Scudo Sports

Renk Değişimi

Güzel işçilik olmuş siz renkten hoşnutsanız başkasının ne düşündüğü önemli değil güle güle binin

• Beğen
Tepkiler: FuBu ve Otto_man
Scudo
Ellerinize sağlık :) sizi yol bisikleti restorasyonu konusunda da adım atmaya davet ediyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: FuBu ve Otto_man
Ben de boya yaptım ama çabuk çiziliyor. Orjinal gibi sağlam, sert, dayanıklı olmuyor. Sizde durum nedir?

@Şeffaf
Daha yeni olduğu için çizilme olmadı. Ancak astar ve boya bikaç kat atıldı. Umarım sağlıklı olur.

@osman öksüz
işte o boyanın üstüne bir koruma lazım. yapıldıysa ne yapıldı, yapılmadıysa yaptır şeklinde...
hayırlı olsun :)

@Şeffaf
Vernik atilmasi gerekiyor en son kat oda cok ama cok ince bir iş , uzmanlik istiyor. Yanlis atarsa tum boya çöp oluyor

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@mariokaldato
Mat siyah olduğu için vernik attırmadım. Vernik atılınca mat siyahın anlamı kalmıyor,parlak siyah oluyor.çizik illaki olacak ama bakalım ne boyutta olacak kullandıkça göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
@osman öksüz
Hayir mat vernik atilmasi gerekiyor zaten. Vernik dedigimiz seyin ana gorevi boyayi sert bi tabaka olarak kaplayip ekstra korumasidir.
Verniklerinde mat ve parlak diye iki kategorisi var

Mat vernik olduğunu bilmiyordum. Artık geçti bisikleti topladım pek vaktim olmuyor bu şekilde bineyim olmadı çizik çok olursa değiştirim gene ?. İyi bir ön arka aydınlatma alsak bile daha masraflı oluyor. Boyama işi eğer vakit varsa çok da masraflı değil diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çok beğendim. Bu tür mat renklere özel ilgim var zaten. Kendim yaptırsaydım siyah değilde haki'nin biraz daha koyusunu yaptırmak isterdim. Katlanır bisikletlere çamurluk yakışıyor, çamurluk ile daha yakışıklı olacaktır.

Ayrıca böyle bir pratiğin uygulanabilir olduğunu gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
@koppa
Estağfulullah ne demek. Forum bunun için var zaten. Paylaşımlardan,olumlu,argo içermeyen olumsuz görüşlerden hep faydalanıyoruz.

Son düzenleme:
Bebek gibi olmamış mı al beni kucağına sev diyor. :D Katlanır bisikletlere genelde göz ucuyla bakardım ama bunu sevdim. Güzel ve keyifli sürüşler dilerim.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Otto_man
@osman öksüz Hocam gerçekten çok beğendim, güle güle binin. En önemli konu içinize sinerek binmek ve çokta güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Bende şuan eski bir dahon satın aldım. Üzerindeki boya yılların verdiği birikimle oldukça yıpranmış. Bende sizin yaptığınız gibi bir çalışma düşünüyorum. Acaba mümkünse detayları paylaşmanız mümkün mü? Mesela tüm boyayı hangi malzemelerle nasıl söktünüz? Göbeği ve katlanır mekanizmaları tamamen çıkarmak gerekti mi? Sök tak herhangi bir sorunla karşılaştınız mı?

Süper olmuş. Emeği geçen herkesin eline sağlık bence. Makul de bir ücrete hallolmuş, ayrıca siyah bisiklete çok yakışmış. Arkadaşın dediği gibi boya işini tüm detaylarıyla yazarsanız bisikletin rengini değiştirmek isteyen bir çok arkadaş var. Herkes için faydalı olur.

Geri