Herkese keyifli forumlar 🙋🏻♂️,
Aliexp in geçen haftalardaki indiriminden matara denk getirdim.. Az önce elime ulaştı.. Sıcağı sıcağına , hemen sizlerle paylaşıyorum. Benim için niceliği umrumda değil ancak neliğini vaad ettiği ölçüde hizmet etse yeter ama, bazı obsesif kompulsif üyelerimizi (cidden, ilaç kullanmalara varan derecede ağır derecedeki kişileri tenzih ediyorum ve) rencide etmeden ancak maksadı sırf küçük düşürmek ve aşağılamak olanları neşelendirecek paylaşım olması için bazı şüphelerimi yazıya dökmek istiyorum.
Geçtiğimiz aylarda da Shimano (mavi ve kırmızı) MADE IN JAPAN ancak aliexpten, look 0 derece kal ve look (keo ceramic carbon blade) MADE IN FRANCE ancak Ali expten, kilitli pedal almıştım, onları da paylaşmıştım, ve orjinal olmadığı, ispatlanamamıştı.. (😱) o zaman da tabi dertlenenler oldu.. Keza, dükkan kapatan bir abiden, sram red e uydururum diyerekten aldığım ancak R8000 ultegra uyumlu bir "ceramicspeed" arka aktarıcı konusunda da amacı tamamen tribünlere oynamak üzere olan bazı arkadaşlar, satın almayacağı, kullanmayacağı, satın alma bedelini ödemediği ve sinekleme yapmaktan gayrı hedefi olmadığı halde konuşmuştu, oysa ki iş sadece seramik rulmana bakıyordu ve ararsanız, bim ya da a101 de bile bulma ihtimaliniz artık neredeyse var... Neyse ..
Şimdi sahte mi gerçek mi?
Aldığım suluk bu.
312530 dosyayı görüntüle
312531 dosyayı görüntüle
Altında İtalya falan yazıyor aynı zamanda Hırvatistan yapımı olduğu yazıyor ve, Aliexp ten tarafımca alındı.. Hatta aynı ürünü Türkiye'de ; house of bike, sundu bisiklet, n11, İstanbul bisiklet gibi gibi pek çok kurumda da satışı mevcuttur.
Şimdi,bu orjinal mi? Eğer orjinalse, Dünyanın kendi ekseni etrafında döndüğü için meydana gelen rüzgarlardan etkilenmeden, taşıdığı su ya da sıvı ya da (2. Suluğumda kullanırım) protein bar taşırken, lezzeti ve besleyiciliği artar mı? Bazen alyan ve lastik tamir kiti vs de koyarım, bunları taşırken, lastik patlama, fren ya da sele ya da gidon civatalarının sıkı kalma ihtimalini düşürür mü? Öte yandan, orjinal değilse şayet; günahı var mıdır? Kullanmak caiz midir? Buradan bir sonuç alamazsam, konuyu diyanete taşımayı düşünüyorum...
Tam bu konu üzerinde kafa yorarken, otomobil dünyasına da, bisiklete olduğu kadar meraklıyımdır, 10-15 yıl önce, Türkiye'yi geç zaten 😒, Avrupa'da DAYLIGHT , "gündüz sürüş/seyir lambaları" konusu gündeme gelmişti ve apar topar Philips 5 LED'li gündüz sürüş lambasını ısmarlamıştım bile eBay 'den..
312532 dosyayı görüntüle
312533 dosyayı görüntüle
Tabi o zamanlar eBay serbestti, velhasıl resmini de sizinle paylaştığım bu ürünün made in Taiwan olduğunu okuyunca , adeta beynimden vurulmuşa döndüm, kahroldum.. Nevrim döndü.. Kısacası, dünya başıma yıkıldı.. Dedim , ne yapacağım şimdi? Orjinal hollanda malı değil, vay namızsızlar vay Güneydoğu Asya nın fetöcüleri, kumpasçıları, şer odakları dedim..neyse , bir süre mala bağladım, sonra bunu takınca da arabanın çalışıyor, gidiyor , benzin yakıyor, zaman zaman camları buğulanıyor olduğunu görünce normale döndüm..Hala iki aracımdan birinde kullanırım. Size resmini attığım bu ürünü de yedek olarak almıştım.. Belki 5 senedir akım değmedi..Ama orjinal olmasa da hala çalışıyor inanır mısınız? Hem de akımını ölçtüm, orjinali 6.3 V idi, bu da öyle😱