Scudo Sports

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Kudret Kurtcebe

%100 katılıyorum işte bunlar istanbulun global bir köy olmasından dolayı.

doldurdular tum turkıyeyı istanbula her turlu ınsan var

3 kere taşındık kadıkoy cıvarında. çiftehavuzlarda 83 ıle 98 arası ıkamet ettık. gerçekten çok huzurlu bır yerdı.

sımdıye kadar göztepe civarında gerçekten 2 km bıle fark edıyor. sahılden yukarı çıkınca ınsanların kultur sevıyesı

10 sene caddebostanda yaşadım 98 ıle 2009 arası eğitim sevıyesı yuksek ınsanların oldugu yerler huzurlu oluyor.

nerde dağdan inen varsa gürültü patırdı saygısızlık onlarda... şu an yaşadığım yer munubus caddesıne yakın gerçekten tum yazdıklarınız tam tersı uygulayan saygısız ınsanlarla dolu...
munubus caddesı adı ustunde munubus lerın magandaklıklarını hepımız bılıyoruz

• Beğen
Tepkiler: Hazar Cengiz
Scudo
@hues
@hues

ben mangala tumden karşıyım. satılmasın mangal ocakları falan gıtsınler nargıle kafe açıcaklarına mangal kafe açsınlar orda pişirip yesınler ne etı yıyorlarsa artık

olan var olmayan var fakiri var vejeteryanı var onu da geçtım astım olanı var hastası var sahılde yuruyus sporu yapanaı kosanı bısıklete bıneneı var trafıkte arabada mangal dumanı solumak zorunda kalanı var mecburmu o kadar ınsan senın hava kırlılığini çekmeye sen 2 kılo 5 kılo et yıyecen dıye aşiret gıbı gelıp oraya kamu malı sonuçta çimlere sahıl yoluna bısıklet yoluna kamp kuramazsın kardeşim gıt sehır dısına ormanlık alanda dolu pıknık alanları

bısıkletlı polısler çıkmıs sımdı geçen biraz sakal bisiklet formam bısıklet kaskım gozlugumm full takım yol bısıkletı ıle kadıkoyden tuzlaya gıdıcektım kartalda durdum 2 bısıkletlı polıs geldı kımlık vs sordu dedım kolay gelsın burda çok bısıklet hırsızlığı oluyor mangalcılar vs anlattımda anlattım adam gbt sorgusu yaptıgına pısman oldu gıttı beltura kaçtı.

:bsmagryr:

• Beğen
Tepkiler: Alizee ve Hues
(link)

149 imza kaldı....

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı
    Kadir Topbaş
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı

https://d22r54gnmuhwmk.cloudfront.net/photos/7/da/hb/OvDAHBFvFMIInyZ-800x450-noPad.jpg?1466589410

22 Haz 2016 — Bir vatandaşımızın çektiği bu fotoğraf sahillerdeki durumun vahametini ortaya koyuyor. Ramazan ayının gelmesiyle akşam saatlerinde artan mangal dumanı, bırakın artık sahilde yürümeyi evlerimizde nefes almamamızı imkansız hale getirdi. Ve bizler "Artık Yeter!" diyoruz... Dostlarınıza kampanyamızdan bahsederek sahillerde mangalın
yasaklanmasına destek olun. Haydi, el birliğiyle bu rezalete bir son verelim.

Ali Bakan
Istanbul, Türkiye

(link)

sadece biz değil oturan insanlarda şikayetçi.

@Cem Ç.
"olan var olmayan var fakiri var vejeteryanı var onu da geçtım astım olanı var hastası var sahılde yuruyus sporu yapanaı kosanı bısıklete bıneneı var trafıkte arabada mangal dumanı solumak zorunda kalanı var mecburmu o kadar ınsan senın hava kırlılığini çekmeye sen 2 kılo 5 kılo et yıyecen dıye aşiret gıbı gelıp oraya kamu malı sonuçta çimlere sahıl yoluna bısıklet yoluna kamp kuramazsın kardeşim gıt sehır dısına ormanlık alanda dolu pıknık alanları "

Aynı şekilde onca insanın hakkını yememeliler

@Kudret Kurtcebe

Abi tam bahsettiğim film atmosferi mangal ve şehir diyerek fotoğraf yarışmasına bile katılınır bu tarz bir fotoğraf ile

sahil mangalcıları hakkında doğru bilinen iki yanlış.
1- Maddi durumları yeterli olmadığı için oraya gitmeye mahkumlar (araçların yarısından fazlası benim hayatta satın alamayacağım kadar pahalı. maddi durumu iyi olmayan insan mangalda et pişirmez. evde nohut, yumurta haşlayıp öyle karşılar protein ihtiyacını. ben yaptım biliyorum.)
2- Mangalcılar kural çiğnediklerinin farkında değiller, tatlı dille uyarılmıyorlar, elitler tarafından hor görülüyorlar (tayt giyip bisiklet süren birinin ya da sahilde koşan birinin ne türlü bir yaşam hakkı olabilirki diye düşünüyorlar. insanların hayatını gasp etmeyi kendi hakları olarak görüyorlar. buna itiraz edilmesi halinde saldırıya uğramış gibi hissederek saldırganlaşıyorlar, hiç merak etmeyin sizin hakkınıza tecavüz ettiklerinin farkındalar tek sorun bu tecavüzü mübah görmeleri, onlardan daha züğürt olsanız bile onların gözünde elitsiniz-çok havalı-).

@Cem Ç. Çok güldüm, bisikletli polis bisikletliyi çevirmiş. Güler misin ağlar mısın karar veremedim, psikolojim bozuldu :D

Türk dizilerinde de bu sahneleri ve hatta bisikletle kovalama sahneleri görmek istiyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Hues
Bencede sahillerde bisiklet yasaklansın.Sahilde ailemizle takılalım diyoruz ama vızır vızır bisiklet geçiyor.Çocuklarımıza çarpıp zarar verme ihtimalleri var!

Cevaplar gelir şimdi çocuğun bisiklet yoluna çıkmasın :) Çocuğa tasmamı takalım :) Ailemizle gezmeye gidiyoruz şöyle bir sahilde.Çocuklarda evde sokakta zaten tehlikeli diye sahilde koşsun oynasın rahat etsin,değil mi ya.

Demekki çözümünüzü yanlış düşünüyorsunuz.Bu işte bir terslik var.Herkes olaya kendi açısından bakıyor.Mesela yasaklamaklarda değil başka yerler temin etmekte.

Hemen belirteyim.Bekarım ne çocuğum var ne de ailemizde bir ufaklık. Ama empati yapmakta fayda var.

Biz Türkler ne yazık ki bundan uzağız.Buna bir örnek verecek olursak; adam yanından geçen arabaya küfürü basıyor -yavaş olsana çoluğumuz çocuğumuz var.Gel oğlum bu tarafa baksana o.çocuğu nasıl geçiyor-
Adam bir başka zaman kendi arabasına biniyor ve yaptığı şey aynı.Her türlü kural ihlali bar maşallah.

O yüzden şunu söylüyorum.Kendine (özellikle senin sevdiğin bir konuda) yapılmasını istemediğini başkasına yapma.

Şimdi saldırıya geçenler olabilir.Onlar,işte o sonda bahsettiğim adamlardandır :)

@Groims

gunluk gbt sorgusunu dolduracak ya işte...

kadının biri geldi benden kımlık ısteyıp sorgulatırken sahıl bısıklet yolunda banklarda tc mı sorgulatıyor telsizle. kadının biri geldi memur bey dıyor şu kartal ışıkların orda 2 tinerci birine saldırdı dedi sonra bunlar ne yaptı gıttıler beltura umurlarındamı hayır. yani ne mangalcısı ne sigara içeni kapalı ortamda nede trafıkte hatalı park edeni umurlarında değil. bisikletli polis bari bisiklet çalanların peşinden koşsa elın hırsızı kask gozluk takıp tayt forma ıle spd pedal ıle mı hırsızlık yapacak. gbt sorgulasın kotasını doldursun işte olayları bu... maltepeden bostancıdan kadıkoyden paso bısıklet çalınıyor kartal sahılden kocaelıne gıdıyor bıt pazarına kaç arkadaşın bısıkletı çalındı kartalda gormusler ılan verdık kaç defa 1 2 tanesı kocaelınde çıktı bıt pazarımı ne varmıs bısıkletlerı oraya goturup satıyorlarmıs... benım ve arkadaşımın da 1 bısıkletı çalınmıstı bır kaç sene once.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Alberto bisikleti ortalama hızda kullanıp 50-60 metreden çocuk görünce hızını kesen bisikletliler de var sahillerde yayalar dalıp durmadıkça ve yol aşırı bozuk değil ise bisiklet yolundan çıkmayan bisikletliler de var. Duyarsız bisikletli olur mu? Olur, illaki olur süren kişi sonuçta bir insan fakat sahilde birkaç hatalı mangalcı yok ki bisikletliler ise kıyaslayabilelim her yerde her köşede her çimde herkes yelliyor. Sadece bisiklet değil yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi onlarca insan var herkesin ciğerleri mangal dumanı ile dolmalı mı cidden? yada biraz temiz hava almaya gittiği vakit dumanaltında kalmalı mı? Asıl tepki sahil boyu metrekare başı düşen mangal popülasyonudur. Bisiklet yoluna bilmeden, yanlışlıkla giren dışında tam işgalci diyebileceğimiz insanlar ayrı bir konuya ait, hızlı bisikletliler de ayrı bir konuya ait.

Akşam iftardamı mangal yapıyorlarmış.Vay be.Neresi orası? Akşam hemen nevaleyi alıp bizde gidelim :)

@Alberto

başka yer var mıyop birinin bile görebileceği buyuklukte yazıyor mangal piknık bölgesı dıye maltepede var kartalda var ama onlar ınatla dalyan sahıle gelen gordum yahu 1 mangalcı gelmıs guvenlık olmasa butun caddebostan duman altı olacaktı 1 mangalcınınn dumanıyla bostancıyı geç her yer mangalcı...

bu mangalcılarda bizi trafıkte hor gören bisiklete burada binilirmi diyen tipler genel olarak.

@Alberto yazmayı düşündüklerimi büyük bir çoğunlukla, benim dilime yakın olacak şekilde yazıvermişsiniz.

Üşeniyodum ya eyi oldu :)

Bu size hediyem ola ^^
:mzkdnlmk::D:ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Groims
Avrupanın köylüleri dahi şehirli gibi yaşıyor, kültürleri arasında çok fark yok,fakat bizim şehirlilerimiz dahi köylü gibi yaşıyor, kültür farkı uçurumları mevcut.

@hues Bende karşıyım mangal sigara vs. dumanına.Hele hele sigaraya düşmanım o derece. Ama insanlarda mangal yapmayı seviyor.Bizde yapıyoruz ama yazlığımızda.Yazlığı olmayan insanlar? Eskiden piknik alanları vardı ama oradaki ağaçlar kesildi.Yer kalmadı.İnsanlar deli dana gibi yer arıyor.Onlara da hakvermek lazım belki.Yani sorun her türlü şehrin yönetiminde.Saldım çayıra mevlam kayıra.

Çok ironik birşey söyleyeceğim.Her ilçe hatta her mahalleye belli caddeleri trafiğe kapatıp artık yürüyüş yolları yaptılar.Ama adı "YÜRÜYÜŞ". Motordan geçilmiyor.

Bizim burada mini bir ormanımız çamlığımız vardı.Küçükken oraya giderdik.Sonra tekne yazlık falan. Şimdi bazıları iyi abartmış. Zeytinburnu sahilini bırak yolda yapıyorlar yolun kenarlarında :) Rezillik.

@DutPekmezi Hangisine katılıyorsun. :) Akşam iftarda mangal partisine mi? :)

@Alberto sana katılıyorum. İstanbul gibi bir yerde yaşadığınız da ister istemez bir başkasının hakkına tecavüz etmek durumunda kalıyorusunuz. herkes kendini haklı görüyor. dediğin gibi o sahil bisikletliler kadar bisikleti olmayanlar ailesi ile gelenler vs vs vs lerinde hakkı.

asıl sıkıntı 17 milyona düşen yeşil alan miktarı çok düşük. burada insanları ötekileştirmeden önce durum değerlendirmesi yapılmalı. mesela Bakırköy sahile gelen biri arabasını nere bırakacak. plansız programsız belediyecilik hizmetleri hepmizi ister istemez hayvana dönüştürüyor. herkes bir başkası için hayvan.

@hues Bisiklete başlayıp bu foruma kayıt olduğumda hem bisiklet kullanıp yani sporcu olup hem bu foruma kayıt olup yorumlar yazacak, interneti kullanabilecek düzeyde olan herkesin, sizin söylediğiniz gibi belli bir ahlaka ve davranış şekline sahip olduğunu düşünmüştüm.

Ama diğer konuda marka tavsiyesi isteyen birine -o marka b.k gibi.Salça al daha iyi. Vs.- gibi seviyesiz yorumları görünce o bendeki düşünce ortadan kalktı.

Yani sizin söylediğiniz gibi her bisikletli önüne "çıkabilecek" şeyleri kontrol edip çok dikkatli şekilde bisiklet kullanmıyor, ki zaten herkesin böyle olma şansı yok. Yani o ailelerin çocukları tehlikede. O çocuklar için o durumda seninle benimle öteki öküzler arasında fark yok. -Bisiklet geliyor-
Dolayısı ile onlarda bisikletlerden şikayetçi.

@Alberto onu şimdi gördüm ve düşündüm de; Toplanıp basılabilir aslında :krsn:

Ayrıca;

Olayı çok abartıyor da olabiliriz. İstanbul da trafik olmayan bir yer var mı sorarım size? Bu şahıslar az öteye itelenmeye çalışılsa dahi gidemeyecekler. Bla bla bla

En iyisi biz kendimizi eğitelim de bu sorunlar yavaştan çözülsün. Başka türlü olacağını düşünmüyorum.

Bizden kastım ise bireyin kendisidir.

@Cem Ç. E şimdi sizler anadolu yakasında olarak Avrupa yakasındaki belediyelere göre daha fazla yeşil alan,ağaç,sahil,yürüyüş bisiklet yollarına sahipsiniz.Avrupa yakası için konuşuyorum kısmen.Çünkü imza bakırköy ile alakalı olduğu için bu yakadan düşüncelerimi yazdım. :)

Ve bildiğim kadarıyla sahil şeritleri Ibb yetkisinde. Sizin belediyeniz başka yerde alanlar belirledi ise sahiliniz temiz durabilir. Ama bizim belediyelerimiz bu konuyla alakalı birşey de yapmadığı için sahillere akıyor millet mangala vs.

Geri