Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Restorasyon bitti (Alan 1979)

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Tepki
20.277
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
1..jpg

Merhaba arkadaslar,

yaklasik 1 sene süren uznca cabalar sonucun da esimle birlikte 1979 orjinal "Alan" restorasyon bitirmis bulunmaktayiz.
Bu restorasyonun tüm dizayni esime ve restorasyonu bana ait. Bu sürec icerisinde ilk önce kadroyu ve ilerleyen zamanlarda ender bulunan Campagnolo Super Record Titanium Komponentlerini ve diger parcalari tamamladik.

Fotograflarla birlikte detayli aciklamar devaminda yapilmistir.

@Doğukan Aksu kardesime orjinal decallarini bana gönderdigi icin ve polisaj konusunda verdigi bilgilerden dolayi kendisine tesekkür ederim.

@SerkanH kardesime de, zamanin da beni Klasik restorayonlarina ikna ettigi icin kendisine buradan tesekkür ederim.

Ayrica tüm restorasyonlarda ve topladigim bisikletlerde oldugu gibi bu projede de destegini eksik etmeyen esime buradan tekrar tesekkür ediyorum.

Fotograflarin sonunda da son olarak sizlere bir kac fotograf da restore döneminden yükledim.
Restorasyon dönemini su linkten detayli sekil de inceleye bilirsiniz.
1979 Orijinal "ALAN" Restorasyonu..

Artik sizleri fotograflarla basbasa birakiyorum.

Kadroyu aldigim günkü ilk hali.
50 (1).JPG
50 (2).JPG
50 (3).JPG
87562 dosyayı görüntüle
50 (6).JPG
50 (4).JPG
50 (7).JPG

Ve restore edilmis hali
1,0.JPG
1,1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
9,0.JPG
9,1.JPG

Fren kollari: Campagnolo Record Titanium 8li
9,2.JPG

Frenler: Campagnolo Super Record
9.JPG
10.JPG
11.JPG

Aynakol: Campagnolo Super Record
Aynakol Göbegi: Campagnolo Super Record ITA
12.JPG

Arka aktarici: Campagnolo Super Record
13.JPG
14.JPG

Ön Aktarici: Campagnolo Super Record
15.JPG

Jant seti: Carbon Zipp 440
16.JPG
17.JPG

Lastikler: Vittoria Corsa EVO CX 320 tpi Tublar
18.JPG

Sele: Selle San Marco Rolls DUE
19.JPG
20.JPG
21.JPG

Sele Borusu: Campagnolo (Chorus oldugunu tahmin ediyorum)
22.JPG

Gidon ve Gidon Bogazi: 3TTT
23.JPG

Furj takimi: Campagnolo Record
24.JPG

25.JPG
26.JPG

Garajdaki yeri.
28.JPG
29.JPG

Toplam Agirligi: 8,7kg
30.JPG

Birkac fotografda restoreden...

Kadronun ilk durumu
1.JPG
Ve boyadan sonraki hali (Luklarin Polisaji boyadan önce yapildi)
5.JPG
Bu Fotografda boyanin parlakligini ve tonunu gösteriyor. (Boya VW Golf GTI'nin beyaz sedefli boyasi) Fotografda tam olarak görünmüyor ama isigin vurdugu yer hafif pempe/mor gibi, ve günes de bir kac cesit boya tonu canli olarak meydana geliyor)
6.JPG

Polisaj islemlerini en ufak vidasina/somununa kadar kendim elimden geldigince yaptim. Bilgi kaynagim @Doğukan Aksu kardesime burdan tekrar tesekkür ederim.
7.jpg
Polisajdan önce
8.jpg

11.JPG

Masanin polisajdan önce zipara yapimis sekli (Zimpara islemini tam bitirmeden cekilmis foto)
12.JPG

Ve polisajdan sonraki parlak sekilleri
10.JPG

Bu fotografta gidonda fren/vites kablolarinin seridi olamdigi icin cözümü kablolari gidonun icinden gecirmeye kara verdigim an. Bu islemi yapmasaydim gidonbandini sarinca kablolar bandin altinda cok bicimsiz duruyordu.
Evet gördügünüz gibi gidona kablo delikleri acarak icinden gecmesini sagladim ve kablolari tamamen kayip ettim.
13.JPG
14.JPG

Umarim Begenirsiniz, konu olumlu ve olumsuz yorumlara aciktir.

Scudo
eline koluna sağlık hocam çok güzel olmuş :)

Tebrik ederim Murat bey tekrar güzel bir işe imza atmışsınız. Sırada bekleyen yeni bir proje olacak mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ellerinize sağlık acaip bişe olmuş:)

@Murat Cömez Eline sağlık üstad, yani donanımdan hangi birini öveceğimi şaşırdım resmen, polisajlar harika olmuş, fren kolları şahane, seleye bayıldım... diye gider bu cümle daha, hele de restorasyonun ruhunun temeli olan orjine bu kadar sadık kalınması, emek verilip araştırılması, bulunması ortaya çıkan bisikleti daha da özel kılıyor bence. Garajdaki yerini haketmiş anlaşılan çoktan. Başta eşin olmak üzere tasarımda ve uygulamada emeği geçen, katkı koyan herkesin eline sağlık, ellerin dert görmesin. Daha uzun yıllar böyle uygulamalarla gözümüzü ve gönlümüzü şenlendirmen ümidiyle, mutluluğunuz daim olsun, selamlar.

@Anonim ne dediyse katiliyorum. " Bi tur versene " diyemeyecegim bir bisiklet olmus. Tebrikler ama yinede bi tur verirsen hayir demem

@gıbıç
@MehmetB
Arkadaslar begendiginiz icin sizlere tesekkür ederim.:)

@ebaklaci
Ertugrul bey, güzel yorumunuz icin özellikle cok tesekkür ederim. Projeler bitmez, böyle bir hobby insanin ruhuna islemisse kesin devamida gelir. Yenisi yakinda gelir ama zaman veremiyecegim icin takipte kalmanizi öneririm.:)

@Anonim

@mariokaldato
Güzel yorumlariniz icin sizlere ayrica tesekkür ederim arkadaslar. Yorumlarinizi okuyunca cok mutlu oldum.:harika:

@Atilla G.
Atilla sanda birtane yapalim da gözün kalmasin.:) Masallah dede nazar degmesin bari yahu. Insallah daha iyileri senin olur güzel kardesim.

@Uğur Recep AKGÜL
Insallah daha eskileri ve cok cok kötüleri size nasip olur.:koptum::koptum:
Kötü niyetle yazmadiginizi bildigim icin sakaniza saka ile cevap vermek istedim, umarim yanlis anlamasiniz yazdiklarimi. Insallah daha cok iyileri size nasip olur.:harika:

@mariokaldato

@Anonim ve @mariokaldato ne dediyse ben de katılıyorum. Son hali gerçekten de muhteşem olmuş. İyi dileklerin için ben de sana teşekkür ederim. Israrlarıma değmesine çok sevindim..

• Beğen
Vay anam vay. Nazar değmesin çok baktım. :D Maşallah.

binecekmisiniz ?
hayır binmeyeckseniz serginizi ziyaret etmekten büyük keyif alırım :):)

• Beğen
@SerkanH
Esas ben katiliyorum @SerkanH @Anonim ne dediyse :D bu forumda kimse bana katilmasin arkadas eger katilacak bisey varsa doğal yollardan ben katilirim ahahaha :D saka be hemen sinirlenmeyin. Masallah SubhanAllah dostum Murat'in Alan' ina bu arada ehehe :D

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri