Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano iyi değilse, nasıl olurda yurtdışına satış yapıyorlar?

Kadro konusunda; Tasarlıcak adam da var ülkede, bari tasarımını biz yapsak üretim maliyeti düşürmek adına yurtdışında olsa.. ama olmuyo nedense! Beni üzen de bu işte, yapabilceğimiz şeyleri uğraşmamak adına dışarıdan alıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
@BF Okuru

Bilmiyorum farkında mısınız ama, Casper 2010 yılında Microsoft iş ortakları arasında dünyanın en iyi bilgisayar üreticisi seçilmişti (bu listede 3000 bilgisayar üreticisi vardı). Bilgisayar üreticisi derken kimi referans alıyorsunuz merak ettim?

(link)

@BF Okuru

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/31/5hdn.jpg
http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/703/uzty.jpg

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Bahadır Gürel
Bu konuların çok yakınında ve farkında biriyim. Sizde anlayamamışsınız yaptığım yorumu, benim bahsettiğim konu casper bir bilgisayar monte ederken, anakart, ekran kart'ı, ram, hard disk, işlemci, kasa, monitör, klavye, fare donanım ve cevrebirimlerini kendisimi üretiyor. Ben bundan bahsediyorum, bu konularada oldukçada hakimim. Lütfen yazdığım yorumları anlamıyorsanız yorum yapmayın. deminden beri ben neden bahsediyorum yaptığım yorumlara cevap veren arkadaşlar nelerden bahsediyor :) gerçekten çok komik.

@Gökhan Toros

@BF Okuru

Specialized kadroya da takılı geliyor, Giant kadroya da takılı geliyor, Trek kadroya da takılı geliyor.
Neden o kadrolarda bu sorunlar olmuyor da, "müthiş kaliteli, Türk malı(!) Salcano"da oluyor?

Lütfen birşeyleri körü körüne savunmayı bırakın.
Bu hatalar, bisikletten anlayan firmaların yapacağı hatalar değil. Bunlar çok basit, komik hatalar.

resimdeki bisikletin modeli ne acaba ben hiç görmemiştim kadronun altindan geçen vites telleri ni.sanirim siradan bir model olmalı. Buradaki yorumlardan da anlaşıldığı gibi salcano bir montaj firması tamam ya diğerleri ne tam bir bisiklet firmasi varmi hepsi kendi mali olan.diger markalarda ayni freni maşayi kendilerimi yapıyor birde bisikletin fiyatını kimler belirliyor uzerindeki donanimlar shimano ve sram bu durumda alman italyan mali diyemeyiz sanirim.bazi arkadaş lar bisiklet toplar bu durumda bisiklet çok kötü olmalı neden ismi duyulmayan bir marka marka da degil ismi yok.bizlerde forum ahalisi olarak elimizdeki kullanmadigimiz parcalari toplayip bisiklet yapip satabiliriz isminide anket yapar bir isim belirleriz nasil olur.

@Gökhan Toros
Bunun savunma ile ne alâkası var gökhan bey, ben olanı söylüyorum size. Söylediğiniz markalar kusursuz değil onlarında bu şekilde hataları var.

@BF Okuru

Oturmuş, faal bir kalite kontrol sistemi olan markaların ürünlerinde bu tür hatalar olmaz; ürünün tasarımı aşamasında bunlar farkedilir ve ürün son kullanıcıya ulaşmadan tasarım / parça değiştirilir.

Salcano bisikletler konusunda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum; ancak kişisel tecrübelerim ışığında satış sonrası destek, müşteri hizmetleri ve servis noktaları hakkında fikir beyan edebilirim sanırım. Bu hususlarla ilgili söyleyeceklerimi tek kelime ile özetlemem gerekirse kullanacağım kelime "rezalet" olurdu.

Marka dediğimiz şey bir bütündür arkadaşlar. Hammadde seçiminden üretim aşamasına, AR-GE'den firma logosuna, müşteri hizmetlerinden garanti-servis hizmetlerine kadar her şey, firmanın ve ürünlerinin piyasa değerini belirler. Bu konuların herhangi birinde, özellikle de müşteriyle olan ilişkilerde sorun yaşayan firmaların ürünlerinden "iyi-kaliteli" olarak bahsedemeyiz. Aklı başında firmalar sadece ürün satmadıklarının, "ürün - hizmet - imaj" şeklinde bir paket sattıklarının farkına vardılar ve kendilerini bu şekilde yeniden yapılandırdılar. Salcano gibi firmalar ise hala fason üretici zihniyetinden kurtulamadı ve görünen o ki uzunca bir süre de kurtulamayacak.

fiyat performans markasıdır. parası olana her zaman daha iyisi vardır.
isminin nerden geldiğini ve anlamını bilmiyorum ama hem itici hem de italyan çakması gibi hissettiriyor.
sırf isim olarak itici geldiğinden tercih etmiyorum. bu konuda firmalar daha yaratıcı olmalı.
yabancı marka gibi görünmek ne kazandırıyor anlamıyorum (sedona-carraro-salcano vs.)

Çok uzun süredir sporu, gündelik kullanımı ve endüstrisi ile bisiklet kültürünün içinde olduğumu söyleyemem, 5 yıl kadar olmuştur. Şu ana kadar da üç farklı marka -cannondale, corratec ve salcano- kullandım. Salcano ya, bir bisiklet üreticisi demek zor ama bir bisiklet markası diyebiliriz. Misal cyc02 cyclocross modelini kullanıyorum Salcano'nun. Kadro Çinli bir fabrika, donanım sram, gidon vd. ritchey, jant seti weimann, lastikler conti...salcanoya ait olan sanırım sadece stikerları, eğer Çinden stikerlanmış şekilde gelmiyorsa. Bisikletten gayet memnunum. Salcano ne yapmış oluyor, bireysel olarak alamayacağımız fiyatlarda, yüksek miktarlarda aldığı için, donanımları alıyor ve düşük işçilik ücretleri ile montajlıyor. ve bize iyi markalardan oluşturulmuş bir bisiklet topluyor. İşçilik iyi olsa, mühendislik ve ar-ge olsa, kendi üretimlerine yatırım yapsalar falan diyoruz da, böyle olursa aldığımız fiyatlara almamız imkansız olur sanırım. Zaten ticari olarak kendilerini konumladıkları kulvar, endüstriyel gelişim değil ticari başarı. Salcano yetkililerinin röportajlarını okursanız, sadece rakamlar ve cirolara odaklanıyorlar. Mühendislik perspektifinden eser yok. Bizim yerli sanayicilerimizin ya da burjuvazi diyelim, sadece reklam sponsorluk vb. halkla ilişkiler operasyonlarıyla marka olunabileceğini sanıyor. Oysa saygın markalara bakarsanız, onlar önce içerdiği mühendislik kalitesi ile her türlü gurur duyulacak bir ürün yaratıyorlar, ondan sonra bunu insanlara tanıtıp markalaşmaya çalışıyorlar. Sadece PR ile marka olunamayacağını anlamadığı sürece Salkano'nun marka olması zor. Ortadoğuda Afrikada satış rakamları yükselebilir (Çin den ucuz mal ve türkiye'de ucuz işçilik ve vergi teşvikleri sayesinde) ona bir şey diyemeyiz, ama ABD üslerinde üs içinde asker ulaşımını sağlamayla övünmeye devam eder. Umarız bir gün Salcano geliştirdiği bir alü alaşım ya da karbon işçiliği ile de övünür...

engin sari kardeş çok guzel yorum yapmış sin eline saglik.firmalarin ne yaptığına bakmam iyi donanim uygun fiyat tercih ederim.kameralardaki lens gibi ccd mi CMOS mu intelmi amd mi benzeri tartışma lar bir çoğu sahip oldugu ürünü daha iyi biliyor.aralarinda fark var elbette

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Türkiye' de sadece bisiklet konusunda değilde, genel olarak nelerin üretildiğini cidden merak ediyorum. Konu üretme kabiliyeti ve becerisi değil, ekonomik nedenlerdir. Türkiye' de kim ne üretirse uretirde uretsin, genelde yurtdisinda çok daha ucuza bulabilirsiniz. Artık adam gibi tarım bile yapamayan, dışa bağımlılığı artan, üretmekten çok tüketen insanlar olarak, bu şartlar altında varolmaya çalışan, birçok insana bisiklet sahibi olma şansı veren ender yerli markalardan birine neden bu kadar sert tepki veriliyor anlamıyorum. Konu arz talep meselesidir. Elestiriler tabi ki gelişimi sağlayacaktır ama bu zaman ve bütçe ile orantılı bir konu. Ailemizde 3 Salcano var, degistirmedik tarafları kalmadı, hala da değiştirip geliştiriyoruz ama en azından bir bisikletiimiz var ve geliştiriyoruz.Ancak olan bir şeyi geliştirebiliriz ve bir, sıfırdan iyidir. Bu açıdan ben, ülkemde bu markalar olduğu için mutluyum.

HTC One X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tayvan'dan alinan kadrolar tabii ki tamamen kotu degil, ama bu demek degil ki bu kadrolarin hepsi ayni kalitede.

Uc asagi bes yukari herkes ayni komponentleri kullaniyor. Buyuk markalar gidon, masa, sele borusu vb. komponentleri de kendileri uretebiliyorlar. Bunun disinda geri kalan komponentler (vites, lastik, fren vb) herkeste ayni.

Peki neden markali bisikletler, Salcano gibilerden daha pahali.

Cunku, o kadro var ya, onlar her ne kadar Tayvan'da uretiliyor olsa da, ayni kalitede ve teknolojide degiller. Specialized, Cube, Trek, Focus gibi markalar kendi argeleriyle kendi kadro tasarimlarini yapiyorlar, uretim asamalarinda bizzat bulunuyorlar, teknolojiler uretiyorlar. Salcano gibi markalar, Tayvanli kadro ureticilerinin urettikleri standart OEM kadrolardan secmece yapip ustune etiket yapistiriyorlar. Giant ve Merida, Tayvan'in en buyuk iki kadro uretisidir. Eger isterseniz bu firmalarin uretim tesislerinden kadro siparis verip ustune kendi markanizi basabilirsiniz. Ancak ne Giant'in ve Merida'nin buyuk markalar icin exclusive urettikleri onlara ait kadro teknolojilerinden alabilirsiniz, ne de bu iki ureticinin kendi ust duzey kadrolarini. Alacaginiz tum dunyaya satilan standart kadrolar olacaktir.

Cunku bu kadrolarin arkasinda siz farkinda olmasaniz da, ciddi bir know how vardir. Iste o markayi bir ulkenin mali yapip yapmayan, o know how'in hangi ulkede oldugudur. Asil mesele o know-how'dir.

Bu yuzden Fransa Bisiklet Turu'ndaki bisikletler Specialized'dir, Trek'tir, Merida'dir, Giant'tir, Focus'tur ve hatta Pinarello'dur, Celvelo'dur, Colnago'dur.

Bir dusunun bakalim neden herhangi bir takim, ayni komponentleri tasidigi halde Salcano ile girmez bu yarisa.

Ve, acaba Salcano'nun bisiklet teknolojisi acisindan nasil ArGe calismalari vardir, nasil teknolojiler kullandirtmaktadir Tayvan'daki ureticisine.

Asil mesele o bence.

• Beğen
Tepkiler: Sefa ve phrygian
@BF Okuru

Sizin yaptığınız yoruma göre sonynin ve samsungun tüm parçaları kendi üretmesi lazım. o zaman onlar da dünya markası değil. Lütfen körü körüne savunmayın.

mert kardeş güzel yorum için teşekkür ler salcano yol bisiklet modeli az ama mtb bisiklet model secenegi çok bunun nedeni ne olabilir

@Mert E.

Haklısınız ama salcanodan bir merida,cannondale,giant arge çalışması beklemek ne kadar doğru. Sonuçta parayı veren düdüğü çalar :)

• Beğen
Tepkiler: MustafaNR
@BF Okuru

Ne alaka şimdi. Bu olay nasıl oluyorda salcano nun montajıyla alakalı bir durum olmuyor. Göründüğü gibi telin açısı çok dar ve o parça çok kötü şekilde tasarlanmış bir parça 2 adımda çok keskin bir açı olarak tele direnç gösteriyor. Ancak önemli olan bu bu bisikleti satan salcano üzerinde kocaman salcano yazıyor. Ama burada ki olay salcano nun montajıyla değil specialized le yada trek ile ilgili değil mi. Böyle bir şey olurmu ya. Bence sizin yaptığınız Salcano bisiklet kullandığınız ve salcano hayranı olduğunuz için körü körü ne salcano savunmaktan başka bir şey değil. O parça salcano ya büyük bir ihtimalle kadro üreticisi tarafından gönderiliyor. Ve ayrıca o parça genelde montajlı gelmez. bisikleti toplarken salcano elemanları tarafından montajlanıyordur. Hiç kadro aldınız mı bilmem ama kadro aldığınızda da böyledir. Bu parçalar kutunun içinde bir ufak poşetin içine koyulmuş olarak bulunur. Ha bu parçanın tasarımının kötü olması salcano nun suçu olmayabilir. Ama sattığı bisiklet üzerinde kullanarak ister istemez suçlu duruma düşer. Bu konuda sorun yaşamak istemiyorsa da bu parçayı kullanmaz daha iyisini yapar yaptırır. Ayrıca son günlerde nedir bu Salcano hayranlığı. Salcano kullanan arkadaşların her fırsat ta salcano yu dünyanın en iyi markası gibi göstermeye çalışma çabasını anlamış değilim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Salcano ar-ge çalışması yapmıyor, çünkü üst seviyelerde zaten bunu yapan ve kadroları üreten Axman kadrolarını kullanıyor.
Alt seviye kullanıcılar için ise ar-ge çalışması, aerodinami vs. donanıma göre çok daha düşük bir fark yaratacağından yine iyi olsa da üst seviye olmayan kadrolarla aynı fiyat aralığına göre üst seviye donanımla topluyor.
şuan xrs001 ya da assos karbon kadroları bahsedilen markalardan çok da aşağı kalır modeller değillerdir...

Salcano'nun temel müşteri aralığı alt/orta seviye dağ bisikleti alan kesim genellikle. zaten model çeşitliliğinden de anlaşılabilir bu kategorideki.
bu aralık asıl kazancını sağlayacakken, ar-ge'ye gerek yokken üst seviye modeller için ar-ge yaparsa alt seviye modellerin fiyatını da yukarı çekmesi gerekir.
bu sefer yine aynı olduğu halde daha pahalı bisikletlerle alt seviye ürünler çıkaracağı için satışları düşer ve üst seviyeden zaten satışı az olduğu için yeterli kazanç sağlayamaz. zarara girer...

şu şekilde düşünelim:
salcano'da deore setli örnek bir bisiklet ele alalım, sonra bahsedilen kaliteli markalardan da bir örnek alalım.
orta seviye donanımlı iki bisikleti kıyaslayalım... sonuçta aralarında en az 1000-1500 lira fark olacaktır, salcano'nun kadrosunu da 300-400 liradan hesaba katsak siz o üst seviye bisikletin sadece kadrosuna 1500 liradan fazla para veriyorsunuz ve 3000 liraya alıyorsunuz diyelimki.

peki bu bisikleti almak yerine toplayacak olsanız, 3000 liralık bütçenizin yarısından fazlasını sadece kadroya verir miydiniz? alüminyum bir kadro için 1500 lirayı vermeyi mantıklı bulur muydunuz?

tamam salcano kadroları üst seviye markalar kadar iyi değil dediğinizi kabul edelim... ama üst seviye markaların orta seviye kadroları bu kadar abartı farkı da hakediyor mu sizce giriş seviyesi kullanıcılar için?
ar-ge'ye 500 fazla veriyorsanız markaya 1000 fazla veriyorsunuz.

Geri