Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rubleyi Yıkadım :(

Burak Kuruoğlu

Daimi Üye
Tepki
163
Bisiklet
b'Twin
Arkadaşlar ben galiba çok büyük bi hata yaptım. Bugün bisikleti incelerken rublede aralarda pislikler gördüm dedim ben bunu bi yıkıyım, söktüm arka lastiği götürdüm banyoya rubleyi köpükledim suyla yıkadım diş fırçasıyla da fırçaladım mis gibi oldu. Ama sonra babam uyardı ya paslanırsa diye, ben de baktım her yerde balata spreyiyle falan yıkayın yazıyodu korktum iyice. Daha sonra babam yağı istedi yağladık rubleyi şimdi öyle duruyo nolur sizce?

Scudo
@Burak Kuruoğlu
güzelce kurut, sonra iyice yağla, hiçbir şey olmaz.
aklında olsun, bundan sonra bu işlemi mazot ile yap.

@baykuş97 banyodaki ahizeyi fıskiye moduna aldım fazla tazyikli değildi yukardan tutarak yıkadım inşallah kaçmamıştır

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
arkadaşım iyi konu açmışsın bu gün bende temizleyeyim dedim baktım olmadı üstüm başım battı gittim oto yıkamaya jantlara sıkılan kimyasalı sıktı üstüne köpük derken tazyikli su pırıl pırıl oldu eve getirdim WD40 sıktım komple rubleye zincire falan bakalım ne olacak
cehalet çok kötü :D

• Beğen
Tepkiler: Burak Kuruoğlu
Mazotla yağı kiri söküp, sonrasında yıkayıp kuruladıktan sonra yağlayabilirsin. Islak kalmadığı sürece pas yapmaz. Yağsız bırakma.

Kabasını bezle kurularsın, evde olmanın avantajını kullanıp fön makinası da kullanabilirsin ama çok ısıtma metali. Az birşey güneşte bekletsen de kurur zaten çok geçmeden.

ruble alaşım malzemeden yapılmıştır istediğin gibi yıkayabilirsin hiç bir sorun olmaz. Yağmur çamur her türlü işkenceye maruz kalsa bile ıslak bırakmadığın müddetçe kolay kolay pas yapacak bir malzeme değildir... ben de önce mazot sıkıp ince fırçayla temizliyorum sonra üzerine deterjanlı su ve süngerle adam akıllı köpürterek girişiyorum en son da eski usül kova maşrapa ile durulayıp açık havada kurumasını bekliyorum yeni gibi oluyor...

• Beğen
Tepkiler: galvaniz
Daha önce izledinmi bilmiyorum. Bisikletin nasıl temizleneceği konusunda, en iyi örnek videolardan biridir.

Islanmakla, yıkanmakla rubleye zarar gelmez. Ancak bunu yaparken göbeğe su kaçırmamak gerek.

Rubleyi yağlamamanız gerekir. Yağlanmış ruble kısa sürede toz ve pislik toplar.

Ben arada oto yikamaya sokuyorum tertemiz cikiyo sonrada hafiten bi yağ suruyorum tikir tikir calisiyo

Ruble'nin yağlandığını da ilk kez burada okudum. Ruble yıkayan bütün pro takımların ruble'leri pas içinde o zaman!

Yukarıdaki video gibi örnekler çok, biraz göz atarsanız, bir şey olmadığını görebilirsiniz.

Geri