Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

@koniasun

Vites-fren tellerinin hepsi olur sıkıntı olmaz.

Scudo
Arkadaşlar merhaba.Foruma yeni katıldım ve fikrinizi almak istiyorum. Bisikletlerden çok anlamam . Bir sonraki sene okula bisiklet ile gidip gelmek istiyorum ve butcem 700 tl.Maksimum 850 tl olabilir . Bu fiyata salcano cf60ve. city life 30 v arasında kaldım . Hangisini almalıyım. Birde okul yolu yokuş çıkıp -inmeli olduğu için yokuş çıkarken problem olur mu ? İnerkende frenlere güvenebilirmiyim ? Ve bu fiyata önerebileceginiz baska bisiklet varmıdır ? Teşekkürler

@yb672501 Merhaba, hoş geldiniz.

CF60 a gerek yok bence. sebebi ise asfalt ya da az bozuk diyebileceğimiz yollarda kullanacaksanız amortisöre gerek yok; gereksiz ve fazladan hamallık. beniz tavsiyem, Salcano alma niyetinde olduğunuzu gördüğüm için CL30'dur. ancak maddi açıdan daha hesaplı bir tavsiye de CF70 olacaktır. Bahsettiğim modeller 2016 olaraktır. Yokuş çıkmak öncelikle kondisyon meselesidir. ama bunun haricinde amortisör (kilitlenebilir olduğu sürece) ve 48/38/28 oranlı bir aynakol ile rahatlıkla istediğiniz yokuşu çıkarsınız. (elbette antrenman gerekli). ben yine de 2 tavsiyemin karşılaştırmasını da ekliyorum.
CL30 vites sayısı, ruble ve fren sitemi olarak daha çok işinize yarar; daha kaliteli...

İyi forumlar dilerim.
https://i.hizliresim.com/NE5y0N.png

eklemeyi unuttum. çok uzun ve dik inişlerde V fren tehlikeli. bahsettiğimiz ciddi yüksek ve dik rampalardan inişler... ancak iyi fren & fren pabuçları ile kaliteli jantlar (seramik vs.) buna engel oluyor diye biliyorum. V frenin en buyuk eksisi genel anlamda ıslak ve çamurlu ortamda veriminin düşmesi...
kullanım şart ve amaçlarınıza uygun tercihlerde bulunun...
belki örnek olur fren konusunda:

@ferhat1983 öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. City life 30 tercihim olacak gibi. Öğrenci olduğum için çok fazla bisiklet değiştirme fırsatım olmayacak dayanıklı olmasını istiyorum. Yokuşlar ciddi olarak dik değil ancak yinede eğim var çok olmasa da.
Kesinlikle salcano olacak diye bir isteğim yok bu fiyata daha iyisini bulabilirsem onuda tercih edebilirim

Salcano cl 30 dayanıklı mıdır . Her gün yaklaşık 12 km gidip geleceğim ( toplam yol uzunluğu 12 km ) beni eylül haziran arasında idare eder mi ? Ki çok yağmurlu ve karlı havalarda surmeyi düşünmüyorum güvenlik acisindan

@yb672501 cl30 alınabilecek bir bisiklet olarak gözüküyor. Bende v fren kullanıyorum bana yeterli geliyor. Yokuş çok uzun ve eğimi de fazlaysa; uzun süreli ve kuvvetli fren yapmanız gerekiyorsa bu durum ellerinizi yorabilir. V frenin dezavantajı bu, sıktıkça duruyorsunuz.
12 km için gayet yeterli bir bisiklet. Terlediğiniz zamanda üstünüzü değiştirirseniz daha rahat hissedersiniz. Ben de okula bisikletle gidiyorum hava ve şartlar uygun olduğu zamanlarda. Otobüste tıkış tıkış gitmiyorum ve aynı sürede gidiyorum :) ; ciğerlerimin açılışını, yolda kendi süremle yarışımı, çevreden duyulan ilgi ve tüm bunlardan aldığım zevk paha biçilemez size de tavsiye ederim.

@Burak1355 bende otobusle gidiyorum içim sıkışıyor bundan dolayı bisiklet almak benim için avantajlı geliyor . Hem başka yerlere ulaşım da pek sorun olmayacak hemde spor yapmış olacağım :) Salcanonun internet sitesinden satış oluyormu ?

@yb672501 Sitedeki fiyatlar liste fiyatlarıdır ve biraz kabarıktır. Cl30 için arkadaşıma peşin 760tl, taksitli 810tl fiyat almıştık. Bu aklınızda bulunsun. Bisikletçilere giderek fiyat alın pazarlık yapmayı unutmayın. Her zaman daha uygun fiyat veren kaliteli esnaflar vardır araştırmaktan, soruşturmaktan çekinmeyin.

Salcanonun sitesinde yazan bayilerden alacağım . Bisiklet konusunda problem çıkar mı?( Mesela bisiklet te problemler ). Bisiklet hakkında bir bilgim yok nereleri kontrol edilecek felan bilmiyorum . Resmi bayisidir diye bir hata olacağını dusunmuyorum ancak pek te güvenmiyorum

@yb672501 Bisikleti aldıktan sonra sıkıntılı veya sıkıntısız olması biraz kısmetinize kalmış. Zaten ilk kurulum ve 1 ay sonrasında yapılan bakım ücretsiz oluyor. Siz bu bir aylık sürede bisikletinizi deneyerek sıkıntılarını görüp garanti kapsamında halledebilirsiniz. Bir de teknik servis çok önemli burada bir tane var ve bisikletten anladıklarını söyleyemem. Kendiniz bazı ayarları yapmayı öğrenmelisiniz. Garanti genelde kadroda sıkıntı varsa size yardımcı oluyor. Onun dışındaki problemleri garanti dışı diyerek ilgilenmiyorlar. Kendim tecrübe etmedim bu durumu, forumdan okuduklarım öğrendiklerim böyle. Diğer markalarda da böyledir. Niye diye sorarsan aynı yer teknik servisliğini yapıyor o yüzden adamlar aynı. O yüzden üsteleyipte kavga etmeye, boş yere sinirini bozmaya gerek yok. Bisikletinle kendin uğraşmakta gayet keyifli ilk defa yaptığında biraz uğraştırıyor ama en azından ben yaptım diyebiliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Öncelikle merhabala herkese :) iki yıldır bu bisikleti kullanmaktayim ve bir şeylerri degistirmeye karar verdim. İlk olarak göbek değiştirmek istiyorum aliexpresten
Orijinal Novatec D041SB D042SB disk kartı fren (link)
sonra gidon ve sele
(link) ya da
(link)
Almak istiyorum acaba bisiklete uyumlu olur mu? Bunu soracaktim cevaplariniza teşekkür eder iyi pedallar dilerim :)

Uzun bir araştırmadan sonra dağ mı,sehir mi derken bir boşluğumda satıcının biri tarafından kandırılıp 2015 model olan City sport 10 HD ile aranıza katıldım. Belki pahalı ya aldım (1250 tl ) ama her zaman ucuzamı alacağız bazen de esnaf kazansın. Dükkandan çıkmadan bari biraz karlı çıkalım diye fark ödemeden arka aktarıcıyı acera rd-m390 ile değiştirttim. İlk iş kilit ve aydınlatma almak. Alyan setimi aldım. Sonra yine ilk fırsatta Burdur Antalya yapmak. Herkese iyi pedallamalar
1464695862389-994642340.jpg 1464698010163794621699.jpg

@serci2001
Hayırlı olsun. Merak ettim selenin konforunu. İlk gözlemleriniz nelerdir?
Kazasız belasız pedallamalar dilerim.

Yaklaşık bir senedir oğlumun dağ bisikletini kullanıyordum, en son baba yeter artık ben kullanacağım deyince kendime yeni bir bisiklet aldım. Benim için fiyat performans oranı en iyi city sport 40 gözüktüğü için tercihimi bu yönde kullandım. Forumda farkettiğim 2016 modelin kadrosunu farklı olduğu, benim için yeni modelin kadrosunun daha şık göründüğünü söyleyebilirim. Ayrıca ayna kol shimano olarak değiştirilmiş fren kabloları yeniden düzenlenmiş, ilk farkettiğim değişiklikler bunlar. yaklaşık üç haftadır kullanıyorum izlenimleri ve fotoğrafları en kısa zamanda paylaşacağım. Danışmak istediğim konularda var.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@sierra.yankee
Sele mi kızımda ng650 nin selesi ile 30 km yol yaptım bir seferde hiç ağrı sızı olmazken , bu meretin selesine oturmaya korkuyorum açıtıyor. :D

Arkadaşlar City sportun lastiklerinden acayip rahatsız oluyorum dönüşlerde yere tutunamayıp kayacakmış gibi his veriyor. Hiç kayıp düşen varmı yoksa rahat kullanmalımıyım. Oğlumun bisikletiyle güzel düşmüşüğüm vardı.

@iso68 kalın tekerleğe alışık olanları ince tekerlek endişelendiriyor. Ama endişelenmeyin biraz daha dikkatli ve bilinçli sürerseniz sizi üzmeyecektir. Ben dönerken dizimi yere değdirmiyorum fakat ıslak, kumlu, bozuk yani tutuşu azaltan etkenler varsa bisikleti yatırmıyorum. Sizde dikkat ederseniz sıkıntı yaşamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: iso68
@iso68
Bisikletinizi iyi tanıyıp limitlerini bilirseniz kayıp düşmezsiniz kuru zeminde lastiklerin yol tutuşu gayet iyi herhangi bir sorun yaratmıyor ama ıslak zeminde ne olur bilemem

• Beğen
Tepkiler: iso68
Geri