Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Roller tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, (link) bulunan rollerı tavsiye edermisiniz? 1.500 TL lik muadillerinden ne gibi eksikleri vardır? (Katlanıp katlanmaması çok önemli değil)
Video isteyin mutlaka.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Scudo
Ben de dün itibariyle Astana marka roller sahibi oldum. Daha önce in'ride 100 kullanıcısı olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Ürünü gittigidiyor üzerinden sporcu pazarı firmasından temin ettim. Cuma akşamı verdiğim siparişim cumartesi sabahı elime geçti. Ama maalesef orijinal olmayan ve üzerinde ürünün göründüğü 3-4 yerden delinmiş bir karton kutuda geldi. Özenli bir paketleme olmaması ve hasarlı kutuda olması satıcı için ilk eksi oldu. İkinci eksi olarak da ürünün tamburları üzerinde lastik izleri olması iade edilen veya demo ürün izlenimi verdi. Firmadaki son ürün olması ve benim de bulabildiğim en uygun fiyatlı roller olması sebebiyle iade işlemi yapmamaya karar verdim.
Ürünü dünden beri 2 kez denedim ve özellikle sessizliği ve akışkanlığını sevdim. Herhangi bir takılma, sürtme veya kullanıma engel bir sorun hissetmedim. Sadece yere basan destek ayakları üzerindeki süngerlerin çok dayanıklı olduklarını zannetmiyorum. Şu an için üründen memnun kaldığımı söyleyebilirim. Özellikle herhangi bir hazırlık olmadan doğrudan binip kullanılabilir olması sebebiyle roller almaya karar vermiştim. Trainer daki en büyük sorun zaten lastik ya da jant değişimi olduğu için roller kullanmak büyük kolaylık. Denge gelişimi artısının da önemli olduğunu düşünüyorum. En büyük problem kontrasyon kaybı çünkü anlık hata düşmeye sebep oluyor.

@welcroix Yanlış anlamayın ama karton ürünü korumak içindir ve yırtılması in bir önemi yoktur. Tabi kutu koleksiyonu yapmiyorsak🙂. Tabanına da mutlaka trainer matı veya kaydırmaz paspas kullanmak lazım yoksa düşebilirsiniz benim gibi😐. Bu arada rolleriniz hayırlı olsun benzer bir marka kullanıyorum gayet iş görürler 👍
Kadans Bisiklet ile gorustum ancak henuz hazir bir video yokmus . Dolasiyla , buradan bir arkadasimizin yorumlari yada varsa videolari cok onemli .
Ayrica belirtilen rakkam , nakit odeme icin gecerliymis.
Hala almayı düşünüyorsanız video atabilirim 🙂

@welcroix Yanlış anlamayın ama karton ürünü korumak içindir ve yırtılması in bir önemi yoktur. Tabi kutu koleksiyonu yapmiyorsak🙂. Tabanına da mutlaka trainer matı veya kaydırmaz paspas kullanmak lazım yoksa düşebilirsiniz benim gibi😐. Bu arada rolleriniz hayırlı olsun benzer bir marka kullanıyorum gayet iş görürler 👍

Hala almayı düşünüyorsanız video atabilirim 🙂

Herhangi bir ürünü sıfır fiyatı üzerinden aldığınızda ambalajının orijinal ve hasarsız olması gerekir. Aksi takdirde o ürün sıfır değildir. Sıfır olmayan bir ürünü de sıfır olarak satamazsınız. Olay demo veya kullanılıp iade edilmiş bir ürünün sıfır olarak satılması. Ben ürünü iade etmedim ve kullanmaya karar verdim. Konuyu satıcı ile de görüşmedim. Ürünün kozmetik dışında çalışmasına engel bir problemi olsaydı zaten iade ederdim. Ama internet üzerinde yapılan alışverişlerde maalesef ürünü görmeden aldığımız için mağazada olsa yarı fiyatına bile almayacağımız bir ürün kapımız gelebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
1 yıldan fazladır Roller kullanan birisi olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Kullandığım roller Elite Quick Motion. 3 kademe direnç ayarlı ve son kademede max 750Watt seviyesinde direnç oluşturabiliyor.
Öncelikle denge kurması gerçekten zor. Ancak 2 haftalık (yaklaşık 14 saatlik sürüş diyelim) süreçten sonra alışıyorsunuz. Ben bu süre sonunda kilitli ayakkabı ile sürmeye başladım. Öncesinde normal spor ayakkabı ile sürüyordum. Şu an yanımda hiçbir destek olmadan çok rahat sürebiliyorum. Suluktan su alıp içebiliyorum, beslenebiliyorum (statik trainer sahipleri için komik gelecek). Biraz uğraşsan 2 elimi birden bırakabilirim.
Antreman olarak size kattığı en önemli kriter denge, stabilite ve kontrol. İlk sürüşlerimde karın kaslarım bile ağrıyordu. Bunun dışında eğer direnç uygulayan bir roller varsa belirli seviyede güç idmanları da yapabilirsiniz. Eğer yoksa sadece kadans ve nabız odaklı idmanlar elverişli olacaktır. Statik trainerlardaki gibi hiç bir zaman güç odaklı çalışamıyorsunuz. İlla ki denge için de çabalamanız gerekiyor. Bu da sürüşü biraz daha zevkli hale getiriyor bence. Gözü kapatayım ayakta sprinti vurayım derseniz saniyede yere düşmeniz olası.
Antreman odaklı düşünüyorsanız Rollerlar genel olarak akılsız olduğu için bisiklette power metre olması çok büyük avantaj olur. Ucuz bir roller+PM, pahalı bir akıllı statik trainerdan daha etkili olacağı kanısındayım.
Aklıma gelmişken; Rollerların büyük bir artısı da basitliği. Yerde kurulu duruyor ve bisikleti üstüne atıp sürüyorsunuz. Onu sök, bunu tak, vida sık gibi uğraşlar yok. Dışardan gelince de soğumak için bindiğim oluyor. Lastiği de tükettiğini görmedim. Özel bir lastik istemiyor.

Merhabalar, çok güzel izah etmişsiniz. Ben de roller alma niyetindeyim fakat malum interaktif olanlar çok pahalı, sizin tavsiyeleriniz dikkatimi çekti PM ve basit bir rollerın daha etkili olacağını söylemişsiniz, ben de bu kombinasyonla watt odaklı olduğu için PM ile zwift gibi uygulamaların kullanılabileceğini de düşünüyorum acaba siz roller ile zwift kullanıyor musunuz? Elite Quick Motion modelinden memnun musunuz, Elite Arion Mag modeli ile ilgili bir fikriniz var mı acaba, son olarak PM maliyetleri maalesef çok yüksek sizin bu yöndeki ürün tercihinizi merak ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhabalar, çok güzel izah etmişsiniz. Ben de roller alma niyetindeyim fakat malum interaktif olanlar çok pahalı, sizin tavsiyeleriniz dikkatimi çekti PM ve basit bir rollerın daha etkili olacağını söylemişsiniz, ben de bu kombinasyonla watt odaklı olduğu için PM ile zwift gibi uygulamaların kullanılabileceğini de düşünüyorum acaba siz roller ile zwift kullanıyor musunuz? Elite Quick Motion modelinden memnun musunuz, Elite Arion Mag modeli ile ilgili bir fikriniz var mı acaba, son olarak PM maliyetleri maalesef çok yüksek sizin bu yöndeki ürün tercihinizi merak ediyorum.
Şimdiden çok teşekkürler.
Merhaba, roller ile zwift kullanabiliyorum. Bisikletimde stages 105 sol kol power metre mevcut. Bisiklette pm olduğu sürece (hub tipi vb modeller hariç) her türlü trainer ve roller ile zwift kullanılabilir. Burada önemli olan kullanacağınız roller veya trainerın uygulayacağı direnç. Eğer direnç çok düşük kalırsa antremandan verim alınamıyor. Çoğu roller serbest döndüğünden, size bir direnç oluşturmadığından güç kazanmak zor oluyor.
Ben pm aldığımda 700€ fiyatı vardı ancak €, 3 küsür tl seviyesindeydi. Aslında pm fiyatları çok düştü ama malumunuz…

Bisiklette PM olunca zwift kullanılıyor, çok da iyi oluyor ancak interaktif bir kullanım olmuyor. Yani zwift sizin gücünüzü ayarlayamıyor. Bunu siz vites ile yapmalısınız. İnteraktif trainerlar, direnç değerini zwiftten gelen komuta göre değiştiriyor.

Quick motiondan çok memnunum. 700w direnç uygulayabiliyor bu benim seviyem için oldukça yeterli. Ama şu an hangi modeller var, yeni neler çıktı bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hk91
Geri