Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rusya, Çin, Vietnam (Uzakdoğu turu)

@Ahmet Mumcu

Sevgili Ahmet,
Biliyorsunuki sizlerin ben artık cok iyi bir okuru,takipçisi oldum.Bu satırları yazarken ne kadar mutlu olmussundur.Ama 2006 yılından beri tesekkur eden tek kişinin ben ve birkac arkadasımızın yazılı tesekkuru dısında baska bir hatırasının olmaması cok dusundurucu.Okunmayı okunmustur.İnanıyorum fakat bir tesekkur etmede ne kadar cimriyiz.Kolaymı Ahmetim,Önce bu olayları yasıyorsun sonra bunları yazmalıyım benim birilerine deneyimlerimi aktarmam lazım diye dusunuyorsun.Faka uc yıl sonra bir dost karıstırıyor eski defterleri ve bu acı yazıyı yazmak zorunda kalıyorum.Bence forumda hem cok hafif hemde agırlıgını kaldıramıyacagımız kadar agır konular var.Olacak elbette.Bu yalnız bu denli ilgisizliği gerektirmemeli.Bunun anlamı bana ne gezersen gezsin banamı geziyor anlayışı.Yazmazsa yazmasın zaten canım sıkılıyor o geziyor biz burda birde onun yazdıkları ile kıskançlıktan patlayackmıyız.Bunların dusunulmemesini cok isterdim.Hele Ahmet gibi canını sizlerin yoluna koymuş samimi yardımsever bir bisiklet aşıgı için.Ben sevdim bu dostumuzu sizlerde seviyorsunuz inanıyorum.Ya fazla ilgili bulunmuyor ya yeri okunulacak bir konumda degil yada insanlar bu konuyu ve baskalarının yaptıklarından rahatsızlık duyuyorlar.Ama birisi bu sıklardan dogru.Benim yirmi dakikamı alan bu yazınında pek okunacagını sanmıyorum

Saygılarımla forum uyelerine.

Burada bir hazine yatıyor.Hatırlatmak isterim.Unutulmalarına gonlum razı olmaz.

Sevgili Ahmet,
Yogun çalıştığını biliyorum.Ama yinede sana ait taze satırları ozluyor dostların.

Onlar adına Turkiyeden selamlar.

Bu gun gezinin birisi hosuma gitti bir kaç cumle ile teşekkur etmek istedim.Gezi altı ay once yapılmış ve uç beş okunup incelendikten sonra hemen elek altı olmuş gitmiş.Yine ayni gezi ile neler yazılmış acaba diye baktım.Geziyi yapan arkadslardan birisinin bu geziden ve forumdaki yerinden haberi bile yok.
Yani saman alevi gibi gelmiş ve geçmiş.Sizleri hatırlatmak için iki satırda olsa yazıyorumki insanlara sizi unutmasınlar.Ellerine yuregine saglık Sevgili Ahmet.

Scudo
Bütün başlığı okudum bu sabah. Tebrik ediyorum! 3 yıl geçmiş üstünden. Keşke foruma daha önce üye olsaymışım dedim :D ama ilk defa okuduğum için sanki yeni yaşanmış gibi geldi. Her ne kadar tv, dergi, internet vs aracılığıyla bir şeyler öğrensek de oraya gitmiş, o havayı solumuş o insanlara dokunmuş birinin anlattığı kadar hisli ve hayalleri süsleyici olmuyor. Tabi anlatılanlar da gidip yaşamak gibi olmuyordur. Yaşamayan o hissi anlayamaz sanıyorum. Sizin böyle bisikletlerle uzun mesafeler katettiğinizi gördükçe "vay be biz ne kadar da motora muhtaç olmuşuz, yazık halbuki neler yapabilirmişiz." diyorum.
"mumju"adresli siteler çalışmıyor burada imageshack aracılığıyla yüklenmiş olanlar dışındaki fotoları göemedim. Sorun bende mi yoksa artık sayfalar çalışmadığı için mi bilemiyorum ama görmeyi çok isterdim. O kadar anlayacağımız dilde anlatmışsınız ki o resimleri göremediğim için üzüntü duydum. :( Bir günde rahatlıkla 100km yaptığınızı yazmışsınız benim bir sorum olacak: Günlük ortalama pedallama "süreniz" ne kadar? bir sınırınız var mı yoksa nerede yorulursanız orada mı duruyorsunuz? Kaç km/sa hızla ilerlediğinizi bilmiyorum. Bu arada, bir sözlük şartmış, ingilizce her yerde işe yaramıyormuş, onu anladım :D ona fazla güvenmiim ben..

Ayrıca insanların ilgisizliği veya destek vermemesini umursamanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi "yaşamayan bilmiyor." Evde oturan biri bulutlara pedallayan insanın yaşadıklarını nereden bilsin? Dilerim yine sizin gibi, sizinle beraber, alıp başınızı dünyayı dolaşabileceğiniz insanlarla tanışırsınız. Kimseyle paylaşamayacağınız kadar güzel ve size özel anılarınız olur.

Galiba yerden göğe kadar haklısınız.

İnanın bende bu yazınızdan sonra rahatladım.Çok güzel ifade edilmiş ve akıl dolu bir yorumdu.Bu yazınızı asla unutmayacagım.Sizin gibi gençlerimizin oldugunu bilmemdir beni asıl rahatlatan neden. İki cümle ile ancak bu kadar güzel izah edilebilirdi.

Başarılı bir yaşam diliyorum ,selamlar...:)

Bu arefe günü gecesinde öncelikle herkesin ramazan bayramını kutlarım. Ben ilk günden beri hep aynı şeyi savundum. Sizlerin yaptığınız şeyler çoğu kişinin hayalini bile kurmadığı veya kuramadığı şeyler. Daha bazı insanların düşlerinde bile tasarlayamadıkları şeyleri gerçekleştirmek her babayiğidin harcı değildir. Bu sebeble kendinizle gurur duymalısınız.Türk insanı ne yazıkki kime kutudan(Varmısın yokmusun) efor emek sarfetmeden, ballı bir şekilde, çalışmadan kaç para ikramiye çıkacak, sayısalldan çalışmadan nasıl para kazanacak birde her tarafı yalan dolan ve entrikadan oluşan dizileri seyretmekten başka bir şeye ilgi duymuyor. Bugünün popüler kültürü (kültürsüzlüğü)de bu . O yüzden hiç kimseye kızma 12 eylül bu ülkede düşünmeyen, okumayan, araştırmayan sadece eğlenen (çünkü eğlenen kimsenin diğer şeylere ilgisi olmaz) bir gençlik yarattı Düşünmeyen, okumayan sadece popüler kültürle yaşamayı alışkanlık haline getirmiş bir nesilden daha fazlasını zaten bekliyemeyiz. Seni takip edip yazılarını izleyen birkaç kişi bile olsa onların hatırına yazılarına devam etmelisin. Belki senden etkilenecek genç delikanlılarda senin izinden gelecektir bu bir kişi bile olsa kazançtır işte o yüzden yazmaya devam. Yeni maceralarını okumak dileğiyle en güzel günler seninle olsun, kal sağlıcakla.

@Salih AK

Simdi uzun yolda gunde kac kilometre yapilacagina karar vermek icin vucudunuzla bir nevi konusabilmeniz lazim, genellikle karari o verir. Bazen beyin ne kadar daha fazla dese de vucuda bir turlu kabul ettiremez.

Bazen dersinizki bugun 80 km ama guzel hava, harika bir doga hele birde ruzgar arkadan gelirse bu iki katina cikabilir. Ama bazende bilmediginiz bu yollardan ilk defa gectiginiz icin sabah uzun bir dag ile baslarsiniz bir de bakarsiniz 3 saat sonra ancak 15-20 km gidebilmissiniz tum moraliniz bozulur ve etabi kisa kesersiniz.
Ben genellikle bir gece onceden yaklasik varabilecegim 3 noktayi belirliyorum, bu da 80, 110, 130 km civarinda oluyor. Bu genellikle yol uzerindeki yerlesim birimlerinin konumuna bagli.
Ben aslinda ortalama hizlari burada yazmanin taraftari degilim zira baskalariyla yarismiyoruz, ama illaki bir rakam soylememi istiyorsan gun geliyor 13-14 km/s bazen de 23/24 km/s olabiliyor.
Aslinda surusleri saat 2-3 gibi erken bitirirsem sanki bir eksiklik varmis gibime geliyor. Ortalama hava kararmadan 2 saat once etabi bitirmeye calisiyorum ve bunun icin kilometlreleri aralar vererek gune yayiyorum.

Selamlar

Tur ne kadar uzarsa ortalamaları aşağı çekmekte fayda var. Bir hevesle çıkılıp sonradan işkenceye dönüşmesinden çok daha iyidir, enerji kullanımı konusunda cimri davranmak.

Bir Alman turcu 24 civarı bir ortalamada gidip 4. gün dinlenerek yol alıyordu. Konuştuğum İsviçreli turcular ise 18 ortalamayla gidip, her gün üst üste biniyorlardı. Bu kesinlikle coğrafyaya ve kişinin şahsi kararına bağlı. Mesela çöl geçişlerinde fazla vakit kaybetmek istemezsiniz ve düz yolda basarsınız ;)

• Beğen
Tepkiler: dogan58
Ahmet abinin paylaşımları olmasaydı ben Türkiye'ye Japonya yolculuğuna büyük ihtimal çıkmazdım! Türkiye'ye döndüğümden beri 100 kadar eğitim kurumunda sunumlar verip 25000 gence ulaştım her yaptığım sunumda kendisini ve başka gezginleri de halkımıza anlattım. Paylaşım önemli. Eminim ki benim yazdıklarımı okuyan veya çektiğim videoları izleyen gençlerde zaman içinde kendi yolculuklarına çıkacaktır. Kendisine çok defa teşekkür etmişimdir . Bu vesile ile bir kere daha teşekkür ederim : )

Türkiye'den Kamboçya'ya bisikletle gitmek için nasıl bir rota izlenmeli?
Ne gibi tehlikeleri var?
Hangi ülkelerden geçilemez?

Tura ve yazılanlara baktığımda 'ne varsa eskilerde varmış' sözünün gerçeklik payının ne denli yüksek olduğunu farkediyorum. Saygı, azim, güven, güç, sıcaklık, samimiyet, birliktelik...

Biz gençlere fazlasıyla ilham verici, ufuk açıcı harika bir tur; paylaşım için teşekkürler.

@Ahmet Mumcu

Hala foruma ugruyor musunuz emin degilim ama bu yazinizi cok buyuk ilgiyle takip ettim. Fotograflarin ve ingilizce yazilarin paylasildigi site artik aktif olmadigi icin bu kisimlara dahil olamadim ve okudugum kitabin yirtilip kaybolan sayfalari var gibi hissettim. Eger guncel olarak bu deneyimlerinizi paylastiginiz bir platform varsa yazilarinizi takip etmek isterim. Hayatiniz icin mukemmel bir deneyim yaratmissiniz tebrik ederim bu guzel gezi icin.

Çok güzel bir tur umarım Birgün bende benzer tur yaparım

Geri