Scudo Sports

RC arabası olanlar?

@Yunus Emree
vakit ayarlayabilirsen şayet bir tane al derim. kullanması, uğraşması hepsi ayrı bir haz.

Scudo
yeni videom. mümkün ise şayet 720p de izlemeye çalışalım. ilk başlarda biraz monoton ama 6. dakikalardan sonra biraz daha heyecanlı.

Uzun yıllar önce hobi ile tanıştım. Çok araştırdım ettim çok istedim ama nasip olmadı alabilmek.

@Gökhan Semiz
doğrudur. zaman ile doğru orantılı çoğu hobiler gibi. tonla paranda olsa zamanın yoksa öylece rafta bekler durur. çevrende de yoksa zaten tek bir yere kadar. insan sıkılıyor.

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
@aeneskral

Bende de tam tersi maddi durum yüzünden alamadım :) Artık nitroyu, mt yi, buggy i geçtim bari dedim crawler zaten çok seviyorum alabildiğim en ucuzunu alıp istediğim halde çevirme yapacağım nasip olursa.

@aeneskral Arabayı nereden yönetiyorsunuz, nasıl oluyor bu işler :)

@Gökhan Semiz
nitro değilde aslında güzel bir elektrikli toplayabiliriz. veya traxxas'ın çok güzel modelleri var. ikinci el uygun yakalanabilir. kara vermen kafi.

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
@aeneskral

Benim ilk rs4 hevesiyle başlamıştı baktım ki onroad alanım yok offroad a döndüm. Buggy, truggy derken kampta balıkta mt daha iyi gider dedim. Revo 3.3 çok istemiştim ama fiyatı git gide pahalandı. Tabi crawler hevesi içimde hep var. Şimdi artık diyorum bana en az masraf çıkartacak crawler herhalde. İleride aklımda var tabi mt ama şimdilik crawler işimi görecek. En azından kullanımda hız vs olmadığı için masrafı çok daha az olacak. Maverick scout ikinci el alıp şasi, kep yapıp rock crawlerden normal off road a dönüştürmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@Eser Sevinç
iki kişi ile oluyor. biri ful scale aracı sürerken(kuzenim) bende baja'mı kullanıyorum. araba içinden yani. diğer videolarıma da göz gezdirim isterseniz. o zaman daha iyi anlarsınız. toplamda üç kamerayla çalışıyoruz. baja üstü(izlediğiniz video açısı), araç(kaput) üstü ve araç içi. bu şekilde çekimler yapıyoruz. gopro kullanıyoruz. istanbul da avrupada gezmediğimiz yer kalmadı diyebilirim. anadolu'da da sadece bağdat caddesi ve çevresinde gezindik. genel de avrupa yakasındayız.

@Kir-pi
driftten zerre anlamam. touring, offroad(buggy-truggy-monster..) elektrikli türevlerinin hepsi, benzin yakıtlılar(mcd-off road) bende. nitroyu bilirim fakat uzak dururum. gereksiz bulurum. ayrıca sesi de çok tizdir. fazla duman atar. çevreden hızlı bir şekilde tepki toplarsınız.
elektrikli kategori özellikle off road bu noktada bence en temiz, en kullanışlı, en az masraflı araçları barındırır. hele de sıfırdan başlangıç yapılacaksa kesinlikle elektrikli off road diyorum.

Benim de baya niyetim var. Ama hangisi almalıyım bilemedim. On road mu, off road mu? On road alsam daha sonra off road çevirebilir miyim veya tam tersi? Biraz araştırdığımda en mantıklısının benzinli olduğunu gördüm. Misal bütçeyle orantılı ilk etapta elektrikli alsam bunu sonra benzinliye çevirebilir miyim? bu mümkünse özellikle maliyet ve kullanışlılık açısından mantıklı olur mu? Yurtiçinde kredi kartı taksitle alabileceğim uygun fiyatlı site tavsiyeniz ne olur (ve model :) ) yurtdışı site var mı ülkemize gönderen kargosu ücretsiz veya makul? çok sordum kusura bakmayın :)

@avanak_abdi
naçizane cevaplamaya çalışayım.
öncelikle kategori belirlenmeli. çanakkale de ikamet ediyorsunuz herhalde. buda arazi bolca bulunur demek. en azından istanbul gibi değil. burada her yer asfalt. ben off road derim. kullanımı ve bakımı daha kolaydır. ilk etapta elektrikli ile yapılan bir başlangıç isabetli olacağı kanaatindeyim. benzin yakıtlı daha mantıklı demişsiniz. olabilir elbet fakat motora azda olsa hakim olmalısınız. sonuçta araç benzin motorlu. çıkabilecek arazıların tespiti ilk kullanıcı tarafından yapılır. tespit yanlış daha kötüsü hiç yapılamazsa büyük masraflara yol açar. motor işleyişini bilmek çoğu işinizi kendinizin halletmesini sağlayacaktır. buda olumlu manada hem keseye hem zamana büyük etki eder. daha önceden varsa tecrübe benzin yakıtlıdan başlanabilir. hiç yoksa ben şahsen tavsiye etmem. benzin yakıtlı büyük araçtır. ortalama bir metre boyundadır. sokağa mahalleye çıkarıp kullanamazsınız. ama elektrikli kategorisi öyle değildir. mahalle gobellerine, esnafa laf anlatmaktan usanmam derseniz sokakta bile sürebilirsiniz. çünkü araçlar ne olursa olsun çok ilgi çekiyorlar. bir başınıza toplanılır zaten o allah'ın emri :)
traxxas grubu veyahut serpent, xray tercih edilebilir. traxxas parçaları türkiye'de kolay bulunur. distribütörü vardır(firma adı topmodels ve kesinlikle tavsiye etmiyorum). benzinli araç elektrikliye çevrilebilir. yalnız büyük maliyet ister. parçaları yurt dışından getirmeniz gerekli. bence mantıklı değil. aynı scale elektriklileri de var zaten.
elektrikli bir araç ise benzin yakıtlıya çevrilmez. çevrilemez demedim dikkat ederseniz. tercih edilmez. yine oda maliyetli olacaktır. ayrıca elektrikliler de ölçek genelde 1/10 veya 1/8 dir. benzin motor ve diğer aksamların montesi için şase küçük kalacaktır. yapılmaz mı. elbet yapılır. örnekleri var fakat çok ekstrem, çok zorlama olur. çok paranız varsa fantezi de arıyorsanız neden olmasın.
off road'ı on road'a çevirme olayı bazı markalar için mümkündür. şase aynı kalır ve bazı aksamlar değişir. örneğin serpent bu konuda çok başarılıdır. yalnız bu söylediklerim ha deyince olacak şeyler değil. "canım sıkıldı dur şunu bi on road yapalım" gibi anlaşılmasın anlattıklarım. hepsi maliyettir ve daha önemlisi uygun parçaları önce temin etmek sonra buluşturabilmektir.
yurt dışı siteler çok fazla. alternatif çok. zaten şöyle bir araştırma yaptığınız zaman çoğu hobiciler malzemelerini yurt dışında güvendikleri sitelerden temin ederler. en basit bir stikırından tutunda tornavida seti, motoru, lastiğine kadar.
söz başında da dediğim gibi önce kategoriye karar verilmeli. ondan sonra diğer merhaleler kendi kendine gelişecektir.
inşallah yardımcı olabilmişimdir. yine ayrıca sormak istediğiniz var ise lütfen buyurun.

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@aeneskral

Off road daha mantıklı olacak gibi. peki bu manada önerebileceğiz yabancı site, ebay kullanıcı vs var mı?

elektrikli sevmeme nedenim şarzı az gitmesi ve şarz süresinin uzunluğu.

@aeneskral
http://procrasti-nation.eu/wp-content/uploads/Shut-up-and-take-my-money.jpg

• Beğen
Tepkiler: aeneskral
@aeneskral
Çok fena bir alete benziyor. Çok beğendim. Hani beni de özendireceksin bu işe. Böyle bir araç için ne kadar bütçe ayırıyorsun?

@avanak_abdi
O şarj olayı tamamen pil ile alakalı. Bir lipo pil hem performans getirir hem de zamandan kazanç. Amperi, c değeri, voltajı hepsi önemli. Aracın moturuna esc sine göre pil belirlenir. Nimh veya lipo.
tabi tabi ebay olur. Hobbyking var, amain, ddm, tower hobbies.. Bunlar en güvenilir olanlar. Paranız kalmaz.

@Saim Karagöz

(link)

Şöyle bir şey :)

Önemli uyarı: linki sadece aracı inceleme(fiyat-parça vs) amaçlı koydum. topmodels uzak durulması gereken bir firmadır.

• Beğen
Tepkiler: avanak_abdi
@aeneskral
sitelere baktım. baya güzel şeyler var. teknik bilgi olmadığı için tabi sadece baktım :) şuan bisiklet topluyorum. sonraki hedefim rc :) sizi tekrar rahatsız ederim :)

topmodels için neden öyle dediniz? yurtiçinde alınabilecek başka biryer var mıdır taksitli almak bakımından?

@Yunus Emree
doğrudur :)

@aeneskral
Yeni mi bu?:)
Yav adamdaki oyuncak algısı müthiş:)

6 ay önceki videomdur. Saolsunlar kanalıma girip kafalarına göre birkaç video alıp güzelce maker yapmışlar. Oyuncak moyuncak ifadeleri hak getire. İfadeler müthiş, magazin haberi sunuyor sanki. Saat gecenin ikisi. haberden çok anlatıma dikkat kesildim vallahi.

Geri