Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano NG350 (MTB) Kullanıcıları Kulübü

Cümleten bayramınız mübarek olsun arkadaşlar.Aldığım aksesuarları paylaşmak istedim.Genelde fiyat performans ürünleri tercih ettim.Aksesuar alacak arkadaşlara faydasıda olur umarım.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Nihayet bugün bisiklet geldi.Yarın bana en yakın olan Maltepe Rota bisiklete kurulum için götüreceğim.İlk kurulum ücretsiz bildiğim kadarıyla.Dikkat etmem gereken bir şey var ise bilgilendirebilirseniz memnun olurum arkadaşlar

Scudo
@calhanre maşallah maşallah :)
İlk aklıma gelen şu oldu, o kadar malzeme var, fakat kask yok. Lütfen kaskı es geçmeyelim ;)

* Bir süre normal kullandıktan sonra kelebek gidona geçmen daha sağlıklı olacaktır. En azından aradaki farkları yaşaman bile senin için fazladan tecrübe demektir.
* Klasik bir alix taytı, çok yüksek beklentilere girme derim.
* Ön aydınlatma için sürekli powerbank ihtiyacın olacak, ayrıca kablo kalabalığı oluşacak, benim tercih etmediğim bir sistem. Şarjlı pil ile kablosuz birçok aydınlatma seceneği mevcut aslında.
* Sele biraz büyük-geniş görünüyor, şehir bisikleti tarzı olmuş biraz. MTB bisiklete takılınca biraz kötü durabilir.
* Telefon çantası güzel bir ekipman. Fakat (link) linkindeki gibi kablo çıkışı olan bir tane tercih edebilirdin. Böylece aydınlatma için kullanacağın power bank ı bu çantadada rahatlıkla kullanabilirdin.

Bisikletini ve ekipmanların güle güle kullanman dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: calhanre
@aserifoglu tşk ederim:)
kaskı deneyerek almak istediğim için sipariş vermedim.

sele için tek kriterim rahat pufidik ve çok pahalı olmayan bir üründü.geniş olmayan daha estetik pufidik ve uygun fiyatlı alternatif var ise değerlendirebilirim:harika:

telefon çantası kablo çıkışı konusunda haklısın fakat benim telefonum asus ze600kl dıştan dışa uzunluğu 16.5 cm geliyor.bu uzunlukta kablo çıkışlı çanta bulamadığım için mecburen aldım.Artık kendimiz açarız kablo çıkışını:))

şarjlı güçlü aydınlatması olan ne tavsiye edersiniz.

Bu arada powerbank olarak xiaomi 20.000mah aldım.

@calhanre Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Aldığınız aksesuarlara baktım, hepsi iş görecek ürünler fakat çok aksesuar var sanırım öyle seviyorsunuz bunun neticesinde biraz ağırlık yapacaktır. " 3x XM-L T6 LED Bisiklet Farı 7500 / 10000 Lümen USB" ürünü powerbank yada türevi bir ürünle çalışıyor. Şarjlı ya da pilli değil. Kornaya açıkçası ne kadar gerek var bilemiyorum fakat, şehir içinde kullanacaksanız iş görecektir tabi ki. Kelebek gidon da güzel olmuş el uyuşmalarına ve daha dik bir pozisyonda oturmanızı olanak sağlıyor. @aserifoglu arkadaşın da dediği gibi kask hayati bir aksesuardan çok bisikletin bir parçası sizde belirtmişsiniz deneyerek almak en doğrusudur. Bisikletin ayaklığı ile kullanacaksanız size şunu söyleyebilirim, benim ayaklık gevşiyordu hele yolda bu başıma geliyordu ve gevşediğinde eğer ingiliz anahtarınız yoksa sorun oluyor. Yani aynakolun dönmesini engelliyor. Bende haliyle çok sıktım gevşememesi için, şuan ayaklıksız kullanıyorum malesef çok sıktığımdan dolayı kadronun altında ki yerin boyası attı. Bu arada ayaklığın ucunda ki plastikte çıkıyor içine yapıştırıcı sürüp geri taktım artık çıkmıyor.
Eğer uzun tur yapacaksanız ince lastik alabilirsiniz,
Aklınızda bulunması gerekenler ;
Bisiklet kilidini ben sele borusuna çevirerek bağlıyorum, bundan dolayı da çizikler oluyor.
Bisikleti aldığınızda yani kurulunca jantları kontrol edin jant akortu bozuksa biraz yalpalayarak döner ve maşayı kontrol edin, kilitleyin üstüne yüklenin vs..

Şahsen size ve herkese önerim; yedek lastiksiz yola çıkmayın, pompa, yama seti, levye, yara bandı fazladan su. Bu gibi şeyler sizi epey dertten kurtarır.

Başıma gelen bir şey, eğer yaralanırsanız ve dağın tepesindeyseniz ulaşım zorsa suyla temizleyin yarayı biraz da toprağa su dökün çamur ile yaranızı sıvayın ve o bölgeyi hareket ettirmeyin. Kısa sürede kan akışı durar.

• Beğen
@OsmanTuğrul Bilgiler için tşkler hocam.Schwalbe marathon plus düşünüyorum patlaklar için.Biraz bilgisizim kusura bakmayın slime dolgu ile kullanılabiliyorsa slime ile marathonu kullanırsam patlaklara karşı etkili olur düşüncesindeyim.Marathon plus ve slime hakkında bilgilendirecek arkadaş var ise çok memnun olurum :)

@calhanre Schwalbe iyi bir markadır benim gözümde, marathon için sert diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum, bu bilgi yanlış da olabilir bilen bir kişi daha doğru cevap verecektir bu konu hakkında.
Ben Rubena Flash STU kullanıyorum, slime hiç kullanmadım. Bu ürünü açıkcası fiyatından dolayı tercih ettim ve benimde işimi epey görüyor. Rubena Flash APS 2 adet alıp kullanıyordum fakat bir tanesi 3 ay kadar önce yarılma sorunu yaptı bende STU olanı aldım.

Sizinde dediğiniz gibi marathon ve slime ile epey patlamaya dayanıklı olacağını düşünüyorum.

• Beğen
Arkadaşlar lastik bakıyorumda jantım 27.5 ama genelde 28 , 700 lük ürünler var.28 , 700 lükler tam olarak uyumlumudur,bi dezavantajı eksisi varmıdır yoksa illa 27.5 lik bir lastikmi bulmalıyım.Mesela bu lastik uyumlumudur acaba.47-622 (28 x 1.75) marathon plus tour.

@calhanre 10bin olanı kullanıyorum bende. Bisiklette yanımda bulunur, gerek telefon için gerekse ışık için sık sık kullanıyorum. Aydınlatma olayı tamamen bütçe ile alakalı bir durum. Forumda bolca tartışmasını, tavsiyelerini bulabilirsin. Tabi senin beklentinin ne olduğu ve ne kadar uzunlukta yolculuklar yapacağında bir diğer önemli nokta.

@Osman Tuğrul bir iki sayfa geride taktığınız düz lastiklerden memnun musunuz? Direk kendi jantlarını kullanarak mı taktınız ?

• Beğen
@aserifoglu Orijinal jant setime taktım evet, Rubena Flash APS kullanıyordum 2 adet, biri yarıldı onun yerine STU modelini taktım. Memnunum epey. Ön lastik pek eskimiyor arka lastik öne göre daha çabuk eskidiğinden arkaya STU öne APS kullanıyorum. Salcano ile gelen lastikleri değiştirdiğimden beri (iç ve dış) patlama hadisem ciddi oranda azaldı, orijinallerle 5-6 defa patladı lastik değiştirdikten sonra ise sadece 1 kez ;)

Scwalbe modelleri de iyidir kullanmadım fikrim yok fakat APS ile STU arasında zırh kalınlığı farkı ve sertlik farkı var, STU olan model gerçekten sert buda maddesi gereği.
STU modelinde tek derdim birazcık takarken zorlanılması sert olduğu için parmak ve levye sıkışıyor ;)

• Beğen
İşlerin yoğunluğundan kuruluma gidemedim henüz.Yarın tatil rahat rahat götürüp bir siftah yaparım inşAllah:).Bu arada aliexpressden aldığım ürünlerden çamurluk ve kilometresaati geldi 13.09.16 da almışım bugün 23.09.16 maşaAllah özel kargo istesem bu kadar hızlı gelirdi herhalde:)

yaklaşık 2 saat kadar kullandım bu modeli, selesi on numara ama sattım :)

arkadaşlar selam.Aynı mesajı teker jant konusunada yazdım.Burayada yazayım dedim faydası bilgisi olacak arkadaşlar varsa çok mennun olurum.''schwalbe marathon plus mtb (27.5x2.10 650B)'' bu lastikten 2 adet almaya karar verdim yurt dışı dahil en uygun nereden alabilirim.Birde yeni aldığım ng350 nin üzerinde salcano xcm 27.5x2.20 lastikler var bisiklet sıfır henüz kuruluma götürmedim,kurulum sırasında bisikletçiye teklif etsem bu lastikleri bir miktar sayıp üzerine marathon plus verirlermi acaba.Ayrıca her bisikletçide marathon plus olurmu..Benim lastikler + üzerine bir miktar para bisikletçinin işine gelirmi onuda bilmiyorum.İstanbul maltepedeyim yönlendireceğiniz yardımcı olacak bir servis var mıdır acaba.Teşekkürler

@calhanre Yüksek ihtimalle bisikletçi 2.el lastik almaz. Siz o lastikleri atmayın dağa taşa gideceğiniz zaman takarsınız. Marathonların fiyatları her yerde yakın istediğiniz yerden alabilirsiniz. Yurt dışında sitelerde ucuz görünebilir ama kargo ücreti dahil olmadığındandır.

arkadaşlar selam bizim bisikletin sele borusu çapı kaçtır acaba? Satori amartisörlü sele borusu alacam ama 30.9 - 27.2 - 31.6gibi farklı ölçüler var

• Beğen
Tepkiler: muhyt
Herkese selamlar bende yeni katildim araniza... Hemen ufak bir soru iletecegim. Henuz bir haftadir kullaniyor olmama ragmen resimde gorundugu uzere zincir aluminyum cubaga carparak zedelemeye sebeb olmus sizlerde oldumu ayni problem?

Dosyalar

• 20161221_144046-1.jpg
    20161221_144046-1.jpg
    78,2 KB · Okunma: 53
  • Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
@Catalyst bu sorun için kılıflar satılmaktadır. Zincir koruyucu adı altında internetten ulaşabilirsiniz. Aliexpresste çok uyguna verildiğini görmüştüm, vaktiniz varsa tavsiye ederim.

Ya da bir iki kumaş parçası alıp kendiniz bir çözüm bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Catalyst
Geri