadar aç kalmakla hiçbir zarar görmezsiniz. sahur gün ışırken, iftar gün batarken. İnsanlar aylarca sadece su ve ekmekle savaşmışlar, dağ bayır dolanıp durmuşlar. Eğer oruç tutarken hastalanırsanız gidersiniz doktora ne olduğunu anlarsınız ya devam edersiniz ya da bırakırsınız. Oruç insanlara eziyet etmek için değil ki. Bünyeye göre değişiklik gösterir. Bazısı dayanamaz, bazısı günlerce aylarca dayanır. Fakat dikkat gerektiren işlerde çalışanların bence tutmaması gerekir çünkü diğer insanları riske atma olasılığı var. Bir doktor saatlerce ameliyat yapıyor. sabah saat 9 da başlayıp öğleden sonra 3-4 de biten ameliyatlar var. Bu tür operasyonlar yapan personel oruç tutarsa hasta için pek iyi olmaz herhalde. Adam trafikde kaza yapıyor sonra abi kusura bakma oruç kafa dikkatim dağıldı diyor.

Merhabalar.

hepimiz birer bisiklet hastasıyısız. ramazan ayı hepimizi bu konuda zorlayacak, yapacak pek fazla bir şey yok.
hatta şeytan o kadar çok dürtüyor ki oruç tutma diye, hergün kendimi muhasebe içerisinde buluyorum. şimdilik yenilmedim:)

ramazan ayı içerisinde en uygunu bana kalırsa, iftara 1-2 saat kala yavaş ve normal tempoyla 30-40 km yol yapılabilir. ben her sene iftara yakın bir süre kalınca bisikletimi alıp çıkıyorum, hem antrenman yapmış oluyorum, hem de zaman geçirip tam iftar vaktinde eve yetişip güzelce iftarımı yapıyorum.
aslında antrenman sayılmaz ama, ramazan ayı içerisinde de bisikletten uzak kalmamak lazım. hepimiz için huzurlu, kazadan beladan uzak bir ramazan ayı olur inşallah.

@Atilla Gobel İftar'da mümkünse bol ekmekten kaçmak lazım, sahurda ise tuzlu yemekten kaçınmalı, bol yoğurt ve karpuz :) İftardan sonra 22.00'de Eyüp ten başlayıp, Eminönü, Sarayburnu, Çatladıkapı, Sultanahmet, Beyazıt, Fatih, Eyüp şeklinde kısa tur yapılabilir Cuma ve Cumartesi akşamları :)

• Beğen
Tepkiler: GS1975
bakıyorumda forumda din ile ilgili dolaylı dolaysız bir konu geçtiğinde hemen bir elektriklenme oluyor. kılıçlar kuşanıyor. ya kardeşim mesaj senin ilgini çekmiyorsa oruç tutmuyorsan bakma bu konuya. hiç kimse başkasının düşüncesine yaşayışına karışmasın. napacaksınız yani forumda yazdıklarınızla insanların dinlerini mi değiştireceksiniz? ayrıca burası bisikletforum din konuşulacak ve irşat yapılacak yer değil. uzun zamandır forumu takip ediyorum ama bu son günlerde çok fazla çekişme oluyor. bu beni gerçekten rahatsız ediyor. ben bunaldığım zaman rahatlamak için foruma giriyorum. lütfen gereksiz gerginlik oluşturmayalım. herkesin dini kendine.

kusura bakmayın bi sinirle yazdım. genel olarak yazdım. yanlış anlaşılmasın

iftara yemeğim hazır benim. yoğurtlu makarna + karpuz. annem yumurta da haşlıcam diyor da ben sevmiyom ama mecbur yices vucud alışana kadar

Ayar oluyorum abi ya , birisi çıkar oruç tutmak zararlı der , sanki gelip burda oruç tutmak zararlı mı diye sorulmuş ? SUSUN KARDEŞİM BU ÜLKEDE BİR SİZ Mİ AKILLISINIZ BU ÖNERİYİ YAPACAK. Çekilin kenara insanlar belliki tutacak orucunu sizene , tutmak zararlı diyorsanız tutmayın bu kadar basit

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri