Scudo Sports

Rubena STU İncelemesi (Patlamayan Lastik Yapmışlar)

@spencermila Kullandığım bir iki lastik dışında bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef.

Scudo
@erhan erhan peki koltuk icin önerin varmı hocam sele cok kötü acıtıyor...

1850 km'dir Rubena Longway Hook STU kullanıyorum. STU serisi, Rubena'nın koruma seviyesi en yüksek olan zırh yöntemi.

Daha bir kere patlama yaşamadım.

Lastikde eskime daha farkedilecek kadar değil, il günki gibi desenleri duruyor, kareleşme daha söz konusu değil.

Geçen sene bir çift Avusturalyayı baştan aşağı turlama kararı veriyorlar ve bu lastikten kullanıyorlar. 5000km sonra geziyi patlaksız sona erdirdiklerinde, lastiğin hala gideri vardı diye yazmışlar.

Tek eksi yönü ~900g civarında bir ağırlığa sahip olması.

Herşeyin pahalılandığı bu günlerde Schwalbe Marathon almak isteyenlere daha ekonomik bir alternatif.

Tekerinize diken değmesin ;)

Rubena flash stu yu almistim gecen sene. 700*35 olculerinee 5mm kalinliginda korumasi var. Fazla kullanamadim. 300 km yi gecti. Sorun yoktu. Kisin hasta oldum, iki ay hic kullanamadim. Biraktigim yer gol oluyormus. Lastik surekli suyun icinde kalmis. Yanlar hafif catlamis. Bu yaz tekrar kullandim tas gibi lastikler. Tabi bu benim hatam. Tarlaya da girdim bilerek dikenlerin icinden de gectim islak camurlu yerlerde de surdum camli yerlerde de surdum bilerek her yola soktum patlayacak yarilacaksa burada yarilsin diye. Hic bir sey olmadi(TDK nin son kilavuzunda bu sekilde ayirmislar. Hic bir sey internet sitesini guncellememisler kitapta boyle:() Lastigin tek sorunu agirligi. Hala bu sekilde kullaniyorum. Bir de reflektorun beser santimlik kisimlari her iki tekerin her iki tarafindan da sokuldu. Tabi bu 2 ay golun icinde kalmasindan dolayidir. Guzel lastik tavsiye ederim.

İkili fiyat mı yazar tek mi?

lastikler 16600km de catlaklaradan dolayı değişti arka lastiğin orta kısımda aşınma olsada hala diş mevcuttu

@Cuneyt Erkman
tarafsız bir bisiklet tamircisine göre lastikler ön-arka yapma zamanı gelmiş idi

@kadir karakaya
Yol tutuşu ve frenlemesi nasıl. Asfaltta kaydırma yapıyor mu, özellikle fren yapınca?

Açıkçası diğer lastiklere göre yatarken biraz daha fazla kayıyor gibi geldi bana. Asfalt yol ıslanınca virajlarda haliyle kayıyorsunuz ama çabuk toparlayabiliyorsunuz. Çok savurmuyor yani. Tutuyor hemen. Frenleme mesafesi de çok güzel ama kitlememeye bakın. Kitleyince çok kayıyor. Schwalbe frenlemede sanki bir tık daha iyi gibi. Anladığım kadarıyla siz şehirde, asflat yolda kullanacaksınız. Asfaltta genel olarak güzel ama bu kadar korumaya gerek kalmadan daha iyi performans alınacak lastikler de var. Ben taşlı topraklı köy yollarında kullandığım için tercih ettim.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
@kadir karakaya
Hangi ebat ve hangi lastiği kullanıyorsunuz acaba

çiftine 200 tl verebileceğim 700x25 ebatlarında lastik önerisi varmı acaba

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@İki Teker Bir Adam
ben iki tker bir adamın tavsiyesiyle aldım çok memnunum bu kış beni çok iyi idare etti teşekkürler herkese şiddetle tavsiye ederim

arkadaşlar bende zırhlı lastik almayı düşünüyorum. şu sıralar fiyatlar şişmiş galiba kara cuma ayağına şişirdiler galiba haftaya indirime yani normal fiyatlarına döner. bilen arkadaşlar varsa sormak istediğim iki lastik arasındaki fark nedir birisi 10 15 tl daha pahalı. hibrit bisikletim var yol patika tarla farketmiyor gezerken geçenlerde kötü bi yolda tekerim patlayınca zırhlı lastik almaya karar verdim.

Mitas Hook APS+RS Zırhlı 700x35C Dış Lastik

Mitas Rubena 700X35 Flash Stop Thorn 5 Mm Zırhlı Lastik

Yokmudur bılen

@osmancan71 Kardeşim bende kaç gündür forumda lastik önerisi için bakıyorum ama pek cevap veren yok. Arama yaptığımda ise en iyi lastik bu denecek bir bilgide yok. Cidden zor durumdayız :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
ben de tavsiye bekleyenlerdenim 28 inch şehir ve yol bisikletim için :)

Biraz sitemli gördüm son mesajları. Çok bilmişlik yapmak gibi olmasın ama kullandığım lastiklerden örnek vereyim.

Bir kere patlama olayı kesinlikle şans işi. Zırhlı lastik patlamaz ya da tam tersi ucuz lastik sürekli patlar diye bir şey yok. İki sene kullandığım Kenda Kwest lastikler artık beni değiştir diye bağırıyordu mesela ama iç lastiklerini hiç görmedim. Siz basıncı her daim yüksek tutun, çukurlara girmekten kaçının, kaldırım kenarına vurmayın. Gerisi kader.

Yol tutuş konusu da (yine bence) şöyle: Islak zeminde CST de kayar, Rubena da kayar, Michelin de. Continental biraz daha az kayar ama o da kayar. Schwalbe ve Hutchinson hiç kullanmadım; denk gelmedi.

Son olarak, lastiğimin yanında CST değil de Continental ya da Michelin yazdığında benim de hoşuma gidiyor.

Son düzenleme:
Geri