Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Renk uyumu harika. Gerçi ben kendi bisikletimde pek renk uyumuna falan bakmıyorum ama sizinkiler çok güzel olmuş.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@ecelfeli Renk uyumuna pek bakmadım açıkcası.. Ama beyaz bisiklete beyaz oldu tesadüfen. R501 lere gözüm alışmıştı. Bu bana da farklı geliyor. Bu Pazar günü de biraz yol yaparım bakalım.. Çankaya'da açılan yeni Delta bisikletten aldım. Sağolsun oradaki arkadaş bayağı ilgili ve de bilgili bir arkadaş. Arka ruble yenilenince dün artık 4000 km geçip 5000 e doğru giden zincirimi de değiştirdim. Bayağı esnemiş zincir. Aparatla ölçtük. Burada mutlaka bir konu başlığı var ama zincir yağı olarak zefal pro lube kullanıyorum.. Genel anlamı ile memnunum ama zincirde çok kararma oldu zamanla. Hani balata temizleyicisi mazot felan temizleyip yağlıyorum ama zamanla oturmuş bir yağ katmanı oluşuyor sanki.. Farklı bir marka kullanan var mı? Benzer etkinin görülmediği..!?

@amoush00 zincirde kararma problemi bendede mevcut ne yaptiysam önünü alamıyorum. Ben gaz yağı ve boya fırçası ile temizler daha sonra 1milyonculardaki dikiş makinası yağı ile yağlarım :) çok ince bir yağ ama idare ettiğini düşünüyorum :)

Şuan en uygun fiyatlı 2014 veya 2015 modeli nereden temin edebiliriz

@baran akdağ
Walla ikinci elde birşey demek zor.. Satan olursa sana döner herhalde. ama sahibinden.com a direkt arat.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar
Bu hafta 2. el XRS 040 alacağım fakat sahibi "bisikletin maşasında ufak bi çatlak var, değiştirirsen daha iyi olur" dedi. İlk yol bisikletim olacak ve tecrübem yok denecek kadar az. Sizce hangi maşayı takmalıyım?. Açıkçası pek fazla mali durumumda olmayacak bisikleti aldıktan sonra. Karbon kadar hafif olmasada ona en yakın aluminyum maşa tercih etmeyi düşünüyorum. F/P olarak önerebileceğiniz XRS040 uyumlu maşa varmı?

2 haftadır lastik bakıyorum, michelin lithion 2 kullanan var mı? kargoyla beraber çifti 130 lira gibi bi fiyata geliyo wiggle'dan

(link)

Lithion 2 yi kısa süre kullandım. Güzel lastik.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: olympos
@özcanözer
Delta bisiklet ve erdoğanlar bisiklet in web sayfalarında yol bisikleti maşaları mevcut. Alüminyum olanlar 250 tl civarindaydı. Daha ucuz görmedim.

@olympos
Merhaba ben yeni jantlarla beraber sipariş etmiştim lastikleri. 500 km civarı sürdüm. Henüz patlak yaşamadım. Yaz koşulları olduğundan ıslak zeminde kullanmadım. O nedenle ıslak yol tutuş hakkında bir şey diyemeyeceğim. Ben memnunum şimdilik.

• Beğen
Tepkiler: olympos
@GoMMeS benim için önemli olan yol tutuşu ve patlamaması, ıslak zeminde pek kullanmayacağım zaten, öyleyse veriyorum siparişi :)

@pisikletçi cocuk
Sanırım 1800 e bırakıyorlarmış. Ben geçen sene 1400 e almıştım. 1000 tl olan 2014 model olandı. Ama kesinlikle gidin ve yeni jant seti istiyor ki, Eskilerini satsanız bile yeni fiyatıyla 2400 e mal olur. Sora li bir cannondale, Scott felan da alınır bu fiyata.

Geçen sene Salcano xrs040 mı aldığımda ne kadar heyecanlanmıştım.. Bisiklet sporuna da bu arada iyicene sardırdım.. Artık haftada 150 ila 250 km yol yapmadan duramıyorum.. Hatta bugün yine sabahın 4:30 unda uyanıp, 5:30 da yollardaydım.. Arkadaşlar bu iş bindikçe güzelleşiyor ve farklı bir boyut kazanıyor. Buraya koyduğum postlarımdan birinde 22 km sürüşte 18 km/h ortalama yapmışım.. Bir sene düzenli sürmenin sonucunda artık 100+ sürüşleri 28 km/h ile bitirebiliyorum. Bir de bisikletim resmen evrim geçirdi.. Bu arada da bu işe para harcadım. Ama bu sabah çok keyifli bir sürüş yaptım.. Bisiklet hayatımın ayrılmaz bir parçası oldu.. Bisikletimden de şu son hali ile çok memnunum.. Nostaji bağımında forumdan elde ettiğim ilk hali ve son halini koyuyorum. Bu model de geçen seneki hit fiyatından dolayı çok tutulmuştu. Bu sene çok aktif olan arkadaşlardan hiçbirini de göremiyorum artık. Bazıları bisikletini değiştirdi, bazıları belki ilk aldıkları hevesle binmiyorlar. bisikletin ilk hali.jpg bisikletin son hali.jpg

Edit: Salcano'nun orjinal selesine döndüm son bir kaç sürüşten bu yana, o taş gibi sele bir rahat geliyor anlatamam.. Pedli taytı direkt giyerseniz, süre süre olan alışkanlıktan dolayı artık hiç sıkıntım yok bu ağrıma olaylarında..

Başından beridir söylediğimiz gibi bu bisiklet bir jant seti ve bir gidon istiyor maalesef.. Şu anki 2000 tl civarındaki
liste satış fiyatından 1800 gibi bir rakama bıraktıklarını duydum.. ikinci el iyi bir jant seti artı gidon ile minimum yine 2100 tl civarına çıkar.. Herşeyi sıfır alıp pazarlıkta yapmadığınızı düşünüp herşeyi maximum fiyattan alırsanız, 2560 tl civarına mal olur.. O da markalı bir sora sisteme denk bir fiyat olur.. Yani bir scott veya cube'da da bu fiyata soralı bir bisiklet alırsınız.. Sanırım.. :)

@safakkaya Başlığı, en baştan şöyle bir okursan bir sonuca varırsın tahminimce.. İnsanlar hangi parçaları değiştirmişler, nelerden şikayetçi olmuşlar.. En son benim bisiklet nasıl bir evrim geçirmiş..

@olympos 1 yıldır kullanıyorum, kendi adıma memnun değilim. Şehir içerisinde kullanacaksan sorun olmayabilir. Lakin ben taşra ilçesinde epey sıkıntı yaşıyorum kendisiyle.

@amoush00 Abi inanır mısın geçen yıl taşındığımdan beri sadece 6-7 defa İznik Gölü etrafını dönebildim zevkle. Gerek mesleki zorluklar, gerek tek başına koca bir ev ve sorunlarıyla iştirak halinde olmak kendi adıma sandığımdan epey yorucu geçti ve geçiyor da. Günde 10km binebilirsem bu yol yokluğunda kendimi Tour de France yapmış gibi hissediyorum.
Diğer arkadaşları bilemiyorum, geçen yıl ortalama aynı zamanlarda aldık bisikletlerimizi. Senin canavarın evrimini gün be gün takip ettik, unuttuk zannetme :)
Bu arada halen daha taş gibi.

@whereismywings
Benim canavar kalmadı. :) Çok büyük bir süprizle tamamen başka birşey oldu. Salcano xrs 040 ım yok artık. Beni Strava'dan takip eden burada tanıştığım bir arkadaş ne olduğunu biliyor. O da kendini biliyor. Kısaca biz eşek sürüyormuşuz diyorum. Başka birşey demiyorum.

@amoush00 Gaza gelip TT aldım falan diye ima etmiyorsun değil mi abi :)

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Amoush hocam kadroyu geotech carborace kadroya çevirdi. Jant takımları zaten ilk aldığında R501e çevrilmişti+ gidonla beraber, daha sonra onları da RS11e çevirdi diye hatırlıyorum. Xrs040 dan geriye kala kala sele borusu birde Sora set kalmış. Ne diyelim, Allah kaza bela vermesin. Zevkli huzurlu turlar dilerim. Benim merak ettiğim, acaba bu karbon kadro gerçekten beklentileri karşılıyormu? Mesela ortalama kaç km/h arttı yada yokuşlar daha mı düz gelmeye başladı:) hafiflik tabikide performansı arttırır ama insan merak ediyor. Üstteki posttan memnuniyeti anlayabiliyorum fakat küçük bir inceleme Rica etsek ?

İlk önce kadro seçimi. Neden bu marka. İkincisi açıları. Bu açılar sizin anatominize göremi. En son montaj ve skorlar.kişisel memnuniyet. Dilek ve temenniler kapaniş :) hocam çok şeymi istiyorum. Ufak bir inceleme çok iyi olacak.

Geri