Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Kudret Kurtcebe
Biri demesin pikniği sizden mi öğreneceğiz diye :))) pikniği tanımıyorum saygı da göstermiyorum da derler bunlar :))

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@Erdal YILMAZ
Puhaaa çok bomba olmuş, özellikle mangalı ayağı ile yelliyor, inovasyon :)

• Beğen
Tepkiler: Samet Se.
Istanbul da çok güzel piknik Alanları var Başakşehir tarafında gittik giriş 10 lira Çamlık alan tuvalet musluk her şey var halkımız bu tarz yerleri seçmeli

@lampsakos

1 yıldan az bi süre norveçte kaldım ,bu ülke ile dağlar kadar fark var ,ama yılmayacağız bu topluma yalnışları göstereceğiz,bisikletliler derneği formaları ile bisiklet yoluna girdik 5 yıl önce ,bisiklet yolu üstünde mangal yapana rasladık,kibar bi şekilde uyardık ,adam özür diledi,sonuçta bir adet stk olacak.....

@Kudret Kurtcebe kudret bey ben 28 yaşındayım 4gün once Bisiklet aldım ve çevremde bir iki kişi zaten göbek yapmıştın az erit dedi.30 kişi ise bu yaşta ne ppisikleti,aboov bintelemi verdin! Diye yorumlar yaptı.bisiklet kültürünü sindire sindire bünyelere yerleştirmek başka çare yok

• Beğen
Tepkiler: Samet Se.
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, sana bildiğin şeyleri yazmak istemiyorum ama. Belediye, Zabıta, artık her kim varsa bu işlerle ilgilenen. O birimler olmadıkça hiç bir şey olmaz, olamaz.

Sahilde mangal yakan insanlar, 90'lı yıllarda Ömerli Barajı ve civarına akın ediyordu. O zamanlar bu sahil yine vardı. Birden bire ne oldu da, sahil insanlara daha cazip hale geldi! Bunun sebep ve sonuçlarını iyi analiz etmek lazım.

İnsanlara bu saatten sonra yer de gösterseniz, gitmek istemeyecektir. 4 şeritlik yolun en sağ 2 şeridini park için kapatmış, yetmez 3. şerit üzerine zaman zaman aracını çekip, sahile inmeye çalışan bir toplumdan söz ediyorum.

Park halinde ki araçlara ceza var mı? Yok. Herhangi bir uyarı veya sadece tek şerit halinde park edilir diye bir yasak var mı? O da yok. Peki ne var? Hiç bir şey yok, yok oğlu yok yani.

Daha geçen hafta yol kenarında duran Zabıta'ya gidip isyan ettim. O da normal de orada bulunmuyor, Maltepe belediyesi bir etkinlik düzenlemiş, garibim zabıta memuru orada asker gibi nöbette. Adam diyor ki, bir şey yapamıyoruz kardeşim. Sen de haklısın, ne söylesek boş. Baştan pes etmiş adamlarla neyin savaşını vereceksin bu ülke de? Ne yazık ki ben 3 yıldır savaşıyorum ve ben de pes etmiş durumdayım.Bu da kendi öz eleştirim.

İyi geceler. :)

@Erdal YILMAZ
Daha net açıklanamazdı.

işlerine geldi mi Maltepe arasokaklardan araçları çekmesini biliyorlar. Araç çekme olayı nedir ya, onun yerine cama 200tl ceza yapıştırsalar hem daha fazla kazanırlar hem de insanlara yaptırım olur.

Benim projem var,sivil trafik polisi. Tuzladan kadıköye 4 5 km aralıklarla cadde+sahilyoluna memurlar koyacaksın. Her memur kendi maaşını 1 günde çıkartır. Keseceği ceza da günde 1000tl olsa ayda eder 30bin tl. 10+10 memur olsa, 20 memur.

30x20=600 milyon ayda keserler. :))) böyle bir para yok, bu parayla da dandik yamalı bohça asfaltları düzeltip bisiklet yolu bile yaparlar.

Buarada en sinir olduğum yer Kartal ışıklar (arabalar sağ şeritte hep park halinde) ve bostancı ışıklar (arabalar ido iskelesinden balıkçılara kadar sağ şeritte duruyor ve her daim orada polis arabası oluyor) ... dünyanın en mantıksız yerleri

• Beğen
Tepkiler: mhd
Yada boşverin heryere gökdelen yapsınlar, hatta dolgu alanına da evler yapsınlar, herkes balkonunda mangal yaksın. Biz de rahatlayalım :) hatta boğazı komple doldursunlar, oralara da gökdelenler yapsınlar, zaten istanbulun ağzına ettiler daha da beter yapsınlar. İsyanlardayım ya of [emoji43]

Bu İstanbul da yaşayanlara soruyorum.
Hiç iyi birşey var mı bu şehirde?

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
@atasoy
İstanbulda yaşanmaz deriz ama İstanbuldan ayrıldıkmıda İstanbulu özleriz öyle bir şehir. :D

• Beğen
Tepkiler: lampsakos
@GLN
Ben 4 sene yaşadım hiç özlemedim

atasporumuz mangaldır. engellenemez.
:)

Belediye Mangal yerleri yapacak,bunlarda bir sekilde ısıtıcısı olacak ki, vatandaş odundan, kömürden vazgecsin

@atasoy Ekmek parası. Sanayi bir iç anadoluya, batı anadoluya, güneydoğu anadoluya bir kaysa herşey çok güzel olacak.

Bende imzaladım imzalamasına ama insanlar ne yapsın. İnsanlara yeşil alan bırakmadılar ki? Her yer bina, beton oldu. Hepimiz yeşile hasret kaldık.

• Beğen
Tepkiler: Ertunç Öner
Ben bu şekilde çözüm olmayacağını düşünüyorum. İnsanlara rahat,ulaşılabilir,ekonomik piknik ve eğlence alanları yapılmalı. Bu imza işi bana tek taraflı çözümden başka birşey ifade etmiyor. Yarın öbürgün sahilde bisiklet sürmek yasaklansın diye imza kampanyası başlatılırsa katılım milyona ulaşır. O yüzden hem onlar mangal yapsın hem biz rahatça sporumuzu yapabilelim.

Ben açıkçası bu alanlarda mangal yakılmasına karşıyım, kimseye de üzülüp naapsınlar yazık başka sosyal aktiviteleri yok diye acıyamıyorum. gelenlerin bir çoğu son model arabalarla geliyor kilo kilo etlerle, pek fakir olduklarını zannetmiyorum eminim pek çok aktivite ile sosyalleşebilirler, mangal yakmadan da parklarda sosyalleşebilirler, bunun dışında illa mangal yakmak isteniyorsa bunun için ayrılmış pek çok mesire yeri bulunuyor. kimse alınıp kusura bakmasın ama bu alanlarda mangal yakmak ardından da çöpünü külünü geride bırakmanın hiç savunulur yanı yok.

mangal yerine piknik yapılması mecburiyetinin getirilmesi pişirme olur ise 150 lira para cezası,ayrıca bisiklet yolunda hızlı bisiklet sürenlerede 50 lira cezai uygulama getirilmesi.kesin olarak mangal yerlerinin belirlenmesi,sahillerin dumandan kesin olarak arındırılması,mangal ormanda yasaklanacak ,mangal yaylavari yerlerde yapılacak ve jandarma tarafından kontrol edilecek.sahilde ise özel güvenlikçiler ve bisikletli polisler özelikle yazın 24 saat görev yapacak,maltepe dolgu alanında mangal yasağı vardır.burada kimse mangal yapamaz.

ayrıca sahile hepsi araç ile geliyor ,aynen aracın rotasını yaylalara çevirecekler, kuzeyde açık alanlar vardır, bizzat devlet açacak bu tesisleri.

(link)

mangalcılara yermi yok,
sırapınar hüseyinli yolunun sağına değil ,soluna devletin açacağı mangal yerleri olabilir ,bura hazineye ait ise devlet açar,şahısın ise kamulaştırır parasını verir,polinez jandarması tarafından bu yer kontrol edilecek.giriş 1 lira

(link)

1872 imza kaldı,
10.000 imza olur.sonuç ne olur göreceğiz.

8128 destekçi,azda değil yani.

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/5/vj/yk/AnvjYkKAZbfcPmo-800x450-noPad.jpg?1467015638

bu görüntü çirkin bir görüntüdür.halkı piknik yapmaya zorlayacak olan devletin kurumu belediyedir.ve büyük şehirdir,
şunuda unutmayalım aynı büyük şehir maltepe dolgu alanını açmıştır,gerçi deniz dolduruldu,ama sonuçta bisiklet sürülecek alanlara kavuşuldu ve velodrom yapıldı.

(link)

güncelleme,

1746 imza kaldı.

güncelleme

(link)

1.675 imza kaldı

Yasakla olmaz bu işler..
Burası İzmir..
Bayraklı sahili mangalcı...
Başlıkta paylaşılan fotoğrafa çok benzer görüntüye rastlamak çok sıradandır.
Ancak Karşıyaka özellikle Bostanlı'da bu manzara yoktur.
Neden?
Gelen kitle ve beklentileri..
Yasak her iki sahilde de var..
Başka bir açıdan sahilde alkol almak hem Bayraklı'da hem Bostanlı'da yasak..
Bostanlı'da hiiiç sorun olmadan herkes kendi halinde içen içiyor iftar eden ediyor..
Kısacası bu toplumla ilgili bir konu..
Yasakla, cezayla, köpükle olmaaaaaaz...

Geri