Scudo Sports

Rulmanlı ve bilyalı göbek farkı

Bilyalı kaset göbeklerde ruble+göbek tümleşik yapısı sadece 2 ucundan yataklanıyor. Böyle olunca da, zincir özellikle büyük dişlilerdeyken bu yapı sehim veriyor çünkü o hizada yataklanmıyor.

peki bu durumda bilyeli göbekler ne tip sorunlar açıyor. shimanonun slx gibi dağ bisikleti üst grupları bile hala bilyeli. Bu dağ bisikletleri genelde tırmanış için. bilyeli sistemler hangi parçalara zarar vermiş oluyor.

Scudo
Bu kör rulman çektirmesi linki ya da fotoğrafı var mı?
tam olarak bilmiyorum ama izlediğim bir iki freehub servis videosunda şu arkadaşı kullanıyorlar.
1000026721.jpg

(link)

Shimanonun yüksek seviye mtb göbeklerinde de bilye sistemi var. freehub içinde başta ve sonda bilyeler mevcut ama bu bilyeler - anladığım kadarıyla - bisiklet yüksek torkta (büyük dişli de) kullanılırken sehim yapıyor?

yine anladığım kadarıyla freehub içini de açıp bakımını düzenli olarak yapmak mı gerekiyor?

tam olarak bilmiyorum ama izlediğim bir iki freehub servis videosunda şu arkadaşı kullanıyorlar.
322099 dosyayı görüntüle

(link)

Shimanonun yüksek seviye mtb göbeklerinde de bilye sistemi var. freehub içinde başta ve sonda bilyeler mevcut ama bu bilyeler - anladığım kadarıyla - bisiklet yüksek torkta (büyük dişli de) kullanılırken sehim yapıyor?

yine anladığım kadarıyla freehub içini de açıp bakımını düzenli olarak yapmak mı gerekiyor?
Bu flibber ı açmak için. Rulman söktüren benim gördüğüm kadarıyla metal bir çubukta başka bir metali yukarı ve aşağı çarptırarak çıkartan bir alet.

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Bu flibber ı açmak için. Rulman söktüren benim gördüğüm kadarıyla metal bir çubukta başka bir metali yukarı ve aşağı çarptırarak çıkartan bir alet.
evet haklısın ben rulmanlı hub olayını kaçırmışım. Ona sele borusu gibi şey kullanıyor sanırım

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
evet haklısın ben rulmanlı hub olayını kaçırmışım. Ona sele borusu gibi şey kullanıyor sanırım
Aynen. Ismi de kör rulman çektirmeymiş. @Can Çelik sağolsun öğrenmiş olduk 😀

Yeterince kuvvetliysek şununla çıkar mı acaba?

(link)

Toz kapağı için almıştım.

Merhaba,
Sram (Mth-306) arka göbek için 9×2 adet 6.35 ölçüsünde bilya kullanıldığını öğrendim.Shimano ön göbekler için bilgi mevcut. Fakat Sram ön göbekler için, bilya sayısı ve ölçüsü hakkında bilgi bulamadım.
İlgilenenlere ve cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri