Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Rusya, Çin, Vietnam (Uzakdoğu turu)

Hanoi'ye veda.
Dun motorsiklet kargasaligi icinde guc bela sehirden cikabildim. Bisikletli olarak degilde yaya olarak motorsikletlerin arasindan yolda karsidan karsiya gecmek olum. Dun birisi tam burnumun dibinden suratle gecti, ah bir yakalayabilsem sunu diye ic gecirdim.:mad:
Ya dun sok oldum ve moralim cok bozuldu. 30-40 km sonra bolgede yol kenarinda restaurantlar icin kopek katliami yapiyorlardi. Oylece durdum ve dona kaldim.Bir darbe, hayat ve olum arasindaki cizginin bu kadar zayif oldugunu insan gormeden pek anlayamiyor. Bir ara resim cekmek gecti aklimdan ama dedimki bu ani bir daha hatirlamamak en iyisi. Sonra Mesut'un actigi kask konusundaki (kek) sayfasi geldi aklima, kasksiz bir darbe iste cizginin zayifligi.
Bunu yaninda iyi seylerde oluyor. Bugun buranin meshur Budha tapinaklarini gezdim. Oncelikle bir tekneyle yasli bir kadin yaklasik bir saat kurek cekerek beni doganin guzellikleri icinde bolgeye getirdi. Aslinda 5 dakika sonra gonlum el vermedi kureklere ben gectim. Ama bunlar kuregi gittikleri yone yuzleri donuk cekiyorlar alismasi vakit aliyor. Sonra 4 km dagin tepesine tirmanip mabetleri gezdim.
Isin ilginc de bir paylasim yontemi var. Buradaki kurekcilerin hepsi kadin. Cevredeki koylerden 3 bin kadin donusumlu olarak bu isi yapiyorlar. Hergun baska bir kadin para kazanabiliyor. Bir gunde sadece bir sefer yapabiliyorlar. Kadincagiz beni 2 saat de getirip goturdu ve 3-4 saat de orada benim donmemi bekledi. Butun bu isin karsiligi 2 YTL. Eee bunu bilip de bahsis vermemek ayip olurdu herhalde.
Dondukten sonra 40 km daha yaptim ancak bugun havalar sogumayi arttirdi. Biraz once gittigim restaurantta da tum garsonlar etrafima dolustu. Onlar icin bir degisiklik. Butun yemek boyunca anlattik, sakalastik. Turkey deyince kimse bizim memleketi cikaramiyor, ancak yine onkarin dilinden olursa tamam. Hatta bir tanesi Hasan Sas'in ismini soyledi. Siz zengin ulkesiniz zira futbolda iyisiniz diyorlar. Restaurantta da buyuk kavanozlarin icinde cesitli boylarda yilanlar vardi.
Simdi tekrar otele donme vakti. Bu gunku otelcide cok cetin adamdi bir turlu pazarlik da basarili olamadim.:)
Selam Turkiye

Scudo
Arkadaslar,
Tam gaz guneye dogru ilerliyorum. Kuzeyden guneye yolculuk en sevdigim turlardan zira gunese dogru hergun biraz daha isinarak gidiyorsunuz.
3 gun once sabah uyandigimda bir bogaz ve bas agrisi. Oncelikle bir gun istirahat edeyim diye dusundum ama otel ve sehir cok sevimsiz tum gun burada gecmezdi. Yavas yavas pedallara basmaya basladim. 60. km den sonra eklem yerlerimin agridigini hissettim ama buna ragmen 98 km yapabildim.
Dun gune kendimi daha iyi hissederek basladim, onumde tam 130 km var ama gun sonu bu 139 oldu. Sansimdan yol dumduz. Halkin samimiyeti devam ediyor hatta bazen insani deli ediyor. Bisiklet ve motosikletliler sag ve solumda ana trafigi aksatacak sekilde benle pedal basiyorlar. Iclerinden biri kaza yapacak diye odum kopuyor ama hic umurlarinda degil. Ayrica gittigim yol iki buyuk sehiri baglayan tek ana yol trafik cok yogun ancak bisiklet ve motosikletler o kadar cok ki soforle bizi dikkate aliyor.
Bugun yola cikarken dedimki gittigim yere kadar gideyim hic onceden suraya varmam gerekiyor diye plan yapmayayim. Boyle olunca gun daha bir stressiz geciyor. Arkadan esen ruzgar bana oldukca destek oldu. Saat 12 de 75 km yapmistim bile. Ogleden sonra saat 4 de 124 kmlik etabi sonlandirdim. Bir de gunler kisa oldugu icin soyle uzun molalarin keyfini cikaramiyorum, artik hevesimi yaza saklayayim bari.:)
Yarin yine guneye devam.
Turkiyeye selamlar

Ahmet hocam selam,

Öncelikle teşekkürler,
sitendeki (www.freewebs.com/mumju1) yeni Viyetnam resimlerini inceledim.

İzninle birkaç resmi buraya koyacağım,

Muhteşem doğa
http://img136.imageshack.us/img136/8624/ahmumev7.jpg

Hocam seni biraz yorgun ve zayıf gördüm,
Çin biraz yıpratıcı geçmiş olsa gerek, zira nefis! Çin yemekleri falan..
http://img136.imageshack.us/img136/8017/ahmetmumcu1ci8.jpg

Yazdığın gibi , kimi yerler zamanda yolculuk tadında
http://img157.imageshack.us/img157/7312/zamandayoloo3.jpg

Şu kuçu olayı oldukça keyifsiz bir mesele,resimdeki köpeklere içim gitti.
Artık bisiklete binerken, köpekler tarafından kovalandığımda fazla kızmıyorum, en fazla 'oğlum siz Viyetnam'da olsaydınız ,görürdüm sizi ' gibi söyleniyorum
http://img180.imageshack.us/img180/6447/kpekahmetmumced6.jpg

Şehirlerin kalabalıklığı ve iki tekerlek terörü bizim İstanbul'u ve minibüscülerini aratmıyor sanırım
http://img226.imageshack.us/img226/889/motorahmetmumtp5.jpg

Ahmet hocam nefis bir tur yapıyorsun ,sayende gelecekle ilgili projelerimin içersine, bu gibi bir gezi sıkıştırmayı cidi cidi düşünür oldum.

Hocam resimdeki çocuk içtenliği ile ,
sana İstanbul'dan selam ve sevgiler.
http://img137.imageshack.us/img137/1723/ahmetvecocukhd7.jpg

Hakan KAYIŞLIGİL

merakla izliyoruz haberlerini aldikca mutlu oluyoruz hersey gonlunce olsun kendine iyi bak feridun

Ahmet bey merhabalar.
Gezinizi ilgi ile takip ediyorum.İyi haberlerinizi aldıkça memnun oluyorum.Resimler için teşekkür ederim.Resimleri forum'a atan Hakan arkadaşımada ayrıca teşekkürler...

Ahmet Bey, bisikletinizin üzerinde epey az yük varmış gibi gözüküyor. Kamp malzemesi ya da extra kıyafet taşımıyor musunuz?

@tayfur
Bisikletim hayli yuklu, ucuz olsa su anda kisliklari, bir cift ayyakkabiyi ve kamp malzemelerini Turkiyeye gonderirdim. Ancak birde Turkiyeye yurtdisindan gonderilen esyanin bas agritan gumruk muameleleri var:boese157:
Burada havalar oldukca sicak sayilir ancak kis muson yagmurlari kuzey ve orta Vietnamda son hiziyla devam ediyor. son 5-6 gundur yagmur altinda ilerlemeye calisiyorum ancak hava 18-20 derece civarinda. 6-700 km sonra iklim iyiye dogru degisecekmis:) .
Hepinize selamlar.

ahmet bey gezinizi inceledikçe sanki bir doğu asya filmini seyrediyor gibi hisettim kendimi.çok değişik görüntüler.elinize ve ayağınıza sağlık.teşekkkürler.

Ahmet abi yaptıkların yazdıkların muhteşem ya :)
Yazdıklarını okurken kendimi yazının içinde hissediyorum bunu nerden mi anladım :) ev arkadaşım yanıma gelip bişeyler anlatmış sonra beni dürttüğünde fark ettim yanımda olduğunu :)

ahmet beyabi hakikaten 2 saatimi su yazıları okumak için ayırdım ve helal olsun diyorum... belki ileride başka turlarda karşılaşabiliriz. kolay gele...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
@tayfur

Kusura bakma sonradan hatirladim. Evet yukum az gozukuyor ancak bu tur Hanoi'den baslayip orada bitirdigim 10 gunlik bir tur ve bazi esyalarimi ve bircok yedek malzemeyi gecici olarak otelde birakmistim.
Selamlar

Şimdi anlaşıldı, yoksa mümkün değil diyorum o kadar yükle nasıl olur bu iş. :)

Ahmet Nadir abin Bozüyük .Siteni ferudun gösterdi diğer sitendeki resimleri takip ediyordum yeni siten Renkli türkçe sinemaskop olmuş sağlığın sıhhatin iyi Bayramını ve yılbaşını kutluyorum .İzin verirsen Çinde bir Bozüyüklü olarak
www.bozuyuk11.com da Hatıratının özetini ve resimlerinden bir kaçını yayınlamak istiyorum.Sitelerini takip ediyorum.By.

Ahmet dün gönderdiğim link'e basarsan Bozüyükteki sitemizde gördüğün kadar Reytıngi görürsün tüm bozüyük seni izlyor izin verdiğin kadar..Öpüyoruz şükran Nadir Emre.

Tum Arkadaslara Merhabalar.

Vietnamin guneyine dogru ilerlemeye yilbasi dolayisiyla ara verdim zira tum oteller yilbasinda dolar filan dedikleri icin yarina kadar yerimden kipirdamiyorum. Bu arada Nha Trang denilen sahil sehrinde Bolu'lu bir arkadasin calistirdigi Turk restaurantini kesfettim, leziz yemekler dolayisiyla kilo almaya devam ediyorum.:) Bu sabah 4 ay aradan sonra ilk defa zeytinli bir kahvalti yapabildim:) .

Hepinizin yeni yilini candan kutlar, kazasiz belasiz bisiklet sefalari dilerim.

Ahmet Mumcu

Vietnam

Bu gezinizi takip edemiyorum ama hiç bir makalenizide okumamazlık etmedim.Gerçekten harika şeyler yaşıyorsunuz.Kazasız belasız günler dilerim

merhaba Ahmet Abi. uzun zamandır herhangi bir yazı yok. diyorum kendi kendime acaba tur mu bitti n'oldu? haberlerinizi dört gözle bekliyoruz...

Selamlar,
Okumaya baskladiktan sonra iki saa su gibi gecip gitmis. Okumasi bile muthis bir zevkti. Yeni yilda hic yazi yok. Turun sonunu da ogrenmek isteriz.

Geri