Scudo Sports

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Groims

bir şeyler değiştirmenin tek yolu isimsiz kahramanların ortaya çıkıp bir mücadele vermesidir,,benim artık, benim kuşağımdan ümidim kalmadı,açıkça 18 yaş altı gençlere bakıyorum onlar ne durumda, onlardan bir akım gelecekmi.birileri çıkmalı ve dernekler kurarak mücadele vermeli, bu dernekler çağdaş bir şehirde nasıl yaşanılacağının mücadelesini vermeli,çağdaş bir şehrin ilkelerinin ne olacağını anlatmalı,yeşilliğin ortasında leş gibi kokan iğrenç dumanların nasıl bir çevrecilik olup olamıyacağını bu millete anlatmalı kısacası stk 'lar sivil toplum kuruluşları bir değil binlerce deniz derneği denizlerimizi koruyacak ,orman dernekleri ormanları,hayvanları koruma dernekleri,kadın hakları dernekleri,vatandaş hakları dernekleri bir çok bisiklet klübü vs vs

(link)

1333 imza kaldı

(link)

1331 imza kaldı...8.669 destekçi

(link)

1319 imza kaldı.8.681 destekçi

(link)

1315 imza aldı,8.685 destekçi

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/5/vj/yk/AnvjYkKAZbfcPmo-800x450-noPad.jpg?1467015638

Scudo
Su asamada sahillerde mangal yasaklansin kampanyasi bence yalan oldu. Idareciler basta olmak uzere kimsenin mangalla ugrasacak hali oldugunu sanmiyorum. Kampanya surekli esnetilmeyip bir yerde kesilseydi en azindan ilgili yerlerin cevabini gorebilirdik.

@Saikou

doğrudur,ama sayılar değiştikçe güncelleyeceğim,bu ülkeyi kimse dize getiremez ....

(link)

1299 imza kaldı,,
8.701 destekçi

İstanbul'da yaşamıyorum ancak bu kampanyayı imzaladım.Umarım kâle alınır.

(link)

1273 imza kaldı,8.727 destekçi

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/5/vj/yk/AnvjYkKAZbfcPmo-800x450-noPad.jpg?1467015638

(link)

1.263 imza kaldı,8.737 destekçi

(link)

1253 imza kaldı,

ağır gidiyor ama ilerliyor.

Kimse yanlış anlamasın ama bisiklet yoluna araç parkı yasak ve bu araçların bisiklet yoluna girmelerini engellemek için dikilen dubaları bile biz milletçe söküp araç park ediyoruz,örnek bakırköy veliefendi yolu, yasak olsa bile yine yapariz,insaallah sonraki neslimiz daha bilinçli olur, tabiki yasağı destekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Mehmet Alay

başka bir dertte bu işte, kültür yok bisiklet kültürü ,
elbet bu istanbul halkında zuhur edecektir inşallah diyelim

Istanbul okyanusta su alan bir gemi misali..
O kalabalik o surekli artan nufus...
Umudum yok ordan
O yuzden orda yasamiyorum
Kendinize baska il bulun :)

@mehmet roy

yalova olacak ama daha var tabi,önce buradaki bu meselelerimi bir halledeyim bakalım bu kampanyayı açan arkadaşın akıbeti ne olacak ,burada sadece aracı oluyorum
aynen köprü meselesi gibi ,
zati depremde geliyor bursayı pek vurmayacak ama hissettirecek 7.8 'de ölü sayısı 500.000 ,
yaralı 2.500.000 'yana yakın olur ,esas istanbul o vakit bitecek, zaman daralıyor ,çanakkaleden sonra sıra burada

@Kudret Kurtcebe
depremden korkum yok reis isterse fay hattının tam üstünde evim olsun :D
ha şimdi ha 30 sene sonra geberecem :D
babaannem 80 yaşında
tek yaptığı ölümü beklemek.şarjı yüzde 3 ün altındaki akıllı telefon misali.3 torba ilaç,100 metre yürüyememe ve ağrılar...
öyle de olmak istemem.elden ayaktan düşmeden zirvede ölmek lazım.düşersek de ötenazi :D

Geliri bol adam,bu keşmekeşin içerisine girip mangal filan yakmaz..Havuzlu villasında halleder bu işi..

Yukarıdaki kötü görüntüye neden olanlar dar gelirliler veya biraz üstündeki insanlar..Bu insanların zaten iş dışında birkaç uğraşısı var..Ya futbol takip edilir,digitürk alınır veya maça gidilir..Ya dini konulara ağırlık verilir,camiye gidilir,cemaate katılım yapılır..Ya da pikniğe gidilir,mangal yakılır..
Devlet,insanların pikniğe gideceğini düşünemezse,sahilde böyle bir görüntüyle karşılaşılır işte..Yani bu görüntünün sorumlusu devlettir,oradaki dar gelirli insanlar değil..
Devlet diyor ki ''bu insanlar maça gidecek'' ve bu yüzden statlar yapıyor..Aynı mantalite ile devlet diyecek ki,''bu insanlar mangal yakacak'' ve bu yüzden mangal yakılacak uygun ortamlar sağlanmalıdır..

''Yakıyorlar ama çöplerini yere atıyorlar..''
Bunun da sorumlusu devlettir..Devlet olarak insanları eğitmezsen,eğitilmemiş insanlar da çöpünü yanında çöp tenekesi olsa bile yere atar..

@fthgzl79 Hep bu bahaneler var. Ben öğretmenim, emin olun gördüğüm her çocuğa yere neden çöp atmamamız gerektiğini açıklıyorum. Yine atıyorlar, yine atıyorlar. Üstüne üstlük benim görevim yere çöp atmamak, küfür etmemek, hayvanlara zarar vermemek gibi şeyleri çocuğa kazandırmak değildir, bu ailede yapılacak bir eğitimdir.

Bana bu ülkede, bir şekilde zorunlu eğitime tabi olup yere çöp atılmaması gerektiğini bir kere bile görmemiş birini gösteremezsiniz.

Sıkışınca 'halkımız cahil'. Hayır efendim, cahillik zararlı olduğunu bildiği şeyi kasten yapmak değildir. Bu insanlar, kendinden başkasını umursamazlar. Kediye tekme atar, bisikletliyi sıkıştırır, yayanın üzerine su sıçratırlar. Bunların 'bilmiyor, öğretin' diye şirin gösterilmesine karşıyım.

@Buğra C
Bir öğretmen olarak eğitimden anladığınız şey, çocuğa : "Yavrum çöpünü yere atma, bak o zaman şöyle şöyle olur." demekle bitiyorsa, bence eğitim anlayışınızı bir gözden geçirin. Eğitim yalnızca okulda da verilmez. @fthgzl79 devletin halkı doğru düzgün eğitmemesinden bahsediyor.

Aile, okul, cami-kilise vs. hepsi eğitimin bir parçası. Çocuk kedi sevmeye kalkınca annesi, "elleme onu pis, bak şimdi tüyünü yutarsın, hadi pist pist" diyerek kediyi kovalıyorsa; camide imam denen adam, köpek giren eve melek girmez, köpeğe dokunmak bile haramdır vs. diyorsa, o çocuk da sokakta gördüğü köpeği taşlayacak ve fırsatını bulunca da tekmeleyecektir. Babası yediği dondurmanın poşetini kaldırıp yola atıyorsa... şeklinde devam eder.
Öğretmeni, kızlara "hanımefendi olun" derken, erkeklerle küfürle karışık şakalar yapıyorsa... neyse işte, öğretmenlerimiz de bozuk hocam, sen de biliyorsun bunu ben de...

Eğitim, eğitim diyip duruyoruz da, olay aslında bütünüyle kültür meselesi. Malesef kültürümüz bana dokunmayan yılan bin yaşasın kültürü. Bu kültür anlayışı içinde adaletsizliği, hırsızlığı, yalanı ve daha birçok kötülüğü barındırıyor.

Geri