Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano City Sport Kullanıcı Kulübü

WP_20170518_17_36_46_Pro.jpgBende 2 ay önce 2nci el olarak aldığım cs 40 ımla aranıza katılıyorum. Keyifli pedallar.
:harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: turac000
Scudo
Bi foto da ben atayım bari

Arazi marazi demeden gidiyoruz heryerde ama inşallah sıkıntı çıkmaz.
Araziye çok girip sıkıntı yaşayan var mı arkadaşlar aranızda. Çok girmesek mi?
 

Dosyalar

  • IMG_2107.JPG
    IMG_2107.JPG
    257,5 KB · Okunma: 58
  • Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@-alpemir- ben önceleri girmiyordum araziye kaldirimdan bile inmezdim ama zamanla akort ayarı kaçtı tabi yinede. 4000 km ye yaklaşırken son 3 ayda ankarada eymirde falan sık sık araziye girdim ankara içinde yollarin bozuk olduğu yerlerde (heryer) hızlı sürdüm falan derken arka jantta tellerden biri kırıldı. Hem ön hem arka ayar yaptırdım tabi tel de takıldı kırılanın yerine 1 hafta sonra arkadan bi tel daha gitti ayarlı halde. Ayar yapan yer tellerin ömrü dolmuştur dedi ama ben yeni jant çemberi alıp ördürdüm yeni tellerle işimi garantiye aldım biraz. DT swiss x535 çember biraz tuzlu oldu benim için ama umarım uzun süre kullanırım.
 
@Fatih Koçak tuzlu derken ne kadar tuttu. Yakında benimde değiştirmem gerekecek sanırım bu kullanmayla
Ben baya mtb gibi kullanıyorum da:)
 
@Fatih Koçak
Bı gittiği yere kadar gitsin bakalım olmazsa ben de daha sağlam bi şekle geçecem artık. Eyvallah
 
@ohalilzade
Geçmiş olsun. Orası şehrin göbeği bir de. Gece mi gündüz mü çalmışlar ?

 
Merhaba değerli arkadaşlar yakın bir zamanda bisikletimle Makedonya turu yapmayı planlıyorum.
Yaklaşık olarak bisikletle -25kg çanta heybe bagaj yük ve ben 80kg (ayakkabı + giysili) olmak üzere toplamda 105kg- taşımayı hedefliyorum.
Bisiklet bakımlı halde aralıksız olarak kullanılmakta.
Zaman Zaman üzerinde boobike bebek arabası (~7kg) ve Deniz bebek (11kg) ve ben şeklinde en küçük bir sorun yok.
Tur yaklaşık 250km civarında sürecek jantlarıma güvenmek istiyorum.(Sıkıntı çıkarırsa elin memleketinde hapı yutarız.)
Son güncelleme olarak bisiklete Zefal Ön bagaj monte ettim.
Resimlerde belli oluyor mu bilmiyorum ama arka göbek mili arıca yaptı pedal çevirirken ve çevirmeden sürüş esnasında ses geliyordu bisikletçi mili söktü yerine deliksiz mil bağladı dolayısıyla yeni mil gelinceye kadar artık Quick release sistemi yerine 14-15 anahtar iş görecek.
(link)
(link)

Tur çantalarım gelince de resimleri paylaşmak üzere.
 
  • Beğen
Tepkiler: taner yazar
Herkese Merhaba,

Yazlıkta gezinmek için bir cs40 v fren almak istiyorum (izmir - seferihisar tarafları) yollar çoğunlukla mıcırlı asfalt veya toprak, lastikler patlar korkusundan continental lastikli en uygun modelde karar kıldım. fakat okuduğum yazılarda jant telleri ile ilgili hep sorun yaşandığını görüyorum. acaba yazlık taraflar için cs yanlış bir karar mı?
 
düz maşalı önerilerinizi bekliyorum.sıfır fiyatı 1500 2.el fiyatı 1000 üzeri olmazsa iyi olur
 
@onur tuna
@onur tuna
merhaba ben 95 kiloyum mıcırlı yolu bırak ara sıra araziye bile giriyorum bir sorun yaşamadım. Çok ekstra atlama zıplama olmazsa sıkıntı çıkaracağını sanmam

Bence cs40 iyi karar. Lastiklerde çok zor patlıyor ve tutuşu iyi.

IMG_2107.JPG
 
  • Beğen
Tepkiler: onur tuna
@-alpemir-

@-alpemir- Cevap için çok teşekkür ederim, zira 40v yi zaten lastikleri için alacağım zira diğer özellikleri kendi altındaki modeller ile çok farklı değil. ben normalde astro kullanıyorum ve bugüne kadar üzerlerinde conti race king vardı ve hiç patlamadı.
şehir bisikleti almamdaki amaç artık biraz daha hızlı ve zahmetsiz yol alarak daha uzaklara gidebilmek pek tabi istek böyle olunca lastik patlaması en korktuğum şey oluyor ama içimi rahatlattınız açıkçası
 
Herkese merhaba. Yukarıdada göreceğiniz gibi yeni üyeyim ve bu işlere yeni başladım sayılır :) Bir sorum olacak bilgili arkadaşlara. Cs30v model bir bisiklet almayı düşünüyorum ikinci el olarak ama görüştüğüm sahibi arka kaset dişli bakım istiyor dedi. Değiştirmek istenirse 70/80₺ gibi bir masrafı var dedi. Bende pek anlamadığım için konuyu görünce yazıp sormak istedim. Acaba arkadaşın dediği gibi o fiyatlarda bi masrafmıdır yoksa başımı ağrıtacak bişeymidir ? Fiyat konusundada 2016 model ve gerçekten çok iyi fiyat verdi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
 
merhabalar bende ikinci el city fun 60 alarak aranıza katıldım. Bisiklet kullanmayı çok seviyorum ama bakım vs konularından hiç anlamıyorum bugüne kadar yaşadığım birkaç sorunla ilgili sizden yardımlarınızı bekliyorum
-Sele bazen boşluğa düşüp aşağı iniyor. Mandallı sıkıştırdığım halde bu sorun yolda sıkıntı çıkarabilir diye korkuyorum
-Bazen ortalama hızlarda giderken pedal kısmından geldiğini düşündüğüm takır tukur sesler oluyor ama nereden geldiğini bilmiyorum
-ön fren bazen ses yapıyor, arka fren ise en ufak durumda patiye düşüyor
-bakım için ortalama ne kadar bütçe ayırmam gerekir
-son olarak da ön kısma bir sepet taktırmayı düşünüyorum ama gidon hafif eğik olduğu için bu modele uygun seleyi nasıl bulabilirim şimdiden teşekkürler.
 
@Melogram
8'li kaset 70-80 dolaylarında alınabiliyor fakat bir de bisikletçinin eskiyi söküp yeniyi takması gerekiyor. bunun için de 30TL gibi bir rakam düşünürsa yaklaşık 110TL gibi bir masraf görünüyor. Tabi sorun eğer kasetteyse ama çok bir sorun olabileceğini düşünmüyorum.

@darkness2tr
1.Mandalı sıkıştırmanıza rağmen sele borusu düşüyorsa ve eğer yeterince sıkıştırılmasına rağmen bu durum gerçekleşiyorsa muhtemelen sele borusu kadroya uygun değildir.
2. Çok sinir bozucu bir sestir. Ancak iyi bir bisikletçi aynakolu söküp temizleyip greslerse geçer. Ama aynakol ile pedal arasından gelen bir sesse ya da pedaldan gelen bir ses ise eğer o zaman pedalı yenileyerek kurtulabilirsiniz.
3. Fren balatalarını baradine ile değiştirirsen -sanırım 30TL gibi bir bütçesi var- sesten kurtulursun. V fren ayarı videolarını izlersen sertlik ayarı yapabilirsin.
4. Bahsettiğin sorunlar için parça harici olarak 30-50TL arası işçilik ücreti alırlar.
5. Tüm sepetler bisikletine olur. Ben decathlondan almıştım uymuştu fakat 1 yıl bile kullanmadan boynunu büktü yani açısını sabit tutan kısım arızalandı. Öne alacağın sepetin v frenin oralardan yada gidon boğazından ikinci bir desteği olursa uzun ömürlü olabileceği düşünüyorum diğer şartta tek destekle uzun ömürlü olması zor.
 
@eren konu hocam merhaba. İlginiz için teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğum bisikletten vazgeçip bulunduğum ilçede bir arkadaşımdan aynı model bir bisiklet aldım. Sol pedala biraz yüklenerek bastığım zaman çıtırtı gibi bir ses yapıyor ama sadece sol pedalda. Sağda sıkıntı yok gibi. Bunun için ne yapmamı önerirsiniz ? Gerçi bisiklet garantili ve serviside mevcut bulunduğum ilçede. Bisikleti aldığım arkadaşımında tanıdığı ayrıca. Oraya yarın götürüp göstermeyi düşünüyorum. Arkadaşımın dediğine göre orta göbek 1 ay önce değişmiş. Yeni göbek yani. Titizlikten kafama taktım neden yapıyor sesi falan diye :( bi öneriniz varmıdır kendim bişeyler yapabilirmiyim acaba ?
 
  • Beğen
Tepkiler: -velespitçi-
@Mosso Relativo hocam ilginize teşekkür ederim. Aynakol vidasını sıkmaya çalıştım ama sıkıydı baya fakat pedalı denemedim onuda bir denerim müsait olunca. Tekrar teşekkür ederim. Eğer sonuç alamazsam tekrar rahatsız ederim :)

Bugün servisine götürdüm ve durumu anlattım. Pedaldan geldiğini söyleyip pedal göbeğini yağladı. Sesin kesileceğini söyledi atladım işe geldim bende. Sanki gelirken ses yoktu ama akşam iş çıkışı belli olur :)
 
Geri