Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

anlamadığım sokakta bisiklet süren birinin, yarışlarda yok diye salcanoyu kötülemesi :uyku: bir arkadaşımız gayet güzel söylemiş: ne kadar ekmek, o kadar köfte. salcanonun da iyi kötü bisikletleri var. astro 210v kullanıyorum. neredeyse 2 sene oldu. sadece pedalları değiştirdim. bir kere de arka lastik patladı. forumda ali diye bir arkadaş var. assos 50 slx kullanıyor, gayet memnun. her markanın hemen her fiyat diliminde bisikleti var. salcano bayiine sordum geçen gün. focus da satıyor. almak istediğim model salcano insomnia 30 (fiyat 1600tl ye kadar çıkıyor) veya salcano igman deore (2000tl). aklımda nedense focus da var. focus full deore ne civarda olursa rakam dedim 3000tl dedi. ''arge vs kaliteli iş abi'' deyip 1000tl fazladan verecek paranız varsa ne ala. ki bildiğim kadarıyla focus yeni bir marka.

Scudo
@Cemali Avcı
küçük birbilgilendirme sadece: Focus Almanya kökenli bir marka olup hemmazisi çok eskidir hemde tüm Avrupa'nın tanıdığı kalitede bisiklet yapar. Focus ile Salcano kıyaslaması, benzer ürünler kullanıyor diye Skoda ve Audi kıyaslaması gibi birşey olur

@ismail eren

doğrudur. bi sitede bisiklet konusunda yeni olduğu yazılıydı. ona istinaden o şekilde yazdım. kıyaslamayı sadece fiyat bazında yaptım. kullanmadığım bir mala iyi yada kötü diyemem.

taylant evet ,
salcanonun kadroları oradan gelir ve de tüm parçaları burada monte edilir bu nedir,
montaj sanayi
siz montaj sanayi ile kendi bisikletinizi yapmıyorsunuz taylantta üretip buraya getirtip iç pazarda satıyorsunuz
sonra yurt dışına ihraçda edebilirsiniz bu aynen şuna benzer japon otomobillerinin yedek parçaları aynen dışardan gelir ve burada monte edersiniz iç pazara 30.000 satarsınız dışa 70.000 satarsınız burada kar eden siz mi olursunuz yoksa japon firmasımı,
onuda size bırakıyorum ,
bi kere kendi bisiklet teknolojisinin alt yapısını burada yapacak a dan z ye her şeyi ile ilk türk bisikletini tasarımları ile siz icat edecek ve dizayn ederek hem kalite acısından hemde ucuzluk açısından yedek parçalarıda dahil yapacaksınız ve shimanoyada rakip olacaksınız
slx ayna koldan daha kalite ayna kol yapacaksınız yapamaz iseniz o parçalar dışardan gelecek ve size pahalıya patlayacak bunları siz üreteceksiniz
üretir iseniz zengin olursunuz öteki türlü gerek doğunun gerekse batının pazarı olmaktan asla öteye gidemezsiniz.

Orta ve üst seviyelerde .
Ritchey
Mavic
Rock shox (Sram)
Ürünlerini bir başka markada kombine etmiş şekilde görür iseniz oradan alın.
Fakat şuana kadar Türkiye'de salcano bisikletten iyi kombine eden bir şirkette görmedim.
Bisikletinizin tamircisi siz olun.
Olamaz iseniz devamlı şikayetçi olursunuz.
Hidrolikten ses geliyor dan başlar
bu lastik neden yalpalıyor gibisine kadar.

Alt gruplarda ise kullanım alanı dışında sürüş yapıldığı için o malzeme oranın yeri olmadığı için sorunlar çıkarır.

salcano nun kadrolarini tartışmaliyiz ust modellerde tüm donanim ust seviye shimano veya sram peki bu seviyede donanimlari başka hangi firma veriyor uygun fiyata bildigim kadari ile mosso var en yakın birde btwin var burada salcanoyu eleştiren lerin kaçı bir salcano ya sahip ve bir ust seviye nirvana xt xtr kullandi.bizler yerli malimizi desteklemeliyiz eleştiri yapalim ama kotulemeyelim bizim en kelimiz yabancinin en iyisinden iyidir.ben olaya biraz yerli mali yönünden bakiyorum trek yaziyor diye donanimi alivo olan ve slx donanimli salcano ile ayni veya daha yulsek bir fiyatta olan bir markaya para vermem.2011de alt seviye salcano aldim astro 270srd sramx5 setli ve her gun 44km yol gidiyorum gittigim dağ turlari hariç.hic proplem yaşamadım bir keresinde elektirikli bisikletle yarisiyordum ben kirmizi ışıkta durdum o durmadi yeşil yaninca pedala oyle bir yuklenmisimki zincir koptu bu hariç proplem yaşamadım halen biniyorum

Çin veya tayvan bu bir şeyi ifade etmez. Evinizde kullandığınız dünya devi markaların fabrikaları o ülkelerde; yani çin malı diye, tayvan malı diye dandik olacak diye bir kural yok. Önemli olan fabrika standardıdır.

Ben xrs030 apex'i kime sorsam kadroda esneme oluyor mu diye şu cevabı aldım; N alaka!... Bizim insanımızın ürünü biraz ucuzsa kötülemeye çok bayılır, genelde en iyi marka onun kullandığı markadır. BU işler böyle, milletin N söylediğinede de fazla kafa yormayın derim.

ben de şanslı salcano kullanıcılarındanım, şu ana dek ciddi bir sorun çıkarmadı.

salcano firmasını yorumlamaya gelince, ben vizyonu dar bir firma olarak görüyorum. yatırım bütçesi, hedefleri nedir bilmiyorum ama tamamen yerli en azından kadro üretimini yerli yapmaya kalktıkları zaman işin içine ar-ge girecek, mühendislik çalışmaları vs. girecek, o kadar riske girmeye değer mi onu değerlendirmek işin uzmanlarına kalmış. şu anki hali ile iyi para kazandıklarını farzedersek bu tür bir yola girmekten imtina ediyorlar diye düşünüyorum. belki de bizim istediklerimizi yapmak da planları içinde vardır ama o planları hayata geçirmek için koydukları bütçe vs. hedefini yakalarlar mı orası da ayrı bir soru.

satış sonrası desteğine değinmeden geçmemek lazım. salcano'nun en kötü yönü bu, en önemli yerli markalardan biri olmalarına rağmen ne forumlarda ne sosyal medyada tüketicisi ile iletişim kuruyorlar. servis hizmetleri malumunuz tam bir facia.

• Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ
Yol bisikletinde "bu ön vites neden bu kadar sert yaaa" diye kadronun altına baktık geçen.
Hani o kabloya yön veren parça var ya, o parçayı kadroya uyumlu takmamış Salcano.

Hem kadroya sürtüyor, hem de diğer tarafta o kadar dar bir açı yapıyor ki görmeniz gerek.
Bu nedenle de vites düzgün çalışamıyor.

Bu tür ufak detaylarda fark belli oluyor işte.
Yoksa Salcano ne yapıyor.
Kadro Axman'dan. Boyayı da onlar yapıyor.
Grupset Shimano. Kutuda geliyor.
Diğer parçaları Ritchey yolluyor. Salcano burada hepsini birleştirip, dağıtımını yapıyor.
Ama işte bu basit işi bile düzgün yapamıyor, yukarıda örnek verdiğim gibi..

@Gökhan Toros
Bahsettiğiniz kadro ile uyumsuz olan parçanın resmini ekleyebilir misiniz Gökhan bey.

Üretimi yerli değil ki ne yerlisinden bahsediyorsunuz arkadaşlar. Kadronun yapıldığı yer de belli donanımın yapıldığı yer de. Sadece montajı burada yapılıyor diye yerli malı gibi görmek bence saçma. İşin en az %50 sini yabancılar yiyor. O yüzden ben pek sıcak bakamıyorum markaya. Honda ülkemize sattığı arabaları burada montajlatıyor ama Türk malı diyeni hiç duymadım.
Kaliteye gelince bu aldığınız modele göre değişir. Alt seviye bir bisiklet alıp xtr performansı bekleyen hayal görür sadece. Parayı verdiğinde bir çok marka kaliteli ürünler sunuyor, markayı belirlemek size kalıyor.

Valla 14.000 km'ye yakındır Astro 240 model bisikletimi kullanıyorum vites takımı aynı bu zamana kadar eskidiği için 2 kere zincir+ruble birde jant ve maşa bir ileri kademe olsun diye onları değiştirdim bu kadar onun dışında lastikleri bir kere değiştirdim yıprandığı için.Param olsun bende isterim üst model bisiklet ama Türkiye şartlarında kullandığımız bile pahalı:D Ben bu bisikletin sezonda bir kere değiştirdiğim parçalarının parasını hemen bir araya getiremiyorsam şimdilik üst model kalsın.

• Beğen
Tepkiler: ProfessionaL
@Gökhan Taflan
Ben düşüncene katılmıyorum, nasıl ki CASPER, TURKCELL T40, EXPER, VESTEL, ARÇELİK gibi yerli üreticiler diyorsak (bilgisayar ve telefondan bahsediyorum burada ) bir çok marka nasıl biz üretiyoruz, biz yapıyoruz bizim malımız deyip MADE İN TURKEY yazıyorsa SALCANO gibi adını dünya'ya duyurmuş bir marka'ya da Yerli malı, marka diyebiliriz. Burada önemli olan kural marka olmak.

@BF Okuru
CASPER TURKCELL EXPER VESTEL ARÇELİK sadece montajı gerçekleştirmiyor. Araştırıyor, üretiyor. Her parçasını başka firmalardan almıyor. Bu arada şuna açıklık getirelim dünya markası olmak afrika ve asya ya düşük seviye bisiklet göndermekle olunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Aytuğ Şenoğlu
Yazdıklarıma dikkat ettiyseniz, bahsettiğim sadece (bilgisayar ve telefondan bahsediyorum burada) söyleyin o zaman bana bilgisayar veya telefonunun hangi parçasını üretiyorlar, bunların dışındakileri ürünleri kastetmiyorum zaten. Dünya markasından kastım da bisiklet göndermek değildi. Neyse, ben ne söylesem siz anlak istediğinizi anlıyacaksınız.

Gepida (Olimpia) markasini burada bilen var midir bilemem.
(link)
Linkteki video'dan da görülecegi üzere hem üretimin büyük kismini kendi yapiyor, hem de satisinin %70'i yurtdisina. Web sitelerindeki ülke listesi bayagi uzun.
Salcano su anki hali ile bir dünya markasi (!) olmanin neresinde, onu da siz hesap edin artik...

Montaj için harcadığınız emeğinizden başka kendi üretim gücünüze ait hiçbir iz taşımayan bir ürüne nasıl kendi malınız dersiniz. Türk malı diye yutturulan pek çok ürünün üretim hatları dahil patent alınan ülke tarafından dizayn ediliyor. Çünkü lisans sahibi, hangi kademede neyin nasıl montajlanacağını dahi lisanslıyor. Çünkü menşe i kendisi.
Siz kadroyu kendi ar- ge nizden çıkarıp yurtdışında ürettirebilirsiniz, bu bile yerli üretim sözünün içini daha fazla doldurur. Üretimin hiçbir aşamasında bu şekilde katkınız yoksa kusura bakmayın o ürün yerli üretim falan değildir. Yerli montajdır. Tabii ithal ikameci yerine ithalatın artırılmasına yönelik kalkınma stratejisi böyle yanlış algılamalara neden oluyor.
Bir de yazılanlardan ... "İşte, bizim insanımız yabancı mal hayranı, ucuz birşey çıktı mı kötülemeye bayılır vs." anlamı çıkmamalı. Başlık altına yazanların hiçbirinin bu genellemeleri yapacak kadar sığ düşündüklerini sanmıyorum. O yüzden bu önyargılardan kurtularak yazalım. Şahsım adına, en azından yarısını kendi endüstri gücümüzle ürettiğimiz bir bisikletimiz olsun çok isterdim. Ama dünyadaki konjonktür ne ise bizdeki de farklı değil. Öncelik, kazancın kısa dönemde maksimize edilmesi. BU durumda Ar- Ge hep ikinci planda maalesef.

@Murat Bulut

Daha önce duymadığım bir marka, demek ki o marka adını dünyaya duyuramamış. Yoksa baksana hemen hemen herşeyi kendisi yapıyormuş. Yanlış anlaşılan bir şey var. Dünya markası ile adını dünya'ya duyurmuş cümlelerini birbirinden ayıralım :)

@BF Okuru

Arçelik buzdolabı ve televizyonlarindaki parçaların bir kısmıni kendisi ureterek tv panellerini kendisi ureterek piyasaya sürüyor. Ses sistemlerini kendi geliştiriyor Vestel arcelik ve casperin yurtdışında ki begenilirlik derecesini arastirirsaniz onlarin dunya markasi olabileceğini ama salcano nun montaj şirketinden baska birsey olmadigini görürsünüz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Geri