Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble değişimi

@M.İhsan hocam vidalıda sadece 14 var.
@celilyafes göbeğim aslında o kadar da kaliteli değil.120tlye ön-arka giriş seviyesi shimano gobek satılıyor.Değiştieebilirim aslında.
Birde başka bir başlıkta bu kaset rublelerin,vidalı rublelere göre çabuk eridiğinden bahşedilmiş.Kararsız kaldım.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Scudo
sonraki yazdığınızı görmedim. Zincir atlama olayını hiç duymadım. Olacağınıda zannetmiyorum ama Megarenge kullanıp bu durumu yaşayan biri yardımcı olursa daha verimli olur.@Albatros_65

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
Megarange14-16-18-20-22-24-34
Hg200 12-14-16-18-21-26-32
@celilyafes aslında göbegimden memnunum ama megarange te arada boşluk var.Sürekli zincir atmasından korkuyorum açıkçası
24-34 ile 26-32 arasında bariz fark var gibi görünüyor ama iki rublede de geçişlerdeki sıkıntıların farkı anlaşılmayacak. Kullanımda ve fiyatta 34’ün avantajı fazla.

• Beğen
@specific peki dayanıklılık açısından vidalı mı kaset mi sizce?

@specific peki dayanıklılık açısından vidalı mı kaset mi sizce?
Mevcut bisiklet neyi gerektiriyorsa ondan devam edin derim. 7’den 8’li, 9’lu sisteme geçeceğiniz farkı kenara koyup bisikleti sattığınızda üzerine eklemek daha mantıklı.

• Beğen
@specific bisikleti satmayı düşünmüyorum.Şuanda gravel bisiklete dönüştürüyorum.Vites sistemini de max. hale getirmek istiyorum.Eğer aşırı fark varsa diğer parçaları da değiştiririm.

@specific bisikleti satmayı düşünmüyorum.Şuanda gravel bisiklete dönüştürüyorum.Vites sistemini de max. hale getirmek istiyorum.Eğer aşırı fark varsa diğer parçaları da değiştiririm.
Bisikletinizi gravel’e dönüştürmeyi düşünüyorsanız, ruble değişiminden sonra aynakolu 22 veya 24 ile başlayan 3’lü bir aynakol ile değiştirmeniz en etkin ve ekonomik çözüm olacaktır.

• Beğen
Birde başka bir başlıkta bu kaset rublelerin,vidalı rublelere göre çabuk eridiğinden
Sebebi birinin çelikten, diğerinin hafif olması için farklı materyallerden üretilmesi olabilir. Ama bu farkın düzgün kullanımda fazla olacağını zannetmem. Eğer sürekli yokuş çıkarım bisiklet yüklü olur rahat çıkarım derseniz megarenge daha iyi gibi. Ama şunu da unutmayın megarenge ruble için ek zincir almanız gerekebilir. 34 lü diş büyük olduğundan zincirin boyu kısa gelecek.

• Beğen
@specific aynen hocam öyle yapmayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: specific
@Anonim hm. Peki kullanan başka birilerini tanıyor musunuz?Onlarda mı öyle düşünüyor acaba?

Bisikleti dönüştürecekseniz ve gravel tarza dönecekseniz 11-32 ruble daha hızlı olmanızı saglayacaktır.
Ama rubleyi degistirmeniz göbek değişiminide getirecekse işlemler artacak.
Yeni göbeğiniz için tekrar jant öreceksiniz. Mevcut jantın tel sayısı ile göbeğin taşıyacağı tel sayısı aynı olmalı.
Her değişim sadece parca degil beraberinde getireceği bağlantılı aktarmaların değişimi ve işçiliği demektir.

Dayanıklılık konusuna pek takılmıyorum ben. Belli markalar ve kullanım koşulları yeterli dayanıklılığı sağlayacaktır. Parcanin ömrü sizin bakım ve kullanım tercihinize bagli olarak +/- bir ortalamada olacaktır zaten.

Bu durumda kullanım amacınıza hedeflediğiniz performansa uygunlugunu önplanda tutmanız daha doğru olacaktır.
Sonucta belli bir bütceyi gözden cikardiğiniza göre uzun ömür kaygisi yerine hayalinizdeki kullanıma uygun düşünmeniz daha dogru olmaz mı?

@suat akman Bana kalsa 11-34 ya da 11-32 yaparım da onun için bisikleti 8x e çevirmem gerekiyor.O da çok masraflı.O yüzden 7x3 e max yapabileceğim parçaları arıyorum.12-32 en ideali galiba performans açısından.14-34 sıkıntılı gibi.12-32 ruble 90tl++göbek çifti 150tl++jant örümü 240tl+işçiliğe mal olur.Ondan sonra da 180tlye 42x32x22 aynakol aldı mı mis gibi.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Slm bu 2 ruble aynı model degilmi son dişlilerde fark var dimi

Dosyalar

• Screenshot_20210603-215726_sahibindencom.jpg
    Screenshot_20210603-215726_sahibindencom.jpg
    49,3 KB · Okunma: 29
  • Screenshot_20210603-215643_Chrome.jpg
    Screenshot_20210603-215643_Chrome.jpg
    36,7 KB · Okunma: 30
Slm bu 2 ruble aynı model degilmi son dişlilerde fark var dimi
Evet sahibindendeki ilandaki son dişli oranı daha büyük daha iyi tırmanırsınız. Gacık yokuşunu bile çıkarsınız kimse tutamaz sizi :)

• Beğen
Tepkiler: levent_77
arka akrarıcı uyarmı pekı shımano rd m360 uygunmudur

Merhaba, şu an kullanmakta olduğum 11-28 rubleyi 11-34 ile değiştirmek istiyorum fakat zincir ile beraber değiştirmem gerekiyormuş sanırım. Ruble dişlilerinin artması ve azalması ile zincirdeki bakla oranları nasıl değişiyor acaba 11-34 e geçince nasıl bir zincir almalıyım?

Geri