Scudo Sports

Roller tavsiyesi

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Tepki
5.228
Şu ikisinden birini almayı düşünüyorum

Hangisini tavsiye edersiniz?

Tacx Antares T1000 Roller
Elite Parabolic

Scudo
Parabolic'i kullaniyorum. Adi ustunde merdanelerin parabolik sekli sayesinde teker kolay kolay disari cikmiyor (tabii kesinlikle cikmiyor denilemez). Tacx'in de iyi bir urun olduguna eminim ama dedigim ozellik bana gore ciddi bir ustunluk.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Elite Parabolic...

Ben bir hayli araştımıştım geçen sene, parabolic almayı düşünüyorum ben de ...

Tacx ın dizaynı çok güzel, ancak silindirlerini beğenmemiştim, silindirlerin birinde çatlak vardı ve rulman çakma yerlerinin yanları çatlamıştı iade etmiştim, Bike and outdora sormuştum onlar da aynı sorunu belirtmişlerdi, bir de silindirlerin plastiği çok hafif ince ve kalitesiz duruyordu, ama gövde çok iyiydi... Bu olayı geçen sene yaşamıştım belki yeni gelenlerde sorun yoktur... Evet silindirde sorunu düzelttilerse Antares çok iyi bir dizayn...

Değerlendirirken ağırlıkları, kolay kapanıp açılmalarını da dikkate almak lazım.
Gürültü seviyeleri de önemli. Bir de zincir yağının zemine sürekli sıçrayacağını da hesaba katmak gerekli.
Ben geçen sene bahsettiğiniz modellerden birini almayı düşündüm ama yeterince bilgiye ulaşamadım. Kolay gelsin.

Dizayndan çok performans önemli benim için. Dayanıklılık ,yedek parça vs. gibi
Zincir yağının sorun olacağını sanmıyorum .

Parabolic alıcaktım bende geçen sene kışın...Gel gör ki esnaf abilerimiz bir anda %100 fiyatta artış yapınca almaktan vazgeçmiştim.Yanlış hatırlamıyorsan almayı düşündüğüm fiyat 100 euro civarlarındayken bir anda 300 euro dayanmıştı.

Ben parabolic tavsiye ederim

@Şafak Atilla Akpınar

100 eu gibi bir ihtimal yoktur, siteye hatalı yazmışlardır...

400 küsür TL civarlarda Parabolic olanı ,Tacx Antares ise 300 civarlarında

Ali abi bende Araştırdım ve sonunda karar verdim Action Roller Advance Wide aldım Kendime çok memnunnum benimle birlikte 10 Takım arkadasimda kullaniyor yüksek sesde cikartmıyor 199 Euro ya aldık sanırım Aktif den webden bakabilirsin.

• Beğen
Bütün ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim . 1.el Elite Parabolic bulamadığım için Simay Beyden 2.el 250 TL'ye Elite Parabolic aldım .Ürün kusursuz şekilde elime ulşatı . Sıfır kalitesinde .

İbrahim kardeşime de teşekkür ederim .***ile yaptığım yazışmalardan cevap alamadım.Oradan, Action Wide Roller almak istiyordum .Böylece bir müşteri kaçırdılar.

Abi Bol terlemeler şimdiden sana Su içmeyi unutma her 30 dakikada bende ilk olarak arkadaştan almayı düşündüm ama takım olarak aldiğımız için hepsi aynı olsun dedik yanlızca Ali abi kayışından bulmak lazım Aktif de yokmuş sanırım kayışların ölçüleri aynı bulursan banada haber verirmisin abi.

• Beğen
@ibrahim ALBAY

Valla kayış sağlam gözüküyor .Daha sonra sorun yaratmaz inşallah. Şimdiden yedek kayışı ayarlamak lazım

@Ali Gelir

Düzenleme yapacakken yanlışlıkla teşekkür butonuna basmışım.. :) (kısmetinizde varmış demek)

Forum kuralları gereğince mesajlarınızda sponsorumuz olmayan ticari işletme adından müsbet yada menfi de olsa bahsetmezseniz iyi olur.
Keyifli forumlar.

• Beğen
Parabolic' i almışsınız hayırlı olsun :)..
Ben gene fikrimi söyleyeyim, bu standart düz rollarlar bana göre daha iyi..İki tip rollerı da kullandım düz tiplerde teker makaranın dışına çıktığı gibi rollerın gövdesine temas etmesiyle duruyor, yada daha az sarsıyor..
Parabolic tiplerinde teker makaradan dışarı çıkmaya çalışınca hız ve kadans fazlaysa yere bile düşülebilir, adeta fırlatıyor üzeriden..
Ama 1 haftacık roller kullanınca işi bayaa ilerletiyorsunuz içiniz rahat olsun..1 haftadan sonra kenarlara yaklaşmazsınız bile..

Merhabalar,benim merak ettiğim konu,örneğin tacx t1000 roller apartman dairesinde kullanmak için ideal midir,yani alt komşuyu rahatsız eder mi? Ses olarak durum nedir?

@uguryes666

parabolic kullanmaktayım hafif tırtıklı bir yüzeye sahip, rubena walrus lastikle, hafif dişli bir lastik, bazen şikayetçi olabiliyor komşular. Tacx daha düz bir yüzeye sahip gibi görünüyor. Ancak olay lastikte bitiyor eğer yol bisikleti kullanıyorsanız veya dişsiz lastiğiğe sahipseniz problem olmaz.

Parabolic tavsiye ederim. "Bulunmaz" arkadaşımız söylediğinde haklı düz roller da yana kaydığınızda daha sağlıklı bir durum mevcut ancak yine söylediği gibi ilk bir hafta, ondan sonra parabolic daha avantajlı durumda diye düşünüyorum kenara kaydığınızı hissedip düzeltme şansına sahip oluyor ve antremanınıza devam edebiliyorsunuz (duraksama olmadan)

• Beğen
Tepkiler: Uğur Yeşilyurt
Yol bisikleti kullanıyorum,o zaman dediğiniz gibi ses sorun olmaz heralde,teşekkürler.Henüz hangi modeli alacağıma karar veremedim,sanırım önce ilk işim ürünleri yakından incelemek olacak.Tavsiyeleri de göz önünde bulunduracağım

Arkadaşlar yaz mevsimi yavaş yavaş gidiyor ve kış mevsiminin çetin geçtiği yerlerde kondisyon kaybı olmaması için roller düşünen arkadaşlar için bir rehber olması gayesiyle bu başlığı açtım.

Evet roller tecrübesi olan, kullanan, kullanmış arkadaşlar.
Rollerler hakkında biraz bilgi alıp, model tavsiyeleri de almak benim gibi ilk defa bu spor aletini tecrübe edeceklere bir klavuz olur düşüncesindeyim.

Aklıma ilk takılan soru şu? Biraz araştırınca roller silindirlerinin bazısı dümdüz bazısı içe doğru hafif eğimli, bu kullanıcılara ne fayda sağlar, tercih edilirken biraz eğimli olanları mı tercih edilmeli?

@altinok 2 yıl kadar elite arion parabolic kullandım. Kışın veya ilk baharın o soğuk zamanlarında faydalı olabiliyor. Kullandığım model içe kıvrık olduğu için kenarlara lastiğim temas ettiğinde içeri doğru hareket etmeni sağlıyor. Tek farkı bu (en azından benim hissettiğim). ilk dakikalarında acemilik tabi ki olucak ama alıştığında çok keyif alacaksın. Keyfin hangisini istiyorsa o modelden al..

Tek yapmaman gereken hareket roller'ı Türkiye piyasasında almak. Chain reactionda dediğim roller vergisi ile birlikte 600 liraya geliyor(kargo üct. yok). Türkiye'de ise 1000 liradan başlıyor. Gerekirse yurt dışı alışverişi bilmiyorum dersen ben senin adına alır evine kargo çıkartırım.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Geri