Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 030 Apex - Tiagra Kullanıcılar Kulübü

Hangi modeli kullanıyorsunuz ?

• Toplam katılım
    129
@Uğur Sabuncu 8.6 kg bile çok iyi bu donanımlı alü kadrolar 9.5 kg civarı genelde bu salcano ne yapmış böyle acaba :)

Scudo
@Aspirin geçmiş olsun arkadaşım. Kendinize bundan sonra dikkat edin lütfen. Ayrıca lastik konusunda yeni bir maceraya girmenize gerek yok. Üzerindeki lastikler gayet iyidir. Yurt dışından edinirseniz fiyat olarak avantaj elde etmiş olursunuz. Ayrıca ağırlık bilgisi veren arkadaşlara teşekkür ederim. Benim hassas terazim olmadığı için ölçme yapamamıştım.

• Beğen
Tepkiler: Aspirin
Öncellikle merhabalar.Ben de konuyu takip de kalayım..Şu an city sport 30 kullanıyorum ama bu yol bisikletleri aklımı çeliyor.Taksitle alabilme imkanı olmasından dolayı da yine mecburen de olsa salcano üstünde duruyorum(kredi kartı demeyin).Fakat alınca yok jantı yok gidonu yok lastigi degismen lazım gibi şeyler okuyorum sürekli.Peki bu 030 apex ya da tiagra modellerinde de durum böylemi acaba?.Bir de Apex ve tiagra arasında cok fark varmı acaba?Ayrıca ben kilolu ve hatta obez im de diyebilirim 105 kiloyum bu kilo yol bisikletleri için sorun olurmu sıkıntı çıkarır mı bana??
Yani ben yarışa filan katılmayacam yok 300 gr 500 gr.daha hafif şöyle böyle diye.Zevk alarak binmek,gezmek,tur atmak ,işe gidip gelmek amaçlı alıcam kısacası.Fakat tabi sıkıntılı olmaması da önemli.Velhasıl henüz alacağım da yok fakat 2016 da filan alabilirim belki hem biraz daha zayıflarım o zamana kadar.onun icin yazayım dedim.Belki 2016 da daha iyi donanımla da çıkabilme ihtimali de olabilir.Bakalım ne olacak.Şimdiden saolun

Kullanıcı sayısı bu kadar mı ? Biraz fotğraf paylaşalım canlansın buralar. Yaptığımız veya yapmayı düşündüğümüz değişimleri aktarabiliriz.

Ben yeni garmin edge 500 aldım. Dün bisikleti evde söktüm ve kadroyu tamamen temizledim. Yarın işim olmazsa tutup boyayacağım. Bitince konu açar fotoğrafları paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Canince
buda benim canavar :) beyaz gidon sargısı aşırı kirlenmişti sarı bitane aldım bide karbon sarı siyah bi sele alacağım o zaman renk uyumu da %100 olur :)

http://s24.postimg.org/4e7cz4uf9/IMG_0049.jpg

Bu arada hep merak etmişimdir, carbon kadrolu bazı bisikletler bile (aynı setli yada 105 )bundan 1 kg ağır geliyor, farkı yaratan nedir acep

@Atilla Gobel bende mat siyaha boyamak istiyorum ama hep bir tereddüt ve korku var içimde siz bir boyayında bir cesaret gelsin banada :)

@mzerenoglu ben de merak ediyorum bu 1 kg fark nereden kadro dışında bir şey olamaz kadrodan 1kg indirmişler ilginç doğrusu , malzemeden çalmışlar heralde :D bir de bu bisikletin kadro geometrisi var mı bir yerlerde sitede hiçbir bilgi vermemişler kadro hakkında, bütün salcano kadroları 700c yazıyor ister karbon ister alü hepsi 700c ne ayak bu 700c anlamadım :confused:

@mzerenoglu Sarı gidon bandı gerçekten çok yakışmış. Ben de en kısa sürede 1 tane alayım bari.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@Fırat Y.

Hocam bence de bi yerden çalmışlar bence yada gizli bi formülleri var :p kadro geometrisini bende çok aradım salcano nun en büyük eksiği bence insan sitesine bi tablo koyar yahu...

@Gacemer

bence de öyle oldu aşık oldum resmen bu haline ama size tavsiyem kaliteli bişey alın, ben ebay dan 1 dolarlık aldım beğenmem belki diye, görüntü çok hoş ama eldivensiz tutunca gıcık ediyor insanı öyle bi yapısı var :)

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
2016 modellerinin tasarimi iyi olur insallah ve lastikleri ayni kalir

• Beğen
Tepkiler: emrah sökmenberk
@Bartu Bilgi
bende oyle düşünüyorum umarım 2016 modelleri daha alınır olur :)

mzerenoglu Duvar askılığını nerden ve kaça aldınız acaba?

@Aspirin geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

ben de 030 tiagra kullanıyorum. çok memnunum Allah'a şükürler olsun. herkesin salcanoya olan öfkesinden ve kıllanmasından dolayı biraz çekinerek almıştık ancak çekinmem çok yersizmiş. bence salcano dan şaşmamalı. hem türk malı hem de kompanentlerine bakacak olursak bedava. herkes salcano yu kötülüyor. onun da nedeni servis mantığı. yoksa servisleri dışında gerçekten kaliteli. tabi bu benim görüşüm. belki de bana iyi olanı denk gelmiştir. :D

@cihangir
Bisiklet esniyormu bi arkadasim yuklendiginde citirtilar geldigini soyelmisti

@Bartu Bilgi ben çıtırtı falan duymadım şimdiye kadar. rahatsız edecek bir esneme de görmedim veya hissetmedim.

Bisikleti zorladiginizda esniyor ozellikle trainer uzerinde kadro sabit dururken esnemeyi daha net goruyorsunuz ama ilk yol bisikletim ve diger bisikletleri gormedim. Ses gelmiyor ama genel duyulan cit sesleri baska markalarda da oluyor alu kadrodan. Carbon olursa zaten gelmez bu sesler :)

Arkadaşlar bu bisikletler ciddi anlamda fiyat performans ürünü. Genelde de kullanmayanlar çamur atıyor çünkü bizim toplumda böyle bir ahlâk mevcut. Milletin ağzının suyu aktığı bisikletlerde ne sorunlar çıkıyor hepimiz görüyoruz. Daha dün bir üyemiz bir senelik canyonunun kadrosu çatladığı için konu açtı. 3 kez aynı bölgeden çatlayıp değişime giden specialized yine bu forumdan bir arkadaşındı. Bu markalarda çıkınca üretim hatası, salcanoda çıkınca çöp :) böyle bir mantık olamaz. O yüzden kararsız kalanlar varsa tereddütsüz alsın. Ayrıca ürün fotoğraflarda göründüğünden çok daha güzel.

@Canince @mzerenoglu Arka fren kablosunun kadrodan geçtiği ilk kelepçede sizlerde de ses oluyor mu ? Sorumu anladınız umarım ama gidonu sağa sola çevirince bahsettiğim ilk kelepçeye arka frenin kablosu sürtüyor ve hafif bir ses çıkıyor. Bu sebeple oraya gres sürmek zorunda kalıyorum.

@Atilla Gobel

Geri