Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Red Bull Geç Kalma, Erken Gel

Yarış gercekten muazzamdı daha önce hiç yarışa katılmamıştım benim için mükemmel bi başlangıç oldu 2 ay pedal basmamama rağmen iyi bi derece ile geri döndüm :) Kadans bilmem kaç yüzlere çıktı hatırlamıyorum bile Son etaba girdiğimde artık finish i göremem diyordum o elektronik zımbırtıyı tutturamadım en sonunda görevli elimden tutup okuttu :D @bianchircx229 11.5 dkk da devebagırtan cıkıyordum mtb ile bu adalar olayı çok farklı bişeymiş dostum :)

Scudo
@bianchircx229 yürekten tebrikler daha öncede demiştim orada olma ve yarışma cesaretinide gösterebilmen harika gerçekten:harika: umarım seneye hedeflediğin bisiklet ve kiloda olursun belli mi olur bi mtb de ben alırım kilolarda verimiş beraber giderizo_O:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: bianchircx229
Merhabalar red bull yarisindaki fotograflari nerde bulabiliriz kendi sayfasinda sadece 5 tane fotograf var.daha fazla olmasi lazim.bilen varsa bi soyleyebilirmi?

• Beğen
Tepkiler: hüseyingürgah
Bir önceki postumdada belirttiğim gibi redbull un sitesinde yarışmaya 251 kişi katıldığı belirtilmişti yani 49 kişi yarışmaya katılmamış. Son bir saattir o sayfayı arıyorum ama bir türlü bulamıyorum yarışma sonuçlarıyla ilgili sayfayı ya kaldırdılar yada ben göremiyorum.

@Ferhat Köse

Tam olarak bu sebepten ötürü amatörlerle profesyoneller aynı yarışmada yer almamalı düşüncesine sahibim. Amatörler amatörlerle yarışıp profesyoneller ligine girebilmek için emek harcamalı, Şu andaki sistem amatörlerle profesyonelleri aynı anda yarıştırma devam ettiği sürecede bu ülkeden adam akıllı ne bir sporcu ne bir yarış organizasyonu nede adam akıllı sponsor çıkar. bu yarışmayı kazanmış bir profesyonel olsaydım şu yarışma için ben kazandım demeye utanırdım açıkçası katılan profesyonel arkadaşlar hiç kusura bakmasın, katılanların %90 nından fazlası kendi segmentlerinde bir sporcu değil sonuçta, Formula1 araçlı profesyonel bir pilotun pistte şahin sürücülü bir gençle yarışması gibi olmuş.

Amatörlerle profesyonelleri yarıştırmak istiyorsanız da güzel bir eğlencelik organizasyon yaparsınız ödül olarakta sembolik bir plaket verirsiniz işte orada profesyoneller hem antrenmanlarını yapmış olur hemde profesyonelliğe geçmeye çalışan sporcular kendilerini kıyaslama şansı olur ve tecrube edinirler ama yeni sporcu yetişecekse amatörlerle profesyoneller aynı anda yarışmamalı aksi halde 10-15 yarışmacı kendi arasında pedal çevirir durur senelerce sıfır rekabet dolayısıyla da sıfır ilerleme. Ben kendi adıma konuşmuyorum profesyonel olmak gibi bir çabamda yok keza yaşım 33 sol bacağım hem dizden hem de ayak tarak kemiğinden sakat haberi paylaştıktan sonra profesyonellerin de katılacağını duyunca yarışmaya katılma gereği bile duymadım, burgaz ada hariç bütün adaları da çok iyi bilmeme rağmen. Full amatörler olsaydı hem eğlenmek hemde bacağımın durumunu görmek adına katılabilirdim.

Ayrıca amatörlerle profesyonelleri yarıştırdığın binlerce lira harcadığın bir etkinliğe sembolikte olsa amatörlerden para alma saçmalığını da anlamış değilim yaptıkları masrafın karşılığında çekirdek parası gibi kalmasına rağmen düşünmeden edemiyorum. Reklam olayını da iyi bilirim keza redbull arabaları etiler de cafede çalışırken ASGARİ ÜCRETLE çalıştığım dükkandan sürekli buz isterlerdi bedavadan dağıtacakları redbull ları soğuk tutabilmek için.

Amacım tartışma ortamı yaratmak değil kimseyi kırmakta değil sadece kişisel görüşlerimi belirttim, forumdan katılan arkadaşları da tebrik ederim ödül almalarının imkansız olduğu bir yarışta bir kaç etap geçmekte büyük başarıdır.

Saygılarımla..

@AliG.
benım de amacım tartışmak degıl eksık bılgılerı tamamlamaya calısıyorum fıkırlerınız daha netleşsin diye.Sırasıyla acıklamaya calısayım:
amatorlerın amatorlerle yarışıp bır ust lıge cıkma fıkrı zaten avrupada kullanılan durum bunu desteklememek hata olur fakat mevcut sartlarda ımkansız. cunku yarışçı sayısı cok az kendı yas gurubum olan 30-40 yas aralıgı ıcın soyleyeyım, mtb yarışlarında 10-12 kısı yol yarışlarında da 30-40 kısı yarısıyoruz ulke genelınde. varın durumu sız dusunun.Amatör profosyonel ayırımı ıse bızım ulkemızde gelısmış degıl. su an yarış koşan bısıklet kluplerınden sadece 2 tanesı sporcularına maas verıyor yanı profosyonel sayılıyorlar .Red bul yarısına bu pozisyonda katılan sadece 3 yarısmacı vardı.Diğer tum yarışmacılar sızın gıbı amator yarışmacılar. kendı ımkanları ıle antreman yapıp bısıklete bınen .sızden farkı bıraz daha fazla ve bılıncı antreman yapmaları.

Diğer yazdıgınız konu profosyonellerın amatorle yarışması dıye bır durum bu yarışmada hıc yasanmadı. ılk etaptan ıtıbaren ön tarafta yaklaşık 15-20 kısılık bır gurup olustu. arkasından en yakın gelen sporcu 5 dakıkadan fazla fark oluyordu .Bu 15-20 kişilik guruptakı ınsanlar da zaten federasyon yarışlarında bırbırlerıyle yarısan ınsanlar. ha ben master A katagorısınde yarışıyorum bu yarış sayesınde ılk defa turkıye sampıyonu ıle aynı anda start alma sansım oldu ve aradakı farkı da gördüm.her ne kadar tam gaz gıtmese de.yanı öndekıler arkadakılerle yada arkadakıler ondekılerle yarışmadı. zaten bırbırlerını hıc görmedıler sadece ılk start anında gördülerse o kadar.Yarısı kazanan arkadaş da ınanın bu yarısı kazandım dıye hava atacak bır ınsan degıl coktan unutmuştur bıle. sadece aldıgı ödülün guzellıgını yasıyordur.Bu konuda şöyle katılabılırım sıze bırıncıye verılen odul ıle ucuncuye verılen odul arasında dağlar var. ödül dagıtımı bıraz daha genısletılebılınırdı mıktar ufaltılarak.

alınan 20 lıranın karsılıgı herkes fazlasıyla aldı. kımse ınkar edemez bunu. katılan her yarıscıya forma verıldı kı ınceledım 20 lıradan fazla eder. ass saver camurluk verıldı kac para bılmıyorum gemılerde yenılen ıcılen ek gıdalar en az 20 lıra tutmuştur kısı basına. ben sahsen 3 muz 4-5 taneye tekabul edecek tadım ezme yedım .ıctıgım kahve ve cay sayısını hatırlamıyorum 4 tane de red bul acıp bır yudum ıcıp gerı attım.yanı o toplanan 20 lıradan kımse pişman degıl seneye 50 lıra yapsalar yıne katılırım ben boyle yarısmaya.Üstüne acızane sıgma nın ön arka far setını de kazandım hatıra olarak kullanacagım gece turlarında.Tabı benım masrafım ıstanbuldan katılanlara gore daha fazla yol parası artı yemek gece konaklaması olmamasına ragmen yaklasık 120 lira harcandı.

dedıgım gıbı benım de maksadım tartışma ortamı yaratmak degıl ama yapılan guzel bır organızasyonu da sırf uc tane mıllı sporcu katıldı dıye karalamamak lazım dıye dusunuyorum .Bu tıp organızasyonlara destek vermek lazım kı daha cok yapılsın baskaları da boyle ıslere kalkıssın.Son soz olarak da bu tıp yarışlara bana göre ödül için katılınmaz cunku eglence yarışlarıdır. egelenıp eglenmedıgınıze bakmak lazım. ödül ve ıtıbar ıcın yapılan baska yarışlar mevcut ve herkesın katılması serbest kendı yas aralıgında.

umarım dogru ıfade edebılmısımdır kendımı saygılar.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Gogitoğlu
ah be yazık olmuş :( ne kadar da hırslı yarışıyodu, valla video'yu heyecanla izledim sonuna kadar.

Ben sizi çok iyi anlıyorum ödüllerdeki bisikletlerin değerlerine hiç bakmamıştım bir kaç sayfa önce belirtmişsiniz 15 bin tl nin üzerindeymiş keza oldukça cezbedici dürüst olmak gerekirse kazanma ihtimalimin çok yüksek olduğu böyle bir yarışmada ben olsam bende katılırdım ama şöyle bir ayrım yapılabilirdi diye düşünüyorum bu hem profesyonellerin bu organizasyona bakış açısını daha ciddiye çevirir hemde amatörleri hada çok hırslandırıp bir üst kategoride yarışmaya sevkedebilirdi.

Keza redbull gibi enerji içeceği bir firma sahibi olsam bir sporcudan çok bir amatörün kazanması reklam açısından işime gelirdi bir sporcunun kazandığında kimse onun o firmanın ürünüyle gerçekleştirdiğine inanmaz, amatör birisi kazandığında oluşturduğu bilinç altına işleyen subminal mesajı düşünebiliyormusunuz redbull kanatlandırır adamda harbiden işe yaramış baksana kimse inanmasa da bilinç altına istem dışı bu mesaj yerleşmiş olacaktı bundan güzelde reklam olmaz. Bu organizasyonu yapan firmanın ürünü için söylüyorum bu örneklemeyi.

Yarışma iki katagori de yapılabilirdi ilk önce profesyoneller start alır ödülleri neyse açıklanır, 15 binlik değilde 10 binlik bisiklet verilir, 5 dakika bilemediniz 10 dakika sonrada amatörlerin yarışı başlatılır onlara da en fazla 1000 TL lik bisiklet verseniz kıyasıya bir rekabet oluşurdu bu yarışı kazanıp bir sonraki sene bir lisans mı alır fedarasyona kayıtmı yaptırır neyse prosedürü yerine getirip üst segmentte yarışmaya çalışır ona göre antrenman yapar. Hem bu bahsettiğiniz ilk grup 15-20 kişiyken bakmışsınız 50-60 kişi olmuş, hem de amatöre katılan kişiler 300 ken 500 olmuş olurdu bu tarz özel sektörün reklam amaçlı yaptığı yarışlar amatörlerin profesyonelliğe geçme açısından karar vermelerinde gerçekten çok önemli oluyor keza çok başarılı gençlere redbull gibi adventure sporlarına meraklı sporculara ciddi destek veren sponsorlarında ilgisini çekmiş olur ki ülkemizde çok güzel hem mtb hemde dh için muazzam yarışmaların yapılacağı yerler var.

Gönül isterdi ki küçük yaşlarda bisikletim olsun bisiklet sürüp bu tarz yarışmalarda yer alabileyim ama hayatımdaki ilk bisikletimi nisan ayında aldım benim asıl branşım yürüyüştür sakatlığımdan ötürü yürüyüş yapamadığım (bu dönemde 70kg dan 100kg oldum) için bisiklet almak zorunda kaldım ağrılarım yürüyüş yaptığım anlara oranla daha az oluyor oldukça da memnunum bisikleti aldıktan 10 gün sonra Çanakkale biga'ya bisiklet sürdük ha yeni kapı bandırma arasını feribotla gittik belki ama hem ham hemde kondisyonu olmayan bizler için büyük cesaret isteyen bir işti bence.

Aslında istedikten sonra sponsor firma bunları çok rahat yapabilirdi ama pek uğraşmak istememişler sonuçta adamların amacı organizasyondan çok biz dünyadaki tüm ülkelerde bütün spor dallarına hem sponsor hemde organizasyonculuk yapıyoruz demek amaçlarına da çok güzel ulaştılar bizde burada birbirimizle organizasyon şöyle olsa güzel olurdu böyle olsa güzel olurdu diyoruz(tartışıyoruz demiyorum keza tartışma değil aksine faydalı düşünceler açıklandığına inanıyorum.) inşallah organizasyonu düzenleyen firma yetkililerinden birisi buradaki mesajlarımızı duyarda bir sonraki sene için iki klasmanlı bir yarış organize eder katılımcı sayısını da yükselterek daha çok bisiklet severi rekabet içine sokup kendilerini test etme imkanına kavuşturur anladığım kadarıyla uzun bir süredir geleneksel olarak yapılan bir yarış.

Sizi tebrik etmemişim aireten kusuruma bakmayın ilk 30 'a kalma başarısını gösterdiğiniz için de sizi de tebrik ederim bu tarz organizasyonlarda yaştan ziyade vücuduyla barışık vücudunun tepkilerini zekasıyla birleştirebilen insanlar başarılı olur. Keşke büyük spor kulüplerimizin masa tenisi takımları bile varken bisiklet takımları yok olsaydı da ülkemizde birde bisiklet ligi kurulsaydı daha çok genç bu spora merak salsaydı ama umudum hala var geçen yıllara göre her geçen gün bisiklet kullanıcı sayısında ciddi artış olduğunu düşünüyorum vede görüyorum.

Saygılarımla..

Big seven team sahibindende satışa çıkmış 15k TL'ye.

• Beğen
Tepkiler: tameryc
@AliG.
olması gerekenlerı cok guzel özetlemişsiniz kabul etmemek ımkansız ama ulkemızde sadece temennıde kalacagını ıkımızde bılıyoruz gıbı.insallah mantık cercevesınde bu yazılanların da dusunuldugu gunlerı gorebılırız.Yasınıza asla takılmayın ılk bısıkletınız olabılır bende kucuk yaslarda ogrendım ama ılk bınılecek bısıkletımı 33 yasında aldım ufak turlara basladım sonra yavas yavas ılerledı 36 yasından sonra da yarısmaya basladım .forumda actıgım ılk konulara bakarsanız ne kadar acemı oldugumu gorursunuz :) saglıcakla kalın bır dahakı yarısa muhakkak tanısalım yuz yuze....

Redbull da 1. olan MTB TR şampiyonumuz, dünkü uluslararası elit yarısında 8. zor olmuş.

Bu arada REDBULL yarışın sıralama listesini sayfasında ilan etmiş. Ilk iki turda da 69. olmuşum :)

• Beğen
Tepkiler: Quatro16
@Yasın 27 Bir de araba satıyor aynı kişi,o da 15 bin TL :D.

@fatih1414

http://i.capsspot.com/s/16/7/883639.jpg

@aksoyyavuz
tebrik ederim seni cani gonulden muazzam bir basari.yasin cok musait eger gercekten bu spora gonul vermek istiyorsan pek cok seyden feragat ederim sadece okul ve spir bana yeter dersen bu yasinda duzenli ve bilincli yonlendirilmeye baslarsan gelecekte seni cok guzel gunler bekliyor.bir iki yil gec kalmissin ama fark cok degil iyi bir program ile iki yil icinde kursu gormeye baslayabilirsin yas gurubunda.

@Ferhat Köse

İnsanlar istedikten sonra organizasyon içi basit ayrımı yapabilirler bakınız avrasya maratonu profesyoneller önden gidiyor halkta bir süre sonra başlıyor koşu yada yürüyüşe :) Keza 2008 de Türkiye 'de ilk defa model araba drift Türkiye şampiyonasını düzenlemiştik toplam katılımcı sayısı 27 idi 4 kişi KKTC 'den geldi İzmir 'den bir kardeşimiz, Ankara 'dan da iki kardeşimiz yarışmaya katıldı, buna rağmen çift klasman düzenledik motor güçlerine göre düşük güçlüler alt klasman, yüksekler üst klasman klasmanlara göre ödüller ayarlandı, klasman birincilerini ayrı bir yarışma yaparak ta drift master 'ımızı seçmiştik ona da ayrı bir ödül ayarlamıştık tek bir sponsorumuz olmuştu oda KKTC deki alışveriş yaptığımız hobby shop ödülleri de o verdi, başka bir sponsor yok hepimiz asgari ücretle çalışan insanlardık tüm masrafları cebimizden ödedik bütçemizin yetmediği yerlerde tanıdık kişilerden rica minnet yardımcı olmalarını istedik, yani isteyince yapılamayacak bir şey yok yeter ki istesinler sadece uğraşmak istemiyorlar o kadar.

Ben de küçük yaşta kullanmayı öğrendim bisikletim yoktu ama okul harçlıklarımdan biriktirip tetris alabilmiştim bisikleti olan çocuklara veriyordum oynasınlar diye onlarda bana bisikletlerini veriyorlardı öyle öyle öğrendim. :) Yani sizin gibi bende aynı şekilde ilerliyorum bisikleti öğrenme bisiklet alma yaşı filan, yoksam yakın gelecekti halim sizmisiniz :)

Yarışmayı bilemem seneye kim öle kim kala ama senelerdir Eskişehir 'e gelip gezmeyi istiyorum sosyo ekonomik durumumu düzeltebilirsem bahar aylarında bir iki günlük Eskişehir turu yapma hayalim var bisikletle değil tabi :) hem gezmek hemde oradaki arkadaşlarımıda ziyaret amaçlı bakarsınız o zaman tanışırız :)

Geri