Scudo Sports

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Decsan

yasak olarak konuyu açan ali bey,kampanyayı o başlatmış,

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/7/da/hb/OvDAHBFvFMIInyZ-800x450-noPad.jpg?1466589410

oturan insanlarda artık şikayetçi,pendik,kartal,tuzla sahillerde piknik mecburiyeti getirilebilinir,aynı büyük şehir belediyesi çok büyük bir alana bisiklet yolları artı spor tesisleri yapmıştır ,burada mangal yasaktır.

(link)

1666 imza kaldı,
8334 destekçi ,10.000 'e bi şey kalmadı,

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Scudo
Bence mangal değilde "bilinçsiz" mangal yasaklanmalı(çevreyi kirleten, köpekleri taşlayan vs vs)

"mangal yapmazsa ölecek" hastalığının tedavisi var üstelik tedavinin "topluma saygı", "çevreye saygı" gibi olumlu yan etkileri bulunuyor.
ha bu arada mangal sever miyim? hem de bayılırım. övünmek gibi olmasın eti de, tavuğu da, balığı da, sebzeleri de tam kıvamında pişiririm. ama bunun için etraftaki insanları dumana boğmam. yangın riskine yol açmam. arkamda en ufak bir atık ve kirlilik bırakmam. sevmeyen insanları ağır kokuyla rahatsız etmek ayrı ayıp, sofraya davet etmediğin insanın burnuna buram buram yemek kokusu göndermek ayrı ayıp. illa çimlere serilip piknik yapmak isteyen yanında piknik sepeti götürsün. otursun sandviçini, kahvaltılığını yesin. musluğu olmayan yerde yarım yamalak mutfak ekipmanıyla kendisini de perişan etmesin çevreyi de.

bende imzaladım :D

@Şükrü Güllüoğlu

çevre kirliliği yaratan duman olayı karşısında oturan sakinlerde şikayetçi,açıkça sahillerin ,piknik alanlarına dönüştürülmesi

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/7/da/hb/OvDAHBFvFMIInyZ-800x450-noPad.jpg?1466589410

şahsen aşağıdaki binalardan birinde bende otursa idim, koku ve dumandan rahatsız olurdum ,

İmzaladım. İnşallah sahillerimiz dumandan temizlenir, rahat nefes alırız.

valla eger imza ile istedigini yaptirabilceginizi dusunuyorsaniz isiniz zor. ki burdaki durumda baskalarina yasak getirmeye calisiyorsunuz. o zaman onlar da cikar 50bin imza toplar bisikletin yasaklanmasini isterler.

imzaladım bu nedir ya!
@Kudret Kurtcebe

Mangalcı sayısı kadar 'Mangal Yasaktır' tabelası var zaten. Asıl önemli olan caydırıcı ceza ve uygulayacak personellerin olması

@M.Talha Yılmaz

yasak değil ,dönüştürülme,yasaklansın diyen ali bey,ama belediyeye fikir sunulacak ise sahillerin piknik alanına dönüştürülmesi düşüncesi uygulamaya sokulabilinir ,bunun için çaba sarfedilebilinir.

(link)

1561 imza kaldı.10.000 'e doğru....

Sahillerde mangal yasaklansın!

1547 imza kaldı.

Dünyanın en güzel şehirlerden biri olan İstanbul'un iki yakası da harika sahillere sahip. Biz İstanbullular da kilometrelerce uzunluktaki bu sahil şeridinde sevdiklerimizle yürüyebiliyor, çocuklarımızla koşup oynayabiliyor, spor yapabiliyoruz. Yani keyifli vakit geçiriyor ve temiz havanın tadını çıkarabiliyoruz. Ancak bu eşsiz güzellikteki sahillerimiz bazı vatandaşlarımızın mangal ve semaver sevdası yüzünden duman altında kalıyor. Bir kesim bunun "tadını" çıkarırken, bir kesim de o dumanın altında zehir soluyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında hunharca yakılan mangal ve semaverler nedeniyle günümüz de zehir olabiliyor. Ve gelinen noktada artık bırakın sahilde yürümeyi, evlerimizde ne cam açabiliyoruz ne de balkonlarımızda oturabiliyoruz. Yalnıztek sorun bu da değil. Mangalcıların geride bıraktığı çöp yığınları ve ortaya çıkan trafik keşmekeşi de cabası...
İşte artık bu duruma bir son verilmesi ve gerekli yasakların çıkartılması gerekiyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Kadir Topbaş olmak üzere bu şehri yönetenlerden bir an önce harekete geçerek sahillerimizi Dumansız Hava Sahasına dönüştürmelerini bekliyor, Avrupa Başkentliği yapmış kentimizin bu görüntüden bir an önce kurtarılmasını istiyoruz.

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü

Kudret Bey,

Öncelikle "Sahillerde Mangal Yasaklansın" adlı konuya vermiş olduğunuz destek ve emeklerinize teşekkür ederim.
Size bir önerim olacak. Kampanya bitiminde yetkili kurumlara vereceğiniz dosya ekine -mümkünse- Erdal Yazıcı Beyin fotoğrafını eklemenizi rica ediyorum. Tarihde örnekleri olduğu gibi bir fotoğraf karesi, bazen yazıdan çok daha fazla şey anlatabiliyor. Sizden isteğim fotoğrafı en az A4 büyüklüğünde vermeniz.

İnşallah en kısa zamanda olumlu bir şekilde sonuçlanır.
MangalDuman.jpg

MangalDuman1.jpg

Fotoğrafın kırpılmış hali sanki daha etkili gibi.

@mhd

(link)

her şeyden önce sayın ali bakan beye teşekkür ederim,ben sadece aracıyım,ali bakan beyin kampanyasına destek oluyorum..

Az önce geçtim bostancı küçükyalı yönünden (2.7.2016 23:00 civarı) Sahil tarafında 3 sıra araba park edilmiş ve 2 şeritlik yol kalmıştı. Polis de oradaydı uygulama yapar halde...neyse... uzun lafın kısası : Memleketdeki demokrasi anlayışı sadece çoğunluğun sözü geçer düzeyinde olduğundan mangalı engellemeye çalışmak beyhude çabadır, üzülerek söylüyorum. (Oysa demokraside çoğunluklar azınlıkları yok sayamaz)

Bir imza da benden (1551 kaldı)

bende imzaladım , umarım bir faydası olur

Geri