@gurol
Birgün öncesinde Siper Hoca teknik toplantıda, istemeyerek de olsa shortcut yapanların disq edileceğini söylemişti. Bu açıdan karar doğru, ama yine de düşünülmesi gereken birkaç nokta var :
Hakan 2. turda 2-3 kişi arkamdaydı, feed-zone alanına gelirken gidiş-gelişin kesiştiği noktada önümde olduğunu farkettim. inişten sonra çıkışa başladığımızda Hakana yetiştim ve ne olduğunu sordum, ilk tur grupla birlikte gittiğini, 2.tur yalnız kalınca parkuru karıştırdığını söyledi. Erol (Özbey) 2. turda onun önündeydi, Erol'u bekle o geçtikten sonra devam et istersen dedim. Hakan, hakemlere söyledim, zaman cezası istedim dedi. Tepeye kadar birlikte gittik, doğru yeri ve inişi gösterdim, inişin sonundaki teknik kısmı söyledim, sonra devam ettim.
Birgün öncesinde biz de parkurun o kısmını bulamamıştık, işaretleme yoktu, ama yarış sabahı 9:30 da parkur gezilebilirdi tabi. Siper Hoca toplantıda bunu söylemişti, ama Hakan toplantıya gelmediği için bunu da bilmiyordu muhtemelen.
Banlama konusunda tutumunun ve üslubunun çok yanlış olduğunu düşünsem de, yorum yazacak açık başlık bırakmadığına kızgın olsam da
bu yarışta Hakanın bilerek kestirme yaptığını düşünmüyorum, buna inanmıyorum. Başka çözümler olabilirdi, olmalıydı bence de ama bizim bildiklerimizi onlar da biliyordu nihayetinde son karar yarış komiserinin.