Scudo Sports

Salcano - XRS 010 (Serisi) yol bisikleti

@Tuncay Üner

Salcano kadroları ve komponentleri her şeyi dışardan geliyor burda toplanıp satılıyor bunda ne yanlışlık var anlayamadım doğrusu bu yüzden ucuz ve alması mantıklı zaten specialized ve trek gibi markaların pahalı olmasının nedeni araştırma yapılmasından değil işçilik maliyetinin yüksek olmasından kaynaklanmakta kadro kalitesi daha üstündür yabancı markaların ama o kadar. Komponent çok düşük olduktan sonra kadroda bir işe yaramıyor.Örnek vermek gerekirse trek dura-ace modelleri 20.000 tl iken salcanonun 10.000 tl bu kazık değilde nedir ?

Scudo
Gokhan abi yanlisim varsa duzelt ama bisikletler fotograflardan gordugum ve bilgi aldigim kadariyla xrs 010 hatta uzerinde yaziyor zaten.

bu arada burada salcanoyu savunmuyorum sadece çöpe atilabilecek kadar kotu bir kadro muamelesi görmesi hosuma gitmiyor. zaten pek de bisikletten anlayan birileri degil geometri olayi da onu gosteriyor.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/62647_458155557598415_715733002_n.jpg
Mustafa Sayar'ın kendi facebook profilinden bir fotoğraf. Gördüğün gibi XRS010 değil.

İşte bisikletten anlamıyorlar. Asıl sorun orada başlıyor.
Adamlar bilgisiz müşteri istiyorlar. Pazar mantığı ile adam bakacak. O da portakal bu da portakal. Ama bu portakal force setli, bilindik markanın portakalı apex setli.
Adam da force sete atlayacak. Sonra yok sırtım ağrıyor, yok dizim sakat konular açılıyor foruma.
Millet Avrupa'da 100lerce euro para verip body fitting yapıyor, aldığı bisiklet eldiven gibi otursun üstüne diye. Bizim "yerli" markamız da "gel vatandaş, garbon gadro, fors set" diyor...
Para kazandırmam ben böyle adamlara. Kimse kusura bakmasın.

@Alperen ERTEN

Doğrudur. :in:

http://sv1.piclect.com/4da46f47380372b1193a1939df64dda6/31f3e82e5/o/13/04/28/1.jpg

http://sv1.piclect.com/ab96dbe2e15a0608d81ed80c04282c32/528da3740/o/13/04/28/2.jpg

Gökhan Bey, salak olarak nitelendirmeniz hoş değil ama anlatmak istediğinizi çok iyi anlıyorum şahsen. Tıpkı TV pazarına Samsung ve LG'nin hakim olması gibi bu da. Reklama yatırım yapıp, teknolojiyi sallamaktan ibaret. Verdiğiniz örneğe kimsenin bir şey diyemeyeceği de aşikar. Malın kaynağına soruyorsunuz, cevap yok. Müşteriyi aptal yerine koymaktır bu.

Onu almak enayiliktir, bunu almak dangalaklıktır falan; bence bunlar yanlış ifadeler. Asıl sorun, bisiklet kültürümüzün olmayışı. Yani kaç kişi sizin şu tecrübenizi okur ki? Fabrikadan bilgi alma çabanızı kastediyorum. Tamam, aradığınız bilgiler birçok kişi için gerekli değildir ama bence burada önemli olan şey, firmanın bu kadar rahat, bu kadar arsız davranabilmesi. Enayi yerine koyulan müşterinin profesyonel ya da amatör olması bir şey değiştirmiyor. Fakat bizim pazara egemen olabiliyor böyle firmalar ya da firmaların tedarikçileri, her neyse. Başka bir ülkede bunun bu kadar kolay olmayacağını hepimiz biliyoruz.

Ayrıca şu Türk firması olayı da bence konuşulması gereken son şey. Küresel ekonomiden bahsedilen bir yüzyılda, neyin milliyetçiliği, neyin çabası bu, anlamış değilim. İşini iyi yapan kimse, onunla alışveriş yaparım. Körü körüne bağlanmak bence çok yanlış. Keza, Türk firmasından neyin kastedildiği de meçhul. Yukarıda açıklanmış bazı şeyler. İyi okumakta fayda görüyorum. Olay dışa bağımlı ekonomiyse, dışa bağımlı olmak için elinden geleni ardına koymayanların egemen olduğu bir ortamda, bana ne hangi malın nereden geldiğinden, değil mi? :) Kraldan çok kralcı olmayalım. Asıl olan bisiklettir bence.

Boy. 1.92 - Kg. 90.
Salcano CİTY Sport la hafta sonu Manavgat ilçesine gidiyorum.55 km. gidiş
toplam 110 km. katedip geri dönüyorum. Bu bisiklet beni kesmiyor. 45 km/hz dan daha fazla gidemiyorum.
Bende bu nedenle daha hızlı gidebilmek için. Bu modeli seçtim.
City sprt ta + bel ağrısı çekmemiştim. Vücut yapım zora alıştı.
Bunda daha rahat ediceğimi umuyorum. Ve daha hızlı...

gokhan abi mobil oldugum icin resim ekleyememistim arkadas eklemis sagolsun. Mustafa abi ile konusursan soyleyecektir zaten. kullanılan bisiklet xrs o konuda sorun yok. asil sorun ilgisiz ve bilincsiz tavırlar

@Alperen ERTEN

Mustafa Sayar'ın kullandığı bisiklet XRS010 değil. Diğerlerini doğrudur ama kendisi farklı bir bisikletle yarıştı. Yukarıda koydum fotoğrafını. Sizin koyduğunuz fotoğrafta da görünüyor küçük olarak.
Diğer konuda haklısın, evet. Benim sevmediğim de o.

Gökhan abi o bisiklet xrs010 2014 model. takimdan öğrendim

@Alperen ERTEN

Teşekkürler bilgi için.
Demek ki yeni kadroyu deniyorlar bu şekilde. Umarım doğru düzgün bilgi verirler de, bir sonraki bisikleti alırken düşünürüz Salcano'yu.

Ama bence isim XRS010 olmamalı. 010 aero kadro olarak çıktı. Bunun başka bir model olarak gelmesi lazım.
Tarmac - Venge gibi. Bir aero bir tırmanış kadrosu.

buyuk ihtimalle denemek icin. en azindan bu deneme sonuçlarını paylasirlarsa cok iyi olur. isim konusunda sıkıntıları var bir spec gibi karizmatik isimleri cogu firma bulamiyor. insallah her sey guzel gelişir.

Aziz kardeşim Selman;
Bu siteyi ve yazını tesadüfen görüp okudum. Buraya cvp verebilmek içinde üyelik açtım. Onay geciktiği için geç yazıyorum. Kusura bakmayasın! xrs - 010 force modelli bisikleti 2011 sonunda aldım. Şimdi bak kardeşim ben hafta içi bazen hafta sonuda düzenli olarak sürerim. (2 yıldır)
Dez avantajı nedir diye sormuşsun: Hemen söyliyim. ÜSTÜN PERFORMANSINDAN başka hiç bir dezavantajı yoktur. (Yani sen yorulursun O sana verimli kullanmaktan başka kötü bişey yapmaz.)
Kendini ilk başlarda fazla zorlama; Bisiklet çok hızlıdır. ama Sen CİTY - sporttan geçiş yapıyorsun.
Bu farka göre hareket et. Bel Bandı almayı sakın unutma!
Ekipmanlarını düzgün seç. 50 km yi devirdikten sonra ilk petrolde. Lastiklere su tut. (2 - 3 dk.) (genleşmeyi sabit tutar)
Bazı arkadaşlar olumsuz yorumlar yapıp asap bozucak türde açıklamalarda bulunmuş. (yok bu para verilmez. - alan salak - mühendislik sıfır - Arge çalışması yok vb.) Bunların hiçbirini kafana takma... "Çünkü onlar bunu kullanmadı"
Şunu da unutmayasın Selman,
Alacağın bisiklet, Tüm donanımıyla, yarışlara girecek düzeydedir.
Canın Kanın pahasına koru onu (Çaldırma) . Kimseye bindirme (Sevgilin veya karın gibi düşün). O Senin yegane TUTKUN olsun.
Son olarak: Önün açık, Yolun geniş, Gücün tam, Rüzgarın arkadan olsun SELMAN,

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@Mete

Her 50km'de lastiklere su tut diyen kişinin kadro yorumuna da güvenmem ben açıkçası :)
Söylediklerimin de tamamen arkasındayım. Eğer siz "düzgün" markaların bisikletini kullanıp karşılaştırma yaparsanız sevinirim. Yoksa söylediklerinizin bir anlamı kalmıyor.

selmansivri@hotmail.com
Mete abi mesaj attım ama bunu da eklersen sevinirim.
Soracağım bir kaç soru daha var, mesaj ve bilgilendirme içinde teşekkür ederim.

Gökhan hocam; Sizin oraların havasını "Krakow - Polonya" bilmem ama bizim Antalya bölgesinde yazları Çok kuru bir sıcak olur.
Bazen plaj duşlarına bodoslama dalar serinleriz. Mete abi bunu dikkate almış olabilir.

bu genlesme olayı ilginc. mete hakli olabilir. geçen babadag tirmanisimda dis basinc farkindan dolayi lastigim patladi :)

Evet arkadaşlar. SALCANO almaktan vazgeçtiğimi Resmen Açıklıyorum.
Bir aksilik çıkmazsa CORRATEC CCT TEAM ULTEGRA 2011 Alacağım.

(link)

Gayet güzel bir karar. O fiyata bir çok alternatifiniz var.
Hepsini tek tek belirleyip, bütün incelemerini okuyun internetten. Her bisikletin kendine has karakteristik sürüşü var. Kendinize uygun olanı seçersiniz.

Bir modelin seri üretimi yapılanı ile özel bir durumda kullanılacak ve bir markayı temsil edecek olan örneği aynı kalitede olmak zorundamıdır ? Sadece bisiklet olarak değil diğer ürünler içinde aynı soru sorulabilir.
Etik olarak aynı kalitede olması beklenir ama bunu kesin öğrenmenin yolu var mı bilmiyorum.

@caner ünsal

Bunu fabrikanın kalitesi belirler.
En üst düzey fabrikalar milyonda bir hata oranıyla çalışıyorlar. Daha sonra da ürünler kalite kontrole gidiyor. O hatalı ürün ayıklanıyor ve satılıyor.
Daha düşük seviye fabrikalar ise %1, hatta %10 hata oranıyla çalışıyorlar. O kadar hata oranıyla çalışan fabrikanın kalite kontrolü de aynı şekilde çalışıyordur çok büyük ihtimalle. O nedenle bazı ürünler piyasaya hatalı olarak sürülebiliyor.

O nedenle kaliteli marka, kaliteli marka diyoruz sürekli :)

Geri