Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano markasını neden herkes kötülüyor?

Salcano'nun servislerinden şikayet edildiğini görüyorum. Bisikleti Sirkeci Yurt Bisiklet'ten aldım. Bana inatla city sport satmaya çalışmasından başka kötü yanını görmedim. Sonrasında oranın esas yetkilisini fuarda gördüm. Gayet güleryüzlüydü, tekrardan davet etti bizi sohbet etmeye. Oturduğum yerdeki servis ise Beylikdüzü Çelikoğlu Bisiklet. Gerçekten çok canayakın insanlar. Çok ilgililer, samimiler. Yemeğe dahi davet ettikleri olmuştu.

Benim kuruluma da ilk bakıma da cebimden 1 kuruş çıkmadı. Yakın çevrede oturanlar özellikle Çelikoğlu Bisiklet'e uğrasınlar. Her servis iyi demiyorum ama yakındaysanız en azından bu servis iyi.

Scudo
Biraz algı olduğunu düşünüyorum. Uzun bir zamandan sonra ilk bisikletim olacağı ve konu hakkında çok bilgiye sahip olmamam nedeniyle salcano tercih ettim. Kesinlikle pişman değilim f/p olarak alabileceğim en iyi bisikleti aldım. Burada önemli nokta şudur ki eğer bisiklet sevgim azalacak olursa (öyle görünmüyor :)) fazla maliyet kaybına uğramamak. Bu tüm hobiler için geçerlidir aslında bir hevesle girersiniz ama sıkılıp bırakma riskiniz hep vardır o yüzden maliyetleri kısık başlamak en mantıklısıdır, günümüz şartlarında zaten 2. el satışı çok daha rahat olduğu için devam etmeniz durumunda üst segment ürünlere çok zarar etmeden geçiş yapabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
2 tabe salcano aldim ng 650 ve 450 hd.bisiklete heveslenmistim ama hayatimi karartti esim bile bu ne lan pedali yamuk diyo komedi ya. Aynakol sele yuruyen aksan berbat.servisler zaten ilgilenmiyo. Allahtan konyaaltinda dogasporlari varda onlar ilgileniyo.arkadasim butcen yoksa iyi bisiklet istiyosan sabret iyisini al.baslangic seviyesi falan hikaye.salcano alma ne alirsan al.

Benim ilk yarış bisikletim Salcano Xrs 300'dü ve bence çokta güzeldi tek bir sorunu ağırlıydı ama bisiklet harikaydı

Eğer paraya kıyıp yüksek modellerini alırsan çok iyi. Fakat 1500 tl altındaki modellerin çoğu berbat. Verdiğin paraya yazık. Özensizce topluyorlar bisikleti. Zamanında bir modelini 600 tl verip aldım (ki, şu an piyasada 800 lira), en önemli parçalardan biri olan arka aktarıcının orjinalinin 30 tl olduğunu öğrendim. Eğer paran yoksa salcano çöptür, çöp.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Bende salcano ng 650 almıştım.ilk başlarda fena değildi.ama sonradan beni yorduğunu farkettim.kaliteli görünümlü ucuz bisiklet bence hersey bisiklete verilecek para ile alakalı.tabiki marka da onemli ama benim gibi 570 tl ye bisiklet alinca onu kotulemek biraz haksizlik olabiliyor.biri salcano diğeri suanki bisikletim 741 pro line.FB_IMG_1467535549613.jpg FB_IMG_1467536018071.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@ardaaydms şu markaya vurun vurabildiğiniz kadar ama mantıklı konuşun arkadaş. arka aktarıcı ucuz olan bir çok 3 4 bin tl lik bisiklet var.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Tamamen firma ile ilgili, doğru düzgün bir servis aği kursalar. Mahalle arasi bisikletcilere servis verecekse bile egitimle memnuniyeti arttirsalar önyargilar hemen değisir.

SM-T310 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kurumsallığı yok, servisler(servis denmez ona da neyse) en ufak şey icin para alip genelde çözüm odaklı bi yaklaşımları yok. Hep müşteriyi ne kadar daha yolabilirim oldugu icin insan kendinin enayi yerine konmasini doğru bulmuyor. Kalitesi hakkinda; ucuz mallarda genelde yuksek donanim veriyor diger markalarin ayni fiyat segmentinte. Bisikletten anliyorsaniz kendiniz tamir edebildiginiz sürece basiniz agrimaz ama en ufak şey icin dahi bisikletciye gitmeyi tercih ediyosaniz tabi ki Memnun kalmazsiniz.

Edit: Ek olarak parçalar zaten shimano kadro kalitesi bana gore iyi sayilir fazla zorlamadigim icin bilemem zaten geriye bisey kalmiyor. Sadece güzel ayarlanip bakimlari yapilinca sorunsuz gidebiliyor benim kullandığım kadariyla.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
İnşAllah bir gün servis ve müşteri memnuniyeti konusunda kendilerini düzeltirler

Herkes servisinden şikayetçi ama Denizli yetkili servisi Örnek Motor-Mehmet abi on numara. Her konuda yardımcı oluyor. Marka olarak da memnunum. Daha once NG650 vardı. Sonra city sport 27v aldım. Kullanıyorum. Ayrıca xrs800 var. Ikisinden de memnunum.

• Beğen
Tepkiler: İbrahim YÜCEDAĞ
İnternet ile Pedalla Bisikletten (Muğla) Salcano city wind 40 aldım peşin 1.080,00 tl' ye. Servis sorunu oluyormuş diye kurulumunu kendim yaptım. Oldukça memnunum bisikletten. İnce işçilik gerektiren işleri de sokağımızdaki pisikletçi usta hallediyor saolsun.

@krhnbgck
benim değişmez mesela, ne yaparlarsa karşılarındayım, herhangi bir bisiklet şirketim markam yok, ama onların gücün yanında olma gibi bir karanlık huyları var bu da bana yeter.

@oktayakgoz
Kadro daha önemli :cool: Vites sonradan da değişebilir:harika:

xrs 030 kullanıyorum üzerindeki malzemeler aynı fiyata olan bisikletlere göre kaliteli ve donanımlı diye aldım pişman değilim. Diğer marka ve modeller servis bulabiliyor mu acaba ben şikayet edilirken bunu merak ediyorum. Bir daha bisiklet alacak olursam f/p oranına bakıp sanırım yine salcano alırım daha kalitelisini daha ucuza almadıkça seçimim aynıdır.

İnsanlarımız genelde tembellik yapıp araştırmaya fazla önem vermiyor.Üretilen ürün hakkından ansiklopedi kalınlığında kullanma klavuzu bile yazılsa okumuyor.Okumadığı ve anlamaya çalışmadığı içinde aldığın ürünün , diğer ürünlerden farkını net olarak algılayamıyor.

Bir bisiklet nasıl olmalıdır ? Kullanıcısına göre bisiklet komponentleri neler olmalıdır ? Bunu net olarak anlamadan yapılan türlü türlü ürün alımı , kullanıcısın beklentilerini tam manasıyla karşılamayacaktır. Salcano firmasıda insanların bu ilgisizliğinden dolayı , ülke içinde bu kadar çok satış yapabiliyor. Anlaşılır bir örnek vereyim. Verilen rakamlar tamamen sallamadır. Gerçekle ilgisi yoktur. Kavramı anlatabilmek için yazılmıştır.

Diyelim ki Altus modeli aktarım sistemli bir dağ bisikleti alacaksınız. Bu altyapıdaki bisiklet Trek markasında 2.250 TL olsun. Salcanoda 1.250 TL olsun. Burada vatandaş sadece altus ve aradaki fiyat farkını görüyor Ve " ENAYİMİYİM Kİ , AYNI ÜRÜNE ,1000 TL FAZLA VEREYİM" diye bir mantık kuruyor. Peki bunu göre göre Trek alanlar enayi mi ki ?

Bu olayda yapılan bariz iki mantık hatası var.

İlki iki marka ve model bisikletide birbirinin aynısı zannetmek.
İkincisi arada geçen ALTUS kelimesini görüp, sanki bütün grup set ALTUS parçalarından oluşuyor varsaymak.

İlkine geri döneyim. Salcano üst düzey modelleri haricinde , Kullanılan aynakolun , gidonun, zincirin , marka ve modelini bilen varmı ? Ya orta göbek veya pedalın kalite seviyesini ? Jantları ve jant tellerinin kalite derecesini ? Üzerine bakınca bir marka görebiliyormusunuz ? Çoğunuz göremez.

Çünkü No name ürünler.Üreticisi belli olmadığı gibi kalitesinin ne olduğunuda belli değil. Üründe kullanılan bu parçaların çalışma uyumu ile alakalı fikri olan varmı ? Nerde O günler. Olsa lullanıcısı zaten baştan bu modeli satın almaz. Ve kadro geometrisinin önemi. Bunu uzun uzadıya yazmayacağım arkadaşlar. Bunu ne yazık ki bizzat iyi bir markanın iyi bir modelini sürmeden anlayabilmek oldukça zor.

İkinci mantık hatası : Vatandaş bisiklet sürerken sadece gidondaki vites attırıcılarını görüyor.Bunlar Altus ise onlara göre sorun yok. Tüm grup setin ALTUS olduğunu varsayıyor. Ancak bisikletin devamını incelediğinizde ne Altusu ? Ne grup seti ? Çoğu no name parçadan yapılmış bir grup set. Kalite belli değil , performans belli değil. Ama gidondaki vites attırıcılar Altus mu Altus. Demeki iki bisiklette aynı.1000 TL fazla ödemek enayilik.

İki bisiklette aynı değil arkadaşlar. Olmasıda mümkün değildir. Trek global bir markadır.Tüm dünyaya satış yapabilmek için standart üstü kalitede üretim yapar.Her önüne gelene teknik servis yetkisi vermez. Kurumsallaşmış bir markadır.

Salcano yerel bir markadır. Dünyaya satış yapma gibi bir niyetleri yoktur ( Eğer varsa bu üretim mantığıyla ve teknik servis ağıyla nasıl olur, Orasını bilemem ) Önüne gelen teknik servis yetkisi alabilir. Kurumsal gibi duran ama son kullanıcının sorunların çözüm bulmak gibi bir gayret göstermediği için, ciddi bir rakibin piyasaya girmesi durumunda , anında yerle bir olacak kadarda uç noktalardadır.

Zaten modellerde kullanılan , grup setin çoğu parçasını no name parçalar kullanıldığı için fiyatları bu kadar düşük görünüyor.Teknik destek felaket, fabrika montaj kalitesi kötü , garanti kapsamında ürün değişiminde , son kullanıcıyı süründürme gibi bir mantıkları var.

Salcano sahibinin mutluluğu , arızıda durumunda teknik servislik olana kadardır.Teknik serviste de beklediğini bulamayınca markanın gerçekte ne olduğunu, O zaman anlayabiliyor.

Bu yüzden Salcano firmasını " Teknik servislik olup" veya " Garanti kapsamında parça değişimine ihtiyacı "olupta bu hizmetleri alamayan , birde üzerine masraf , azar vs vs olumsuz yaklaşım gören , herkes kötülüyor.

30 vitesli dağ bisikleti arayışındaydım.yabancı markalarda 2500 liranın altında bulamadım .bir tek btwin 560 vardı oda 26 jant ve s boy . Yerli markalardan fiyat performans olarak salcanoya Çok araştırmalarım sonucu karar kıldım ve igman deore aldım. 1800 lira ve altı taksit.ful deore,mt35 jant seti rock shox maşa.bunları alırken bilmiyordum ama sonradan araştırdığımda gayet kaliteli ve tatminkar olduğunu anladım. bisikleti beğendim sağlam taş gibi bisiklet.m illet servis tutturmuş gidiyor ama kusura bakmayın demir yığını kolay kolay arıza verecek durum olduğunu düşünmüyorum.aldığım yer sıkıntı olursa getir halledeyim dedi ve bana güven verdi.daha ne gibi bir beklenti olabilir anlamıyorum.etiketi çıkar trek,scott,cube vs. yapıştır hop 4000 tl.3000 lira etikete verecek param yok kusura bakmayın.130 kiloluk biri olarak kaldırım çukur tepe demeden kullanıyorum.1 aydan beri sıkıntı yok.bunlar benim cahil bir bisiklet sever olarak düşüncelerim.bisiklet satıcıları bizim milletimizin yabancı aşkınıda o biçim sömürüyor tebrik ediyorum kendilerini

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Tek sikinti salcano firmasinin, servislere musteriye yapmis oldugu hizmetin bedelini ödememesi. Tum yetkili servislerin serzenisi bu yonde. Zaten dusuk marjlarla urun satip bir de bedavaya bakim yapmaya yanaşmak istemiyorlar.
Diyeceksiniz ki musteriyi kendine alistirsin, hem yaninda birseyler satar, musteri kazanir. Oyle degil iste. Bizim insaniniz (bisiklet kullanicisi da dahil) hizmeti alip sonra aliexpresslerde, merlinde üç kuruşun hesabini yaparak ucuz urun pesinde kosarsa, bisikletci de 3 kurusun hesabini yapar ve parasini alamadigi bakimin servisini vermez.
Servis hakli. Uretici haksiz. Kullanici ise kimi hakli, kimi haksiz...

@Cömert Salkano firması yurtdışınada satış yapıyor diye biliyorum. Farklı markalara kadroda üretiyorlar. Malesefki bir çok insanımız bu firmayı beğenmiyor. Elestirilerde haklıda olabilirler. Gecen seneye kadar fiyat/performans ürünleri çıkarıyorlardı bu sene malesef fiyat politikasında değişiklik yaptılarcsanki. Ürünleri pahalı markalarla yarışır düzeyde. Esasen yapılan ister al ister alma oldu. Yurtdışı satışlarındandır muhtemelen. Orta segment için cok tutulan kaliteli bir kadro üretiyorlar. Haliyle donanım aynı olunca fiyattada eşitlik istemek haklarıdır.Eleştiri her zaman olur. Ama ürünü beğenmeme kalitesiz bir üretiyorlar eleştirileri biraz abaryılı. Her marka ürün için olabilecek şeyler. Zamana karşı bisikletlerin daha startta kırıldığını gorebilirsin ki fiyatı uçuk bunların. Simdi o firmada kalitesizmi? Salxanonun sehir bisikleti var gayet guzel. 900 tl gibi bir fiyata alindi. Biankinin dag bisikleti var yeni o denetlyip gorucez. Triban 520 var. Fiyataxgore en pahalisi triban ama en cok ariza yapanda o. Salkano tik demedi...

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Geri