Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@cagugur
ben 185 cm boydayım 57 cm tam geliyor, tahminimce size küçük gelecektir.

Scudo
@denizsmr

Bildiğim kadarıyla daha büyüğü yok. Daha büyük kadro ölçüsü olanlar,pahalı modeller. Karbolarda 58,5cm ölçü var ama bunda yok diye biliyorum.57cm'den daha büyük ölçüsü var mı xrs 040'ın.Bilginiz var mı?

@cagugur
Bildiğim kadarıyla xrs040 ta 57 den büyük yok, başka markalara bakmanızı öneririm. Birde 57 de olsa bi deneyin bisikleti çünkü boydan ziyade bacak boyu daha belirleyici oluyor. Bakarsınız uygun gelir size.

• Beğen
Tepkiler: cagugur
Arkadaşlar rahat durmadım.. R 11 bir jant seti aldım ve kadro boyu bana hafif büyük olduğu için daha kısa bir gidon boğazı aldım.. ileride belki 105 set takacağım xrs 040 a.. değer mi bilmiyorum.. ! :kötü: :) yarın birgün kullandığımda akıcılık ve duruş farkını göreceğim.. Bu arada zaten r501 jant vardı bisikletin üstünde.. onlarda trainer için kalacaklar şimdilik..

Hayırlı olsun abi güle güle kullanın. Resim fiyat ve yorum alabilirsek daha güzel olur.

@GoMMeS resimi yarın atabilirim. Fiyat olarak 550 civarına geldi. Daha ucuzu var mı diye bakmadım açıkçası. . Erdoğanlar bisiklette FSA vision serisi jantlar vardı 650 civarı buna bir de Ruble aldım sora uyumlu. Akıcılığını test ederim. Eh belli bir süre bilyaların açılması alacak. Ama insan motive oluyor, bisiklete böyle birşeyler alınca. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@amoush00
Hocam hayırlı uğurlu olsun. Güle güle iyi günlerde kullanın, sonucu merakla bekliyorum:)

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@amoush00 ben de daha yeni rs010 almıştım yoksa senin 501 lere talip olurdum abi direk. Sen gidonu da değiştirmiştin önceden. Hangi marka kullanıyorsun tavsiye eder misin? Önceki gidon boynu kaç cm idi?

@GoMMeS r501 leri satmayacağım. Kışın Trainer için duracaklar. RS 10 ile çok bir farkları olduğunu sanmıyorum. Burada bir yazı dizisi var rs jant serileri ve farkları diye. Oradan edindiğim intiba. @ecelfeli sağolun hocam daha iyisi sizin olsun. Siz hala ilk gelen jantları kullanıyorsunuz diye hatırlıyorum

uploadfromtaptalk1466659319923.jpguploadfromtaptalk1466659327240.jpguploadfromtaptalk1466659335697.jpguploadfromtaptalk1466659343880.jpg İşte böyle oldu. RS 11 ler beyaz ..

• Beğen
Tepkiler: GoMMeS ve denizsmr
@GoMMeS gidon da değişti doğru. Gidondan genel anlamı ile memnunum. 42 cm olması lazım. Açıları rahat. . Marka Aerozine diye birşey. Delta bisikletten almıştım geçen sene.

• Beğen
Tepkiler: GoMMeS
@amoush00

çok yakışıklı olmuş iyi günlerde kullanın.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@GoMMeS önceki gidon boğazı sanırım 100 mm yani 10 cm di. Salcano ile standard gelen gidon boğazı. Yani gidonu 3 cm kendime doğru çekmiş oldum.

• Beğen
Tepkiler: GoMMeS
@GoMMeS soruları parça parça cevaplıyorum kusura bakma. Her seferinde ayrı bir parçasını algılıyorum. Yaşlandık mı, ne? :) @denizsmr teşekkür ederim. Bu xrs040 insana aldırıyor hep. Upgrade canavarı oluyorsun. Bir yandan diyorsun ulen başta verecen o paraları adam gibi bisiklet alacaksın. Bir yandan da seviyorum keratayı. :) Şimdi dört gözle bir sürsem diyorum.

@amoush00 estağfurullah abi ya ne kusuru. Aslında bu upgrade vesilesi ile de baya bir şey öğrenmiş oluyoruz. Sök tak ayarla derken...

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@GoMMeS kesinlikle katılıyorum. Ayrıca hani değişik te bir havası oluyor. Kendim yaptım, ne güzel oldu gibi. Seneye dolar avro çok uçmaz umarım. Değer mi bu kadroya bilmiyorum ama 105 sete yükseltsem mi, yoksa satıp yeni bisiklet mi alsam, yoksa kaşınmayıp huzurlu huzurlu buna mı, binmeye devam etsem! :) Grup sürüşlerinde şunu gördüm. İyi kafa insanlarla sürersen, ne sürdüğününün önemi yok, o kadar. Hobby ötesine geçtiğinde bazı şeyler fark etmeye başlıyor. Bir de bu bisiklet işi en kralını sürsen, para harcatır insana. Arkadaşlardan biliyorum. :)

@amoush00 abi ben de katılıyorum. Çoluk çocuk iş güç derken ne yazık ki hep hobi olarak kalıyor bu sevda. Pro olarak yaklaştıkça ancak sağlam yukseltmelerin anlamı olacak.

Hocam ben ilk gelen jantlardaň çok memnunum:) belki seneye

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ecelfeli ilk jant setini alma sebebim aranın qr olmaması. Akıcılığı konusunda pek bir fikrim yok. Yani r501 leri kendi ile gelen jantlarından daha uzun kullandım. Gerekli kondüsyonu da bu sırada kazandım. Yani ilk jantları kullanırken acemi bir yol sürücüsüydüm. Zaten sattım onları. Şimdi en azından Trainer için lastik sök tak yerine jantı değiştiririm.

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Jantlar fena değil. Yalnız gidon boğazını kısaltmam değistiricilerin üstünden tutulup sürülen pozisyonda büyük rahatlık sağladı
Aero pozisyonda biraz farklı gelse de alışılmayacak gibi değil. Yalnız one uzanmam azalınca daha rahat pedal çevirmeye başladım. Keza hissettiğim rahatlık jantın ne kadar etkisi var bilemiyorum. Jantlar daha sessiz ve orta dereceli bozuk asfaltta darbeleri daha iyi sönümlüyor. Ama soğuk asfalt denilen stabilize yolda daha çok titredim gibi. Artı frenaj hissi değişti. Daha net bir tutma hissi var ama son durma aşamasında bisiklet durmayacakmış gibi. Ama duruyor. Aliminyumun yüzeyini farklı traşlamışlar yada alaşımı da farklı. Genel olarak akıcı bir jant. Tavsiye ederim. Bu hissiyatla daha binerim xrs040 ıma. Grup sürüşlerinde ve daha uzun yollarda ne olacak bakalım.

Geri