Olay açıklığa kavuştu, arkadaş düştüğünü itiraf etti Ancak düşüş şeklini henüz kavrayamadım o anın şokuyla o da tam idrak edememiş sanırım. Yanlamasına düştüğünü bisikletin alttan kayıp gittiğini söyledi. Her neyse arkadaşlar yarın son kez salcano servisi ile görüşeceğim, onlardan olumsuz yanıt almam durumunda 2.el 17 inç Corratec bir kadro buldum onu satın almayı düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla temiz bir kadro. Fiyat olarak 250 lira istiyor sahibi. Maşa kısmı benim xcm maşam ile uyumlu. Siz ne diyorsunuz.
@Barış TURAN Açıkçası henüz arkadaşıma göstermedim, ancak daha uygun ne kadara bulabilirim ki.En düşük bulabileceğim 150 lira diye düşünüyorum. Zaten illada bunu ver diye boğazına yapışacak değilim. Almışken iyi birşey olsun istiyorum. 3-5 önemli değil gerekirse üstünü bende tamamlarım.
Benim merak ettiğim eski bisikletimle uyumsuzluk çıkaran bir tarafı olabilir mi ? Kadro boyu uygun(önceki 16'' idi), maşa düz. Diğer yönlerden bir sorun olur mu bilemem.
@Hakan Boz Furç kısmını görmedim fakat sorun olmaz diye düşünüyorum.Fiyat konusunda da,altını üstünü bilmem.Arkadaş dediğin ne böyle bir kazayı sizden saklar ne de su yüzüne çıkınca gerçekten arkadaşınız olduğunu ispat etmek için önüne çıkan bu fırsatı tepmeyip kadro ücretini ses etmeden öder,sizin elinizi cebinize attırmaz.Biz böyle gördük.
Hem eskisi gibi olmaz, hem de güvenli olmaz diye düşünüyorum. Bir kere o kadar esneyip sonra bir daha esnetilerek eski haline getirilen kadro mukavemetini çok büyük oranda yitirecektir. Üç beş kuruş için alınacak risk değil.
@silenceforme Çelik malzeme alüminyuma göre daha gevrek bir malzemedir. Yani akma dayanımı çok daha yüksektir. Bu yüzden çelik kadro olsaydı bu hale geleceğini zannetmiyorum kadronun. Tabi ağırlık söz konusu olunca çeliğin tüm artıları siliniyor.
@alc Başka bir markanın kadrosu olsa sonuç nasıl olurdu bilemiyorum. Ancak bir daha bisiklet alırken salcano ise 2 kez düşünürüm artık.
@Hakan Boz
Ağırlık cidden önemlimi bu kadar herkes bunu söylüyor. 5-6 yıldır bisiklete binmiyorum ama eskisi çelikti ve hiç sıkıntı hatırlamıyorum tabi şehşr içi kullanıyordum. Şimdi tekrardan bisiklet alacam bakıyorum 29 jantlı çelik kadro bulsam onu alacam bütçem yeterse ama ne yazıkki hep 6061 alüminyum var benim bütçemde.
Yani ben hala çeliği seven son kişilerdenim sanırsam
@silenceforme Çelik alaşımların yoğunluğu 7 ile 8 gibi bir değerdir. Alüminyum ise 2.7. Arada azımsanmayacak bir fark var. Darbe sönümleme konusunda daha sünek olduğu için alüminyumun daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Daha profesyonelce yorum yapan üyeler çıkacaktır ancak benim bilgim bu kadar