Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ruble değişimi

Merhabalar linteki (link) bu ürünü aldım ve rublem (link) bu linkteki üründen claris sisteme ait bir ruble fakat anahtar tam oturmuyor, içine tam girmiyor yani. Açıklamalarda HG ruble uyumlu olduğu yazıyor hatayı nerede yapıyorum acaba?

Scudo
@celotr

Çok sık yaptığım bir şey olmadığından yanlış hatırlıyor olabilirim ama rubleyi sökerken dediğiniz gibi tam girmiyor. Rubleyi takarken daha iyi oturuyor. Bir sorun yok.

@undefined Teşekkür ederim elimdeki XLC ürününde ambalajın üzerinde MF uyumlu olduğu yazıyor. O sebeple zorlamak istemedim açıkçası.

@celotr daha önce ben de forumda bu konuyu sormuştum ve çok net kesin bir cevap alamadığımı düşündüğüm için daha garanti olan yolu seçip kaset rubleler için satılan aparatı almıştım.
Ruble sökme anahtarlarının açıklamalarında yazıyorlar genelde , vidalı ruble içindir kaset rublede kullanılmaz diye. Farkı ne hala bilmiyorum.
Doğru olan aparat bu aslında : (link)

• Beğen
Tepkiler: celotr
@ratm teşekkür ederim öncelikle. Araştırmalarıma göre hala kesin bir şey yok ortada:). Dediğiniz gibi diğer aparat kesin çözüm ancak pazartesi günü şişman bisikleti arayıp soracağım sonuçta HG yazmışlar bir bildikleri vardır.

@Anonim teşekkür ederim dişleri daha dar ve uzun olan @ratm beyin yolladığı parçadan lazım bana bu netleşti :)

Konuyu birazcık hortlatmış olacağım.
Konu içeriğine çok uymayacak ama forumda konuya ilişkin konu bulamadım.
Yeni bisiklet alınca eskisinide toparlayayım dedim ve iş başına koyuldum. Akortlara bakarken arka jantta bir telin kırıldığını gördüm. Ve kendim değiştrimek için bir tane ruble sökme aparatı aldım. Bugün yine sökmek için iş başına koyuldum ama maalesef başarısız bir oparasyon oldu.
Ruble sökme aleti ile ne kadar da üzerine abansam sökülmüyor. Bu konuda tavsiyeniz var mıdır?
Mengene yöntemi ile yarıyor. :):)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: aytu_14
Konuyu birazcık hortlatmış olacağım.
Konu içeriğine çok uymayacak ama forumda konuya ilişkin konu bulamadım.
Yeni bisiklet alınca eskisinide toparlayayım dedim ve iş başına koyuldum. Akortlara bakarken arka jantta bir telin kırıldığını gördüm. Ve kendim değiştrimek için bir tane ruble sökme aparatı aldım. Bugün yine sökmek için iş başına koyuldum ama maalesef başarısız bir oparasyon oldu.
Ruble sökme aleti ile ne kadar da üzerine abansam sökülmüyor. Bu konuda tavsiyeniz var mıdır?
Mengene yöntemi ile yarıyor. :):)
Elektrikli süpürge borusu ile açılıyor ;) Ben de o şekilde açabildim.Videosu aşağıda;

1.5 yıldır sökülmeyince biraz zorladı ama sanayiye uğrayıp rica ettim. Sağ olsunlar yardımcı oldular.
Yaklaşık 5 saattir bakım yapıyorum eski bisiklete. Göbeklerden maşaya kadar her şey tamam sadece ayarlar kaldı. Onları da yarın halledip teker denemeye gidiyoruz. 🤣🤣

Merhaba arkadaşlar bisikletimde 14-28 7li ruble var ve vidalı ruble.Rubleyi değiştirmek istiyorum ve iki ruble arasında kaldım.Biri shimano megarange 7li 14-34 vidalı diğeri de shimano hg200 12-32 kaset ruble.Sizce 14-34alıp işi 100tlye kapatayımmı?Yoksa 12-32 alıp arka göbegide değişip ekstra 100tl daha mı ödeyeyim.Yokuşlarda fazla zorlanan biri değilim.12 ve 14 diş arasında ne kadar fark olur?

@Albatros_65 hocam ben değiştirdim. Göbeğin değişimi ve artan diş yokuşları çok rahatlattı. Tavsiye ederim. Ben 12 32 yerine 34 lü kaset rubleyi tavsiye ederim. Uzun turlarda vidalı rublelerde ek olarak 15 16 numara ingiliz anahtarı taşımak gerekiyor. Kaset ruble bu konuda avantajlı. Diğer türlü de megarenge kullanma fırsatım olmadı ama O da fazlasıyla iş görecektir kullananların yorumlarına bakarsak. Tek dezavantajı bir anda boşluğa düşmek olur.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@celilyafes Hocam siz 12-32 mi taktirdiniz.Birde 34 dışlı kaset ruble yok vidalı var hocam

@Albatros_65 evet ben 12 32 lik ruble taktım. 34 lük kaset ruble vardı diye biliyordum. Ondan kaset ruble diye belirttim. Eğer zamanım olsaydı bisikletçinin bana 34 ruble diye sattığı rublenin dişlerini teker teker sayardım 34 lük alırdım. Ama aldıktan sonra farkettim 32 olduğunu. Birden ben 7li sistemden 9 lu sisteme geçiş yaptım. 9 lu sistemde olması lazım 11 34, 11 36 lık rubleler var.

• Beğen
@celilyafes ha anladım.Çünkü 7li sistemde 34 sadece megarangete var.Kaset rublenin avantajından dolayı 12-32 aklıma daha çok yattı.Yardımınız için teşekkürler

@Albatros_65 hocam hepsinin avantajı var dezavantajı var. Bunu tartmak lazım. 9lu sisteme geçip 250 liraya vites kolu al(a)madım mesela. Halen 7 li kol kullanıyorum. Düzenli çalışıyor mu bir dişe tam oturmuyor ona da denk getirmiyorum diğer türlü çalışıyor. Bu sistemi yaparken bir çok bisikletçiye danıştım yok kadron uygun değil, yok sistem çalışmaz yok oraya sürter yok buraya sürter falan dediler. Dedikleri aklıma yatmadı. Kendi fizik bilgime ve araştırmam ile söyledikleri uymuyordu. İnada bindi ruble değişimi; göbek, ruble, zincir değişimiyle sonuçlandı. Şimdi tam hatırlamıyorumda 350 liraya patladı galiba. Eksik olarak kol kaldı onuda ekonomik olarak rahata eriştiğimde alacağım. Size benim tavsiyem 12 32 lik dişlerin birbiri ile oranlarına bakın. Yani en büyük dişli 32 bir önceki dişli 24 falansa bu orana benzer oran megarengede de var. Hiç olmazsa hem 100 liradan olmazsınız hem megarenge ile yokuşları daha rahat çıkarsınız. Üstteki tavsiyem 9 lu sistem içindi.

Ayrıca eğer göbeğiniz iyi durumdaysa akışkanlıkta sıkıntı yaşamıyorsanız sizi tatmin ediyorsa megarenge de işinizi görecektir. Boşuna para harcamaya gerek yok diye düşünüyorum.

• Beğen
Megarange14-16-18-20-22-24-34
Hg200 12-14-16-18-21-26-32
@celilyafes aslında göbegimden memnunum ama megarange te arada boşluk var.Sürekli zincir atmasından korkuyorum açıkçası

Son düzenleme:
Benim de rubleyi değiştirmem gerekiyor. 14-28t rublem var vidalı. Bisikleti satacağım için idarelik bir şey olacak. Düzde hızlı gitmek istiyorum ama 14 diş yetersiz geliyor o yüzden 12-32t vidalı ruble var mıdır?

@Albatros_65 bilemedim açıkçası. Durumu özetlemek gerekirse:
Yeni göbek+ Yeni ruble =hız+rahat tırmanma
Yeni ruble(mega.)=rahat tırmanma- nadir de olsa boşa dönen pedal- eski göbeğin verdiği fazladan sürtünme kuvv.
Galiba özet bu şekilde. Bence siz bisikletin göbeğinin durumuna göre hareket edin.

Geri