Scudo Sports

Recumbent bisikletin mantığı nedir?

Türkiye'de buna garaj lazım. Eve sokamazsın. Ya da iyi tanıdığın bir otoparkçı ile aylık yıllık anlaşman lazım.
Çünük dışarı bıraksan, daha 1. günü bitmeden yerinde yeller eser.
Evet en akla gelen sorunlardan bir tanesi saklama durumu, bahçeli ve garajlı ev şart. Mesela kargo bisikletleri içinde aynı durum söz konusu çok beğenmeme rağmen hatta bir tane bulup almama ramak kalmışken aklıma gelen "ben bunu eve nasıl çıkaracağım" sorusu ile vazgeçmiştim. Ayrıca trafikte ayakta durduğumuz hale (dikey bisiklet) görmeyip yada aldırış etmeyip tepemize çıkan onca insan varken bununla ezilmemek elde değil. Her ne kadar arkasında bayrak direği falan takılırsa takılsın.

Recumbent denilince aklıma youtubeda gelen ilk isim (link)
Forumda bu bisiklete en güzel örnek vaktiyle Denizli'den geçerken Bahri abinin misafiri olan bisikletçi var. Konu linki Solatrike Recumbent abimizin kendi yazısı (link)
Ayrıca benzer örnekler illa ki olmuştur. (link)
Vaktiyle canlı da bir tane de ben gördüm, çalışırken yoldan geçip gittiği için tanışamadık. Bana göre en mantıklısı 3 tekerli olanları.

Aynı şu videodaki gibi kazalar kaçınılmaz olur (bizim ülkeye özel)
(link)

Scudo
Acaba bu bisikletmiydi? Diye soruyorum kendime. Küçükken mahallede bir arkadaşta değişik bir bisiklet vardı. Böyle chopper motorsiklete benziyordu fakat tam üst boruda arabada bulunan vites topazına benzer bir sistem vardı. Hayatımda ilk ve son kez görmüştüm o tarz bisikleti.

Acaba bu bisikletmiydi? Diye soruyorum kendime. Küçükken mahallede bir arkadaşta değişik bir bisiklet vardı. Böyle chopper motorsiklete benziyordu fakat tam üst boruda arabada bulunan vites topazına benzer bir sistem vardı. Hayatımda ilk ve son kez görmüştüm o tarz bisikleti.

1716655211253.png

En ünlüsü Raleigh Chopper:
1716655416395.png

Bunlar da yeniden üretilmiş hali:
1716655293016.png1716655326973.png
1716655338311.png

Geri