Scudo Sports

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Bora

savaşmayan kaybeder bora,bu savaş (demokratça)devam edecek ve sonunda nasıl büyük şehir gerçi denizi doldurarak bize muazzam büyüklükte spor tesisleri yaptı ise, büyük şehir bunu kaale alacak, çözüm getirecektir,kesinlikle piknik alanları haline dönüştürülürse, duman kalmaz, mangala 200 lira para cezası tabelasını koy bakalım ne oluyor, birazdan velodroma gideceğim, resimleyeceğim ,orada kimse mangal yapamaz.

Scudo
230 bine yakın imza toplandı (link) akk kaldırılsın kotasız internet istiyoruz diye 1 mılletvekılı destek olmuş sadece

seçimlerden önce bisiklet yolu yapacağız vs dediler de ne oldu göstermelik 2 boya yapıyorlar kadıkoyde

bisiklet resmı olan yolun ustunde mangal yapıyorlar yada reklam tabelası koyuyorlar yada kaldırıma çıkıp araba park edıyorlar

sahıllerde mangalcılar bısıklet yoluna araba park edıyorsa mangal yapıyorsa bız de sağ şeridi kapatıp eylem yapmalıyız madem bizim yolumuzu işgal ediyorlar bizi görmuyorlar.

nedir bu bisikletlilerin çektiği, yola çıksak burası bisiklet yolumu genelde munubus dolmus tayfası der, sahıle ınsek sahıle ınsek mangalcılar onumuzu kesıyorsa yol vermıyorlarsa bız de mangalcılar gıbı malum onlar 4 teker onların geldıklerı yolların en az 1 şeridini kapatmalıyız :krktm: gözlerine gözlerine girmeli bisiklet tabi 3 5 tane bisikletli 500 tane mangalcı olursa bişey olmaz herkes obez herkes tuvalete arabayla gıdıyor :krnz:

bizim bisikletle 10 dakıka da gıttıgımız yolu 2 saat trafıkde gecırıyorlar o mangalcılar...

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13567435_1209860852379820_4118453621746182039_n.jpg?oh=37092dc4d7f2ed88da10eaf3d875ab9e&oe=58048B1D

bu gün resimleri cep kötü çekti ,burası hemen bostancı balıkçılardan sonraki park ,büyük şehir burda mangalı yasaklamıştır,
uygulama başarılıdır ,5 güvenlikçi ile konuştum bisikletli hepsi,onlar bu parkta görev yapıyorlar, mangal bu parkta yapılmıyor.bu gün bi tane mangalcı yoktu sadece burada.
devam ettim altın tepe ile maltepe dolum tesisi arasında az sayıda mangal yapan vardı,
bir allahın kulu maltepe spor tesislerinde mangal yapmıyordu,zati burada mangal yasak,
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13592685_1209867162379189_4825723862025771438_n.jpg?oh=51f9af0da076426d24306c69d3e21179&oe=57FFDC32

sağ taraf bomboştu,hani yahu mangalcı nerde,bu yeşilliklerin üstü bomboştu,burası kurtarılmış bölgedir,mangalcılar ile altın tepe sahil bisiklet yolunda karşılaşmak istemiyorsanız aynen sol taraftaki bisiklet yolundan gidin ve ideal tepe ışıklardan sağa geçin cennete ,kurtarılmış bölgeye hoşgeldiniz ,ha kartalı pendiği tuzlayı unutun şimdilik..

@Cem Ç.

iş kolay,balıkçılardan sonra bir park var orada mangal yapılamıyor,
ora park ,büyük şehir yaptı orayı,ayrıca büyük şehir çalışıyorda kadıköy belediyesi çalışmıyor , büyük şehir, altıntepede ve velodromdan ta tuzlaya kadar parklar yapacak masalar koyacak,piknik alanları açılacak, mangalda bitecek ,
ayrıca kadıköyde barlar caddesinin iki sokak altına kim çizdi o logoları kadıköy belediyesine ait olduğunu dernek söyledi.dernek ile kadıköy belediyesi arasında bir soğukluk var, atılan mesajlardan bu anlam çıkıyor.ayrıca kadıköy belediyesi araclara park yeri yapabiliyorda ve hatta sokak aralarına ,aklına gelmiyor bisiklet yolu,yav bu kadıköyde 2 milyon kişi yaşıyor ise bunun kaçta kaçı demirbaş bisikletçi, yav hikayeden kadıköy ehalisi.o selami çeşmeye diktiler, ikiz kuleleri,burdan çıkacak araçlar nerede sürecek bağdat bitmiş durumda, kadıköyde 5 yıl içinde bağdat caddede trafik biter kentsel dönüşüm sonucu..

@Kudret Kurtcebe

ne o güvenlikçilerin nede polislerin bir tanesi pazar günleri o sahıl yolunda olmuyor zaten bayram diye istanbuldakı mılyonlarca 34 plakalı 4 teker gitti başka yerleri berbat ediyor umarım gittikleri yerden geri gelmezler bir kaç gun nefes aldı istanbul. bisiklet yolu fenerbahçeden bostancıya ordan maltepeye kadar yarış motosikletıyle yarış yapanlar bile var bırakın mangalı pazar günleri. ben pek bir gelişme olucağını sanmıyorum olan bisiklet yolunuda pazar günü istila etmeye devam edicekler.

(link)

@Erdal YILMAZ

bir bisiklet yolumuz var karışan eden olmadan bisiklete binebileceğimiz nereyi kurtarılmış bölge yapabilirsek kardır diye düşünüyorum :)

@Cem Ç.

ora maltepe spor tesisleri,yalnız bu gün baktım altın tepede mangalizasyon vaziyetleri,maltepe spor tesislerinde bisiklet yolunda toplam bu gün 6 kişi saydık,senin anlayacağın
mangal ordusu 120
bisiklet ordusu 6
bu ,bügünki istatistik,o sahil yolunda sen gördünmü 10.000 bisikletli,amsterdam'dan ithal lazım
amsterdam nüfusu 825.080

(link)

http://www.baspedala.tv/uploads/7/4/4/9/7449249/145574.jpg?250 Amsterdamlılar bisiklet eğitimiyle ilkokul sıralarında tanışıyor.
Küçük yaşta trafik sınavlarına girip bisiklet kullanabilme sertifikası alıyor ve okula her gün bisikletle gidip gelmeye başlıyorlar. Büyüdükçe de bisiklet, hayatlarının vaz geçilmez bir parçası haline geliyor. İşlerine, alışverişe, haftasonu gezilerine, bahar pikniklerine, yaz aylarında yüzmeye yani hemen hemen her yere bu iki teker üzerinde gidiyorlar.

Nisan ayı, pek çok Amsterdamlı ilkokul öğrencisi için heyecanlı bir dönem. Okulun trafik derslerinde öğrendiklerini, uygulamalı bisiklet sınavında ortaya koyup sertifika almaya hak kazanmak ve bir sonraki yıl her gün arkadaşlarıyla okula pedallayabilmek anlamına geliyor.

Hollanda ilkokullarındaki bisiklet ve trafik eğitimi dersi zorunlu olmadığı halde hemen hemen her çocuğun keyifle aldığı bir ders. Bu derste trafik levhalarının anlamları, trafik akışında araçların önceliği gibi basit ancak önemli temel trafik kuralları öğretiliyor.

(link)

1421 imza kaldı.

Kendi bulunduğum lokasyon itibariyle gözlemlediğim şu, hafta sonları haliç'in üzerinden beyaz bir bulut yükseliyor.
Nefes almanın imkansız olduğu bu ortamda piknik yapan, hafta sonunu dışarıda değerlendiren insanlar var.
İşin diğer garip tarafı, gelenlerin arabalarına bakıyorsunuz, %80'i orta ve üzeri segment kaliteli araçlar.
Yani bu arabalara binebilme ekonomik gücüne sahip adamın,
Şehir dışına bir sayfiye yerine,
Bir restorana,
Gidebilme imkanı yok mu?

Bu vatandaşların temel bir "parayı nasıl harcayacağını bilememe" durumu var. Yani biz ne yaparsak yapalım bu vatandaşlar o mangalı yakacak. Yasak da olsa, kullanım alanları kapalı da olsa. Hatta bu iş için özel alan tahsis etsen bile yine gelip orada yakacak o mangalı.
Çünkü adamın dünyası o kadar lan. Başka bir şey yok ki hayata bakış açısında? Adamın hayattaki tek sosyal aktivitesi o.
Belediye ve valilik de bu işe el atmaz, çünkü bu mangalcı tayfa malumunuz iktidar partisinin yandaş tayfasından. Net...
Yapılacak çok birşey yok. Destekçinim kudret abi, imzamı da attım. Ama bayram tatili bitiyor, 3 gün sonra döneceğim yine o istanbul denen bok çukuruna. Ben bu şehir için çok şeyler yapmaya çalıştım gücüm yettiğince, ama artık bıktım, zira biz uğraştıkça bu tayfa ilkel kodlarıyla üremeye devam edecek. Bu sefer artık ciddi ciddi planlar yapmaya başladık eşimle istanbulu terketmek konusunda.
Çok severdim bir zamanlar, mangaldan nefret ettim. Etten de, tavuktan da, kanattan da, her şeyden. Doblodan bile...

@Kuzey Ege

büyük şehir, kadir topbaş ne yaptı maltepe spor tesisi,kim çivi çakar ise ona bakarım kadıköy belediyesi ne yaptı bisiklet adına uyduruktan bisiklet yolu,sahiller büyük şehire ait,inönü caddesinin devamı bisiklet yolunuda büyük şehir yapıyor ,kadıköy belediyesi olmayacak yere bisiklet yolu yaparak millet ile dalga geçti,bu kadıköy yakada zati bisiklete binen yok,öyle demirbaş 50.000 kişi nerde hikaye tabi,istanbulda bisiklet sürücüsü artmadığı müddetçe belediye bize bakmayacak,çünki halkta cehit yok.bir kaç nesil geçmesi gerekecek

(link)

1404 imza kaldı,
8.596 destekçi

Arkadaşlar ben özellikle sahilde 3 5 araba park halinde görürsem, yanlarından geçerken kornaya asılıyorum. Herkes aynı şeui yaparsa korna sesinden rahatsız olurlar. Siz de kornaya asılın rahatsızlık verin.

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

Emsal olsun, ağaç kesenlerin, hayvan ezenlerin, emniyet şeridinde bisikletli taciz edenlerin tepesine binelim.

Mangalıma Dokunma! İmza atmıyorum

• Beğen
Tepkiler: JealioN
Ben şunu sormak istiyorum. Diyelim ki 20.000 imza topladık ne olacak? Bu change(.)org bu güne kadar ne çözmüş? Gelecekte neyi çözecek? Ben bu savaşın tek tek insanların kendi elleriyle vereceği dilekçelerle çözüleceğine inanıyorum.

Edit : İmza attım. Bende katılıyorum ama umudum yok. Hiç bir konuda olmadığı gibi...

Bildiğim kadarıyla sözkonusu alanlarda mangal veya ateş yakmak yasak zaten sadece belediyelerin görevini tam olarak yapması gerekiyor. Bunu Nekadar bekleyebiliriz muallak çünkü o mangalcıların içinde emin belediyecide zabıtada vardır zaten

Yazdığım mesajın içeriği bu sefer mangal değil, ancak yaptığım şikayetlere verilen cevabı hepiniz görün istedim. Biz bu düşünce yapısı ile bir yere varamayız, biraz da bunu anlatmaya çalıştım. 48.763 tane araca ceza uygulandığına zerre inancım yok.

77969 dosyayı görüntüle

@Murat Semiz

bizim aprtmandada var 1 araç yer açılsın arabalar kolay gırıp çıksın dıye 50 yıllık 20 metrellık kavak ağacını kestırdı. eskı yonetıcı sımdı devrettıler sırkete yonetımı malum adamın memeleketınden oldugu için beledıyeyı çağırtıp bahedekı agacı kestırdı herkes işteyken öğle vaktı bende işteydım görseydım alırdım testereyı o ağacı kestırenı keserdım ama yakalayamadım

• Beğen
Tepkiler: Groims
(link)

1366 imza kaldı,10.000 destekçiye,ha 10.000 rakamı bulunca bakalım aşağıdaki kurumlar ne yapacak

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
@sargonnas

mangalın yasaklanıp yerine piknik anlayışının getirilmesi.

@Kudret Kurtcebe Geçen bir berbere gittim. Berberde çalışan bir çocuk pikniğe gideceğim dedi. Diğer çalışanlar piknikte neymiş kız işi git mangal yap dediler. Tarih 9 Temmuz 2016.

Geri