Merhaba sonunda bende aranızdayım
Aldığımdan beri jant seti ,Ruble, zincir , gidon bantı değişti ağırlık 9.5 kg biraz ağır sanki 1 haftadır bende bisiklet.
askerlik dönüşü kondusyon toplama açısından yardimci oluyor bana oldukça keyif veriyor diyebilirim
Severek kullandığım 030 Apex'i satma niyetim olmamasına rağmen bulunduğum yerde sevdiğim bir kardeşimin teklifi üzerine sattım. @Melih Çolak Size de hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.
@Onur YCL Abimden bisikletini alarak aranıza katılmış bulunmaktayım Daha önce Full Sp ve Mtb nin her türlüsü ve en üst donanımlısını denemiş olmama rağmen bisiklet beni mest ediyor
Bir hafta oldu alalı hemen hemen, uzun turumu da yaptım. Korktuğum tek nokta Yokuşlarda zorlamasıydı ama düşündüğüm kadar ölümcül bir dişli oranı değilmiş... Gelsin fotoğraflar
arkadaşlar gidon bandını siyah renk olarak yenileyeceğm fakat selenin rengini nasıl değiştirebilirim onu bilmiyorum. aranızda hiç sele boyamış olan var mı? selenin konforundan memnunum o yüzden değiştirmek istemiyorum.
Selamlar Herkese, 2016 ın 10 ayında sıfır 2015 model apex sram 030 alarak bende aranıza katılmış bulunmaktayım. Aldım alalı 3 bin km yol yaptım bisiklette değişiklik olarak 3 bin km sonunda jantları cole rollen elite ile değiştim Aslı bisikletten sıfır aldım ve r500 göre çok iyi çıktı Benim genel olarak bisikletten bir şikayetim yok yalnız dikkatimi çeken ve çok da üzerinde durmayıp bu zamana kadar kullandığım üst çark attırıcısının sertliği ile ilgili Shimano ekipmanlarda üst çarka geçerken çok hafifti hiç bir zorluk çekmeden yağ gibi atıyordum üst çarka ama sram da 53 ayna kola geçmek istediğimde biraz güçle atabiliyorum. Sizde de durum aynı mı yoksa bunun bir ayarı mı var ? Şimdiden teşekkürler.
Bildiğiniz üzere imkanlar dahilinde jant setleri değiştiği taktirde xrs030 tam bir fiyat/performans ürünü.Ürünü satın aldıktan sonra evde kendi başıma toplarken acaba Salcano bunları bu fiyata satabilmesi için nerelerden kırpmıştır dediğimde birkaç sonuç ile karşılaştım.
*Vites-Fren kabloları ve kablo kanalları çok adi.Uzun vadede (1 sene) pas yapmış içi ve benim bisikletimde vites geçişleri bu yüzden kötüydü değişimini yaptım özellikle sizin müzdarip olduğunuz ön vites problemi vardı.(Tiagra model olmasına rağmen)Trimleri kullanamıyordum vites arttırma veya azaltmaları TAK TUK diye çok sert geçişlere sahipti.Şuan değişimden sonra kaymak gibiler isterseniz bi vites telinizi söküp kontrol edin pas veya korozyon var mı diye.
*Furç takımı bende dizme bilyeli çıktı ve çok adiydi bakım yapılmadığı zaman belirli zamanlarda ses çıkarmaktaydı ben değiştirmekten yana kullandım şansımı ve bu problem de çözüldü.Hatta kendi spacerlarını bile daha inceltilmiş modellerlerle değişebilirsiniz.
*Yanında verilen gidon sargısı zaten göreceğiniz gibi komedi.
Bunlar benim gördüğüm malzeme çalmalarıydı.Bunları farkettikten sonra jant seti değişimi sırasında kadrosuna kadar soyup en baştan kendim toplamasını yaptım uzun bir süredir memnunum.
@RuzgarSA Aynı jant setinin neredeyse sıfır gibi olanını kaçırdım, Yakınınızda varsa temiz ikinci el almak istiyorum bende hocam Hatta siz satmayı düşünürseniz alabilirim, belki yükseltme/geri düşürme fikriniz vs vardır Aktif pedalda 1150 tl idi ama stokta yok görünüyor son çare sıfırını alacağım... Forumda ilan da açacağım ama bakalım, çok mantıklı bir set gibi duruyor...
@Uğur Sabuncu Bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim. Ön attırıcı teli değiştim ama dış kablolar aklıma gelmedi. Aliexpress den komple dış kablo seti sipariş etmiştim gelince hemen değişim yaparım.
@#ŞARBAY# sana facebook Mesennger da mesaj attım jantla ilgili yardımcı olmak için. Aslı bisiklet den aldım ben zaten Türkiye'ye onlar getiriyor. İstersen senin için konuşurum sabah aypg ile fener turu var dönüşte uğrar konuşurum. Ordan satın alırsın.