Scudo Sports

Rubena STU İncelemesi (Patlamayan Lastik Yapmışlar)

Scudo
Yol tutuşu iyi ise alınabilecek en iyi lastiklerden

Biraz konuyu hortlatayım carraro daytona 436 ya rubena flas stu 26X1.xx takmayı dusunuyorum ama orjınal rubena flash stu yu nasıl ve nerden alabirlirim sorayım dedim?

@SARBAY
bulduğunuzu alın, zaten sahtesi üreliten bir lastik değil. üretim tarihine bakın, iki seneyi doldurmuş ise almayın

Merhabalar arkadaşlar. Dün akşam MTB bisikletime bir çift aldım. Bayramda uzun bir turumuz olacak. Yol ağırlıklı olarak keçi yolu diye tabir edilen yayla yollarından müteşekkil. İçimden bir his yeni tanıştığım bisikletçime güvenmem gerektiğini söyledi ve ben de öyle yaptım. İç lastikler dahil çiftine 150 TL ödedim. Akşam performansını denemek ve lastiği hissetmek adına 30 km kadar yol yaptım. Yol tutuşu hızlanması on numaraydı. Fazla şişirildiği için basit tümsekler rahatsız etse de bisikletim tamamen başka bir şey olmuştu. Bisikleti değiştirmeyi düşünürken bu sayede bu fikrimden tamamen vazgeçtim. Bakalım bir de uzun yolda deneyeceğim. O zaman görüşlerimi tekrar paylaşırım.

1000 kilometreden fazla yol kat ettikten sonra bir gezi sırasında dikenlerin yoğun olarak yer aldığı bir araziye girdim. Muhabbet, kahvaltı derken yaklaşık 30 dk sonra arka tekerimin patladığını fark ettim. Tekeri çepeçevre saran dikenler lastiğimi patlattı ancak bu patlamaya rağmen lastikten oldukça memnunum diyebilirim. Aynı gezi içinde bir arkadaşta bulunan Schwalbe Marathon Green Guard da kurban oldu diyebilirim. Kısacası patlıyorlar ancak zorlarsanız. Keyifli ve patlaksız anlar yaşamanız dileğiyle.

2000 km yol yaptım. Yayla yollarında dağ bayır, dikenler hatta çöğür denen çalıların ve şişe kırıklarının üzerinden geçtim. Bunları yaparken de bisikletim oldukça yüklüydü. En ufak bir sorunla karşılaşmadım. Asvalta ne kadar iyiyse inanın sert toprakta da o kadar iyiydi. Şimdiye kadar kullandığım en iyi lastikler. Tavsiye ederim.

Ben de Hook modelini geçen sene nisan ayında aldım, takış o takış, 3 hafta sonra 1 senesi olacak daha bir kere patlamışlığı yok. Arazi, orman, taş toprak her yere girdim. Yüklü halde de benzer yollarda deneme şansım oldu. Yol tutuşu da gayet güzel. Düşünmeden alabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Kullanmıştım. Beni baya memnun etmişti.

Patlamıyor evet... Ama yol tutuşu ve hızlanması çok kötü.
Bi kere aldım ve mecburen kullanıyorum. Bir daha almam mümkün değil. Patlak yamamaya razıyım açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Arkadaşlar rubena kullananlar memnun mu hızlanma konusunda bir arkadaş hiç memnun değilim diyor zırhlı lastikler genelde böyle midir bir de Rubena nın zırhlı lastiğinin 700*28-30-32-35 olanları var mı acaba?

Memnun olanlar yol tutuş ve hızlanma konusunda ne düşünüyorlar?

Bugün itibariyle 700×42 Schwalbe Smart Sam lastiklerimi, Rubena Long Way Stop Thorn 700×35 ( "Patlamayan" lastiklere çevirdim. Bunun yanında pek hoşlanmadığım ince sibopları kalına çevirdim.Zaten akıcı olan bisikletimde ilk sürüşümde bariz bir hız artışı gözlemlemedim, illaki vardır. Daha da inceltebilirdim fakat yol tutuşundan da kayıp yaşamak istemiyorum.20170513_165253.jpg 20170513_165336.jpg 20170513_165317.jpg

@Cihangir. Rubena STU ve Schwalbe Marathon kullanma fırsatım oldu bir süre. Schwalbe ne kadar ağır olsa da bana yolda pek hissettirmedi ama Rubena hissettiriyor. Arasındaki farkı anlamak tabi kişiden kişiye göre değişebilir. Uzun turlar yapmayacaksanız bence gereksiz bir lastik. Ayrıca alacaksanız da üretim tarihine dikkat edin. Malum saklama koşullarında pek güven olmuyor satıcılara.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Hasan Ç. Hissettirmek ne kelime sanki bisikleti geri geri çekiyor. Açıkçası ben de daha eskitemediğim halde Rubena 700x35 STU lastiğimi sadece çok yüklü turlarda takıp gündelik kullanım için Schwalbe Marathon 700x32 lastğe geçeceğim.
Yani bazen yolun akışına bırakırsınız bisikleti güzel bir iniş olur ardından hafif tırmanış, ne inişte hızlanıyor ne de hafif çıkışlarda hızını koruyor ya abanacaksınız ya da en alt viteslerde sürünecek. Açıkçası benim tecrübem bu yönde.
Bu arada hakkını çok da yemeyeyim yüklü halde yaptığım son turda sağlamlık, yol tutuş açısından bir sıkıntı yaşatmadı.
Kısacası tur için dayanıklı lastik alayım ama gündelik de kullanayım lastiği değil.

1 yıl içinde 6000 km yaptım bu lastiklerle, 1 kez olsun patlamadılar. Çok problemli yollarda sürmedim gerçi ama bu lastiklerden önce yola çıkarken ya patlarsa kaygım oluyordu. Bunlarla yanıma hiçbir patlak malzemesi almadan gönül rahatlığıyla çıkıyorum.
Şuan hala bisikletimin üzerindeler ve pek aşındıklarını da söyleyemem. 10bin'i rahat göreceklerdir.

Merhaba , bu lastik ile ilgili geçen yıl yorum yazan arkadaşlar olmuş. Son yorumların çoğunda ağırlığı ve yuvarlanma direncinin fazla olması, yorması gibi olumsuzluklarından bahsedilmiş. Malum zırhlı lastiklerin şahı olan Schwalbe Marathon Plus 'un (213 TL - tanesi ) neredeyse 1/3 fiyatına olmasından dolayı bu lastiği almayı düşünüyorum.

Bu lastiği yakın zamanda kullananların yorumunu alabilir miyim ?
Güncel fiyatı 80 TL (tanesi)
Syg

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Ben iki senedir kullanıyorum rubena stu'ları. Şimdiye kadar hiç patlamadı ve aşınmadı. Yol tutuşu arazide ve asfaltta gayet yeterli. Islak zeminde hiç kullanmadım. Dezavantajı iki tekerin toplam ağırlığının yaklaşık 2 kiloya yakın olması. Eskidiğinde hemen daha hafif lastiklerle değiştireceğim. Bir daha bu kadar ağır lastik kullanmak istemem.

@erhan erhan Hocam trek marlin 7 icin bana önere bilecegin yol tutuşu kuvettli patlamaya dayanıklı suda dahil iyi tutuşu olan lastik önerin nedir dip not 500 tl kadar olursa iyi olur rahat birde koltuk lazım bana uzun sürüşlerde rahatlık icin onada ayıra bilecegim 400 civarı

Geri