Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Şimdi bu uygulamanın tüm illerde yapıldığını bir düşünelim.

Misal Mardin olsun. Siz de bisikleti dağıtan oranın yerlisi olan bir kamu görevlisisiniz.

Namaza gitmiş bisikleti almış gelmiş. Alan memnun veren memnun o kısmına girmeyeceğim. Fakat bu topraklarda gayri müslümler de yaşıyor. Şimdi Mardin de müslümanlar kadar süryaniler de var hristiyanı ermenisi de. İşte bu aşamada yukarıda bahsettiğim o görevli olmak istemezdim. Düşünsenize sokaklarda farklı inançtan çocuklar beraber top oynuyor bisiklete biniyor ve siz belki de ihtiyacı olan süryani bir çocuğa bisiklet verememişsiniz.

Bu tip uygulamalar herkesi kucaklayacak şekilde olmalı. İşte o yüzden ki laiklik denen kavram ülkemizin olmazsa olmazıdır. Tüm toplumun kucaklayıcısıdır.

Birde Namaz farzdır zorunludur diyen arkadaşlarımızın Bakara 62 ve Maide 69 u tekrar okumalarını rica edeceğim. Özet geçeyim. her iki ayette de gayrimüslim bile olsanız allaha ve kadere inanıyorsanız korkmayın der. Namaz kılmıyorsanız ateşlerde yanasınız demez.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Kuranda namaz kıl diye bir sürü ayetde geçiyo bilmeden , zorunlu değil demek lazgüzarlık olur'bilmeden hüküm vermekte boş yere insanları yönlendirmek, size farz olmaya bilir ,ama müslümanlara namaz farz demek mecbur demek oluyo, oruçta öyle , yani bilmeyen öğrensin birşeyi söylerkenki insanlarla boşa münakaşa yapmasın,

Namaz kılmayan çocuğa bisiklet yok yazmışsınız da, ne çabuk unuttunuz binlerce çocuğa bisiklet dağıtıldığını? Çocuklar bisikletleri satıyor diye haberlere çıkmıştı hatta. Olayları sadece istediğiniz yönden görüyorsunuz. Güzel bir uygulama işte. Türkiye'de Rize'de bu şekilde değilde Hollanda'da bi kilisede her pazar gelen çocuklara yapılsa buna da aynı şeyi mi diyecektiniz? Rize'de böyle yapılmış, Diyarbakır'da daha farklı, İzmir'de daha farklı yapılabilirdi. Onlara kızacağınıza bu uygulamaya şov deyip geçin.

Kuranda geçen ayet,:suremüddesir:,42 ayet: sizi cehenneme sokan şey nedir .MUDDESSİR-43: Onlar: 'Biz namaz kılanlardan, dua ve niyaz ile Allah’a sığınanlardan, peygamberi salât ü selâm ile ananlardan olmadık.' dediler.) / (74/MUDDESSİR-43: Derler ki: 'Biz namaz kılanlardan değildik.)

Sizin dediğiniz ayette ise:Ayette övülen Yahudi ve Hristiyanlar, Peygamber Efendimiz (sav)'e inananlardır. Nitekim bunların ileri gelenlerinden biri Yahudilerin büyük alimlerinden “Abdullah b. Selam”dır.

@mosso ersin
Farz ne demek anlamına bir bakıver. Önce arastır, sonra karsındakinin dediklerini yalanlamaya çalış, insanlarla boşa münakaşa yapma.
Farz; Müslümanlıkta, geçerli bir özür olmadıkça kesinlikle yapılması gereken, yapılmaması günah sayılan Tanrı buyruğu.

Namaz ile ilgili hicbir ayette bunun yapılmaması günah sayilmaz, oruçta ayni sekilde ancak çevirilerde farklilik gosteriyor.

Önce oku sonra yaz arkadaşım bir sürü laf saymışsın okumadan kitabı.

Her neyse konu kilitlenecek insanlara din ögretecegim diye. Bisikletten devam ediverin, bu konudaki son mesajımdır, isteyen yazdiklarimi arastirsin baksin, din senin akıl senin ne yaparsan kendine.

Zaten insanın başına ne geliyorsa kavramları bilmeden konuşmaktan geliyor.

Tabi peygamberimiz miracda emir edilen namaz değildi,Günah nedir kardeşim , tam adını hatırlayamadım; bir alim şöyle demiş,herbir günahta seni şirke götürecek bir yol vardır, bu şu demek bunları yapmazssan sapıtıp yoldan çıkıp Allahı unutanlardan olursun ve seni müslümanlıktan uzaklaştıracak yollara girdinmi kafirliğe kadar gidebilirsin,neyse ben kendimi ve bilgimi biliyorum kimsenin bilgisini küçmseme kardeş,ayetleri yazdım sen bilirsin kardeşim,

Namaz kılan elleri öpülesi çocuklara bisikletleri devlet mi dağıtmış? Bir vakıf mı dağıtmış?

Ahh ah vakıf kültürümüz kalmamış ki geçmişimizde sadece ve sadece leyleklerin bakımıyla beslenmesiyle ilgilenen vakıf bile kurmuş ecdad.

Tekrar soruyorum bisikletleri devlet mi dağıtmış yoksa bir vakıf mı???

• Beğen
Tepkiler: olympos
Kitabı okumadanmı, Kuranı kerimi 4 yada 5 kez hatmedip hafızlıktan bırakmış bir hıyarlık yapmış insanda olsam, bilgim çoktur , senelerce kurslarda kaldım , neyse sen daha iyi bilirsin tabi ..

şu eylemi hristiyanların yahudilerin ateistlerin vs bir vaktı yapsa ilginç şeyler olabilirdi, rize halkının bu olay karşısındaki tutumu, ölü ve yaralı sayısı, maddi hasar, linç edilen kişi sayısı vb.

bunun bir haber niteliği yok, her zaman olan şeyler

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Evet Kurani kerimde akli durumu yerinde olmayana, buluğa erneyen cocuklara ve Islama inanmayanlara Namaz oruc gbi Farzlar mecburi deildir. Akli yerinde olmayan ve cocuklar vefat ederse onlara bir cezada yoktur. Ödül yada ceza bunun disindakiler icin gecerlidir " demek istediniz sanirim

@Bisikleteam Youtube

Her şey bir yana, bir çocuğa böyle camiyi sevdiremezsiniz.
Bu uygulamayla camiyi çocuğun gözünde hedefe(bisiklet) ulaşmak için 30 sabah katlanılacak görev alanı olarak tanımlamış oldular, tebrikler.

Eğer amaç zaten buysa başarılı, değilse bize çalışmış oldular. :koptum:

@mariokaldato
Abi farz demek zorunlu demektir. Yukarida tam tanimini paylasmistim.
Farzin tanimi günah çerçevesindedir. Günahı olmayan bir durum farz olamaz yani.
Kuranda ise namaz kılmamanın günah olmasi ile ilgili bir tek kelime gecmemektedir.
Bu durumda farz degildir.
Cezası yoktur yani. Ödülü de islamda sevap diye geçen bir nevi puanlama sistemidir.
İslamdaki farz müslümanlar için geçerli olan "ibadet" kapsamındaki şeylerden ziyade insan olarak yapmaması gereken şeylerdir. Bknz; kul hakkı yememek gibi.

Bisikleti herhangi bir kamu kurumu dağıtsa laiklik eleştirinizi anlayacağım. Lakin bisikleti dağıtan bir vakıf. Inanmadiğiniz bir din hakkında ukalaca bir şeyler gevelemeniz ise tam bir küstahlık. Dinimiz gereği hoş görülü olduğumuz din veya dinsizliğinize bir şey demeyen din kardeşlerimize terbiyesizlik yapmaktan ne zaman vaz geçeceksiniz?

@fthgzl79 hadi lan heryerde siyaset yapıyonuz işiniz gücünüz her güzel davranışın altından bi b*k çıkarıyosunuz

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Olayda bir rüşvet illiyeti göremiyorum. Bence bugün (eğer yasaklanmadıysa) Taksim'de yapılması planlanan LGBT yürüyüşüne katılacak arkadaşlara (Lut Kavmi'nin çocuklarıyız pankartı açanlar) da misal ÇYDD bisiklet dağıtsa onu da desteklerim. Daha karbonsuz bir yaşam. Farklılıklar zenginliğimizdir.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Dostum ;
Öncelikle bir polemik yada bilgi verme yada bilmislik taslamak amacinda olmadigimi belirtmek istiyorum.
Ama bildigimide saklayacak degilim. Sen Allahin kitabi Kuran- i Kerimde boyle bir ayet yok diyorsun da yaniliyorsun bilmelisin. Bu konuda bir cok ayet mevcud ve zaten Farz edilen bir kulluk gorevinde yapmasanda yapsanda bir ceza yada ödul olmamasi hem Allah Tealanin adaletine uymaz hemde mantik disidir.lutfen paylastigim ayetleri oku ve goggle dan en azindan bi arastirma yap.
Sevgiler saygilar

"Onlardan sonra Öyle bir nesil geldi ki, Namazı kılmadılar ve şehvetlerine uydular.", "Onlar yakında gayya kuyusuna gireceklerdir." (Meryem, 59)

Allah tealâ şöyle buyuruyor:
"Mucrimlere soracaklar ki, sizi cehenneme koyan şey nedir? "Namaz kılanlardan değil idik" diyecekler." (Muddesir, 43),

Bu bayramin konusu da bu oldu. Klavye savaslari baslasin.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
Hoca bayram vaazında gençlerden bahsetti. "Namazı kıldım, orucu tuttuk, müslümanın görevi bitti mi? Hayır. Ailene, akrabana, komşuna, en önemlisi çocuklarına sahip çıkacaksın. Nereye gidiyor, kimlerle arkadaşlık ediyor takip edeceksin. Yoksa bazı üniversitelerde gördüğümüz gibi yollara saparlar. Sen onunla ilgilenmezsen dışarıdan şeytanın askerleri gelir onlar ilgilenir, eline sopa verir taş verir rengarenk paçavralar verir yürütür bağırtır devletine isyan ettirir," dedi.

Ben de zamanında bu manzaraların sıklıkla yaşandığı bir okulu (sağolsun ilim irfan bilim teknikle değil çok başka şeylerle gündeme gelmekten vazgeçmeyen 2 ünlü okuldan biri) 1 puanla kaçırmıştım. Meğer ne büyük lütufmuş.

Başlığa konu olan kurum da elhamdülillah hocanın bahsettiği gerçeklere küçük yaşta karşı hamlede bulunmuş. En iyi savunma, hücum ederek yapılır. Küçük yaşta eğeceksin ağacı, ki büyüyünce ne senin ne de memleketin başına bela olmasın.

Saygılarımla.

Yukarıdaki yorumlardan şunu anlıyorum. BU ÜLKE 15 SENE ÖNCE HRİSTİYANMIŞ. 15 SENE ÖNCE MÜSLÜMAN OLMUŞ. Hal böyle olunca ülke çocuklarına sahip çıkmakta, sabahın köründe kalkıp çocuklar abdest almakta, namaz kılmakta, ve bunu yapan çocukları TEŞVİK etmek içinde bisiklet hediye edilmekte.

E BUNU GÖREN DİĞER ÇOCUKLAR da vay benim neyim eksik deyip onlarda sabahın köründe kalkacak ve namaz kılacak. Ama neyin karşılığında? Tabii ki bir bisiklet karşılığında !

SİZ DİNİ BÖYLE Mİ ÖĞRETİYORSUNUZ?

Bisiklet rüşveti ile..Yani sizin aklınızın deyimi ile TEŞVİKLE?

13 yaşında ömrünün son baharındaki bir köpek zekası 7 yaşındaki çocukla eşdeğermiş. Yani konuştuğumuz muhatap bu !

Hadi onu geçtim, o kadar bisikleti nerden bulacaksınız, veremediğinizde ne olacak? Çocuklar bir sonraki gün tekrar saf tutacak mı? Sormayacakmı anasına babasına danasına nerede benim bisikletim diye. Peki ya kandırıldığı algısına kapılırsa ne olacak? Beni aldattılar, yalan söylediler demeyecek mi? O zaman bu şekilde öğretmeye kalkıştığınız DİN başınıza patlamayacak mı?

Durun bileyim, o zamanda kuran kurslarında dayak atacaksınız...YOK, YOK, tecavüz edeceksiniz.(BEN DEMİYORUM, Her hafta haberlerde yazıyor)

Derler ki CAHİL İLE YOL TUTANIN gölgesine ateş düşer.

DÜŞTÜ BİLE...SAYENİZDE...

Ama İNANIN SİZLERDE BUNU ANLADIĞINIZDA O TEKNİK ÜNİVERSİTELİLERDEN YALVAR YAKAR OLACAKSINIZ, BİZİ KURTARIN DİYE..

OLAN BU ÜLKEYE OLACAK !

BU ARADA DİNİ ÖĞRETMEK İÇİN EĞER BİR TEŞVİĞE İHTİYACINIZ VAR İSE, YA O DİNDE BİR SIKINTI VAR DEMEKTİR VEYA ÖĞRETMEYE KALKIŞTIĞINIZ ŞEY DİN DEĞİLDİR, BAŞKA BİR ŞEYDİR. ÇOCUK, DİNİ, BÖYLE RİTÜELLER İLE DEĞİL, DİNİN SEVGİSİ, AHLAKI, MERHAMETİ VE VİCDANINA BAKARAK ÖĞRENİR. VE DER Kİ, YÜCE ALLAH, SENİN KATINDAYIM, BANA GÖSTERDİĞİN, SENDEN FEYZ ALDIĞIM MERHAMET, SEVGİ VE VİCDANLA......BİSİKLETLE DEĞİL ! GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ O SEVGİYİ, VİCDANI VE DE AHLAKI? GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ, BİR ŞEY ALMADAN BİR ŞEY VERMENİN ERDEMİNİ? GÖSTEREBİLİYORMUSUNUZ İYİLİĞİN GÜCÜNÜ, KUDRETİNİ? HAYIR ! HAYIR ! HAYIR !

NEDEN? ÇÜNKÜ ZATEN BU ERDEMLER SİZDE YOK Kİ ! OLSA ÇOCUKLARI CAMİYE ÇEKMEK İÇİN DÜNYA MALINI CAMİDE KULLANMAZDINIZ !

(Haa bu arada bu foruma siyaset bulaştırmayın lütfen, BİSİKLETLE KIZ TAVLAMA TEKNİKLERİNİN OLGUN BİR AĞIZDAN ANLATIMI BU FORUMA DAHA YAKIŞMAKTA, ONU TARTIŞALIM, E KOCA KOCA ADAMLARA DA BU YAKIŞIR, malum bu forumun hiç bayan üyesi yok)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri