Scudo Sports

RC arabası olanlar?

@Yavuz SOYLU
Geçen hafta çarşamba serdar abinin dükkanındaydık. son kez satış yaptı bizlere bilmiyorum sizde geldiniz mi. Ama serdar abinin hobiyi ticari olarak bırakma sebebi başka zannımca. bu arada serpent için şuanda üç firma kıyasıya çekişiyor bakalım kim alacak. Baya malzeme kaldı elinde. Bakalım uygun fiyata ebay da falan satabilir. Belkide yeni firmaya toptan zararına satar. Pek uğraşmak istemiyor serdar abi benim anladığım o. kendi alanına yoğunlaşacak büyük ihtimal.

Scudo
Serdar abi benim sponsorum idi 2 sene bana araç ve yedek parça takviyesi yaptı çok güzel günlerdi ve çok emeği geçti üzerimde.

Ne yazıkkı gelemedim Ankara'da idim :( çok üzüldüğüm bir durum

@Yavuz SOYLU
Ooo çok güzelmiş. Şimdi serdar abide bıraktı bakalım serpent in sonu ne olacak. yarış zamanları güzel kampanyalar oluyordu yeni gelen firma nasıl ayarlayacak. Ama serdar abinin söylediğine göre katılım olursa şayet yeterli sayıda yine bumod, efmod vs. organizasyon düzenlerim diyor. zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Benim hobi araç aşkı sadece araştırmada kaldı, haklarında bayağı bilgiye sahip oldum ama alacak paraya sahip olamadım:D
Traxxas e revoya bayılıyorum mesela. Hayalimde.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@Yunus Emree
Traxxas ın tüm araçları elimden geçti diyebilirim. Aralarında kullanımı en zevkli olan e revodur. Ful rpm modlu bir e revom vardı zamanında. Çok işimi gördü. Traxxas gerçenten parça kalitesi ve bulunabilirlik olarak tercih edilecek bir markadır türkiyede. Ayrıca başlangıç içinde çok uygun.

@Yavuz SOYLU,

O benim adaşım, :) Alpaslan abi (Alpaslan Ozantürk) doğru hatırlıyorsunuz...

@aeneskral

Ufacık bi gaza bakar, dalarım gene :)))) Bisiklet, motosiklet, model araba, öyle hepsi bir arada, bir cumartesi bir pazar ile olmuyor, olamıyor :((,

Hpı rs4 evo+ almayı düşünüyorum veya abu dhabi

@BORA34
daha önce uğraşmadıysanız şayet nitro ile uğraşmak hiç akıl karı değildir. ille drift olacak ise elektrik sistemli başka markalara yönelin. Tamiya veya başlangıç için sakura hiçte fena olmaz.

Hazir muhabbet acilmisken sorayim, off road aracinizi islak zeminlerde, olabildigince az sorun cikartacak sekilde kullanabilmek adina, su engelliyici bir sey kullaniyor musunuz? Yoksa su gecirmez parcalar mi kullaniyorsunuz ?
Mesela plasti dip ya da su itici kaplamalar ise yariyor mu? Yani yeni yeni arastiriyorum, kendim de bir seyler buldum ama tecrübelerinizi de merak ettim.

@Soner Közen
Sudan koruman gereken tek parça esc dir. Ki o da su geçiren bir esc ise. Çoğu setlere artık su geçirmeyen esc koydular. veya eski firmalar eski sistem esc lerini geliştirdiler ve suya daha dayanıklı hale getirdiler. Zaten bir esc yi komple suyun içerisinde bırakmadığınız sürece sudan etkilenmesi öyle kolay değildir. Sıçramadan, normal yağan bir yağmurdan etkilenmezler. misal traxxas ın esc leri bu noktada çok başarılıdır. bunun ile alakalı iki videom var. birincisi su geçirmezlik ile alakalı traxxas e revo'm. Çok eski bir çekimdir;

Bir diğeri ise sizinde bahsettiğiniz şayet su geçiren, sudan etkilenen, sudan korumak istediğiniz bir parçayı nasıl yalıtabiliriz. Ben sizinde zikrettiğiniz gibi plasti dip yöntemini kullandım. Farklı alanlarda kaplama olarak zaten kullanıyorum bunda da denemiş oldum ve başarılıda oldu. videom şu şekildedir;

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Hocam çok güzel videolar. Teşekkür ederim. (2. videoda müzik sesinizi biraz bastırmış :) )
Su konusunda biraz daha rahatladım. Gerçi sorun çıkmasını da önemsemiyorum. Zaten aracı parçalama hevesim var. Birkaç video çekeyim, tadını çıkartayım sonra bir şeyler yapacağım.

• Beğen
Nitrolu seçmemin nedeni uğraş istemesi ben şarj edip tozunu alıp kenara koymak değilde uğraşmak zaman geçirmek istiyorum o yüzden nitrolu düşünüyorum :)

@BORA34
Nitrolu iyi hoş ses yönünden fakat drift için kullanılacaksa tepkileri yavaş kalıyor elektriklilere göre.Drift için araç toplamak isteyenlere bende yardımcı olabilirim.

@BORA34
he amaç o ise tamda sana göre o zaman bu tercihte devam et :)

@Kir-pi
drift şasesinden parçalarından hiç anlamam. markaları işleyişi bilirim elbet ama hem tarzım değil hemde bu zamana kadar hiç ilgilenmedim. bende on road sadece touring kategorisindedir. yarışlarımız falan oluyor arabalar topluyoruz. drift daha mahalli ve kişisel kalıyor. en azından türkiye için.

• Beğen
Tepkiler: BORA34
@aeneskral
Dediğiniz gibi daha mahalli kalıyor eskiden rcdrifttr forumumuz vardı organizasyonlar daha sık oluyordu.Gerçek lisanslı driftçi arkadaşlarımızda hatta model araba falan topluyordu.Model araç sayesinde gerçek drifte adım atan arkadaşlarımızda vardı.Fakat daha sonra forum kapandı, üyelerden yakın çevremde olanların çoğu araçlarını sattı.Bende onları bisiklete yönlerdirdim gibi birşey oldu hatta forum admini arkadaşımızda şuan fixie ve yol kullanıyor foruma üyemi bilmiyorum fakat en azından bisiklet ile ilgilenenlerin RC'ye veya RC ile ilgilenenlerin bisiklete ilgisinin olduğu gayet bariz :)

• Beğen
@Kir-pi
illaki bir bağ vardır. ben de mesela bizim grupta bisiklet furyası başlattım. bizim grup dediğim "rc team 212" hobbyrc.com'dayız. istanbul avrupa yakasını temsil ediyoruz. benim face'im yok ama grubumuz bir hayli aktiftir burada da. bisiklet furyası başlattım yalnız bu seferde benim bisikletim yok böyle de ilginç bir durum oluştu. hoş şu aralar talip olduğum bir bisiklet var. sonuç itibariyle bir şekilde bir yerlerden bir bağlantı kuruluyor.

@aeneskral
Fırçasız modelini düşünüyordum bakalım fırsat olursa bir gün sahibi oluruz belki. Tabi bisikletle kafayı bozmazsak.

Geri