Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@emrahgunturk
ali express ten aldım. satıcı bin yao adlı biri idi.

@mzerenoglu
bende var. bisikleti hafifletiyor. duruşu güzel. orjinal gidondan çok daha iyi. performansa fazla katkısı yok.

Arkadaşlar aksium one jantlara gectim. performansta belirgin bir artış oldu. cır cır sesi arttı. iyiki xrs 040 almışım. ucuz olduğu için değiştirdigin parcaya acımıyorsun. mesela 2000TL ye aldığın bisiklette beğenmediğin parçayı değiştirdiğinde maliyet uçuyor. arkadasta ktm revelator var karbon. o bile bütün parçaları degistirdi. ultegra seti dura ace ile değiştirdi. simdi karbon jant alma derdinde. 4500TL daha verecek. harcadığı para 10000TL yi gecti. jant konusuna gelecek olursak, bütçe yoksa orjinal jantın bakımını yapın. özellikle göbek yağını yenileyin. salcano ön jantların göbeğini açtığımda yağ olmadığından bütün bilyeler dağıldı. kupkuru bir göbekle karşılaştım. şok oldum. yağladık tan sonra sahilde karbon bisikletcileri 45km ile solladım. ancak jant için bütçe ayırdığım için mavic jantlara geçtim. bundan sonra sele ve borusu değişecek. ancak biraz ara vereceğim. ev taşıyorum. artık istanbulda değil afyon yollarında süreceğim. oralarda olan varsa görüşelim.

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
Scudo
@x-rayted

@Oğuz han T

şu olayı bir türlü öğrenemedim, forumda doğru konuyu bulamadım galiba, ön 50 arka 34 ne demek? 9 12,36 oranlı bi ruble ne demek ? bu olayın + sı nedir - si nedir ? :)

ayrıca diyelim bisiklet üzerindeki seti yükseltmek istedik yada kırıldı vs başka bi parça alıcaz, uyumlumu değil mi nasıl anlıyoruz ? 2 yıl kullandım artık beni sora setten başka bi set deneyelim dedik, ultegra,tiagra apex vs bi set aldığımız zaman birisi 3x10 vitesli bizimkisi 18, jantlarıda değiştirmek yada ona uyumlumu almak gerekir? kafamda deli sorular :(

@mzerenoglu gerektigi zaman öğrenmelisiniz çünkü bu işin sonu yok.

Ayna kol 50 34 dedikleri. Pedal kısmında bulunan dişlilerin büyük olanı 50 diş küçük olanı 34 diş.

Ruble dedikleride teker üstüne takılı olan dişli seti. 11 28 lik ruble. En küçük dişlide 11 diş en büyük dişlide 28 diş var demek.

@oktayakgoz sayenizde birşey daha öğrendim , teşekkürler abi :) bu merak ettiğim şeyler başka bir yol bisikleti hiç kullanmadığımdan geliyo galiba, bi iki küçük değişiklik yapınca güzel şeyler oldu mesela fren kolları beni rahatsız etmiyodu ama yolda tanışdığım biri tavsiye etti yukarı çıakrttım az daha, çok rahatladı bileklerim açıkcası. Böyle olumlu gelişmeler olcaksa gücüm yettiğince değiştirmek isterim, ilk işim gidon olacak galiba.

@oktayakgoz kompak modeller nasil ki

Bisikletimin 1.haftasi doldu .Cok memnunum.Yalniz insanlarin neden salcanodan uzak durduklarini cok net bi sekilde çözümledim.salcano fabrika cikisindan sonra ürünlerine ön ayar yapmiyor.salcano satan cogu bisikletçide bu ayarlari yapmadan kullaniciya satiyor.kullanici ise bisikleti binmesinin ilk kilometreleri ya vites gecmemesinden , ya pedaldaki citirdidan ; ya fren surtmesinden vs... rahatsiz oluyor.

Sayet diger firmalarin ilk satisida salcano gibi olsaydi , adim gibi eminim ki salcanonun teknik servisinden cekenler gibi kendileride kendi teknik servislerinden cekerlerdi.
Ben sora 40 ımi internetten siparis ettim ve ne vites ne fren ayari vardi.sonra bi guzel ayarladim ve tıkır tıkır maşallah . Lastiklerin yol tutusu harika ama dayaniksiz.ustunde bir suru kesikler olustu cukurlara sert girme kaynaklı.

Ha bide unutmadan , arkayı tekeri kac numarali anahtar sökuyor ve nerden temin edebilirim ?

@erekarteks
15 Anahtar söküyor. Çukurlara dikkat et. O kadar olmaması lazım. Kolay lastik patlar. Güle güle kullan. . !

@amoush00 tesekkurler :) anahtari tek basina bi yerlerden temin edebilirmiyim ki ; set almadan yani ? Jant seti harika.

@erekarteks
Bauhaus da tek tek satılıyor. Yada herhangi bir Nalburiye dükkanında olabilir. İşte jant setini ondan değiştiriyoruz. Lastik patladığında qr mandalın rahatlığı için ve ağırlık akıcılık için. Sele altı çantanda hep bir 15 lik anahtar olacak. Vs.. Bence memnunsan sorun yok. Kullan eskiyinceye kadar. Bütçeye göre, istersen alırsın jant seti.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@oktayakgoz

baktım ama dediğine kullananlarda güzel yorumlar bırakmış, boğazla beraber alıcam inşallah

@mzerenoglu ben hangi bogazi alacagima karar veremedim. 11 cm bulsam iyi olacak ama hep 10 cm oluyor.

@erekarteks compact modellerde alt taeafi biraz daha uzun oluyor. Alt taraftanda yatmadan rahat bir sekilde tutabiliyirsun,

@erekarteks ben karaköy'de 2 liraya almıştım ,zamanında 14-15 iki ağız anahtarı. Hayıtlı olsun ayrıca. Servis olarak ne yazık ki berbat.

Zaten o meseleyi çözrmedim gitti. Sen bisikletçi olarak firma ile anlaşıyorsun. "Ben bayiilik alacağım senin bisikletlerine ücretsiz bakım ve satış sonrası ilk montaj yapacağım, karşılığında bisiklet sahibinden ücret almayacağım aramızda anlaşacağız seninle" diyosun ama ya hiç yapmıyosun yada gönülsüz montaj vr bakım ile insanları uğraştırıyorsun..

@lealtad

Vay anasına ben 15 anahtarı 9 TLye almıştım bir nalburdan :(
Salcano bayiileri ilk bakım kuponunun 5 TL getirdiğini söylüyor ve kendi satmadıkça boşuna zaman kaybetmek istemiyor. Zaten yol bisikletinde de pek anlamıyorlar. Frenin ayarsız olup kapalı pozisyonda iken kilitli kalıp tekerinin dönmemesinin , ancak açık pozisyonda bisikletin yürümesine izin vermesi efsane yalnız. Şu halde bisikleti teslim ediyorlar bir de bisikletçiyiz diye geçiniyorlar ya bunlara zaten gitmemek lazım. 51 cm bisiklete 175 mm aynakol koyan firmanın bayiilerinden ne beklenir ki :D :D :D

@x-rayted Sora sistemde aynen öyle o mandal tekeri rahat sökme amaçlı. Bazı mekanikçiler üst seviyelerde o mandalı fren ayarı için kullanabiliyor. Yani Kablo bağlantısında ki Barrel Adjuster vidası gibi. Papuç eridikçe mandalı kapatarak ayar yapak için kullananlar var. Lakin sora da bu mümkün değil. Zira sadece açık ve kapalı modu var. Bahsettiğim üst seviyeler de mekanizması çok güzel. Her en sondan en başa kadar 7-8 seviye var ayar yapabileceğin:harika:

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
Arkadaşlar bana ucuz bir qr li arka jant lazım. Bizim ki gibi 9 disli uyumlu. Trainer aldım Decathlon'dan. Lastikler o kadar aşınıyor mu gerçekten Trainer da.. Dolar, avro yükselirken bir bakayım dedim. Elite in bir Trainer I vardı. 600 tl den 450 tl ye düşmüş. Daha sonra bu fiyatları görmem deyip aldım. İstiyorsanız böyle birşey bakın derim.

@amoush00 300-350 liraya gayet temiz tranier'lar ve roller'lar vardı esasında. Hayırlı olsun. İkinci ele bak ama bu sayfada satan arkadaşlar vardı ama tek satarlar mı bilmiyorum..

@lealtad Set lazım değil. Tek arka jant. Sahibinden.com a da bakarım. Trainer var. Sahibinden de 200 tl de var. İşte özellikler vs.. Bunun akıllı telefona bağlanabilme özelliği var. Ucuz jant Ruble ve Trainer lastiği lazım. Lastik ile rubleyi buldum. Jant lazım bir de.. ! İlk önce bizim normal lastikle bir kullanırım. Bakalım ne yapacak? Decathlon'da vardı 120 tl ye bir yol bisikleti jantı ama bitmiş.

@amoush00 ya akıllı telefon bağlansa nolur bağlanmasa nolur:D Tabi senin kendi bileceğin şey lakin benim için tranier olsun kafi. Ben gerekli performans ve dişli oranı ile saati arka bacaklara monte ederim tamamdır;) Gerisi bi kulaklık bi kaç güzel müzik tamamdır:harika: Mesela Yolandi;)

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
Doğru. . Ben de diyordum. Takarım yüksek tempo bir müziği ve basarım pedala. Lakin zaman içinde ne yaptığını görmek adına iyi bir özellik. Eğer Trainer yeter diyorsan ben de 200 tl ye Decathlonun base line olan şu an 399 tl ye satılan Trainer ını satan gördüm. Almadım. Daha önce koşu bandında koştuğumda basit olanda da koşuyorsunuz ama iyi olanda daha zevkle koşuyorsunuz. Bir de inmiş fiyatı. Aldık işte. Ankara'nın kara kışında iyi olacak diye düşünüyorum. Müzik iyiymiş bu arada. .

Beyleeeeeerrrrr!!! Son halimiz 540 pedallarla :)
Yalnız var ya kilitli pedalı çıkarmak o kadar zor ki ayar en gevşek de olmasına rağmen çıkaramıyorum. Bakalım 0,1 ton cüsse ile kaç kez kütük gibi dusecegim. IMAG0240.jpg

Geri