Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rubleden gelen ses

ErenCanYRT

Aktif Üye
Kayıt
9 Ağustos 2014
Mesaj
183
Tepki
127
Şehir
tokat
Bisiklet
Sedona
geçen gün vitesi ayarladım, balata temixzleyici ile sildim sıvı gresle yağladım bişey oldu rubleden cıt cıt diye ses geliyor. bunu sebebi nedir?

yardım lütfen...
 
Scudo
Nasıl bir cıt cıt sesi olduğunu bilmeden yorum yapamayız. Mümkünse bir video falan atarsanız bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.
 
Pek açıklayıcı olmamış ama rubleden ses gelmez genelde zincirden gelir. Siz zinciri balata temizleyicisi yada wd40 temizler silersiniz görünürde tertemiz olur ama zincirin halkaları yada Köprüleri arasında kalan kum cam yada metal parçaları akmaz gitmez.
Sadece rublede olmasının sebebi zincir rublede en fazla bükülür ve bakla basına Düşen kuvvet artar dolayısı ile ses sadece ruble tarafında oluşur. Tavsiyem ilk önce bir zinciri söküp mazot veya bol wd 40 içinde daldırarak yıkayın.
 
  • Beğen
Tepkiler: ErenCanYRT
@ahmtayd
hafif bi ses geliyor çıt çıt sesine benzer

@Zekeriya Çab
peki rublenin yağsızlığından olabilirmi ? bide zincir sökecek aparatım yok onun yerine fırcalasam nasıl olur veya başka bir çözüm önerirmisin zekeriya abi
 
Zincirler genelde artık powerlink li geliyor sökmesi kolay. Powerlink i bir araştır sökersin.
Ayrıca bir aparat
Temizler ama tamamen sökmüş ve daldırdırmış gibi olmaz.
 
@Zekeriya Çab
tamam sökebilrsem ole yaparım

@Zekeriya Çab
nasıl anlaşılır powerlink olduğu anlasılır
 
Powerlink yazısını copy paste yapıp googlamak tan kolay yiğen.
 
@Zekeriya Çab
yok zincirin ole olduğu nasıl anlaşılır
 
Çevir pedalı geri çevir her baklaya bak biri farklıdır anlarsın
 
Sa. arkadaşlar,

Ben de hafta sonu triban 520 mi gazyağı + sabunlu su ile yıkadım.Sonra zinciri yağladım hafifçe.Dün akşam evde bisikletin arka tekerini çevirince aşırı şekilde sürtme sesi geliyordu.Sanki janta metal birşey değdiriyormuş gibi.Benim göbek biraz gevşek (İlk aldığımda çok sıkı idi teker hiç dönmüyordu o yüzden gevşetmiştim biraz ama uygun anahtar olmadığından ince ayarını yapamamıştım o yüzden tekerde hafif bir boşluk vardı yani sağa sola hafif oynuyordu) Dedim acaba bilyaları mı dağıttık.Oturup açtım göbeği ruble tarafındaki bilyeler dağınıktı ama artık ben açarken mi yani mili çıkartırken mi dağıldı onu tam kestiremetim.Neyse dizdim tekrar taktım ses aynı şekilde devam ediyor.Sonra keşfettim ki ses rubleden geliyor.Yani teker dönerken ruble de dönerse ses fazla yok ama teker dönerken ruble sabit kalırsa ses ziyadesiyle var.Hatta tekeri ters çevirince de ses gelmiyor.En son akşam aklıma bisikleti gaz yağıyla temizlediğim geldi.Rublenin önünden ve arka dip yerinden sprey zincir yağı sıktım.Şimdi ses çok az da olsa var.Sanki böyle arada bir yerde taş toprak varmış gibi.

Sizde problemin kaynağı ne olabilir arkadaşlar.Ciddi bir sorun mudur?Servise götürmeliyim bisikleti?
 
@soner canlı bende de aynısı var galiba flibber ın değişmesi gerekiyo dediler. Jant akışında sorun yok ama sesten bişeylerin çok zarar gördüğü anlaşılıyo.
 
@Cem cm filebber dediğiniz ruble içinde bir parça mı?Benim bisiklet daha 3 aylık o zaman ben decathlona götüreyim bisikleti.
 
Freehub'ın içindeki tırnaklardan birini kırdıysanız veya tırnakları tutan yaylardan biri oynadıysa hışırtı benzeri sürtünme sesi yapar (tırnakların tümü kırılırsa freehub her iki yönde de boşa döner).

Bazı freehub'lar alyan anahlarla kolaylıkla açılabilirken (örn. fulcrum 3-5 serisi) bazıları hiç açılmıyor veya açmak için uygun adaptör gerekiyor (örn. shimano). Açılıp servis edilebilir yapıdaysa açıp kontrol edin. Tırnak kırılmadı, yalnızca yerinden oynadıysa düzeltip gresleyin. Tırnak kırılmış ise ya tırnak seti değişecek (satılıyorsa.. misal mavic için satılıyor.) ya da freehub komple değişecek.

İyi günler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: soner canlı
Bisikleti dün ankamall dechatlona bıraktım.Ordaki bisiklet bakım görevlileri de çok bilgili değil açıkcası.Asıl usta kişi mamakta imiş o da cuma günü gelecekmiş.Bakalım tamir edip beni arayacaklar 1 hafta içinde.Bu arada ektstra masraf gerektiren bir iş çıkarsa sizi ararız dediler-Kullanıcı hatasını kastediyor- İnşaallah bana masraf çıkartmaz sonuçta daha 1 aydır bindiğim bisiklet.Nasıl bir kullanıcı hatası olabilir ki diyorum kendi kendime.Sonucu yine burdan yazarım inşaallah.
 
Ben de tekere su dökerek yıkadım. Teker dönerken ruble dönmese dahi tın tın diye ses geliyor. Bilyeler mi su almış anlamadım
 
DECATHLONDAN GERİ ALDIM BİSİKLETİ. BİLYALAR DAĞILMIŞ ONU DİZDİK KASETTEN SES GELİYORDU ONU YAĞLADIK DEDİLER.ORADA GÜRÜLTÜDE FARK ETMEDİM AMA SES GENE VAR.YANİ HİÇ BİR DEĞİŞİKLİK YOK.TEKERİ YERE PARALEL KOYARSAM SES YOK AMA DİK DURURSA SES VAR. VE SES ÇOK NET KASETTEN-FLİBBERDEN GELİYOR.TEKRAR GÖTÜRECEM BİSİKLETİ VE BU SEFER RUBLEYİ SÖKÜP BAKMALARINI İSTECEYEM.
 
@soner canlı Sanırım tarif ettiğiniz ses benim göbekte de var ama sadece flibberdan geliyor. Uğraşılsa yapılabilir belki ama ileride benzer sıkıntıları yaşamak istemediğim için ön arka göbek setini değiştireceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: soner canlı
Geri