Arkadaşlar aralık 2014'te sıfır bir şekilde almış olduğum city sport 40 modelini 6 aydır günde ortalama 15 - 20 km ortalama ile kullanmaktayım. İlk zamanlar iş ve okula gitmekte pratiklik ve zaman kazancı sağlaması için alma kararı vermiştim. Sonradan insanın kanına bu virüs girince ne kadae doğru bir tercih yaptığımı anladım. Bisikletle Antalya'da ki tüm ulaşımımı sağlamaya başladım. Zamanla bisiklete binerek bir yerlere gitmek değil, otobüse binerek gitmek daha zor bir hal aldı. Her yere giderken tercihimi bisikletten yana kullanır olduğumu fark ettim.
(Buna en yağmurlu günler dahil, iyi bir yağmurluk herşeyi çözüyor) Bu süreçte, bu model bisikleti seçmiş olmanın bir çok avantajını gördüm. Günü birlik bir çok 100 km çevredeki görülebilecek bir çok yere gittim. Bu yaz uzun bir tur planlıyorum. Toplamda 1800km yaptım.
Öncelikle bisiklete güvenmeniz gerekiyor. City sport 40 bunu fazlasıyla sağlıyor. Kadro itibariyle eğimli gelen üst bölge değişik bir ergonomi yaratıyor. Gidon ayarlanabilir olması dik bir sürüş pozisyonu sağlıyor. Frenler "tekro v-fren" ve inanın arkadaşımın disk frenlerinden daha sıkı tutuş yaptığını gördüm. (Şuan itibariyle papuçları degiştireceğim. Yıprandı baya). Ön maşanın kilitlenebilir olması tırmanışta harikalar yaratıyor. Tırmanırken kapat, arazi yolunda aç ve titreşimi azalt.
Tabi ki bir rock shock ya da fox değil. Ama tur bisikletiylede downhill yapacak halimiz yok. Gerektiği kadar yaylandırıyor ve ciddi konfor sağlıyor. Vitesler işe yarar. Hiç bir sıkıntısını görmedim. Tabi ki çok iyileri var ama şunu diyorum. 6 aydır tek bir zincirde temizlik yapmadım ve vites ayarı çektirmedim, Inanın şu zamana kadar tek bir tıkırtı gelmiyordu... Şuana kadar dedim çünkü bir aydır bana bakım yap diye bağırıyor.
Bende serviste yapılan bakıma güvenmediğim için bakım malzemelerimi tamamlayıp günümün yarısını bu işe ayıracağım.
Geldik tekerleklere... Inanılmaz... En yağışlı havalarda bir kere güvensizlik hissettirmedi, kaydırmadı. Yani karpuz değil
1 kere patlamadı. ( 2000km lere yaklaştım ) Sadece asfalttamı kullandım? Hayır... Inanın bir dağ bisikletinin girebileceği her yolda bulundum. Çakıl ve orta seviye toprak yolda sürüşü çok keyifli ama yol büyük kayalara doğru evrim geçirmeye başlayınca bir dağ bisikleti olamıyorum, napıyorsun bana diyor bisiklet
Fotoğraflar koyuyorum. Alan arkadaşlar memnun kalacaktır. Fiyat performans ikilisine göre harika bir seçim olabilir. Gözünüz kapalı uzun turlara çıkarsınız... Iyi günler, güzel pedallamalar...