Scudo Sports

Sahillerde mangal yasaklansın!

''Eğitim okulda değil evde verilir" denilmiş. Nasıl oluyormuş o? Evde olduğu kadar okulda, anne-babanın verdiği kadar öğretmenin de eğitim vermesi gerekir, gerekli yani amaç bu.

Okul! Nereye bağlı? Milli Eğitim Bakanlığı. Müfredatlar ve dönemler? 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi. Okulda biz sadece bilgi sahibi olmuyoruz. Fizik, matematik, edebiyat... bunların yanında bizim ahlaki derslerimiz de var. Zaten çocuk, anne-babadan çok öğretmeni görüyor artık.

"Evladım çöpünü yere atma" gibi sözlerin de yeterli olmadığı aşikar. Artık okullarda her türlü imkan var. Sen çöplerin doğaya zararlı olduğunu değil de nasıl zararlı olduğunu, bu çöplerin nelere yol açtığını, öğrencinin dikkatini çekecek şekilde (bilimsel veriler ile, görseller ile, video ile, animasyon ile) anlatırsan-gösterirsen, o çocuğun aklında hep kalır. Yani bizler de öyle bilinçlenmiyor muyuz?

Şahsen eğitimin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Tamam her şey okulda alınan eğitimde bitmiyor ve yetmiyor. Eğer veliler de yeterince ilgilenmiyor ise bunun sebebi velilerin de bilgisiz olmasıdır. Bilinçli anne-baba için yine devletin seminerler gibi yöntemlerle velileri bilgilendirmesi gerekir

• Beğen
Tepkiler: Groims
Scudo
@Buğra C yani benim yazdiklarima 4 madde icerisinde bir cevap goremedim. Dediklerinizi tekrarlamissiniz. Biraz suslu cumlelerle aciklayici olamadiniz malesef. Belki cocuklar da bu tarz ogretimden dolayi anlamiyorlardir. Degistirin bence tarzinizi...
Ben zaten bu mantigi elestirdim.
Ben ogretiyorum ama anlamiyorlar demek zaten bir mazerettir. Bir isin basarisiz olacagini gorunce veya is bitince mazeret uretmek de pes etmektir zaten.
Egitim okulda bitmiyosa toplantilarda velileri de egitin, cocuklari velilere sikayet etmeyin mesela ( bunu yapip yapmadiginiz bilmiyorum, fakat mazeretci egitimciler genelde boyle yapiyor. Herkesi herkese sikayet edip, ben elimden geleni yapiyorum demek aslinda konuyla alakali efektif birsey yapmiyorum demektir ).

@Buğra C yani benim yazdiklarima 4 madde icerisinde bir cevap goremedim. Dediklerinizi tekrarlamissiniz. Biraz suslu cumlelerle aciklayici olamadiniz malesef. Belki cocuklar da bu tarz ogretimden dolayi anlamiyorlardir. Degistirin bence tarzinizi...
Ben zaten bu mantigi elestirdim.
Ben ogretiyorum ama anlamiyorlar demek zaten bir mazerettir. Bir isin basarisiz olacagini gorunce veya is bitince mazeret uretmek de pes etmektir zaten.
Egitim okulda bitmiyosa toplantilarda velileri de egitin, cocuklari velilere sikayet etmeyin mesela ( bunu yapip yapmadiginiz bilmiyorum, fakat mazeretci egitimciler genelde boyle yapiyor. Herkesi herkese sikayet edip, ben elimden geleni yapiyorum demek aslinda konuyla alakali efektif birsey yapmiyorum demektir ).

en bastaki mantigi da kacirmadan eklemem gerek:
Alo bilmem kac ile ogretmen sikayet hatti kurulan memlekette, ogretmen zurnanin son deligi olmustur. Ogretmenin dustugu bu hali elestirmeyen statukocu ogretmenleredir benim laflarim. Halinden memnun olup sucu baskasina atandir. Yoksa ogretmenlerin ellerinde hicbir sey olmadigi zaten asikardir. Fakat bu durumun sorumlusu halk degil nesiller boyu devleti yoneten, ogretmen olan..., kisacasi halki yonlendirecek insanlari yetistiren (bizleri) ogretmenlerindir yine.

Beylikdüzü sahilinde mangal yasağının ardından medeniyet seviyesi 3 kat arttı ve çevre kirliliği 5 kat azaldı resmen.

Bazı kesim bir gecede mangalsız bıraktılar dedelerimizin mangalını nasıl yakacaz diye şikayetlerde bulunuyor..

@miyamoto musashi hocam bi on yıl sonrası için di sanırım. nükleer savaş, kuzey yarım küre ve sonuçları için söyledikleri.. gidişat hoş değil haklısınız. insanın aklına takılmıyor da değil.

Geri