Konuya attığım son mesaja baktım 22 haziran 2016. Üzerinden tam 4 yıl geçmiş. Son zamanlarda aklımda olan genel temizlik ve bakım olayını geçtiğimiz günlerde hallettim. Yapılanlardan kısaca bahsedeyim;
Ön ve arka tekerlek göbekleri tamamen söküldü, kontrol edildi, temizlendi, yeni gresleri sürüldü ve toplandı.
Orta göbek söküldü, rulmanları kontrol edildi, temizlendi, gerekli yerler greslendi ve toplandı.
Zincir söküldü, temizlendi, yağlandı.
Ön ve arka vites mekanizmaları söküldü, temizlendi, gerekli kısımları greslendi.
Ön ve arka dişliler söküldü, temizlendi.
Ön ve arka V fren tertibatı söküldü, kontrol edildi, greslendi.
Pedallar söküldü, bilyaları, yatakları temizlendi, kontrol edildi, greslendi ve toplandı.
Fren ve vites telleri, kabloları söküldü, temizlendi, yağlandı.
Fren ve vites kolları temizlendi, yağlandı.
Amortisörlü maşa tamamen söküldü, kontrol edildi, gerekli kısımlar greslendi ve toplandı.
Gidon-maşa göbeği(Furş yatağı) söküldü, kontrol edildi, greslendi.
Yapılanlardan sonra tüm parçalar güzelce toplandı ve kadroyla birleştirildi. Vites ve fren ayarları yapıldı. En son zinciri takmadan önce yağladım ve 1 gün beklettim. Şuan test için hazır. İlk kullanımda illaki ayarlarda sıkıntı olacaktır. İnce ayarları yaptıktan sonra yola devam inşallah. Bir kaç fotoğraf çekmiştim, onları da ekleyeyim.
Ayrıca merak edenler için kadroyu tarttım 1980 gram geldi. Kadro 2014 model city sport 40.