Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sahillerde mangal yasaklansın!

@Zekeriya Çab

Küçümsemek için yazmıyorum ama, gözlemlediğim kadarıyla çoğunluk Tavuk alıp mangal'a abanıyor. Tarifi mümkün olmayan, berbat bir koku çıkıyor ortaya. Hani ohh ne güzel koktu diyebileceğiniz türden de değil. Hayvanların mı kabahati yoksa mangal'ı yelleyenin mi bilemiyorum.

Bu düzenin de kolay kolay değişeceğini düşünmeyenlerdenim. Umarım yanılırım.

Scudo
Ben rahmanlardan mangal dumani ile bostancidaki akrabasiyla iletisim kurani bile gordum bu mangal baska bir olay siz anlayamazsiniz.))))

@Kudret Kurtcebe @Berkay S. Kömür değilki bol su çektirilmiş tavuğun yağı ve damlayan suyla Kabon kgalzrının patlaması.
Çıvık cıvık işler. Sonra bağırsak kanseri, pankreas kanseri, sindim sistemi ıvırı zıvırı.
Maltepe sahilinde bir köfteci açmaya kalksan yok şöyle bacan olcak böyle havalandırman olacak diye ruhsat için kan alırlar.
Merak ediyorum new York central parka haftaya gidip bir mangal yaksak ne olur neler gelir başımıza.

Ben daha önce başak ülkelerin parklarında bulundum ve çoğu pikniğin ana maddesi sandviç, salata, kuruyemiş, meyve. Bazıları yine et falan getirmiş ama evde pişirip getirmiş oluyorlardı.

Ulan baslik acildigindan beri hadi yazip da sinirlerimi ayaga kaldirmayayayim diyorum, yaziyorum siliyorum, yine yaziyorum, yine siliyorum.
Ulan koskoca istanbula bi biz mi fazlayiz be?
Sahilde turlayamiyoruz cunku kol gibi trafik, egzost, manyak soforler...
Zaten dogru durust bisiklet yolu yok, var olaninda da mangacilar, cam kiriklari, apaciler..
Hadi biraz oksijen alayim, sehirden uzaklasayim desen o zaman da her yer sari kamyonlar. Cellat gibi gidiyorlar.
Lan boyle cevreci bir mekanizmanin her sey mi dusmani olur be? Nasil bi dunyada yasiyoruz lan biz?
40 yasindayim, dunyaya bir defa geliyorum, cok sey mi istiyorum lan? Topu topu 20 sene daha zamanim var bisiklet kullanmak icin. Onu da bu barzolarla gecirmek zorunda miyim? Neden?
Kirdim lan iyice artik! Gecen hafta tayakadin donusu 3 kisiyiz, en arkadayim, yol dar, arkamda bi sari kamyon, korna ustune korna, ortaladim yolu, "kes lan kafami" seklinde bir hareket yaptim, gordu, kornaya basmayi kesti, haliyle hiz da yapamadi, bir-birbucuk km kadar arkamdan geldi, yol genisleyince yol verdim, selam verdi gecti gitti!
Yakinda cidden psikopata baglayacagim ve ya birilerini cok pis haşlayacagim, ya da birileriyle çok pis girecegiz birbirimize.

@Kuzey Ege Bazen insan taklidi yapmaya çalışan canlılarla yaşıyoruz.Kızmamak lazım:)))

ben tüplü mangal kullanıyom balkonda bile yakılıyor
hem dumansız hem daha lezzetli hem daha kolay ve masrafsız
kirlilik olayı ise tamamen kişisel kimi bütün çöpünü biyerde biriktirip çöpe atıyor kimi ise heryere atıyor

Bu kampanyanın teslim edileceği kurum:
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı
    Kadir Topbaş
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı
210 imza kaldı

(link)

Mangal candır en güzelide közde palıcandır:)

Ben dar gelirliyim o yüzden mangaldan muafım ama yinede imzalıyorum..
Siz yinede İstanbul'a gelmeye devam edin Tokyo gibi bir şehir olduğunda zaten mangal yapmaya yer bulamayacaksınız..

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/q81/p526x296/13529101_1203192199713352_5966330428109919151_n.jpg?oh=3f955ea86105f08c2375dc459e74935f&oe=580DEA94

bu gün saat 05.50 ,bisiklet yolu,dünden kalan pislikler,bostancıdan hemen sonraki sahil yolu.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13508852_1203193353046570_506120846850565807_n.jpg?oh=2971be5b1b4af14226d1b48c217dc01c&oe=5801516F

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/l/t1.0-9/13528875_1203193479713224_3125040549699487072_n.jpg?oh=7d458b1e0b61888fec36915e90eb7592&oe=57F28188

silik tekerle kaymadan gittim,
sulama 24 saat olur ise kimse burada mangal yapamaz ,bu uygulama bence bostancıdan maltepe dolum tesislerine kadar uygulansın oradanda ta tuzlaya kadar..

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13533013_1203193633046542_1515434191252448414_n.jpg?oh=4d36f9ad22658f6728f907b0bb388980&oe=57FDCE1F

sabah sabah kolay gelsin dedim ,,sağol ağbi dedi,milletin pisliğini toplayan emekçi kardeşim benim.

@Kudret Kurtcebe
Sahilde mangal yasaklansa devrim olur :)

Çimleri sulasan da mangal yakarlar, adam bir şekilde yakar, bize heryer mangal der.

Şu fışkiyeler çimleri değil, bisiklet yolunu suluyor, bostancıdan maltepeye kadar her sabah aralıklı olarak yollar da sulanıyor. Sulama sistemini bile yapamıyoruz, kabiliyet sıfır...

Bisiklet yolunda mangal yakanlara en içten duygularımla da saydırıyorum :)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Groims
İmzaladım ben de ama ben de hiçbirşeyin değişmeyeceğine inanıyorum... Çünkü bu mangal sorunu, tek başına bir "mangal sorunu" değil. Toplumda hep şikayet ettiğimiz diğer birçok sorunun bir parçası. Bisiklet yoluna park, trafikte emniyet şeridi ihlali, kural-kaide takmamak, yola bira şişesi atmak vs vs yüzlerca sayabiliriz; bunların hepsi maalesef insanların birbirine saygısız olmasından ileri geliyor. İlla sahilde et yemek istiyorsa bunun daha nezih birçok yolu var. Hadi mangal yaptın, bari giderken çöpünü pisliğini temizle bari, o da yok...

@Kudret Kurtcebe
Nasıl bir millet yaHU..
Piknik mesire yerlerine gittikmi ailece çöp timi gibi temizlik yapıyoruz.Başkasının pisliğinden biz utanıyoruz..
Sorsan Müslümanız Elhamdülillah hani temizlik îmândan geliyordu??
Kedi köpek bile çok afedersin s.çtığnı utanırda örter bu idiyotlarda kedi köpek kadar düşüncede yok!

@Zekeriya Çab bende almanya ve hollanda da güneşi yakalayıp parkta keyif yapma fırsatı bulmuştum oralarda da tek tükte olsa mangalcılar ve beyaz atletiyle top oynayanlar vardı, tipler zaten istanbul sahilindekilerle aynı evrimlerini tam tamamlayamadıkları için genelde tek tipteler memleketlerini tahmin etmek zor olmuyor

@Candan Biberci

mahmutpaşa köyünün sakinleri ile tanıştım ,buranın köylüleri acaip çevreci,köyün içi tertemiz idi,izniğe giderken mahmutpaşa köyden hep giderdim,beni tanımışlardı,oooo hoşgeldin istanbullu derlerdi,çay ikram ederlerdi,bizim köylerimiz bence daha henüz bozulmadı, bozulan şehir insanı ,çontası oynadı hepsinin,esasında fakiride aynı zenginide ,hali vakti yerinde olan insanların sonradan görmelerine şahit oldum, bu zengin kesim tam bir alaturka,
zengin muhitte marketten alışveriş yapıyordum, benim önüme arabayı koyunca hanfendi, sıranızı bekleyin dedim,kadın manken gibiydi alımlı idi,ama fena bozuldu,başka bir olayda kravatlı bir beyfendi son derece lüks jipinden aşağı sigara küllerini boca etti,zenginlik asla malla değil kültürle ölçülür,bu milletin fakirliği, kültürsüzlüğü cahilliği sonradan görmüşlüğü alaturkalığıdır
,bu durumdan ancak eğitim ile kurtulabiliriz, insanını devlet eğitmez ise olacağı budur

Ataist toplumlar bizden daha çevreci ve insanlarbirbirine saygılı. Biz müslümanız diye geçinenler malesef saygısız. Mangal yakan tiplerin eminim çoğu müslüman ama temiz değiller. Müslümanlığa bağlamak oluryada olmaz... eğitimsiz insanlar... sorun bu

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayrıca devletin trt kanalı uyarıcı klipler verecek nedir bunlar
şehirli olmanın ölçüsü,

1- yere tükürülmeyecek ,sümkürülmeyecek
2- cep telefonundan bağıra bağıra konuşulmayacak,
3- otobüse binerken herkes birbirine öncelik verecek
4- otobüste yüksek sesle konuşulmayacak
5- piknik alanlarında herkes pisliklerini toplayacak, beraberinde götürüp en yakın çöpe atacaklar
6- geceyarısı korna çalınmayacak ,mahalleli rahatsız edilmeyecek
7- apartmanda yaşamanın bir ölçüsü vardır ,kapımızı çok hızlı kapatamayız ,evde müziği sonuna kadar açamayız ,köpek beslenmesi doğru değildir,
8- sokakta kaldırımlarda birbirimize çarpmadan yürümeyi öğreneceğiz.

vs vs çoğaltılabilir.

Mangal sonrası konteynır yakma olayına 2-3 defa şahit oldum, sahillerin ortaçağ filmlerindeki kuşatma sahnelerindeki atmosfere dönmesine de şahit oldum. Koskoca sahillerimiz var insan çıkıp hava almak istiyor onda da sahil duman altı bir şekilde. yasaklanıp gitmeli bu mangal olayı

mangala tümden karşı değilim ama İstanbul'da biraz fazla abartı

@D.Cengiz

islam dinindede asla caiz değildir, bu millet gerçek islamıda unutmuştur,daha doğrusu unutturuldu,konu sapmasın ,ama islamiyeti yakınan incelemiş biri olarak ,özellikle tasavvuf felsefesini irdeleyerek, geldiğim nokta şudur,arap toplumlarını pislik içinde gören hz muhammed boşuna demedi, temizlik imandan gelir diye ,gerçek müslüman ülkesinin her köşesini temiz tutandır, mahallesini temiz tutmakla kalmaz ,başka muhitlere gittiğinde asla oraları kirletmez ,bu nasıl müslümanlık diye soruyorum bazen ,vardığım sonuç ,cahillik olmuş itibar.

Geri