Arkadaşlar selam benim bisikletimde bu sorunun aynısı var. Yardımcı olabilir misiniz ruble boşluğunu mu almam lazım yoksa mil de mi eğrilik var acaba ?
Merhaba hocam, sorun kontra somundaki gevşemeden olabilir bir kontrol edersiniz, ya da rulmanlar dağılmıştır diye düşünüyorum.Merhaba. Shimano rs 100 jantımın üzerinde 105 R7000 rublem mevcut. Geçenlerde yıkamak için arka jantımı çıkardığımda rublemde ufak bir boşluk olduğunu farkettim. Ne yazık ki bisikletteki sesleri çok dinliyorum. 10 cm yükseklikten bilinçli şekilde boşluk seslerini duyabilmek için bisikleti yere bıraktığımda ruble tarafından boşluk sesi alıyorum. Bahsettiğim boşluk rublenin doğal dönme eksenine dik şekilde bastırınca hissedilebiliyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba hocam, sorun kontra somundaki gevşemeden olabilir bir kontrol edersiniz, ya da rulmanlar dağılmıştır diye düşünüyorum.
293587 dosyayı görüntüle
Kontra somunu hangisi oluyor? Ruble bütün olarak ufak bi boşluğa sahip. Fark ettiğimin üzerine yaklaşık 200 km sürmüşümdür ve boşluk hala aynı. Rulman bozulsa sanırım biraz daha fazlalaşırdı boşluk
@Spartiat @can_celik sizlerin de görüşünüzü merak ediyorum.
İçe dışa kayma hiç yok. Sadece söylediğim şekilde boşluk var. Rublenin en sağından ve en solundan tutup boşluk bulma hareketini(hafif hafif zorlamak yani) yaptığımda çok ufak bir hareket var. Ortadaki mil sabit. Jantı sıfıra yakın olarak taktık ve yaklaşık 1500 km oldu. Kullanırken de herhangi bir zorlamaya veya uygunsuz kullanıma maruz kalmadı.Ruble flibirin üstünde içe dışa kayıyorsa önce bir anahtar bulup ruble kapağını sıkın. Düzelmezse diğer olasılıklara bakılır.
Kapak nizami sıkılsa kolay kolay gevşemez ama bisikletçilerin çoğu Shimano'nun 40 Nm sıkılmasını tavsiye ettiği kapağı kolay sökülsün diye biraz sıkıp bırakıyor, o yüzden de gevşiyor.
İçe dışa kayma hiç yok. Sadece söylediğim şekilde boşluk var. Rublenin en sağından ve en solundan tutup boşluk bulma hareketini(hafif hafif zorlamak yani) yaptığımda çok ufak bir hareket var. Ortadaki mil sabit. Jantı sıfıra yakın olarak taktık ve yaklaşık 1500 km oldu. Kullanırken de herhangi bir zorlamaya veya uygunsuz kullanıma maruz kalmadı.
...rublenin doğal dönme eksenine dik..
(link)
Video ekledim.
Malesef ruble anahtarım yok ve köydeyim şuanda. Yarın için 170 km şehre dönüş rotam var. Bu sürüşte sorun çıkarmaz sanırım? İlk işim baktırmak olacak eve döndüğümde.Flibir oynuyor gibi. Ruble anahtarı varsa rubleyi sökün, kesinleşsin.
Rubleyi sıkıştırdığımız kapağın ortasında görünen somundan bahsediyorum. Fakat icabında rubleyi sökmek gerekir.293587 dosyayı görüntüle
Kontra somunu hangisi oluyor? Ruble bütün olarak ufak bi boşluğa sahip. Fark ettiğimin üzerine yaklaşık 200 km sürmüşümdür ve boşluk hala aynı. Rulman bozulsa sanırım biraz daha fazlalaşırdı boşluk
@Spartiat @M.İhsan Tatil bitti teknik desteğe devam. Yukarıdaki tespite katılıyorum. Zamanla doğal olarak fılibır içindeki bilya yolları (ing. raceway) aşınmış, haliyle bir miktar boşluk oluşmuş. Fılibırı açıp içinden 1 veya 2 adet spacer çıkarmak gerekiyor.Freehub body den kaynaklı olma ihtimali oldukça yüksek
Ben bu işi bayağı bir ertelemişim siz yazınca farkettim. En yakın zamanda bir tamirci yüzü görsün o zaman bu arkadaş@Spartiat @M.İhsan Tatil bitti teknik desteğe devam. Yukarıdaki tespite katılıyorum. Zamanla doğal olarak fılibır içindeki bilya yolları (ing. raceway) aşınmış, haliyle bir miktar boşluk oluşmuş. Fılibırı açıp içinden 1 veya 2 adet spacer çıkarmak gerekiyor.
Göbek 11 ya da 12 vites uyumlu ise ona göre spacer almanız gerekiyor. Göbek kaç vites için üretilmiş bu bilgi önemli.Arkadaşlar merhaba. Bende de benzer bir problem var. Videosunu çekerek akledim. Benim rublenin alttan iki dişlisi ve rubenin geri kalanı boşlukta sallanır gibi oynuyor. Gevşemiştir düşüncesiyle tekeri bisikletciye götürüp rubeyi söktürüp tekrar sıktırdım fakat düzelmedi. Problemin kaynağından emin olabilirsem ona göre parça sipariş edip onarımını yapacağım ama kaynağı tam olarak anlayamadım. Ruble mi ?, Göbek mi?. Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Hımmm. O açıdan düşünmemiştim. Benim ruble 10 vites. Çok teşekkür ederim cevap içinGöbek 11 ya da 12 vites uyumlu ise ona göre spacer almanız gerekiyor. Göbek kaç vites için üretilmiş bu bilgi önemli.
Evet ruble 10 vites ama göbeğin kendisi 10 vites olmayabilir. Marka modeli ne göbeğin?Benim ruble 10 vites.