Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sabah namazı kılan çocuklara hediye bisiklet

Bu uygulama sizde nasıl bir izlenim uyandırdı?

• Toplam katılım
    98
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Üzülerek görüyorum ki İslam, Müslüman, Namaz v.b. kelimeler zikredildiğinde bir kısım kişilerin aklına direkt iktidar partisi, Fetö, çesitli sapık tarikat müritleri, işid, yozlaşmış arap adetleri geliyor.
İslamın bu yukarıda ki saydıklarımla ilgisi alakası yoktur ve olmayacaktır. Bize dayatılan bu algıdan kurtulmanızı ön yargılardan uzak İslamı düşünmenizi tavsiye ediyorum.
İslam deyince Hz. Muhammet ahlakı, Mevlana, Yunus Emre, Tapduk Emre ismini burda yazamayacağım kadar çok İslam alimi ve müslüman bilim adamları aklımıza gelse daha iyi olmaz mı?
Evet itiraf edin "niye bunlar aklıma gelmiyor " diye düşündünüz değil mi?
Sizce neden?
Çünkü İslam algısının böyle gelişmesini isteyen ve bundan rant sağlayan o kadar çok faktör varki.
İslamı yaşayın ama onların dayattığı ve istediği gibi değil Allahın ve sizin aranıza bir şeyin girmesine izin vermeden, bir mefaat için değil, gönülden Allah rızası için yaşayın.

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
hocam, markette ki ilanları hangi yönetici onaylıyor? dün paylaştığım ilanlar hala onaylanmadı

@trabzonlu ozan sizin kastettikleriniz gibi ibadetlerde olmalı dinimiz gereği. Yani düşünün bu hareket başka neye hizmet etmiş olabilir ? Neden ürküyor karşı çıkıyorsunuz anlamadım. Üstte arkadaşın dediği gibi bir benzer mesela eskiden çocuklar oruca alışsınlar diye tekne orucu tutturulur , parasıyla büyüğüne satardı. Yine oruç tutamayanlar karşılık olarak bir miktar para veriyor muhtaç insanlara. O zaman bu da para dine alet ediliyor vs mi diyeceksin

@atasoy
Tebrikler :harika:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@efeozata ve bu uygulamayı beğenmeyen arkadaşlar. Nasıl olsa güzel olurdu uygulama? Sorun sizce sadece namaz kılan çocukların mı hediye almaya hak kazanması?

@atasoy Üzülmenize gerek yok şahsen o dediğiniz şeyler benim aklıma gelmiyor. Mesele nedir biliyor musun? Her ne olursa olsun sorgulamak!
Size göre Yunus Emre ve Mevlana gerçek islamı mı temsil ediyor? Şiirlerinin tamamını okudunuz mu? Okuduysanız, İslam kaynakları ile bir karşılaştırma yaptınız mı?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Arkadaşlar konuyu uzatmanın anlamı yok. Burada hazımsız bir grup var ve islam kelimesi geçen her türlü uygulamaya saldırıyor. ADAM(!) gibi çıkıp ben İslâm düşmanıyım diyemedikleri için kılı kırk yarıp bir şeyler geveliyorlar.
Umursamaya gerek yok, hatta bu şekilde saldırmaya devam ettikleri sürece saygı göstermeye bile gerek yok. Adamın(!) geçmişinden haberi yok geleceği hakkında yorum yapıyor.
Amerika'da yaşayan Müslüman'ın kiliseye giden çocuklara niye oyuncak veriyorsun diye eylem yapmasıyla aynı şey bunların yaptıkları, ki bir müslümanın bu şekilde davrandığı görülecek bir şey değildir.
Bunlar toplumda kendine yer edinmeye çalışan ama azınlıktan öteye gidemeyecek tipler. Kalabalığın içinde yaramazlık yapan çocukları bilirsiniz, sağa sola saldırıp zarar verirler herkes de "he he hadi uzakta oyna evladım" diye söyler giderler. Bu şekilde bir grup var nasıl bulaşacaklarını şaşırmışlar. Ötede oynayın çocuklar.

@Tuncer I.

Kökleri disaridan olanlar ya da Bizans artiklaridir, (mesela eksi sözlük'te cok var bunlardan, milletin degerleri ile dalga gecmeye calisan tipler) biz de ateizme ugradik zamaninda, ama milletimin dinine sövmek aklimin ucundan bile gecmezdi.

Konuyu okudum hep aynı muhabbetler dönmüş, daha önce buna benzer açılan ve kapanan konularda olduğu gibi.

Laiklikten dem vuran arkadaşlar, bu olayın laiklikle alakasını bana anlatırsanız sevinirim açıkçası ben kuramadım bağlantıyı. Ülkeye laiklik geldiğinde şeriat kalktı sadece, islam dini kalkmadı yada değişmedi. Ki zaten bunun olması imkansız çünkü hangi din olursa olsun kuralı tektir. Hani ya şunu yap yada boşver şunu yap demez. O yüzden 600yıl islamla, şeriatla yönetilen bir halkın devamı olan halktan dinini almanız için 1 insan bile bırakmadan asıp kesmek gerekir.

Neden sadece namaz kılan çocuklara veriliyor konusu, vakfın amacı belli misyonu belli, adamlar hedef koymuşlar birde ödül koymuşlar. Hedefe ulaşan ödülü almış bundan doğal ne olabilirki. Bunu şöyle düşünün işverensiniz, kendi işçinize maaş veriyorsunuz tamam ama siz diyorsunuzki yan komşunun işçisine neden maaş vermiyorsun o da işçi değil mi? İşçi ama bana çalışmamışki neden vereyim? Ona maaşını kendi patronu verir yada vermez beni ilgilendirmez.

Hedef kitlenin çocuk olmasından rahatsız olan arkadaşlarım. Yukarda bahsettiğim gibi çok büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ve inananlar çocuklarını blu çağına girmeden islam üzerine eğitmeleri gerekiyor çocuk aklıselim olunca istediği yönü kendisi seçiyor zaten. Şunu anlarım adamın çocuğu islamı seçmemiştir ve şiddet görerek, zorlayarak islama göre ibadet etmesi istenilir ona karşı çıkarsınız zaten islamda da böyle birşeyin yeri yok. Dediğim gibi herkes çocuğunu kendi istediği yönde eğitir buna kimse karışamaz. Ben size karışamam mesela dinsiz çocuk yetiştirmişin diye eğer karışır eleştirir her yerde bunun lafını edersem benim inancıma göre günahkar olurum.

Kuran'da namaz kılınması gerektiği yazmıyor mevzusu, zaten hiç olmasaydı dediğim bir muhabbet. Kuranın yarısı Allah'a ibadet ve namazdan oluşuyor bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz.

Çocuğa dinden önce insanlık öğretilmesi gerektiği konusuna gelince din zaten gerçekten öğretilirsa çocuk insan olmayı öğrenir. Yani sizin sandığınız gibi islam dini hırsızlık yapılsın, rüşvet yenilsin felan değil. Din sömürüsü, ticareti, istismarı yapılmıyor mu? Elbette yapılıyor haddinden fazla hemde. Sebebide islam dininin hoşgörü dini olması. Bunu anlamanın en basit örneği Ağzından Allah lafını düşğrmeyen dilencilerin nekadar para topladığıdır. Geçenlerde çıktı haberlerde dilencinin yarım milyonu var bankada. Çünkü inanıyorsun. İkinci sebebi ise cahillik mi desem, kolaya kaçma mı desem bilmiyorum ama insanlar sorgulamaktan korkuyor.

Kısaca özet geçeyim "Siz inanmıyorsunuz diye islam bu ülkede yok değildir." İnsanların tercihlerine, seçimlerine lütfen saygı gösterin.

@mehmet.ali

örnek verdim başlık içinde. almanya'da türklerin yaşadığı yerde devlet sadece kiliseye giden çocuklara bisiklet dağıtsın diyelim. bunun haksızlık olacağını ben savunuyorum. aynı şeyi burda yaparsan o da haksızlık. %99'u müslüman olsa bile bir arap ülkesi değiliz. ülkemiz dinle yönetilmiyor. en gelişmiş müslüman ülkesi olmamızın (petrol satarak zengin yaşayan arap ülkelerini saymıyorum) belki de dinin devletten uzak tutulmasıyla alakası vardır ne dersin? nedir bunun sonraki adımı? namaz kılan öğrencilere burs, kılmayanlara yok falan mı? gidişat o yönde.

1 ay boyunca her sabah namazını kılana vermişler. baya kayıt altına almışlar çocukları. sen kıldın sen kılmadın, sen 4 gün gelmedin elendin gibi. eğer vakıfsan illa namaz kılan çocuklara vereceksen hiç haber vermeden bakarsın kim kılıyor onlara bayram hediyesi olarak verirsin hiç devleti bulaştırmadan. hem rüşvet gibi olmaz hem de bisiklet için değil kendi istediği için kılan çocuklara gider. bu bile daha doğru olur.

@efeozata Bu söylediklerinizin teyidini aldınız mı? Sen geldin sen gelmedin diye kayıt tutulmasının yada devletin bu işe karıştırıldığının. Bence adaletsizlik değil size katılmıyorum. Ayrıca din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın epey çocuğa karşılıksız bisiklet dağıtıldı o bile bu forumda kavga sebebi oldu. Velotürk ihtiyacı olan çocuklara uarışlardan elde edilen gelirle binlerce bisiklet dağıttı o da aynı şekilde.

Vakıf namaz kılan çocuğa bisiklet dağıttı diye arap mı olduk hepimiz. Bu söylediklerinizi inanarak mı yazıyorsunuz cidden? Yada dinle yönetilmiş mi oluyoruz. Sizin hesaptan gidersek osmanlı devleti dinle yönetilmiş ve dönemin en gelişmiş teknolojisine sahipmiş. Bence sadece içinizdeki kine yenik düşüyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Hues ve Deniz A
@mehmet.ali başlıkta ne yazıyorsa onu söyledim. ramazan boyunca camide namaz kılan çocuklara dağıtıldı diyor. kılmayan çocuklara vermemişler ve belli ki bunu kayıt altına almışlardır bir şekilde.

osmanlı döneminde tüm dünya din ile yönetiliyordu sadece osmanlı değil. rönesans'tan sonra işler yavaş yavaş değişti. neden böyle kin gibi ithamlar ettiğinizi anlamadım. burda bir görüşü savunuyorum birine kinim yok.

@efeozata Evet namaz kılmayana vermemişler başlıkta öyle yazıyor ama 4 gün gelmedi diye vermediler yazmıyor. Kesinliğinden emin olmadığınız şeyleri yazıyorsunuz.

Çünkü ilk mesajı atan sizsiniz konuya ve ben o mesajda islama karşı kin duyduğunuzu hissettim. Ayrıca inandığınız görüşü savunuyorsunuz ama sizin görüşünüze inanmayana tahammülünüz ve saygınız yok malesef.

Vakıf eğer ihtiyaç sahibi tum çocuklara vermiş olsaydı tebrik ederdim şimdi belirli bir kesime verilmiş yani namaz kılan çocuklara peki siz diğer çocukların halini düşündunuz mu acaba o çocuk ne hissetti belkide hiç bir zaman bisikleti olamayacak çocuklar var o bisikleti namaz kilmadigi icin alamayan çocuk aklindan neler geçti dinimiz paylasmamiz gerektiğini ihtiyaci olana yardım etmemiz gerektiğini söylüyor hediye verip din ogretin dini sevdirin demiyor ayrımcılık yapın demiyor bu yapılan ayrimciliktir

@mehmet.ali

@mehmet.ali

burda da zaten bir nevi din ayrımı yapıldığını söylemişsiniz. savunduğumuz da bu zaten bu ayrımcılıklar yapılmasın.

benim savunduğum şey aslında 2+2=4 kadar basit. şahsi birşey bile değil. devletin kanunlarında olan birşey bu. tahammül ve saygı konusuna gelince tüm yazdıklarım bana verilen cevapla aynı tondadır. din hangi devlet işine karışmış demişsiniz, konuda yazdıklarımı okuyun anlarsınız. tekrar tekrar yazmaya niyetim yok.

artık bu konu şahsi tartışmalara giriyor ve gayet açık olan yanlışı bazı arkadaşlar kabul etmekte zorlanıyor. ben gayet açıkça yazdım o yüzden artık uzatmayacağım.

@hykaynar
Kardeş ihtiyacı olana yardım etmek olayı zekat, sadaka, fitre konusuna giriyor, bisiklet hediye edilmesine değil. Sen çok yanlış gelmişsin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hykaynar Vakıf ramazandan önce bu organizasyonu bildirip ödülü de o bildiride belirmişse. Kim sabah namazlarını kılarsa ona hediye vermesi bence ayrımcılık değil.

Atıyorum bir ramazan sabah namazına gitmişse ve sonunda çocuğun misal hırıstiyan aileden olduğu ortaya çıkmış ve ödülü vermemişler bu ayrımcılık.

Babası zengin olduğu için vermemişler bu ayrımcılık.

Vakfın ileri gelen üyelerinden birisinin çocuğu için namaza gitmemiş ama hediye almış bu da ayrımcılık.

Çok istediği halde namazlara herhangi bir engelinden dolayı gidememiş ödülü alamamış. Bu da insanlıkla alakalı.

Aslında ödülün verilme sebebinin namaz olmasından dolayı olay bu kadar büyümüş. Yoksa düşünecek olursak dünya düzeni bu şekilde yürüyor. Bir kaç mesaj yukarıda yazdığım örneğe bakarsanız. İşveren işçi maaş konusunun bundan farkı yok.

@efeozata Devletin kanunu dediğiniz laik devlet ilkesi mi? Eğer öyle ise bu hediye olayında hangi din hangi devlet işine karışmış açıklar mısınız?

@efeozata ne diyerek din ayrımcılığı yapıldığını belirmişim?

Halen bu ulkenin bir musluman devleti olmadigini anlayamayanlar var. Bu ulkenin dini yok arkadaslar. Bunu aklinizda tutun. Bu olayi elestirenlere de ya din dusmani ya da "atayiz" gibi sifatlar takmis bazilari. Bazilari da yurtdisindan Turkiye hakkinda atip tutuyor.

@Tuncer I.
Sen dini bildiğine emin gibisin ama bence bu kadar emin olma sen dini hiç anlamamışsın

Ülke'nin mevcut durumuna, konuya yazıp şu "teşvik'i" savunan arkadaşlara bakarak zaten anlıyoruz muhtemelen 10 - 15 seneye Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey kalmayacağını.Türkiye İslam Devleti olur muhtemelen.Çünkü Cumhuriyet'in ve Atatürk'ün canı cehenneme, değil mi arkadaşlar? İnsan'ın yediği kaba pislemesi budur herhalde.Neyse zaten sistem değişsin kararı verdi ülkemizin "eğitimli" insanları seçimde.Atatürk ne yaptıysa yıkmakla da meşgulüz zaten daha ne? 1 fazla 1 eksik? Leş olan her şeye bir leş daha eklemişler.Tüm eksik gerçekten buymuş gibi, çocuklar ile ilgili her şey harikaymış gibi, çocuklar bilim gibi konularda "teşvik" veriliyormuş gibi namaz kılalım, camiye gidelim "teşvik'i" verilmiş.Bunu savunanlar önce sokakta başkasının karısına kızına bakmayı kesin! Şort giyiyor diye kız gövmeyi kesin! İçten içe hepiniz kesin o kız ona layık diyorsunuzdur haberlerde görünce.Kendiniz yetmiyorsunuz çocuklar da böyle olsun.Çocuk düşünmesin, yetişince karar vermesin neye inanıp inanmayacağına, sen onun yerine beynini doldur çocukken.Lan nerede özgürlük? Bilmem kaç kitap okuyan, bilmem ne öğrenen değil de cami'ye giden alsın bisikleti.Zaten dindar nesil yetişmiyormuş gibi, her şey yolundaymış gibi, tek lazım oymuş gibi ona "teşvik" edelim.Sizler sizi zamanında b*k çukurundan çıkaran, soyad almanızı sağlayan, kimliğinizi bilmenizi sağlayan adama saygı göstermeyi öğretin çocuklarınıza ki onlar yedikleri kaba pisleyen hainler olmasınlar! Din kısmını kendi beyinleri ile hallederler!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri