Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rusya, Çin, Vietnam (Uzakdoğu turu)

ahmet abi merak ettim seni öyle bi girip bakayım dedim...yine yollardasın ...muazzamsın...yorum yapma derecesine gelsem bişeyler yazacağım da....
bi sürü şey hatırlıyorum birlikte yol aldıgımız o birkaç günden...
birini paylaşmak istedim şimdi...
biz fethiyeye doğru yol alırken .. ve önümüzdeki koca dağları hemen geçelim de bitsin diye hızlı hızlı pedallarken ahmet abiye dönüp bakıyordum ..
yavaş yavaş...sindire sindire o atmosferi yaşayarak tırmanıyordu...
aradaki fark bu işte... biz o naktaya ulaşmak için yol alırken...ahmet abi o noktaya doğru pedallarken zevk alıyordu..........

çok selamlar ahmet abi.....

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
Scudo
@precipice

Tesbit için teşekkürler. Çok yerinde bir tesbit.
Ahmet bey ve onun gibi üstadlar için önemli olan;
"Bir yere varmak değil, yolda olmak ve yolda yaşamak" sanırım. :rolleyes:

Yol; onların yaşam sahası. Sadece bir ulaşım vesilesi değil.
Darısı da bizim başımıza.
Ahmet Beyin en son mesajı 2007 yılında.
Bu mesajları görmesi daha ne kadar zaman alır bilemem ama kulakları çınlasın...

• Beğen
Tepkiler: inbox
@Mesut Girgiç

Mesut merhabalar.
Son turum icin sana en on siradan yer ayirmistim ama yerin bos kaldi, herhalde islerin yogundu.
Taa Katmanduya kadar bir tur yaptim bu arada hatta hizimi alamayip Laos ve Tayland'dada pedal bastim 2007/08 de.
Birgun yollarda gorusmek umuduyla
Hoscakal.

• Beğen
Tepkiler: AydınGünaydın
@Ahmet Mumcu

Ooooo Üstad. Selam.

Ahmet Mumcu adını her duyduğumda hatırıma hep Ferrarisini Satan Adamın hikayesi gelir ve gıbta ederim.
Gezdiğin yerleri çektiğin fotoları ağzım açık nefes almadan izlerim.

Birgün yollarda görüşmeyi ben de çok umut ediyorum. Ama aynı yolda aynı yöne doğru ve birlikte giderken inşallah.. :)

Ahmet Bey,
Yapmış olduğunuz yolculuklar, çektiğiniz fotoğraflar, üşenmeyip gözlemlerinizi yazmanız inanın hepsi çok ilham verici. Siz ve sizin gibi kişiler sayesinde gençlerimiz yeni ve gerçek kahramanlar görüyor ve onlara ilham kaynağı oluyorsunuz. Umarım bizleri maceralarınızdan ve resimlerinizden mahrum etmezsiniz.
Saygılar
Bu mesajı sitenizdeki "guest book" a da yazmaya çalıştım ama bi türlü yollamayı beceremedim

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
@Ahmet Mumcu

Muhteşem! Muhteşem! Muhteşem!

Ahmet abi yazılarınızı heyecanla okudum ve hayatımda kazanamayacağım tecrübeler kazandım. her bir yazınız ayrı bir heyecan ve tecrübe dolu, şu üsttekilerse altınla yazılsa liyakati var!

tebriklerrr..

19. sayfalık bir macera romanı okumuş gibiyim. Üstelik benimle birlikte okumuş olan okurların fikirlerini de öğrendiğim bir roman.
Sizi çok tebrik ediyorum. İçinde bulunduğum duyguları anlatacak kelime yok. Varsa da benim kelime dağarcığımda yok.
Kıskanıyorum.

Sevgili Ahmet Mumcu Kardeşim;

Şimdiden kazasız-belasız, zevkli bir tur olmasını diliyorum. Bizler için hayal olanı gerçekleşiriyorsun. Ne mutlu sana ve destek olanlara. Anlaşılan bu yıl GPA-3 de seni aramızda göremeyeceğiz. Gönüller bir olsun.

İYİ YOLCULUKLAR DİLOYOR. GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM.

Mustafa ENİÇERİ

MUĞLA

Sevgili Ahmet Mumcu,
Gezi notlarınızı tam detaylı incelememiştim.Bu gun ozellikle zamanımı sizin gezinize ve notlarınıza ayırdım.Şapka cıkarma tabiri varya...Ben sapka cıkarıyorum sizin yaptıklarınız karsısında.Saygı ile karsılıyorum yaptıgınız işi.Aşk ve sevgi olmasa inanın bunları yapamazsınız.Tabiatı ,insanı,dunyayı velhasıl sevilmesi gerekenleri seviyorsunuz.O muhtesem gezi resimlerini yarısına kadar bakabildim ve farkına vardımki sizi daha hic tanıyamamısım.Kendimden utandim.Ama dedimki ben onun cevher oldugunun farkına vardım,biraz gecte olsa.
Size sempatim Evrimi teşvik ve desteklemenizle basladı.Ama bu kadar muazzam işler basarmış olabileceginizi dusunememiştim dogrusu.
Bu dusuncem ve yazilarim iltifat etmek için degildir,gercektir.Sayın Ahmet Mumcu: Evrim ve diger gezi dostlarınin ornek alabilecekleri kişidir,kişiliktir.

Sizleri izlemeye devam ediyorum.Bir kalp sizler için carpıyor. :)

@Ahmet Mumcu

Sevgili Ahmet,
Kaldıgım yerden okumaya devam ediyorum.Ne kadar guzel.Cocuklugumda okudugum Kelebek romanı ve devamı olan Banko romanı geldi.Kesin soylemeliyim anlatımız ondan daha net ve etkileyci.Fakat kitap halinde okunurken konsantirasyon daha kolay olacak gibi geliyor bana.Bilgisayar ortamında hemen yorumlarla karsılasıyorsunuz. Konu biraz dagılıyor haliyle.
Ama Bazı yorumlar super guzel ve yerinde.Aile havası yaratılmıs sanki forum ortamında.Bende girdim sizin aileye.Size inanın katacak fazla bir şeyimiz yok bizim.Ben şahsen boyle dusunuyorum.Çok ilerde bir duruş sergiliyorsunuz tecrubenizle.Size her soyledigimin gercekle ilgisi vardır.Suslu sozler soylemek gibi bir iddiam yok.Dilegim bu birikimlerinizi baskaları ile paylasmak adına daha yaygınlastırılmıs olarak ve sizlere istediginiz getiriyide kazandırmasıdır.Bu ulke için şu an çok fazlasınız ama, ne olur bizleri hatırına devam edin gezilerinize.Bazen çok okumak istemiyorum artık diye dusunurum.Ben bildiklerimin onda birini bile bu toplumla paylasamıyorum,fazla bilgi birikimiz olunca cok rahatsız ediyor.Toplumun geneli ile uyumsuz olabiliyorsun.Hadi kendine iyi bak,sizler lazımsınız her zaman

Sevgil Ahmet Mumcu,

Gezinizi baştan sona resimleri ile birlikte izleme şansım oldu.Tam olarak bitiremesemde seninle beraber turuna ortak olmaya çalıştım.Belgesel bir degere sahip cok guzel bir arsiv niteliginde.Emek vermissiniz ayagınıza saglık.

Belki israrla gezinizi yorumlamaya calismam bazi forum uyelerine sıkıcı gelebilir.Gelmesin.Cunku hatırlanması gereken bir gezi arsivi bence.Gordumki,Gezi son bir yıldır destekten ve izlenmekten yoksun kalmıs.Yani bayatlatılmıs adeta.Halbuki aksine bas yapıt gibi her zaman bakılması gereken bir klavuz belge niteliginde.Verilen emegin buyuklugunu dusundugumuzde,bunun degeri ortaya cıkar.Yabancı bir bolgede 7000km. bisikletle yol yapmak.Ve her metresinde kaydadeger birseyler bulmak ve bunları belgelemek....

Aranızdan daha baska Ahmet Mumcu lar cıkacaktır mutlaka. Yada var su anda baska gezgin arkadaslarımız.Ama biri varki basarmıs ve insan ustu bir
gayretle foruma aktarmıs.Masamızda bira,cay içerek zevkle izliyoruz.Onunla konusabiliyoruz ,ona hitap ediyoruz,yazıp ciziyoruz.Arkadasınız o sizlerin.
İcimizden biri Ahmet.Fakat daha fazla okuyalım sitesini ve yazılarını,taze tutalım anılarını...

Ahmet,

Suyu arayan adam Sevket Sureyya Aydemir. Bir koy ogretmeni.Koye hayat veriyor romanında. Aslında romandan ziyade yasanmıs bir olay.Bu basligi koydum Cemin, senin ve diger bazı unutulmaya birakılmıs gezileri canlandırdık gibi.

Baktımki Cem bir yıl olmus foruma girmeyeli.Neden? Bana gore kırılma gibi.
Herkes kırılırdı.Emege saygı ve takdir. Bir insanın en dogal hakkı. Haklı ise. Evet bu insanların hakkı.Ama bu gun onu arayanlar sitesine girenler oldu. Senin
içinde hareketli bir gundu.Bu harekete galiba nedende oldum. Sevincliyim,sizin adınıza ,sevincliyim giripte sizleri farkedenlerin adına.

Forumun baska bir amacı varmı benide ilgilendirmez.Ogrenmekte istemiyorum. fakat bana girmem konusunda bir engel yoksa yazmam konusundada asla olamaz Ahmet.Yazacagım demektir bu.Sizin o guzel bahcenize dokme suyla su verdim ve aksamada daha iyi bir duruma geldiklerini gordum.

Ulkemin bu degerleri:Made in Turkey.....

Baskaları yaptı.Bravo.

Benim insanım; engele,vizeye ,yokluga ragmen yaptı ve yapıyor.

Opuyorum o kahraman insanlarımın alınlarından........

Onlara bravo,hemde defalarca bravo....

Sevgili Ahmet,

Sizleri izlemeye devam ediyorum.Fakat Peaceride.com sitesinden yeterince istifade edemiyorum. Sorun lisan degil ama olmadı işte.Fakat bu gun yine bakacagım püf noktasını bilemedim belkide.Dun yazmak istedim olmadı.İnanın gunluk yazar gibiyim. Sizlerle konusmak cok guzel.Ama yenilerini hazırlamalısınız ben biraz çalıskan bir ogrenciyim.:) Odevimi çabuk yapıyorum.

Forum iyide,insanın uyumunu bozan olaylarda oluyor.Dun için Turkceyi duzgun konusalım bolumune bir yazı yazmıstım.Keşke yazmasaydım.Yargısız infan edildim. Hele benim turkceyi katletmemi dusunebilirmisiniz.Birde ozurü kabahatinden de buyuk. Valla siz iyi dayanmıssınız burda demek geldi içimden.
Dokme suyla degirmen donduruyorsunuz gibime geliyor.Şevk yok anladım kadarı ile insanlarımızda.Enerjileri çabuk tukeniyor.Birde motive edecek öncü eksik.Destek olması gereken ilgili şahıslar ısrarla geri duruyorlar yorum ve tesekkur etmekten.Belki bir forum kuralıdır.Bilmiyorum. Ama bir insan bu kadar guzel yazı ve resimlere hiç reaksiyon gostermez mi Ahmet?Yoksa baska kurallar mı var bana yazarsan sevinirim.Benim varlıgım mı rahatsızlık veriyor diye de dusunmedim degil.

Neyse Ahmet seninle karsimdaymıssınız gibi dertleşiyorum.Saglıcakla kal,dostca kal.

Not: Bu arada bahcenize bakacagım elimden geldiğince asla solmayacaklar.Onlar sizin eseriniz ama biz bakıyoruz kokluyoruz gullerini.Cem e soyleyin foruma girsin.Deyin ki: bir bahcıvan var bizim eserleri kurutmayacak,bakıyor diye.:)

Mustafa Abi

Dediklerinizde cok haklisiniz. Ben bu yuzden uzun suredir pasif uye durumuna gectim ancak son gunlerde Evrim'in turu ve sizin varliginiz sayesinde uzun suren sessizligime sadece bu konularda son verdim.

Okuyan okur, tesekkur eden eder, bakarsiniz birgun okunacak ve tesekkur edilecek yazilar yok olur gider.
Bu kimin kaybi olur....

Benim turlarim esnasinda haberlestigim yaklasik 300 kisilik bir arkadas grubum var. En azindan bu kisilerin yapilanlari tekdir ettiklerinden eminim.

Selamlar

Sevgili bisiklet dostları,

Heyecan hepimizi sarmış durumda.Hafta içi, hafta sonu bisikletinizle yapacagınız turları,gezintileri dusunuyor ve tasarlıyorsunuz.Bu cok iyi bir gelişmedir bisiklet adına.Ulkemizde bisikleti yasamlarında kullanan ulkeler arasına girmek için cok yol aldı.Aman gevsemeden devam edelim.Mutlaka bisikletin karsılastıgı sorunlarda cozulur.Yol,park,saygı vs.

Bisiklet gezginleri sıradan insanlar degiller.Bir cok özelliği kendilerinde toplamıslar.Yurt içinde yada yurt dısında farketmez.Cunku,bu insanlar oncelikle beyin olarak saglıklı,dusunce olarak saglıklı.Toplumcu ve çevreci bir vasıta bisiklet.Bunu kullanıyorlar.Gittikleri onca yolu sporcu bir yanları olmasa gercekleştiremezler. İyi bir sporcudur bisikletci.

Yollarda daima insan ve diger canlılarla temas halindeler.Sosyal yönleri güçlü olmasa yine basarılı olamaz.O halde iyi bir iletişim kurmaları gerekli insanlarla.Sosyal olarak donanımlı kimseler biskletciler.Şartları zor olsada yılmadan yoluna devam eden ve kendisine yetebilen insanlar.Kendi yasamlarını zor şartlardada sürdürürler.Kamp cadırındada yatar,hamaktada,yerdede.Kendi yiyecegini hazırlar,yasamıını surdurur,şikayet etmez.Ayni zamanda kampcı ve dagcıdır bisikletci.

İyi bir gozlemcidir.Fotograf sanatcısıdır.Konu arar fotograf için ve bulmakta zorlanmaz. İyi bir sanatcı,ressam,fotografcı,edebiyatcıdır bisikletciler.

Sabırlı ve fedakardır.En uzak yerlerde bile dostlarına haber iletmek için saatlerce bilgisayar basında bekler.Resimlerini yazılarını zevkle aktarırlar dostlarına.

Fedakardırlar.Gezide olan yada gezi planlayan bisiklet dostlarının yanındadırlar,yalnız bırakmazlar gece gunduz arkadaslarını.

Genelde dar butceli,parası cok olmayan kişilerdir.Ama paralarını ayarlar ayarlamaz yeni ufuklara dogru pedal cevirirler bisikletciler.

Uzun lafın kısası adam gibi adamdır bisikletciler.Ahmet te de bu saydıgım ozellikler fazlası ile var.Forum içinde o guzel ifadeleri ile hayranlıgımı gizleyemedigim bisiklet dostları yolunuz acık olsun.Yuzbinlerce milyonlarca bisikletsever bu forumun hedefi olmalıdır.

.

Sevgili Özhan,

Evrimin gezisi hakkındaki yorumunuz forumda bulunan en güzel gezi yorumlarından birisidir.Benim hakkımdaki görüşlerinizi sizde yaşama geçirdiğinizde beni dahada mutlu edecektir.

Bu müthis yazının daha fazla okunması için Evrimin sayfasında daha fazla kalmalı .Size Ahmet in affına sıgınarak onun gezi bolumunde bu tesekkur ediyorum.

Yazınız hakkındaki goruslerimi daha sonra yazacagım.Yazıniz asla sıradan bir yazı degil.

Bebek bezi reklamı satırlarının anımsattığı gibi .Sizler altındaki pisliğin farkında olanlardansınız.Sorun pislikle uyuyanlar sevgili Özhan.Alnınızdan opuyorum.:)

Merhaba tekrar

Forumda yazilan diger kisimlara baktiktan sonra adinizin Mustafa olduguna kanaat getirdim. Umarim yanilmiyorumdur, boyle bir dostlugun, birlikteligin henuz basinda ornek aldigim bir kisi karsisinda pot kirmak istemem. Vakit ayirip yazimi okudugunuz ve cevap yazdiginiz icin tesekkur ederim.

Bugun Ahmet Mumcu agabeyimizin tum turlarinin fotolarini ve yazilarini okuma firsati buldum. Bir kez daha boylesine idealist, uzerinde bulundugu dunyayi kesfe cikan insanlarla ayni platformda bulundugum icin kendimi cok ama cok sansli saydim. Bu sekilde yavas yavas onumuzdeki yil icin Londra-Istanbul turu yapma hevesim artiyor. Aslinda hevesim coktan tavan yapmis durumda ancak teknik ve fiziki olarak bu bir yil boyunca hazirlanip kucuk tecrubeler edinmem gerekecek sanirim. Bunun disinda aslinda yapilabilecek o kadar cok sey var ki, su anda sadece hayal edebiliyorum. Sanirim biraz izleyip, uygulayip bilgi sahibi olmam gerekiyor. Fakat oncelikle bu kadar buyuk bir emek ve ozveriyle yapilan uzun turlarin notlarinin ve fotolarinin yer aldigi bu basliklari nasil daha sik ugranilan ve bilincli bir sekilde takip edilen bir yer yapabiliriz, bu konuda kafa yormak gerekli sanirim. Tum gelismis ulkelerde bu tur girisimler farkli tuzel ve ozel kisiler tarafindan maddi-manevi her sekilde desteklenirken, ulkemizde hatta forumumuzda bile bu gezi notlarinin hak ettigi yerde olmamasi yine Turkiye'ye ozgu bir durum olsa gerek. Ama bunlara ragmen ben, Evrim ve diger tum gezgin arkadaslarimizin hic moral bozmadan ve durmadan rotalarina yenilerini ekleme kararliginda olduklarini okuduklarimdan bir sonuc olarak cikarmis bulunmaktayim.

Ne diyelim, umarim ben ve daha bir cok genc, yasli eski-yeni bisikletciye de bu kararlilik, azim ve cesaret ornekleri yol gosterici olurlar ve bizler de bir gun duseriz yollara..

Bu siteye bana sigarayi biraktigim donemde bisiklet almak konusunda ilham kaynagi oldugu ve bu vesileyle sizlerle tanistirdigi icin cok tesekkur ediyorum..

Saygilar

[QUOTE=OZHAN ESEN;

Bugun Ahmet Mumcu agabeyimizin tum turlarinin fotolarini ve yazilarini okuma firsati buldum. Bir kez daha boylesine idealist, uzerinde bulundugu dunyayi kesfe cikan insanlarla ayni platformda bulundugum icin kendimi cok ama cok sansli saydim. Bu sekilde yavas yavas onumuzdeki yil icin Londra-Istanbul turu yapma hevesim artiyor. Aslinda hevesim coktan tavan yapmis durumda ancak teknik ve fiziki olarak bu bir yil boyunca hazirlanip kucuk tecrubeler edinmem gerekecek sanirim. Bunun disinda aslinda yapilabilecek o kadar cok sey var ki, su anda sadece hayal edebiliyorum. Sanirim biraz izleyip, uygulayip bilgi sahibi olmam gerekiyor. Fakat oncelikle bu kadar buyuk bir emek ve ozveriyle yapilan uzun turlarin notlarinin ve fotolarinin yer aldigi bu basliklari nasil daha sik ugranilan ve bilincli bir sekilde takip edilen bir yer yapabiliriz, bu konuda kafa yormak gerekli sanirim. Tum gelismis ulkelerde bu tur girisimler farkli tuzel ve ozel kisiler tarafindan maddi-manevi her sekilde desteklenirken, ulkemizde hatta forumumuzda bile bu gezi notlarinin hak ettigi yerde olmamasi yine Turkiye'ye ozgu bir durum olsa gerek. Ama bunlara ragmen ben, Evrim ve diger tum gezgin arkadaslarimizin hic moral bozmadan ve durmadan rotalarina yenilerini ekleme kararliginda olduklarini okuduklarimdan bir sonuc olarak cikarmis bulunmaktayim.

Teşekkürler,

İlgililerin dikkatine...

Not:Bu yoruma bir hafta boyunca sadece iki kişi teşekkür etmiştir.Düşündürücü degilmi?
Bu cevap içinde durum aynı olacaktır.Özhan beyin onerilerini dikkate almalıyız.

Geri