Scudo Sports

Rampada vites değişmiyor!

düz yerde vites ön aktarıcıda geçiyor ama çok çok hafif bir rampada değişmiyor, daha 1 hafta öncesine kadar sorun yoktu lütfen acil bir yardım edin

Ben hala yardım bekliyorum

Scudo
düz yerde vites ön aktarıcıda geçiyor ama çok çok hafif bir rampada değişmiyor, daha 1 hafta öncesine kadar sorun yoktu lütfen acil bir yardım edin

Ben hala yardım bekliyorum

Önceki mesajlarda arkadaşlar bunu yazmış: pedala yüklenirken vites değiştirmek doğru bir şey değil ve zincirin gergilemesinden dolayı geçmeyebiliyor (önceleri birkaç defa bende böyle hatalar yaptım). Vites geçişlerinde (düz/yokuş) pedalı boşa dönüyormuş gibi hafif basarak, zorlamadan geçirmek gerekli. Kaldı ki siz aynakoldan (büyük yapraklar) bahsediyorsunuz; bu sistemin geçişleri zaten düz yolda bile zorlu ve sert oluyor, yokuşta hiç düşünemiyorum. Eğer vites kullanımını doğru yaptığınız halde sorunun başka yerden kaynaklandığını düşünüyorsanız, aktarıcının üzerinde iki ayar vidası göreceksiniz. Bunlar büyük ve küçük geçişlerini sağlıyor. Bence bir uzmana gösterin ama yeterince anlıyorsanız, bu vidalarla aktarıcıyı biraz daha geçişlerde zorlamasını sağlayarak sorunu (belki) çözebilirsiniz.

@Aerocycle Sakin olun, vites ayarı ile ilgili internetten video izleyip tel gerginliğini ayarlanabilir.

Oyle bi teknoloji yok ya . Madem rampaya geldin , ineceksin bisikletten bir zahmet, elinle çevirip değişeceksin vitesini sonra devam edeceksin. Rampaya yaklastiginin zaten farkinda olursun. Arkadaş bu nasil bir amatorluktur ki " _aa rampaya geldim yaaa " diyen bisikletciler cikiyor .
Bunlar dünyayı yoneten 5 ailenin gizli bilgileri degil, sıradan seyler
IMG_20200505_224252_668.jpg

@mariokaldato Arkadaş yeni başlamış olabilir. Bu kadar agresif yaklaşmamak lazım kişisel görüşüm olarak. İlk başladığım da ben de böyle sorular soruyordum. Belki tersinizden kalkmışsınızdır belki de kötü bir gününüzdür bilemiyorum ama bu kadar agresifliği doğru bulmuyorum. Kolay gelsin efendim.

@mariokaldato Arkadaş yeni başlamış olabilir. Bu kadar agresif yaklaşmamak lazım kişisel görüşüm olarak. İlk başladığım da ben de böyle sorular soruyordum. Belki tersinizden kalkmışsınızdır belki de kötü bir gününüzdür bilemiyorum ama bu kadar agresifliği doğru bulmuyorum. Kolay gelsin efendim.
Yok agresif degilim. Oyle gorundumse ozur dilerim

Beni dinlemiyorsunuz hafif rampa çok az eğimden bahsediyorum kafanıza göre yazıyosunuz ?! Yani zincir az bir yüke gelince ön aktarıcı geçmiyor. Buranın forumla bir ilgisi yok , bir okuyun sonra yazın, amaç yardım etmek değil bilgiçlik taslamak. Çözümü bilmiyorsanızda yazmayın.

• Beğen
Tepkiler: mavi silgi
Her türlü aksesuarı , bisikletinizi, ıvır zıvırı Çin'den ya da internetten alıyorsunuz ufak tefek sorunları sorabileceğiniz, çözdürebileceğiniz şehrinizde bisikletçi bile bulamıyorsunuz.
Benim bisikletimin ön STI kolumda ufak bir sorun vardı.Gittim ustama hal hatır sordum, usta bir bakar mısın dedim iki dakikada çözdü ,çayını içirdi.Para teklif ettim, almadı bile.Ama ben de ayıp olmasın nasıl olsa her zaman iç lastik kullanıyorum lazım oluyor diye o anda ihtiyacım olmadığı halde bir çift iç lastik alıp hayırlı işler,sağol deyip ayrıldım.

Beni dinlemiyorsunuz hafif rampa çok az eğimden bahsediyorum kafanıza göre yazıyosunuz ?! Yani zincir az bir yüke gelince ön aktarıcı geçmiyor. Buranın forumla bir ilgisi yok , bir okuyun sonra yazın, amaç yardım etmek değil bilgiçlik taslamak. Çözümü bilmiyorsanızda yazmayın.
Hafif rampa, yarı rampa, rampamsı, rampaymış gibi... ne olursa olsun, zincirde yük varsa vites değiştirmeniz tavsiye edilen bir şey değil. kimse kimseye bir şey taslamıyor sakin olun lütfen. ayrıca kimse burada bisiklet ustası değil bildiğim kadarıyla insanlar burada fikirleri ve tecrübeleri ile yazıyor mesajlarını. Ki sizin probleminizin bir çok sebebi olabilir, görmeden muayene etmeden kimden nasıl sağlıklı bir bilgi istiyorsunuz? Ben öneri istediğimde bana türkü yazdılar :)

Anlaşılan sizde pek bilgili değilsiniz. Forumda çözüm aramak yerine bir ustaya götürseniz? Hem ustada para kazanmış olur sayenizde :)

Sevgili dostum! Herkes bildiği kadar fikirlerini paylaşıyor. Sizin tecrübelerinizi bilmemizin imkanı yok. Bu yüzden en temelden, doğru vites kullanımından başlayarak yardımcı olmak için anlatıyoruz (şahsen). Bu bilgiçlik değil.

Sorunuza gelince... Tahmini olarak, büyük ihtimal gergi yüzünden zayıf kalıyor. Bunun çözümü vites ayarı ki, "tel gerginliği" ve vites üzerindeki bahsettiğim iki ayar vidası (varsa tabi) ile çözülür gibi... Bu işler ince ayar istiyor (rublede büyük dişlide iken zincirin ön aktarıcıya temas ettiğini ve büyük vitese geçişlerde zorlandığını gördüm; o vidalardan ayrı kendim yaptım). Sizin durum daha komplike (birbirini tetikleyen birden çok sebep) gibi görünüyor. Bu yüzden bir ustaya baktırmak daha yerinde olur diye düşünüyorum. Buradaki daha tecrübeli arkadaşlar umarım daha faydalı bilgilerle size yardımcı olurlar.

Rampa da vites değiştirmek isteyenleri göbekten vites kullanmaya çağırıyorumo_O. Dilediğiniz yerde, dilediğiniz zaman vites değiştirme imkanı:eek:. Zırt pırt, yağlama, ruble değiştirme, yeni zincir alma, yok aktarıcı ayarları :aglyrmngaa: ... Hepsine son:tskler:. Göbekten vitese geçin :) :D:D:D

@Aerocycle Zincir az bir yüke gelince ön aktarıcı geçmemesi çok da garip bir şey değil aslında. Yine de garip geliyorsa size ön aktarıcı ayarlarına bakmanızı öneririm. Belki halledebilirsiniz. Ön aktarıcı ayarlarını yapacak kadar tecrübeli değilseniz bir bisikletçiye götürün. Lakin bunu da önermiyorum. Bisikletçiler de bir halt bilmiyor çünkü. Bisikletinize zarar verebilirler. YouTube videoları izleyerek on aktarıcı ayarı yapmayı öğrenebilirsiniz.

@Aerocycle Zincir az bir yüke gelince ön aktarıcı geçmemesi çok da garip bir şey değil aslında. Yine de garip geliyorsa size ön aktarıcı ayarlarına bakmanızı öneririm. Belki halledebilirsiniz. Ön aktarıcı ayarlarını yapacak kadar tecrübeli değilseniz bir bisikletçiye götürün. Lakin bunu da önermiyorum. Bisikletçiler de bir halt bilmiyor çünkü. Bisikletinize zarar verebilirler. YouTube videoları izleyerek on aktarıcı ayarı yapmayı öğrenebilirsiniz.
Her meslek dalında mesleğini tam olarak icra edemeyen ustalar mevcut ama bunu genelleme yaparak yazman çok yanlış olmuş bence.

@Bigpatron Tam tersi genelleme yaparak yazmamın nedeni oldukça yüksek bir yüzdenin ne yaptığından haberinin olmamasıdır efendim. Halbuki ben istemez miyim İngiltere kalitesinde sokak bisiklet tamircimiz olsun da öveyim? Bisikletimde arıza olduğunda gidip normal bisiklet tamir fiyatına 105 STI kollarımı tamir ettireyim? Değil mi?

105 STI kollarımı tamir ettireyim?
Sol STI kolu mu bozdunuz?Sağı da mı bozdunuz:ssrtcbya:o_O Sağı bozmak baya bir zor oluyor.Ben solu bozdum.İzmir'de 4-5 bisikletçiye gittim,hepsi de değişecek dedi.Doğru kullanamamaktan oluyormuş , çok sık karşılaşıyoruz dediler.

@hamlet2006 Bir nevi efendim. Şu an en son çıkan modeli kullanıyorum. Bundan önce bir eski en güncel modelini kullanıyordum. 5700 müydü neydi? Sol STI kolu bozuldu, ön dişlileri kontrol eden kol. Açıp baktığımda tamir edilemez şekilde içindeki yay aksamlarından birinin bozulduğunu fark ettim. Üst dişliye geçebiliyordum lakin alt dişliye geçemiyordum. Garantiye de gönderemedim çünkü üzerinde yere düşmeden kaynaklı dış görünüş hasarları vardı. Ben de yenisini aldım efendim.

Son düzenleme:
@Bigpatron Tam tersi genelleme yaparak yazmamın nedeni oldukça yüksek bir yüzdenin ne yaptığından haberinin olmamasıdır efendim. Halbuki ben istemez miyim İngiltere kalitesinde sokak bisiklet tamircimiz olsun da öveyim? Bisikletimde arıza olduğunda gidip normal bisiklet tamir fiyatına 105 STI kollarımı tamir ettireyim? Değil mi?
Siteminizde haklısınız ama ben yinede zaten bir avuç kadar kalmış mesleğini en iyi şekilde yapan ustaların bu kategoriye sokulmaması düşüncesindeyim :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri