Scudo Sports

Sahte mi?

ömerözeren

İki teker
Tepki
188
İsim
Ömer Özeren
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
arkadaşlar mrb.benim bianci scorpion nun kadrosundaki bianchi arması yapıştırma(saç değil)bu sahte olduğuna mı işaret?

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
Scudo
yapıştırma olması sahte oldugu anlamına gelmez. cogu bisiklette de öyledir. siz seri numarasını bir yere yazıp bianchi nin disbritörlüğünü arayıp ordan soruşturun

• Beğen
Tepkiler: Clal
Bike&outdoor dan hg400 11-28 ruble satın aldım shimano nun çok fazla sahte ürünü piyasada kol gezdiğini bildiğim için shimano acp doğrulama aracını indirdim uyarı verdi şimdi bu ürünün kesinlikle orijinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Dosyalar

• IMG_20231204_100609_edit_88255014672989.jpg
    IMG_20231204_100609_edit_88255014672989.jpg
    64,2 KB · Okunma: 145
  • IMG_20231204_100711_edit_88237262474034.jpg
    IMG_20231204_100711_edit_88237262474034.jpg
    76,1 KB · Okunma: 142
  • IMG_20231204_100641.jpg
    IMG_20231204_100641.jpg
    124,4 KB · Okunma: 145
  • Screenshot_20231204_100038_com.shimano.c2v_acp.jpg
    Screenshot_20231204_100038_com.shimano.c2v_acp.jpg
    64,1 KB · Okunma: 132
  • İnanılmaz
Tepkiler: sccetin
ShimanoACP aralarında Türkiye'nin olmadığı belli ülkelerdeki ürünler için çalışıyor. Bendeki biri Shimano'nun ilk elden verdiği dahil hiçbir Shimano ürününde çalışmıyor. Ben orijinalliğe kutu üstündeki işaretlemelere bakarak karar veriyorum. Şüphelendiğimde kutu görsellerini aratıyorum, bulamazsam Shimano bayilerinden birine gidip oradakilerle karşılaştırıyorum. Yakın zamanda kutu tasarımlarının değişmesi sıkıntı oldu, aynı üründen iki siparişin birinin eski birinin yeni kutuyla geldiğini bile gördüm.
Bu ürün kutusu bence orijinal ama içinden çıkana da bakmak lazım. Bana daha önce BikeSTore'dan 11-32 ruble kutusunda kullanılmış 11-28 gelmişliği var (burada)

Ruble yaprakları da sallanıp ses yapıyor

Aynı fikirde değilim. Kutu "Ben sahte ürünüm" diye feryat ediyor :) Birçok defa sıfır Shimano ruble satın aldım ve hiçbirinin ambalajı bu şekilde kalitesiz baskı değildi.

Eski mavi kutu mu, yeni kutu mu? Yeni kutular böyle, geri dönüştürülmüş kartona baskılı.
Screenshot_2023-12-04-11-41-39-66_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

En küçük bir şüphe varsa razı olmak zorunda değilsiniz. Gönderin gitsin. Hatta ağır şüphe varsa şikayet edin, (link) olarak sahte Shimano satma konusunda hesap versinler ya da orijinal olduğunu ispatlasınlar.

Aynı fikirde değilim. Kutu "Ben sahte ürünüm" diye feryat ediyor :) Birçok defa sıfır Shimano ruble satın aldım ve hiçbirinin ambalajı bu şekilde kalitesiz baskı değildi.
Shimano yeni paketleri bu şekilde,ya maliyet yada çevre faktörleri nedeni ile,belirtmiş olduğunuz firmanın sahte ürün göndereceğini sanmam.

Kutuda birşey yok, orjinali böyle.

Yapraklar nasıl sallanıyor anlamadım. Montajdan sonra mı sallanıyorlar?

Mayıs ayında Berlin'den aldığım kasetin fotoğrafını ekliyorum.

Screenshot_20231204_114631_com.google.android.apps.photos.jpg

Bike outdoor sahte urun satacagini sanmiyorum.

Kutuda birşey yok, orjinali böyle.

Yapraklar nasıl sallanıyor anlamadım. Montajdan sonra mı sallanıyorlar?

Mayıs ayında Berlin'den aldığım kasetin fotoğrafını ekliyorum.

312209 dosyayı görüntüle
Montajlı halde yaprakları kenardan sıktığımda hafifçe hissediyorum ve çıt çıt sesi gayet duyulur vaziyette
İade edip farklı bir bisikletçiden eski seri olanını aldım sorun yok.

Son düzenleme:
Eski mavi kutu mu, yeni kutu mu? Yeni kutular böyle, geri dönüştürülmüş kartona baskılı.
312208 dosyayı görüntüle

En küçük bir şüphe varsa razı olmak zorunda değilsiniz. Gönderin gitsin. Hatta ağır şüphe varsa şikayet edin, (link) olarak sahte Shimano satma konusunda hesap versinler ya da orijinal olduğunu ispatlasınlar.
Shimano bisiklet ile WhatsApp tan iletişime geçtim seri no kutu görseli attım ürünü doğrulamak yerine "firma önemli iş ortaklarımızdandır" gibisinden mağaza güzellemesi yaptı sanki iş ortağı x bir firma sahte ürün satamazmış gibi... Dolayısıyla hem esneyen yapraklardan gelen ses, hemde düzgün bir açıklama yapılmadığı için rubleyi iade ettim. Yerine aldığım ürün eski seri taş gibi sağlam yapraklarda esneme yada ses sorunu yok!

Yıllardır piyasada ol. Shimano Service Center ol. Sonra sattığın ürüne sahte damgası ye. bike and outdoor u erdoğanlar ı sorgulayacaksak vay halimize. keşke kendiniz takacağınıza onlara taktırsaydınız. problem ilk noktada çözülseydi.

Yıllardır piyasada ol. Shimano Service Center ol. Sonra sattığın ürüne sahte damgası ye. bike and outdoor u erdoğanlar ı sorgulayacaksak vay halimize. keşke kendiniz takacağınıza onlara taktırsaydınız. problem ilk noktada çözülseydi.
En başta sahte demedim! "piyasada çokça sahtesi var" dedim önce yazılanı çizileni iyi okuyalım. Kaldı ki yıllardır piyasada olup nihayetinde sahte ürün satan firma görmediyseniz hayatta örnekleri çoktur. Önemli olan sorgulayacak mekanizma yoksa bunu kim nasıl anlayacak? Sorgulamak iyidir insanı dinç ve uyanık tutar👍Kendim taksam ne fark edecekti yine aynı durum olacaktı neticede oradaki teknik arkadaşlar benimle denk kapasitede...

Sahte ruble mi yapıyorlar gerçekten 🤯 Hadi birileri yaptı diyelim Shimano Service Center sahte ürün satar mı? Mesela Mavi Jeans mağazasından kot alırken aklınıza bu kot acaba Merter merdiven altı üretimi mi diye geliyor mu?
Bazen çok zorluyoruz.

Sahte ruble mi yapıyorlar gerçekten 🤯 Hadi birileri yaptı diyelim Shimano Service Center sahte ürün satar mı? Mesela Mavi Jeans mağazasından kot alırken aklınıza bu kot acaba Merter merdiven altı üretimi mi diye geliyor mu?
Bazen çok zorluyoruz.
Düşününce yapılmaz deriz ama gerçekten yapıyorlar. Reddit bikewrench'te postlar var ve Shimano'nun da kabul ettiği bir sahte Shimano ürünü sorunu var.

Diğer yandan İstanbul Bisiklet'e güvenirim ve bence bu başlıktaki fotoğraflardaki ürün kutusu orijinal. Karşılaştırmak için Erdoğanlar'dan grupsetle birlikte aldığım kendi ruble kutumu elime aldım ve tamamen aynı.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Bazen çok zorluyoruz.
Açıkcası shimano service center ın sahte ürün satacağını hiç düşünmedim ancak bayilerde böyle bir durumun olmayacağı anlamına da gelmiyor maalesef. Orjinal ürünlerin yanında pekala sahteleri de satan firmalar mevcut o bakımdan ürün seri no sorgulaması yapılmalı. Buna bir itirazınızın olacağını da düşünmüyorum...

Siz marketten alisveris yapmayin. "Salatalik sahte mi" filan zor is gercekten. Basarilar.

Siz marketten alisveris yapmayin. "Salatalik sahte mi" filan zor is gercekten. Basarilar.
Komik olmaya çalışan bir arkadaşsın belli ki ancak bu şekilde olmuyor...
Salatalığı bilmem ama sahte marul verebilirler sende sorgulamadan yersin👍

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Geri