Scudo Sports

salcano mu kron mu?

Scudo
kron bence de
ama salcanonun bu modeli deore setli, sırf salcano diye hemen kron dedim ama, yabana atılır bişey değilmiş.

bu başlığı görünce gülmekten karnım yarıldı tabikide kronnn kısacası mercedes mi? yoksa doğan mı? gibi karşılaştırma yapmışsınız salconanın donanımı üstünse kadrosu

• Beğen
Tepkiler: Emre Erbay
alaminyumsa donanım deoresyse korn aynı donanıma sahipse yine kron kalitelidir

@bianchimania

Abi bırak uğraşmaya değmez onla herşeyi küçümsemeye çalışıo.
Şahsen Salcano kullanıom ve cok mutluyum.
Ephesos da o kadar kötü değil ama bencede Kron xc2000
Not:Salcano nun garantisi 1 numara yanlız Eskişehir'de onu söyliyeyim :D

• Beğen
Tepkiler: celil.mayaoglu
@deniz çelik

altında alman malı taş gibi corratec var da sanki övdüğün bisiklet çok süper.

Tayvan'da fason üretilen kadrolara ismi basılmış,güzelce boyanmış bisikleti yere göğe sığdıramıyolar üstüne bir de Türk malı diyolar utanmadan.Türkiye'den başka satan bayisi dağıtıcısı dükkanı yok o bisikletin hem. Adam gibi servis ağı yok.

O kötülediğin marka günde sadece 600 tane üretim yapmıyor, istanbulda fabrikası var 16000 metrekare. Gelsin istanbulda yapsınlar? Ucuz işçilikle ürettirdiği fason kadroları yere göğe sığdıramıyolar.

Yanılmanın da ötesindesin bence, mercedesle şahin doğan demişsin ama, o şahin diye yere vurduğun markayı kötülemeseler zaten bu adamlar bunun ticareti yapamazdı kolay kolay.
Hem o şahin dediğin bisiklet de hem burada üretiliyo, hem de o yere göğe sığdıramadığın fasonların geldiği ülkelere satıyo.Sadece tayvana değil, ingiltereye,çine de satıyo.

O mercedes dediğin marka olsa olsa anca çin malı Hyosung motosiklet olur olur, ya da yamaha, suzuki, bmw veya kawasaki alamayan garibanların tercih ettiği 2-3 milyarlık motosiklet olur ancak. Ki o hyosunglar Kanuni veya Mondial bile olamaz asla.

15yıllık markayı yere çarpıp duruyosunuz, hem sen git önce SHimano'nun Deore setinin piyasadaki fiyatını öğren, ya da ben sana söyleyeyim 500 milyon onun sırf deore seti. Boş boş konuşmayın burda. (link)

Kronxc2000 de Altus(2), alvio(4) ve acera(3) takımlarına sahip.

Sırayla seviyeler şöyle; tourney(1), Altus(2), Acera(3), Alivio(4), Deore(5), LX(6), XT(7) ve XTR(8)

hem o deorenin Vfren seti olanı sırf 500 milyon ediyo kendi başına.

aceranın komple seti 205ytl, alivio 245ytl; ki bunların tam setini kullanmıyolar kronlarda, o modellerin yanına yazdığım rakamlar da seviye numarasıdır küçükten büyüğe doğru yükselirler rakamların büyüklüğüyle doğru orantılı.
ikisini toplasan bir deore setinin VFRENLİSİNİ alamazsın.Ha salcano da tamamını kullanmayabilir ama DEORE yani.bakarsan hem krona yarısı altus, yarısı acera.

Salcano ephesos 780ytl, kron xc2000 de 800-900 ytl arası, o zaman sen kazık yiyosun yalan mı?500milyonluk seti olan bir bisikleti 700-750ytlye alabilme imkanına sahipken, kadrosu da burada fabrikasında üretilmiş bir bisiklet sence hala mı şahin doğan?

Senin o övdüğün markalar şahin doğan gibi burada monte ediliyo fason seri üretim yerinden getirtilip, şahin doğan dediğin marka burda üretiliyo burda satılıyo, servisi var yurt çapında yurtdışına satıyo.

adamlar ota boka marka demiş, alt alta da sıralamış ki zengin bi ürün gözüksün, hayır hiç de bile, o zaman salcanonun göbeklerini falan da saysınlar sana özel olarak tek tek, ne wellgoymuş necoymuş setlazmış sanki biliyo muydun bunları daha evvel?

biraz açın gözlerinizi de parçalara bakın, parçaların piyasadaki değerine bakın, sorun kendinize acaba niye dışardaki markalar çok daha pahalı diye, iş kadroda bitiyo, ayda 20$la geçinen işçinin köpek gibi çalışıp yaptığı fason marka bu kadar olur.

utanmadan zincire bile marka demişler ya inanamıyorum, sadece göz yorup da profesyonel imajı vermek yani.

Ben de salcano bisiklet aldım, aldığım bisikletin de her parçasının markası var ama ne biliyim gereksiz ve saçma sapan yani yazılması, bana kadrosu, kadrosunun boyu,vites takımı, göbekler,sele,sele borusu,fren seti,maşa, ... daha aklıma gelmedi şimdide bunun gibi temel öğeler sayılır da adam zinciri bile marka demiş, hatta bunun satıcıları da arkadaşıma fren telini 20milyon demişti, sanki altın, platin ya da ne biliyim ömür boyu asla kopmayacak ve esnemeyecek bir metal(ki yeryüzünde yok öyle bir şey - hayat o kadar mükemmel değil)

GÖVDE : 7005 Double butted alloy
SÜSPANSİYON : SUNTOUR XCM Lockout & Preload adjustment
FREN VİTES KOLLARI : SHIMANO Altus
FREN BACAKLARI : SHIMANO Alıvıo Dısc Brakes )
ARKA VİTES : SHIMANO ACERA
ÖN VİTES : SHIMANO C 050
ARKA DİŞLİ : SRAM pg-830 , 8 Speed
AYNAKOL : SHIMANO ALIVIO
ZİNCİR : KMC Z-50
GÖBEKLER : SHIMANO Alıvıo Dısc Hubs
JANTLAR : RIGIDA ZAC -19 , 32 Holes
LASTİKLER : IRC PiranhA Pro 27 tpı
GİDON : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
SELE KELEPÇESİ : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
BOĞAZ : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
ELCİK : SETLAZ
SELE : SETLAZ
BOĞAZ YATAĞI : VP A-42E Integrated A-HeadSet
KABLOLAR : SHIMANO
PEDAL: WELLGO

maşa iyi ona bir sözüm yok ama kırmızılara iyi bakın derim.

turuncular için de göz yorucu/boyayıcı ekstra özellik diyorum, ekstradan öte gereksiz yazı olsun diye doldurmuşlar,

zaten vites setini alan adam, aldığı set içinde kablosunu da içinde alıyo zaten boşuna yani.

anlamadıklarımı da renklendirmedim. anlamam da gerekmiyor zaten, bisiklet bu altında füze yok, neticede alacağın da bir bisiklet.

Hee bana de ki SCOTT, Merida, TREK, GT, Giant, sendeki corratec .... bunları saysan hadi neyse, bunlara sözüm yok.

sırf şu marka fanatizminize olan gıcıklığımdan kimsenin yapamadığını yapıp yerden yere çarpıyorum böyle, alın. Kompleks olmuş millette bu resmen; sedona veya kron almayınca sanki üniversitelerde kantinlerinde sigara içmeyen azınlık insanların ezik muamelesi gördüğü gibi muamele var. Hoş ki salcano babamın oğlu değil de bu bisikleti alan biri olarak da bana hakaret etmişcesine hevesimi kırmaya çalışma hakkın bile yok. Kimsenin yok kısaca.Her başlığa giriyorum süpermarket bisikleti diyenler de var, kendileri ne biliyor, o bindikleri bisikletleri daha iyi biliyorum kendilerinden hatta boş boş konuşup duruyolar.hatta çoğunuz burda benden öğrenmişsinizdir aldığınız malın ne özelliklere sahip oldugunu.

Bu iş özel okullarda, kimi işyerlerinde prada,timberlan,puma,george hogg,nike gibi piyasa markalarını giymeyen insanları görünüşle kibirle ezmeye çalışan ortam insanları gibi böyle tavırlar gösterilmesine de benziyor, bazı burnu kalkık kadınlar olur adamın ayakkabısına bakar öyle konuşurmuş, zaten böyle insanı da ben adamdan saymam buna benziyor olay.

Salcano Türkiye'nin her yerine servis imkanı sağlayan bir bisiklet, periyodik olarak zorunlu bakımları da sağlıyolar bedavaya, hatta uzak şehirlerden de satın aldığında evinin yakınında monte ettirip, hatta gerekirse ticaret hakkınca garanti kapsamında eğer arızalı parçaysa değiştirebiliyorlar ücretsiz olarak. Salcano bunu servislere tedarik ettiriyor.

Al o fasonları aylar sonra görürüz sonra, suratlarına bakmazlar satınca iyiler ama. Arada ilgilenenler de var tabi, ama her zaman hepsi böyle değil.

Millet zamanında kendi çapında laf sokmaya kalkıştı bana, yok o biiskletle 2 hafta duramazsın diye, valla sapasağlam güzel bir bisiklet bendeki ng 650 de.1 ay oldu sapasağlam bisiklet, malıma güzel bakıyorum, siliyorum kenarlarını her gün, bakımını da yapıcam kalan 3 ay boyunca bir kusur olmazsa.Ki 14 senelik bisikletim de var tek bir parçası kırılıp bozulması, hatta eski orijinal shimano var, yanlış vites kullanmışım yıllarca ama bir kez bozulmadı.millet 8-10 defa değiştirrmiştir yaşıtlarım arasında.

Sen bana söylesene hangisi Türk malı? Türkiye'dekilerden başka alıcısı yok, ama Türkiye'de doğru düzgün servisleri yok.

Burada profesör değil kimse, bir ay boyunca araştırma yaptım, kendi ihtiyaçlarımı tespit ettim ve ve ekonomik dengeyi de ona göre sağlayıp da aldım bisikleti, özel de sayfa açtım, elime nasıl ulaştığını da nasıl özelliklere sahip oldugunu ben internetten öğrenmedim, bisikletçilere tamircilere de gittim, hem de bir sürü bisikletçiye gittim uğradım, zaten konuşmalar da farklılaşınca çıkıyo her şey ortaya.

Biraz gözlerinizi açın, hem gerçi banane yani isteyende parası varsa alır alacağını umrumda da değil yani ama bu bisikleti alan benim gibi bir sürü arkadaşım da var, kimsede kimsenin şevkini kırmaya hakkını görmüyorum.

Mesajınızın tamamını okudum, katıldıgım yerler var, ama bu konuda büyük bir fikir ayrılıgımız var,

Öncelikle Kronun salcanodan iyi oldugunu savunmak kesinlikle marka takıntısı değil.
Şimdi teknik bilgileri alt alta yazalım,

salcano:

EPHESOS
26” MTB
Shımano Deore 27 Vites
7005 Alüminyum Kadro
RST CAPA T7 Yükseklik Ayarlı Amortisörlü Maşa
Ahead Alüminyum Boğaz
Shımano V Fren
ÜRÜN FİYATINA KDV DAHİLDİR
Fiyat: 775 YTL

XC 2000
GÖVDE : 7005 Double butted alloy
SÜSPANSİYON : SUNTOUR XCM Lockout & Preload adjustment
FREN VİTES KOLLARI : SHIMANO Altus
FREN BACAKLARI : SHIMANO Alıvıo Dısc Brakes )
ARKA VİTES : SHIMANO ACERA
ÖN VİTES : SHIMANO C 050
ARKA DİŞLİ : SRAM pg-830 , 8 Speed
AYNAKOL : SHIMANO ALIVIO
ZİNCİR : KMC Z-50
GÖBEKLER : SHIMANO Alıvıo Dısc Hubs
JANTLAR : RIGIDA ZAC -19 , 32 Holes
LASTİKLER : IRC PiranhA Pro 27 tpı
GİDON : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
SELE KELEPÇESİ : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
BOĞAZ : ZOOM 3D Forged Specıal stıcker desıgn&lıghtweıght
ELCİK : SETLAZ
SELE : SETLAZ
BOĞAZ YATAĞI : VP A-42E Integrated A-HeadSet
KABLOLAR : SHIMANO
PEDAL: WELLGO

Şimdi siz Kronun verdiği bütün ayrıntılara gereksiz, ve göz boyama mı diyorsunuz? Fiyatlara bakın:
Kron:390 Euro (şu anki kura göre 742 lira)
Slcano 775 ytl.

Şimdi ben 775lirayı salcanoya verdiğimde nasıl bir bisiklet alıcam? Bisiklet hakkında tek bildiğim RST CAPA T7 maşa ve deore arka aktarıcı oldugu. Başka ne biliyorum? Bu bisikletin neresi deore? Rublemiz belki altus, belki tourney...
Bu kadar düşük oldugunu sanmıyorum tabi ki. Ama Bisiklet hakkında bilgi verilmemesi nasıl Hoş görülebilir ki? Eminim ki Kron salcanodan 100 lerce gram daha hafiftir. Ki araştırdıgımızda salcanonun agırlıgını bulamayacagımızı düşünüyorum.

Ayrıca kadrosunun Taiwanda fason olarak üretildiğini söylüyorsunuz, Şu an araştıracak zamanım olmadıgı için size şöyle söyleyeyim, Tüm bisiklet kadrolarının % 60 70 i taiwanda üretilmektedir. Ki önemli olan kadronun Saglamlıgı ve hafifliği. Peki salcano kadrosunn Krona göre iyi oldugunu söyleyebilir misiniz bana? Bence hayır.

Kısa bir arastırmadan sonra asıl yazmam gereken cevabı yazacagım, emin olun daha tatmin edici olacak. Şimdilik hoşcakalın.

Yazıyı okumaya erinenler için kısaca: KRON

@SNkaraoglu

Arkadaş Tayvan'da üretildiği için kötü demiyor, Tayvan'da üretip üzerine KRON etiketini atıp Türk malı diye satıyorlar diyor. Konuyu çarpıtmayalım... KRON'u bilmiyorum ama SEDONA bunu yapıyor, insanların milli duygularını kullanıp ticaret yapmaya çalışıyorlar...

@deniz çelik

Ben de bunu okuyunca gülmekten karnım yarıldı...

Ve şu servis agı meselesi hep kafama takılmıştır.. Bu bisikletin neresi garantili!!!!!

Daha önce de bu konuda bir cevap yazmıştım, şu anda bulamıyorum, özetleyeyim.

Salcano bana sattıgı 25 kglik (eşşek ölüsü de denilebilir, ya da daha kibar çelik yıgını, ya da daha dogru hi-ten yıgını) içinde Tourneyden daha alt seviye komponentler barındıran sözde downhill bisikletinin parçalarına nasıl garanti verebilir? Ben söyleyeyim, veremez. Şu anda salcanomun kalıntılarını kullanıyorum, ilk aldıgım gün (o büyük hata) -bisiklet hakkında hiçbbir bilgim yoktu- yolda giderken pedallarım uçtu gitti, Masum masum salcano servisine gittigimde bana "garanti kadronun kaynak noktalarındaki kırıklar için" dedi, ağlayan gözlerle sordum, "Abi o zaman parasını veriyim yapın" Hiddetle ve aynı amanda umursamazlıklar cevap verdi, "Canım şu anda bir sürü motor var elimde onlarla ugrasıyorum, yarın sabah -sabahın köründe- gelirsen bi bakarız.

10 saat sonra:
"Abi ben geldim, şu pedallarımı takar mısın"
"canım ya şu elimde yine çok iş var, akşama dogru gelir misin?"
"Tamam abi"

10 saat daha sonra
"SelamınAleyküm abi, su pedala bi, baksana"
"Tamam gardaş, bırak, 1 saat sonra gel al"

1 saat sonra
"Garddaş şurda 10 dakka otr, bitiyo"

15 dakika sonra:
"tamamdır canım, 5 lira"
"Al abi, hayırlı işler"

15 saat sonra
"Selamın aleyküm abi, benim pedal yolda düştü ya"
"bi bakalım canım, (Büyük bir çekiç çıkartarak) TAK TAK TAK!"
"Tamamdır canım, daha birşey olmaz"

İşte size servislerle aramdaki küçük bir diyalog.

Daha fazlası nasıl olabilirki, Tourney altı bir komponent Downhille nasıl dayanabilir ki? hangi firma bunu garantileyebilir?

• Beğen
Tepkiler: deniz çelik
Kron detaylı bilgi veriyorda ne oluyor zoom 3d gidon boğazı fiyatı 25 lira çok matah birşey mi en basitinden örnek sadece ,salcano nun üzerindeki boğaz markasını veya başka ekipmanı öğrenmek çokda zor değil bir maile bakar ki zoom 3d den aşağı kalır yanı yoktur emin olun ;)

@bianchimania

Satın alacagım ürünün teknik bilgilerini neden bir maille, ya da telefonla alayım ki? bunların bana en başından bildirilmesi gerekir bence.

Geri