Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahibinden.com'daki bisikletlerin satılma oranı

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
1.062
Tepki
1.378
Şehir
samsun
Bisiklet
Ghost
hemen söyleyeyim bence bu oran pek yüksek değil, eğer bisikletinizi yarı fiyatına satmıyorsanız o ilan aylarca orada durabilir. Mesela geçen yıl motor alacağım için ve artık renginden de pek hazzetmemeye başladığım için yol bisikletimi -2012 model karraro dambiez , o sıralar yaklaşık 7600 kmde idi-satışa sundum ve sitedeki en düşük fiyatı sunduğum halde hala pazarlık eden nekrofilleri görünce bu sonuca vardım.
 
Scudo
Sahibindende kararlı ve düzgün olursanız satılıyor abilerimin bisikletleri ve benim 2 bisikletimi ordan sattım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Dostum şu bir gerçek bisikletin ikinci elleri inanılmaz yüksek. İnsanlar istemeye istemeye satışa koyuyor gibi. Örneğin ben bir tane assos 20 xt gördüm. Bisikletin sıfırı 4500, pazarlıkla nereden alırsan al 4000 e bırakırlar. Adam sahibinden e 3850 den koymuş. Yani komik bu rakam. Kimse almaz kolay kolay. Ben geçenlerde İnsomnia sattım. 3 sene önce 1050 ye almıştım. 550 ye verdim ki olması gereken budur diye düşünüyorum. Hülasa sorun sahibinden de değil. Talep edilen fiyatta.
 
heh güzel bir başlık açılmış ben anlam veremiyorum açıkcası sahibinden.com'daki ilanlara... Sebebi çok basit. Satıcı insanlar bisiklete duygusal olarak mı bağlandığından yoksa zarar etmeyeyim benim bisiklet emsalsizdir kafasıyla mıdır bilemiyorum ama sıfırı 2015 modeli 1500 TL olan bisikletin 2014 modelini 1200 TL'ye satan gördüm. Ufak pazarlık payı vardır diye yazdığından dolayısıyla soruyorum en son ne olur dediğimde ise 1100 TL diyor. Akıl var mantık var 1 yıllık bisiklete 1100 TL vereceğime üzerine 400 TL daha koyup 2015 model sıfır alabilirim. Milleti keriz mi sanıyorlar anlamıyorum ama hakkaten bi acayip insanımız var bizim. Sıfırından pahalı satan adam bile gördüm ben söylediğinizde ise sanki küfretmişsiniz gibi bi egolar bi acayip laflar.

Kısacası uyuz oluyorum.
 
@Sedat Çakır O bisiklet tahmin ettiğim bisikletse üzerinde bir sürü upgrade vardı.. Neyse Sanırım 1100 tl den de sattı arkadaş onu.. O ayrı bir konu..
Evet sahibinden.com da mantıklı bisikletin veya parçanın kullanılmış olduğunu göz önüne alarak bir fiyat biçerseniz satar.. Ben gidon, jant seti, ve bir bisikleti başarıyla sattım.. Mesala geçen bir 2014 xrs 030 tiegra vardı.. Üstündeki tüm ekipmanlarla birlikte.. kilitli pedalı pompası, sele altı çantası vs.. 1500 tl ye satıyordu.. Mantıklı gelmişti bana sanki.. !!??
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Sedat Çakır

400 TL size göre az olabilir, bana göre bahsettiğiniz rakamlarda bir gariplik yok gibi. Şahsen, alacağım bisikletin sıfırı 1500TL iken 1 yıl önceki modelini temiz bulursam 400tl fark için hemen alırım. 400 TL, 1500 TL'nin %25'in daha fazlasından bir oran yapar bence gayet cazip.
 
sahibinden değişik bir dünya, adam gidip kazık yemiş hiç kullanmadım satıyorum diyo, ama sattığı fiyat 0 dan daha pahalı :D bide ölücüler var.. ben onlara akbaba diyorum başımdan geçen bi olayı anlatayım...

geçenlerde xrs 040 sora mı sattım, 900 liraya , ilanda dedim ki bi lira bile indirim yapmıycam boşuna mesaj atıp canımı sıkmayın... zaten koyduğum ilk gün rezerve etti bi arkadaş, hafta sonu sakaryadan gelip aldı, ben rezerve haldeyken ne olur ne olmaz diyerek ilandan kaldırmadım, bitane çok akıllı arkadaşımız 650 lira olsun hemen gelip alayım diye mesaj atmış, bende cevap yazdım -tamam acil paraya ihtiyacım var kozyatağı carrafour un orda buluşalım- adam tamam dedi, kartaldan gelip dediğim yer ve saatte ordaymış , ama ben gitmedim :D :D :D biliyorum benim yaptığım adilik ama türkçen yok mu be ilerizekalı adam 1 lira indirim yapmam diyorum 650 lira diyor bana küfretsem rahatlayamazdım bende böyle bişey denedim çokda mutluyum :D
 
düzgün olursanızbu ifade tam olarak ne anlama geliyor?

z

@alper52bu ifade tam olarak ne anlama geliyor?
 
Bence bu fiyat konusu çok karışık bir durum. Benim bisikletim daha 200 km yi geçmedi 2 ay oldu. Ama karşıdaki buna inanmayabilir. Örneğin 2 ayda ben 1000 km yapardım diyebilir kendince. Ve bunu kanıtlayamadığınız için zaten fiyatı dip fiyata kadar çekmeye çalışıyorlar.
 
@mzerenoglu Valla bence güzel hareket. Bu insanlara bu layık... Herkes enayi, bu arkadaşlar akıllı.

Konuya gelirsek, ben bu siteden sorunsuz şekilde 4 adet bisiklet sattım. Bisiklet dışında ekipman, elektronik eşya vs. de sattım. Önemli olan şark kurnazlığı yapmamak, malına rayiç bedel biçmek. Siz bisikletinizi borç-harç, zorlanarak almış olabilirsiniz ama bu psikolojiyle, satış yaparken olmayacak fiyat çekerseniz ilan sitenin demirbaşı olur kalır ;)
 
@mzerenoglu

Adamın yaklaşımı doğru olmamış, evet, ama sizin yaptığınızı da etik bulmadığımı söyleyebilirim. Adama özel mesajla da giydirebilirdiniz. Ayıp olmuş.
Adam seninle buluşmak için yola çıktı, Karşıdan karşıya geçerken araba çarptı, öldü mesela??
 
insan malını niye satar.? ihtiyaçtan satar.sıkılmıştır satar.yenisi alacaktır satar.vs.vs..her durum da fiyat farklı olur.bazısı da.yenisi kadar .hatta daha fazlasnı ister.(bunun da bir sürü sebepleri olabilir..) hiç bir alıcı da araştırma yapmadan mal almaz.sonuçta sahibinden coma ilan vermek için ücret ödemiyorsunuz.site ile alakalı bir durum değil bu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Yaptığınız etik değil. Adam 650 lira teklif etmiş, kibarca teklifini geri çevirebilirdiniz. Burada sıfırından pahalı ikinci el mal satan satıcıları eleştiriyoruz, fakat serbest piyasa ekonomisidir, yapacak birşey yok. Fakat sizin yaptığını daha ağır, söz verip sözünüzde durmamışsınız. Ve bunu marifet gibi egonozu kabartmak için buraya yazmışsınız. Helal olsun diyecek birşey bulamıyorum... @mzerenoglu
 
@Berk Karaca teşekkürler desteklediğiniz için.

@Kuzey Ege

ben zaten mesajımda da belirttim yukarda 'bu yaptığım adilik' yani kendimde doğru bulmuyorum ama bu insanlara mübah. kocaman ve kalın harflerle yazmışım '1 lira bile inmiycem 899 a çürütürümde satmam, takas kesinlikle yok hiç bişey teklif etmeyin ... şimdi adamın biri mesaj yazmış - dj mi neymiş bi mikrofon la takas teklif ediyo, ne diyim ben bu adama.... neymiş mikrofonun değeri 1000 tl ymiş... arkadaşım senin nasıl bi beyin yapın var takas yok diyorum adam mikrofon diyor bana.... 7 sülalesine sövsem rahatlayamam ki bu adamın...

herkesin bi kırılma noktası var, sonra gelmiş 650 liraya alayım diyor , 899 olmaz diyen adama 650 diyosan her şeyi hakediyosun sen kardeşim. Sahibinden üzerinden mesajlaşıyoruz sana telefonunu bile vermeyip çağıran adamın dalga geçtiğini anlayamıyosa, konyaya gitse kafi gelmez. Şimdi o adam bidaha saçma sapan teklifler yapmaz, sizler bisikletlerinizi satarken en azından bi akbaba eksildi :)

100 liraya iphone 6 ilanı görür bu akbabalar, hemen sipariş verir, sonra vay efendim kutudan niye hıyar çıktı...

@uguryilmaz144 o dediğiniz teklif sadece , ilanda ' fiyatta anlaşabiliriz, bi miktar pazarlık olur' gibi bişey görürseniz olur... ilanı görmediğiniz için boşa yorum yapıyosunuz, yukarda mesajda yazdım nasıl bi şey yazdığımı .



buyrun buda sahibinde ki ilana yazdığım yazı

'Kendime yeni bisikletimi kelepir aldığım için kelepir satıyorum , Fiyat sondur, bir lira bile indirim yapmayı düşünmüyorum, açık söylüyorum 1 lira eksiğe çürütürümde satmam, zaten yanında verdiklerim 100 lirayı geçiyor bunuda hesaba katın , piyasadaki en ucuz rakamı yazdım pazarlık vs uğraşmamak için, takas kesinlikle düşünmüyorum, hiç birşey teklif etmeyin.. İsteyen olursa get ilan açar satışa koyarım ancak sitenin alacağı komisyonu karşılamanız şartıyla.'

ben bunu yazdıktan sonra birileri bana mikrofon teklif ediyor birileri gelip 650 liraya teklif ediyorsa 900 liralık ürüne ne yapsam yetmez. benim görüşüm, kişiliğim böyle, kimse katılmak zorunda değil, umarım bigün sizde sahibinden birşey satarken biri size mikrofon teklif eder.... haydi iyi günler.
 
600 tllik bisikletimi 350 tlye salcano astro (sıfırı 850 civarıydı)
400e 2. el aldığım kron xc150yi 350ye (sıfırı 700 civarıydı)
ikinci el 900 civarına aldığım tern link d8i 750ye (sıfırı 1150civarıydı)
ikinci el 250tlye aldığım elektronik davulu 200e (sıfırı 400civarıydı)
çinden 5liraya aldığım telefon lensini 20liraya
650ye aldığım discovery telefonu 400e
gene 650ye aldığım 2. discoveryi 300e sattım.
alıp kullanmışım,,işimi hayli hayli görmüş olduğum ürünü satarken zarar ettim mi diye bakmam.
sonuçta satıcı değilim, kar amacım yok, elimde kalıp heba olacağına ihtiyacı olana uyguna vermek lazım.

şunu da anladım ki, ilanda yazdığın fiyata kimse evet deyip almıyor kolay kolay (get'li ilanlar ve sıfır ürünler hariç)
bu yüzden fiyatı uygun da yazsanız illa ki şu fiyata olur mu diyen (şu fiyat dedikleri coğunlukla yarı fiyatı) insanlar her zaman olacaktır.
sabırlı birisi iseniz cevap dahi vermeyiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Sahibindendeki satış, forumdaki satıştan daha etkin bence de
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
Akla gelmiyecek takas teklifleri alıyorsunuz sabibinden.com da ama daha çabuk elden çıkarabiliyorsunuz ürünü
 
Bir de şöyle tipler var, ilanı açmış, inceliyorsun evet güzel, iş görür, fiyat da makul.
Adama mesaj atıyorsun dönmüyor, telefonla arıyorsun açmıyor, çağrılara dönmüyor, adam bildiğin ilanı vermiş sonra kaybolmuş ortadan.
Aylar geçiyor aradan, adam mesaja geri dönüyor. Tabii sen alacağını almış oluyorsun. Gerek kalmıyor.
Yazın başında eşime bisiklet alıcaz, bakıyorum, adam doğuya tayini çıkmış eşinin bisikletini satıyormuş. Arkadaş adama ulaşmak için ne çile çektim, açmıyor dönmüyor cevap vermiyor falan.
Sonra arayıp demez mi, ya biz müşteri çıkmayınca alt komşuya hediye edip Van'a taşındık. Çözemedim bir türlü. Nasıl bir vaka?
 
mesaj atınca ya ben onu arkadaşa hediye ettim diyen oldu. ne kadar komik duruma düştüğünü bilmiyor herhalde karşı taraf. ben ilk bisikletimi sahibinden.com da aldım ve sattım. yeni bisikletimi de oradan buldum. benim için faydalı.
 
Geri